Bilo je par clanaka na temu neke knjige koja satiricno opisuje Hitlera, hit u njemackoj, nebitno sad.
Ono sto je interesatno SVI, redom SVI balkanci (Slovenija, BIH, HR, SR, CG) u komentarima zastupaju tezu kako se njemci nikad nisu odrekli Hitlera, kako ga i dan danas potajno glorifikuju. Ono sto im se svidja kod njega, to uzdizu, negativne stvari koje je radio sputavaju.
Ne zelim unaprijed suditi. Sto se mene tice, cinjenica je sljedeca: znam neke njemce, pokusao sam sa njima otvoreno pricati o drugom svjetskom ratu.. ali gle cuda, za njih taj period kao da ne postoji.
Mozes pricati o svemu.. knjige, muzika, filmovi, zene, pivo.. al spomeni svjetske ratove, period 1914-1945, kao da si ga za srce pecnuo. Pravo se brecne, kao da si mu familiju opsovao. U bilo kojem kontekstu da pomenes, za njih je to prazno, automatski se mijenja tema.
Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
- It_is_a_Leclerc
#2 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Aha. Balkanci koji svoje zločince kriju, ako treba i pod suknjama svojih žena, pišu im grafite po nadvožnjacima, pjevaju pjesme po stadionima, zamjeraju Nijemcima koji su svoje zločince izvlačili iz mišijih rupa i streljali, da glorifikuju Hitlera...
Interesantno.
Tell me about it.
Interesantno.
Tell me about it.
- propalismo
#3 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Nikada ga nisu prestali voljeti.Pogotvo stariji Nijemci on je za njih narodni heroj
Znam to jer sam bio tamo i licno se uvjerio u to
Znam to jer sam bio tamo i licno se uvjerio u to
- Grover
#4 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Upravo to je dokaz da ga nisu prestali voljeti, ili da ga nisu u potpunosti preboljeli.VicaGrba wrote:Bilo je par clanaka na temu neke knjige koja satiricno opisuje Hitlera, hit u njemackoj, nebitno sad.
Ono sto je interesatno SVI, redom SVI balkanci (Slovenija, BIH, HR, SR, CG) u komentarima zastupaju tezu kako se njemci nikad nisu odrekli Hitlera, kako ga i dan danas potajno glorifikuju. Ono sto im se svidja kod njega, to uzdizu, negativne stvari koje je radio sputavaju.
Ne zelim unaprijed suditi. Sto se mene tice, cinjenica je sljedeca: znam neke njemce, pokusao sam sa njima otvoreno pricati o drugom svjetskom ratu.. ali gle cuda, za njih taj period kao da ne postoji.
Mozes pricati o svemu.. knjige, muzika, filmovi, zene, pivo.. al spomeni svjetske ratove, period 1914-1945, kao da si ga za srce pecnuo. Pravo se brecne, kao da si mu familiju opsovao. U bilo kojem kontekstu da pomenes, za njih je to prazno, automatski se mijenja tema.
-
XOX100
#5 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Nijemci se iskreno stide Hitlera.
To ne umanjuje dojam da su jos uvijek velikim dijelom ksenofobicni.
To ne umanjuje dojam da su jos uvijek velikim dijelom ksenofobicni.
- Ommadawn
#6 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Cega se pametan stidi - budala se tim ponosi. To je najjednostavnije objasnjenje po pitanju Hitlera i ljudi koji ga glorifikuju, bilo da se tu radi o Nijemcima, Austrijancima, Englezima, Amerikancima, Bosancima..... Idiotluk ne poznaje naciju.
Pa ti sad vidi...
Pa ti sad vidi...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
Kako glupa tema.
Sve manje im se sviđao 1943.
1945 su ga potpuno prestali voljeti.
Nakon ninberškog procesa i objavljivanja istine o holokaustu , valjda su shvatili kakvu životinju su voljeli.
Po meni ovo je tema za podforum historija a ne politika.
Sve manje im se sviđao 1943.
1945 su ga potpuno prestali voljeti.
Nakon ninberškog procesa i objavljivanja istine o holokaustu , valjda su shvatili kakvu životinju su voljeli.
Po meni ovo je tema za podforum historija a ne politika.
- JThomas
#8 Re: Da li su Njemci ikad prestali voljeti Hitlera?
jedini narod u istoriji čovječanstva koji se kolektivno posuo pepelom, priznao krivicu za masovni zločin i rekao sve ćemo učiniti da se to ne ponovi.
ali ko o čemu, balkanci o toleranciji i merhametluku...
ali ko o čemu, balkanci o toleranciji i merhametluku...