ABS lampica se ne gasi!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ekseks
#1 ABS lampica se ne gasi!
Golf 3, kupljen prošle godine i lampica od ABS-a se povremeno palila (pogotovo kad je kiša), bivši vlasnik kaže da je vršio provjeru, te da ima neki kontakt.
Već neko vrijeme se uopšte ne gasi, znači kad se startuje motor cijelo vrijeme je upaljena, na kočnicama nisam primijetio ništa, rade kao i do sada.
Molim ako neko zna šta bi moglo biti ili ima preporuku za dobrog i poštenog majstora (ako je u pitanju neki kvar)?
Već neko vrijeme se uopšte ne gasi, znači kad se startuje motor cijelo vrijeme je upaljena, na kočnicama nisam primijetio ništa, rade kao i do sada.
Molim ako neko zna šta bi moglo biti ili ima preporuku za dobrog i poštenog majstora (ako je u pitanju neki kvar)?
- Bakir1
#2 Re: ABS lampica se ne gasi!
neki od senzora abs-a.
vjerovatno ti abs ne radi iako ti se sve cini ok sa kocnicama.
nije to prevelik zahvat ni za jednog majstora
vjerovatno ti abs ne radi iako ti se sve cini ok sa kocnicama.
nije to prevelik zahvat ni za jednog majstora
- corsa
#3 Re: ABS lampica se ne gasi!
Bakir1 wrote:neki od senzora abs-a.
- titinho
#4 Re: ABS lampica se ne gasi!
Uzmi slauf i operi vodom oko abs-a
Meni pomoglo nekad davno
Naravno mozda nije ovo, mozda ja abs otiso al nije steta probati
Meni pomoglo nekad davno
Naravno mozda nije ovo, mozda ja abs otiso al nije steta probati
-
ekseks
#5 Re: ABS lampica se ne gasi!
Naravno mozda nije ovo, mozda ja abs otiso al nije steta probati[/quote]
Kako misliš ABS otišo, jel misliš na senzor ili?
Kako misliš ABS otišo, jel misliš na senzor ili?
-
citroen xm
#6 Re: ABS lampica se ne gasi!
Vjerovatno je mislio na centralu ABS-a, ali ne vjerujem da je to.
-
sencobih
#7 Re: ABS lampica se ne gasi!
meni se to povremeno desava , ugasim auto, izvadim kljuc, sačekam par sekundi ,ponovo upalim i krenem i nakon 50-ak metara ugasi se lampica i sve ok do nekog slijedećeg puta, samo je tačno kada radi lampica ne radi ABS, i ja sam konto bezveze upaljena, jes đavola bezveze
-
preludezalude
#8 Re: ABS lampica se ne gasi!
Druze, moram da ti kazem, ali izgleda da je tebe neko nasankao na to auto. ABS radi-ne radi, klima radi-ne radi. Obrati paznju na sve ostalo kako radi, da ne bude: auto je leglo.
-
nookey
#9 Re: ABS lampica se ne gasi!
Senzor (jedan ili više, najvjerovatnije jedan)
Odeš na dijagnostiku 20 KM, zamjena istog 50 KM + brisanje greške.
Mada postoji još jedna opcija, meni je bila napukla jedna od žica koje dolaze na senzor, a vrlo su tanke, držala se na jednoj licni mi prekidao ABS. Majstor je slučajno vidio i zalemio tu žicu i od tad do prodaje trice nisam imao problema.
Uglavnom pravac na dijagnostiku...
Odeš na dijagnostiku 20 KM, zamjena istog 50 KM + brisanje greške.
Mada postoji još jedna opcija, meni je bila napukla jedna od žica koje dolaze na senzor, a vrlo su tanke, držala se na jednoj licni mi prekidao ABS. Majstor je slučajno vidio i zalemio tu žicu i od tad do prodaje trice nisam imao problema.
Uglavnom pravac na dijagnostiku...
- w0rld
#10 Re: ABS lampica se ne gasi!
Ne mora znacit da je senzor, vrlo moguce da je otiso i ABS modul. Provjeri na dijagnostici ako nisu senzori onda je 99% modul
- mayab
#11 Re: ABS lampica se ne gasi!
A vidis da je kolegi problem otici na bilo kakvu dijagnostiku i dati koju paru; ovo na racun trazenja rjesenja za klimu preko foruma, a sada i ovo, neko izgleda uvalio autow0rld wrote:Ne mora znacit da je senzor, vrlo moguce da je otiso i ABS modul. Provjeri na dijagnostici ako nisu senzori onda je 99% modul
-
ekseks
#12 Re: ABS lampica se ne gasi!
Bio danas na dijagnostici, ništa strašno.mayab wrote:A vidis da je kolegi problem otici na bilo kakvu dijagnostiku i dati koju paru; ovo na racun trazenja rjesenja za klimu preko foruma, a sada i ovo, neko izgleda uvalio autow0rld wrote:Ne mora znacit da je senzor, vrlo moguce da je otiso i ABS modul. Provjeri na dijagnostici ako nisu senzori onda je 99% modul
Zadnji desni senzor ABS-a.