"Šutnulo" Fahru

Chef_Sale

#1 "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

Dakle, ode nam Fahro s mjesta ministra, tj. još malo pa će otići. Čisto sumnjam da će netko u Domu Naroda potegnuti i uspjeti aktivirati mehanizam zaštite nacionalnih interesa.
Ministar bezbjednosti koji nije poduzeo sve da osigura bezbjednost državnih i kantonalnih institucija ne može se baš pohvaliti da je dobar ministar. Osim toga, taj ministar pronalazi raznorazne izgovore zašto nije djelovao kada je trebao djelovati. Da ne govorimo o pričama da su prosvjede podupirali članovi njegove stranke ili ih čak i vodili.
Ali, stavimo na stranu različite političke interese. Ministar je tu da djeluje u interesu države i naroda, a ne u ineresu svoje partije ili osobno sebe. Ako ne djeluje tako - mora ići!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/magazino ... /140313124
omega369

#2 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by omega369 »

al' je rekao da ce dodik sad biti jaci! e zamisli kakav je to pajac :lol: :lol:

pa sta si to jadu ti uradio da oslabis dodika???? scepo mali 8-)
HM 2011

#3 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by HM 2011 »

Ciklično - Cirkularno

Desilo se sredinom 2012. godine ne tako davno.

Za imenovanje Radončića, Osmića i Đapa glasalo je 29 zastupnika, dok je protiv bilo devet.

Na ovaj način kompletirano je Vijeće ministara BiH koje je bilo nepotpuno nakon što su 22. oktobra na sjednici Doma naroda Parlamenta BiH smijenjeni Sadik Ahmetović, ministar sigurnosti, Muhamed Ibrahimović, ministar odbrane i Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija i trezora, svi iz SDA.
Chef_Sale

#4 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

omega369 wrote:al' je rekao da ce dodik sad biti jaci! e zamisli kakav je to pajac :lol: :lol:
Da. To je jasno igranje na bošnjački sentiment i prisvajanje zasluga za obranu bošnjačkih interesa.
Nimalo iznenađujući potez, ali nažalost bez pokrića.
Chef_Sale

#5 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

HM 2011 wrote:Ciklično - Cirkularno
...
Da. Nekako mi to miriše na SDA-SDP koaliciju, tj. njihovu pomirbu.
Ono što je interesantno je da su HDZ-ovi bili protiv smjene. Hm...
HM 2011

#6 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by HM 2011 »

Chef_Sale wrote:
HM 2011 wrote:Ciklično - Cirkularno
...
Da. Nekako mi to miriše na SDA-SDP koaliciju, tj. njihovu pomirbu.
Ono što je interesantno je da su HDZ-ovi bili protiv smjene. Hm...
Čovjek je na isti način došao do ministarske pozicije - bila ista priča - Dodik ovo, Dodik ono....

Evo ga ciklično priča POTPUNO ISTU PRIČU.
volta dzontra

#7 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by volta dzontra »

Nesto racunam ni prerano ni prekasno. Izbori ce brzo i nije ostalo nesto mandata a opet dovoljno rano da covjek u izbornu kampanju udje kao lider opozicije pun prica o nesposobnoj vlasti, borbi protiv korupcije koje je zaustavljena njegovom smjenom itd...
Fehimu Skaljicu je nalozio vec odavno da se skloni s mjesta predsjednika ZD PFBiH.

Ja nesto ne vidim pretjeranu stetu za Fahru
HM 2011

#8 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by HM 2011 »

volta dzontra wrote:Nesto racunam ni prerano ni prekasno. Izbori ce brzo i nije ostalo nesto mandata a opet dovoljno rano da covjek u izbornu kampanju udje kao lider opozicije pun prica o nesposobnoj vlasti, borbi protiv korupcije koje je zaustavljena njegovom smjenom itd...
Fehimu Skaljicu je nalozio vec odavno da se skloni s mjesta predsjednika ZD PFBiH.

Ako je smjena istog tražena da bi isti dobio alibi za potpunu pobjedu na sljedećim izborima - onda su ti što su tražili njegovu smjenu napravili potez koji je jasan samo njima i za koji samo oni znaju kako im ide u korist....

Ako se nakon smjene ode korak dalje i malo razradi aktivnost na polju postavljanja pitanja u skladu sa zakonom tzv. borba protiv korupcije - može se desiti da Fahro potraži azil u Indiji....

Kako stvari izgledaju - izgleda da će neko tražiti azil.... ili SBB ili SDA ili SDP

A gledajući koliko su se zabavili sami sobom međusobno a drugi konstitutivni narodi šute, rade i uče na njihovim greškama - možda ne bude ništa... pa opet novi ciklično cirkularni moment jer u takvim momentima živimo već jako dugo....
vivaldi

#9 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by vivaldi »

HM 2011 wrote:Čovjek je na isti način došao do ministarske pozicije - bila ista priča - Dodik ovo, Dodik ono....
mada se s pravom moze postaviti pitanje sto su sve srpske stranke glasale za njegovu smjenu. kakav je njihov interes u tome i to par mjeseci pred izbore? VM je kvotiarno i ta pozicija u svakom slucaju pripada bosnjacima. sto je fahro smeto npr ivanicu?
HM 2011

#10 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by HM 2011 »

vivaldi wrote:
HM 2011 wrote:Čovjek je na isti način došao do ministarske pozicije - bila ista priča - Dodik ovo, Dodik ono....
mada se s pravom moze postaviti pitanje sto su sve srpske stranke glasale za njegovu smjenu. kakav je njihov interes u tome i to par mjeseci pred izbore? VM je kvotiarno i ta pozicija u svakom slucaju pripada bosnjacima. sto je fahro smeto npr ivanicu?
Pripada bošnjacima i većina bošnjaka tražila smjenu i hop eto ti ga - isto kao i prvi put samo sa puno slabijim rezultatima.

Zapade mi za oko danas parlamentarac iz Bundestaga - slomi se čovjek pričajući o Građanima i čak i spomenu Zakon o JMBG u BiH....

NIko ga nije obavjestio da mi nemamo ni to G u JMBG.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chef_Sale

#11 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

volta dzontra wrote:Nesto racunam ni prerano ni prekasno. Izbori ce brzo i nije ostalo nesto mandata a opet dovoljno rano da covjek u izbornu kampanju udje kao lider opozicije pun prica o nesposobnoj vlasti, borbi protiv korupcije koje je zaustavljena njegovom smjenom itd...

Niti ja ne vidim pretjeranu štetu za Fahru, ali vidim da su mu odrezali jedan komunikacijski kanal (dobro, obzirom da ima Avaz neće ga to previše pogoditi) i oduzeli ministarske poluge kako bi ih koristio u svoju korist (a to mu je ipak koristilo).

Ako je mislio otići, onda je to trebao napraviti sam i to značajno ranije. Trebao je dati ostavku ukoliko se ne slaže sa politikama sadašnje postave i ukoliko je mislio da ne može preuzeti odgovornost za takvu politiku.
Pošto to nije napravio, ne može reći da nije odgovoran za sadašnje stanje u državi. Jedino što je definitivno ujedinio Zlaju i Bakira protiv sebe. A to mu također ne ide u prilog.
Basvod

#12 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Basvod »

vivaldi wrote:
Pa nedavno je bila izjava, cini mi se Dodika, kako se sprske stranke nece petljati u untarbosnjacke sukobe i da ce uvjek podrzati inicijativu bosnjacke vecine za smjenom nekog njihovog.
Po meni je to posteno za razliku od bosnjackih politicara kojima je misija zadnjih godina bila upravo suprotno, da podrze hrvatsku manjinu a zanemare vecinu.
palermo

#13 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by palermo »

O, čovječe...pa jel to neka direktiva iz HDZ-a :D . Vidim i Hafiz slično pisao .

Na pogrešnog se konja kladite, bogami.
vivaldi

#14 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by vivaldi »

Basvod wrote:Pa nedavno je bila izjava, cini mi se Dodika, kako se sprske stranke nece petljati u untarbosnjacke sukobe i da ce uvjek podrzati inicijativu bosnjacke vecine za smjenom nekog njihovog.Po meni je to posteno za razliku od bosnjackih politicara kojima je misija zadnjih godina bila upravo suprotno, da podrze hrvatsku manjinu a zanemare vecinu.
znam da je bila, ali dodik moze govoriti samo u svoje, a ne u i bosicevo ili ivanicevo ime.

cisto sumnjam da je u pitanju fair play...
Basvod

#15 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Basvod »

vivaldi wrote:
Basvod wrote:Pa nedavno je bila izjava, cini mi se Dodika, kako se sprske stranke nece petljati u untarbosnjacke sukobe i da ce uvjek podrzati inicijativu bosnjacke vecine za smjenom nekog njihovog.Po meni je to posteno za razliku od bosnjackih politicara kojima je misija zadnjih godina bila upravo suprotno, da podrze hrvatsku manjinu a zanemare vecinu.
znam da je bila, ali dodik moze govoriti samo u svoje, a ne u i bosicevo ili ivanicevo ime.

cisto sumnjam da je u pitanju fair play...
Pa ocigledno je u pitanju koncenzus srpskih stranaka po ovom pitanju.
I do sad je bilo tako.
Basvod

#16 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Basvod »

palermo wrote:

O, čovječe...pa jel to neka direktiva iz HDZ-a :D . Vidim i Hafiz slično pisao .

Na pogrešnog se konja kladite, bogami.
Ne bih ja rekao...
Sad su on i stranka mu jedini u opoziciji. Masa to gleda tako.
Chef_Sale

#17 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

Basvod wrote:...Po meni je to posteno za razliku od bosnjackih politicara kojima je misija zadnjih godina bila upravo suprotno, da podrze hrvatsku manjinu a zanemare vecinu.
Bošnjački političari se isto tako ne miješaju u hrvatske ili srpske sukobe.
Ovdje se radi o borbi za glasove bošnjačkog izbornog tijela. Hrvatske i srpske stranke nemaju tu što raditi. Doduše, hrvatske imaju interes jer će sa pobjednikom koalirati na federalnom nivou, ali to će se najvjerojatnije dogoditi bez obzira tko će biti pobjednik. Ono što njih interesira jeste da oni budu u tom vlaku - ništa drugo.

Bošnjački političari, tj. stranke, nemaju taj luksuz. Potrebno je pridobiti birače i to se najbolje radi smanjivanjem konkurencije. Tu konkurencija nisu hrvatske niti srpske stranke. Konkurencija mogu biti samo bošnjačke.
Zato nije na djelu bratoubilački rat među bošnjacima, nego osiguravanje pozicija za zaštitu bošnjačkih interesa kroz aktivnosti jedne ili dvije stranke s bošnjačkim predznakom.
Danguba

#18 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Danguba »

je li vratio one fascikle sto mu je onaj tranvestit doturio... :D
Basvod

#19 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Basvod »

Chef_Sale wrote:
Basvod wrote:...Po meni je to posteno za razliku od bosnjackih politicara kojima je misija zadnjih godina bila upravo suprotno, da podrze hrvatsku manjinu a zanemare vecinu.
Ma ja, zato su instalirali Budimira sa 2.000 glasova... itd. itd.
Chef_Sale

#20 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Chef_Sale »

Basvod wrote: Ma ja, zato su instalirali Budimira sa 2.000 glasova... itd. itd.
Dobro poentirano! Doduše, nije bila namjera ići u tom smijeru, ali dobro poentirano.

Ono što je bila namjera reći je da je bošnjačkim strankama potreban hrvatski partner koji će participirati u vlasti. Isto kao što je hrvatskim interesantno tko će prevladati kako bi s njim formirali Vladu.

U prilog tome mogu reći da je Budimir ima puno više neprijatelja u hrvatskim strankama nego u bošnjačkim ili srpskim. I sve to je prirodno i logično.
Danguba

#21 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Danguba »

Basvod wrote:
Chef_Sale wrote:
Ma ja, zato su instalirali Budimira sa 2.000 glasova... itd. itd.
Sa koliko glasova je Vlajki uletio?
Symantec

#22 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Symantec »

http://m.youtube.com/watch?v=0yS5S9ZkanI

Eh još Lagumđiju i Dodika da ispratimo pa da se lijepo dogovaramo i brate razumijemo kad pričamo. Ovi se ništa ne mogu sporazumjeti, jedno se međusobno dogovaraju, drugo rade a treće nama govore.
Danguba

#23 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by Danguba »

Symantec wrote:http://m.youtube.com/watch?v=0yS5S9ZkanI

Eh još Lagumđiju i Dodika da ispratimo pa da se lijepo dogovaramo i brate razumijemo kad pričamo. Ovi se ništa ne mogu sporazumjeti, jedno se međusobno dogovaraju, drugo rade a treće nama govore.
...i sjetimo se dobrih starih vremena kada se i nekako islo naprije. zalosno ali istinito.
weredsf

#24 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by weredsf »

omega369 wrote:al' je rekao da ce dodik sad biti jaci! e zamisli kakav je to pajac :lol: :lol:

Najbizarnije je da je on zahvaljujuci Dodiku i Zlatku 15 minuta prije ove izjave bio ministar :D :D
kakavdanakneiskustvu

#25 Re: "Šutnulo" Fahru

Post by kakavdanakneiskustvu »

što bi ga slabio kad su saveznici
Post Reply