Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
- OldMayor
#1 Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Sanader je kriv.
Kad ćemo mi to dočekati?
Inace, primjetio sam da se u kod nas planski narod truje tom EU, kao to je zlo, ne dao bog nikome. Ako odemo tamo propast cemo (ono kao da vec nismo). Kao vidi Slovenije eto kako su propali. A Slovenija kakva god da je ispred nas je 15-20 godina i za to postoje tacne analize.
Znaju i politicari sta znaci primanje u EU, jer nas odlazak u slobodnu Evropu, za njih znaci odlazak u prdekanu. I normalno da ce raditi na tome da tamo nikada ne odemo.
Samo mi nije jasan obican narod koji nasjeda na sve te politicke price. Ajd poslije rata 4-5 godina, ali 20 godina nasjedati na jebene lazi, e to mi nikako nije jasno. Mi smo fenomen.
Doci ce dan kad ce se i nase klupko rasplesti...
Kad ćemo mi to dočekati?
Inace, primjetio sam da se u kod nas planski narod truje tom EU, kao to je zlo, ne dao bog nikome. Ako odemo tamo propast cemo (ono kao da vec nismo). Kao vidi Slovenije eto kako su propali. A Slovenija kakva god da je ispred nas je 15-20 godina i za to postoje tacne analize.
Znaju i politicari sta znaci primanje u EU, jer nas odlazak u slobodnu Evropu, za njih znaci odlazak u prdekanu. I normalno da ce raditi na tome da tamo nikada ne odemo.
Samo mi nije jasan obican narod koji nasjeda na sve te politicke price. Ajd poslije rata 4-5 godina, ali 20 godina nasjedati na jebene lazi, e to mi nikako nije jasno. Mi smo fenomen.
Doci ce dan kad ce se i nase klupko rasplesti...
- animals
#2 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Dodik, Bakir, Covic..e da je srece, davno bi bili vec u zatvoru..ali dok je vatreni Srba, Bosnjaka i Hrvata..tesko da oni igdje odu..cim nesto protiv njih, onda je to udar na nacionalno bice, na jedan cijeli narod..
- Prpa.ba
#3 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Proces pridruzivanja takozvanoj EU ne znaci da ce popadati nasi tajkuni i politicari, vec samo oni koji se drznu ici drugacijom linijom od sefova u Briselu, ili za koje se procijeni da nose sa sobom los imidz i da nece biti u stanju provesti sve sto su gazde zamislile.
Svjez primjer u Ukrajini: Janukovic, klasicni oligarh i krimos pade samo zato sto je pod pritiskom odlucio prikloniti se Rusiji. Do tada je bio rado vidjen gost na sastancima sa vrhom tzv. EU.
Ili gasna kraljica Timosenko, teska stotine miliona dolara, tzv. EU trazi njeno oslobadjanje iz zatvora "jer nije kriva".
Posto bosanci generalno imaju mentalitet suncokreta i uvijek se priklone trenutnom zavojevacu, nijedan nas tajkun i oligarh nece pasti zbog pridruzivanja EU. Najvise sto ce se desiti je par godina zatvorskih kazni za lokalne Pedre.
Svjez primjer u Ukrajini: Janukovic, klasicni oligarh i krimos pade samo zato sto je pod pritiskom odlucio prikloniti se Rusiji. Do tada je bio rado vidjen gost na sastancima sa vrhom tzv. EU.
Posto bosanci generalno imaju mentalitet suncokreta i uvijek se priklone trenutnom zavojevacu, nijedan nas tajkun i oligarh nece pasti zbog pridruzivanja EU. Najvise sto ce se desiti je par godina zatvorskih kazni za lokalne Pedre.
- Havatar
#4 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Kada Austrijanci budu morali da pokriju njihove ljude koji su bili korumpirani tako sto ce u zatvor gurnuti nekog Bosanca.
- OldMayor
#5 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
EU mora ocistiti stvari. U Hrvatskoj se zna ko je i sta je HDZ, pa su ih evo sprasili.Prpa.ba wrote:Proces pridruzivanja takozvanoj EU ne znaci da ce popadati nasi tajkuni i politicari, vec samo oni koji se drznu ici drugacijom linijom od sefova u Briselu, ili za koje se procijeni da nose sa sobom los imidz i da nece biti u stanju provesti sve sto su gazde zamislile.
Svjez primjer u Ukrajini: Janukovic, klasicni oligarh i krimos pade samo zato sto je pod pritiskom odlucio prikloniti se Rusiji. Do tada je bio rado vidjen gost na sastancima sa vrhom tzv. EU.Ili gasna kraljica Timosenko, teska stotine miliona dolara, tzv. EU trazi njeno oslobadjanje iz zatvora "jer nije kriva".
![]()
U Srbiji se zna ko je Miskovic, pa sta bi?
Indirektno ili direktno EU tu mijesa prste.
Kod nas se samo na privatizaciji moze dodijeliti stotine i stotine godina zatvora. Ali se to ne radi, jer je drzava pod upravom mafije, a to narodu odgovara.
- petunija
#6 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Nikad
Eventualno će nahvatati neku sitniju ribu, da "smire" javnost, ali će na kraju biti pojeo vuk magarca.
Eventualno će nahvatati neku sitniju ribu, da "smire" javnost, ali će na kraju biti pojeo vuk magarca.
- raskopusa
#7 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
mozda da padne koja glava koja zapadu ne bude po volji.moguce da to bude dodik. nedovoljno da se stanje u zemlji popravi. lopine sigurno jasu. 
-
almir90
#8 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Kod nas je "sve po zakonu", ako nešto nije bilo po zakonu, onda je usvojek zakon, da to bude po zakonu.
Prvo sud i tužilaštvo treba rastjerati sve, naravno u prdekanu, dovesti ljudi koji će da rade svoj posao, i koji imaju muda da kupe sve redom, inače zašto su se opredijelili za taj posao, ako ga ne smiju ili neće da rade kako treba. Pa, onda lagano, sve glavešine potrpati u prdekanu, i uvesti obavezan rad, izgradnja puteva itd. ali ne iz fotelje nego sa lancima zakačenim za ruke i noge. Ukinuti TV, teretanu i ostale gluposti, gdje i meni dođe da odem robijat.
Pa da se vratimo na realnost, oni se drže svi zajedno, sud i tužilaštvo drže u svojim rukama, i kako da se preuzme kontrola nad njima, ja ne vidim mogućnosti, igra bez granica. Tako da je teško za očekivati da ćemo imati napretka u narednih 5 godina, sve zavisi ko će da dobije izbore, al' i nemamo alernativu koja bi hapsila sve krimose.
Prvo sud i tužilaštvo treba rastjerati sve, naravno u prdekanu, dovesti ljudi koji će da rade svoj posao, i koji imaju muda da kupe sve redom, inače zašto su se opredijelili za taj posao, ako ga ne smiju ili neće da rade kako treba. Pa, onda lagano, sve glavešine potrpati u prdekanu, i uvesti obavezan rad, izgradnja puteva itd. ali ne iz fotelje nego sa lancima zakačenim za ruke i noge. Ukinuti TV, teretanu i ostale gluposti, gdje i meni dođe da odem robijat.
Pa da se vratimo na realnost, oni se drže svi zajedno, sud i tužilaštvo drže u svojim rukama, i kako da se preuzme kontrola nad njima, ja ne vidim mogućnosti, igra bez granica. Tako da je teško za očekivati da ćemo imati napretka u narednih 5 godina, sve zavisi ko će da dobije izbore, al' i nemamo alernativu koja bi hapsila sve krimose.
- OldMayor
#9 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Ali ko ce to uraditi? Ko ce rastjerati sve te ljude.
Dok god se kod nas EU ne umijesa, jednostavno necemo docekati da imamo ovakav slucaj. Pa politika upravlja sudovima, tuziocima... koji je to politicar sebe sam smjestio u cuzu. Pa nisu ludi. Eventualno mozda cemo imati da se politicki protivnici izmedju sebe pozatvaraju.
Kod nas je pravni sistem efikasan protiv nekakvih zlj nebitnih ljudi. Evo vidimo ovo sad za paljevinu predsjednistva. Odmah su ufatili likove, sigurno ce zavrsit dugi niz godina u zatvoru. I neka su, ako su uradili to sto jesu i mjesto im je u zatvoru. Ali kako to da sudovi zmire na pljacku sa vrha. I to godinama. Gdje stoje ti papiri, jesu tuzioci izgubili kljuceve... Kako to da su toliko hitri oko nekih gluposti, a neki predmeti cekaju desetine godina.
Ne znam. Toliko smo zaglibili u korupciju da je mi sami ne mozemo rijesiti. Treba nam pomoc s vana. Ako je necemo, onda cemo zivjeti u korumpiranoj zemlji i narod ce trpiti, ove na vlasti boli qrac. Njima je ovako odlicno. Zive ovdje sa zapadnim standardom. Njima ni ne moze biti bolje. Ne rade nista, lova kapa. Zasto bi se trudili da moraju raditi...
Dok god se kod nas EU ne umijesa, jednostavno necemo docekati da imamo ovakav slucaj. Pa politika upravlja sudovima, tuziocima... koji je to politicar sebe sam smjestio u cuzu. Pa nisu ludi. Eventualno mozda cemo imati da se politicki protivnici izmedju sebe pozatvaraju.
Kod nas je pravni sistem efikasan protiv nekakvih zlj nebitnih ljudi. Evo vidimo ovo sad za paljevinu predsjednistva. Odmah su ufatili likove, sigurno ce zavrsit dugi niz godina u zatvoru. I neka su, ako su uradili to sto jesu i mjesto im je u zatvoru. Ali kako to da sudovi zmire na pljacku sa vrha. I to godinama. Gdje stoje ti papiri, jesu tuzioci izgubili kljuceve... Kako to da su toliko hitri oko nekih gluposti, a neki predmeti cekaju desetine godina.
Ne znam. Toliko smo zaglibili u korupciju da je mi sami ne mozemo rijesiti. Treba nam pomoc s vana. Ako je necemo, onda cemo zivjeti u korumpiranoj zemlji i narod ce trpiti, ove na vlasti boli qrac. Njima je ovako odlicno. Zive ovdje sa zapadnim standardom. Njima ni ne moze biti bolje. Ne rade nista, lova kapa. Zasto bi se trudili da moraju raditi...
-
dječak sa šibicama
#10 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Pa evo, dignuta optuznica protiv Brankovica, nadajmo se da nece kao i u prethodnih 12 procesa, biti proglasem nevinim

-
almir90
#11 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Neće, dok ne prođu izbori hahadječak sa šibicama wrote:Pa evo, dignuta optuznica protiv Brankovica, nadajmo se da nece kao i u prethodnih 12 procesa, biti proglasem nevinim![]()
-
Bodkin
#12 Re: Kad ćemo mi dočekat 'Sanadere'?
Havatar wrote:Kada Austrijanci budu morali da pokriju njihove ljude koji su bili korumpirani tako sto ce u zatvor gurnuti nekog Bosanca.
jadni bosanci nista pogresno ne,rade. Za sve su to krivi zlocesti austrijanci
Sent from my Lumia