PBS, FTV i RTRS se pod hitno moraju reorganizarati kako ne bi dublje tonuli u ponor iz kojeg ih niko više neće moći izvući.
Čitao sam neki dan na nekom portalu da se planira napraviti tri tv kanala na jezicima konstitutivnih naroda u BiH a PBS bi, na neki način, bio krovna institucija koja bi nadzirala rad ova tri kanala i PBS bi uređivao informativni program koji bi na sva tri kanala bio zajednički.
Također, čitam da je FTV u velikom financijskom gubitku koji se iz godine u godinu gomila. Na toj kući uposlen je velik broj ljudi koji malo ili ništa ne rade a primaju plate. Velik je broj kvazinovinara, neprofesionalizam je očit. Sve to otpustiti i ostaviti samo kvalificirani kadar i zaposliti mlade, talentirane i kreativne ljude. I smijeniti onog Durakovića pod hitno!
Meni je čudno samo, kad je OBN u pitanju, da nije bio nikakav tender kojim bi se ponudila kupovina te tv kuće, sve nekako događa stihijski. Nikad se, nakon što je Međunarodna zajednica napustila projekt zvani OBN, ne zna u čijem je on vlasništvu bio. Znam par ljudi koji tamo godinama rade za jako male pare, plate im kasne mjesecima.