U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
- So What!
#1 U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
S obzirom da ovakva tema nije za forum Fudbal, ali meni lično zanimljiv fenomen da u svakoj reprezentaciji bivše Jugoslavije igra po jedan Bošnjak. Mada ovo zvuči pomalo nestvarno, ali onako predstavlja jedan fenomen pomješanosti nacija na ovom prostoru.
Slovenija: Samir Handanović (Inter), Jasmin Handanović (Maribor), Jasmin Kurtić (Torino)
Hrvatska: Alen Halilović (Dinamo Zagreb)
Srbija: Adem Ljajić (Roma), Damir Kahriman (Tavriya)
Crna Gora: Elsad Zverotić (Fulham)
Makedonija: Adis Jahović (Vorskla)
Slovenija: Samir Handanović (Inter), Jasmin Handanović (Maribor), Jasmin Kurtić (Torino)
- sema911s
#2 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
prevedi znacenje rijeci bosnjak,., ako je musliman nemora znacit da mora igrat za bosnu,.,So What! wrote:S obzirom da ovakva tema nije za forum Fudbal, ali meni lično zanimljiv fenomen da u svakoj reprezentaciji bivše Jugoslavije igra po jedan Bošnjak. Mada ovo zvuči pomalo nestvarno, ali onako predstavlja jedan fenomen pomješanosti nacija na ovom prostoru.
sta bi onda turci rekli za njemacku reprezentaciju,.,
koliko ste vi vjernici bolesni ni norton vas nebi mogao izlijecit
-
el_barto
#3 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Braca Jerome i Kevin Prince Boateng igraju za razlicite reprezentacije a cuo sam i da Eduardo da silva navodno nije rodjen u Zagrebu 
- So What!
#4 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Nije niko ni ocekivao da igraju za BiH jer su rođeni svi u zemljama za koje nastupaju. Bošnjak ti je etnička pripadnost i pazi sad ovo, ne moraš čak ni biti musliman da bi bio Bošnjak. U prvom postu sam napisao da je zanimljivo koliko su narodi ex-Yu izmiješani.sema911s wrote:prevedi znacenje rijeci bosnjak,., ako je musliman nemora znacit da mora igrat za bosnu,.,So What! wrote:S obzirom da ovakva tema nije za forum Fudbal, ali meni lično zanimljiv fenomen da u svakoj reprezentaciji bivše Jugoslavije igra po jedan Bošnjak. Mada ovo zvuči pomalo nestvarno, ali onako predstavlja jedan fenomen pomješanosti nacija na ovom prostoru.
-
palermo
#5 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Nevezano za temu, ali kad ovako se nešto napiše, postaneš svjestan koliki je još put pred Bošnjacima do potpune samospoznaje.sema911s wrote:
prevedi znacenje rijeci bosnjak,.,
- SmokingMan
#6 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
A gjde su tu Savo Milošević,Neven Subotić,Vedran Čorluka....I oni su djeca ove domovine,samo što su pod raznim okolnostima,i svojom voljom odabrali da igraju za druge selekcije u regiji.Oni su rođeni u Bosni i Hercegovini,dok je bila u sastavu SFRJ.
Last edited by SmokingMan on 23/02/2014 09:55, edited 1 time in total.
- zambaklija
#7 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
sema911s wrote:prevedi znacenje rijeci bosnjak,., ako je musliman nemora znacit da mora igrat za bosnu,.,So What! wrote:S obzirom da ovakva tema nije za forum Fudbal, ali meni lično zanimljiv fenomen da u svakoj reprezentaciji bivše Jugoslavije igra po jedan Bošnjak. Mada ovo zvuči pomalo nestvarno, ali onako predstavlja jedan fenomen pomješanosti nacija na ovom prostoru.
- Arteta
#8 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Ne bih bas rekao da se mali Halilovic izjasnjava kao Bosnjak.
- sema911s
#9 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
to si upravu decko rodjen u hrvatskoj i ponosno kaze da je hrvat,., al to bode ove torovce u oci ,.,po njima samo bosnjak i nista vise,.,Arteta wrote:Ne bih bas rekao da se mali Halilovic izjasnjava kao Bosnjak.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#10 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
ma otkud ti znas da se bilo ko od ovih izjasnjava kao bosnjak
? glupe teme bakira mi malog
- Arteta
#11 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Za njeg znamo da je Hrvat, ali za ove ostale ne znamo sta su jer nisam nigdje vidio neke dokaze kako se izjasnjavaju.
- touch brain
#12 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
pih sta ce oni ?!SmokingMan wrote:A gjde su tu Savo Milošević,Neven Subotić,Vedran Čorluka....I oni su djeca ove domovine,samo što su pod raznim okolnostima,i svojom voljom odabrali da igraju za druge selekcije u regiji.Oni su rođeni u Bosni i Hercegovini,dok je bila u sastavu SFRJ.
oni nisu bOsnjaci
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#13 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Ja mislim, da nema drzave na svijetu koja je vise obsesivna tim svojatanjem... pitam se da li se toliko kurce kazakstancin i kirgizi po pitanju Klitschko brace, jer jedan je rodjen u Kazakhstanu a drugi u Kirgistanu. Ona sakica sto igra u Sloveniji nije ni Bosne vidila, rodjeni u Sloveniji, tamo odrsatli - imaju sa Bosnom koliko ja sa Makedonijom prakticki nista. Onda to pitanje u BiH sta si, srbin, hrvat ili bosanac. Pa i jedan od Laudrup brace je rodjen u Austriji pa sta - siguran sam da je citava Austrija 1992 plakala jer nije igrao za njih - aha.
Igra i toboze bosanac "Zlatan Ibrahimovic" u svedskoj reprezentaciji, on je toliko bosanac koliko je prosjecan bosanac argentinac tj. jedino to ime - inace nista vise. Zaboli njega neka stvar za BiH - samo sto nece javno da kaze. Pitam se hoce li ovo svojatanje i ove teme biti hit i za 25 godina?
Igra i toboze bosanac "Zlatan Ibrahimovic" u svedskoj reprezentaciji, on je toliko bosanac koliko je prosjecan bosanac argentinac tj. jedino to ime - inace nista vise. Zaboli njega neka stvar za BiH - samo sto nece javno da kaze. Pitam se hoce li ovo svojatanje i ove teme biti hit i za 25 godina?
- zambaklija
#14 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
ZVIZ,ti zviz pa u sriduZviz wrote:Ja mislim, da nema drzave na svijetu koja je vise obsesivna tim svojatanjem... pitam se da li se toliko kurce kazakstancin i kirgizi po pitanju Klitschko brace, jer jedan je rodjen u Kazakhstanu a drugi u Kirgistanu. Ona sakica sto igra u Sloveniji nije ni Bosne vidila, rodjeni u Sloveniji, tamo odrsatli - imaju sa Bosnom koliko ja sa Makedonijom prakticki nista. Onda to pitanje u BiH sta si, srbin, hrvat ili bosanac. Pa i jedan od Laudrup brace je rodjen u Austriji pa sta - siguran sam da je citava Austrija 1992 plakala jer nije igrao za njih - aha.
-
x_lecter
#15 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
to su makedonci srbi hrvsti .... kakvi bolan bosnjaci ... e boze sacuvaj
Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#16 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Gdje je ko rodjen nema nista da kaze, neko u stali, neko na kaucu, neko na brou, neko u bolnici u nekom gradu, koji je u nekoj drzavi, nije na Marsu. Znaci gdje je ko rodjen nema, ama absolutno nista da kaze, ime i prezime isto nema nista reci, svak moze otici i izmjeniti ime u sta god zeli ako hoce u Kokos Banana da se zove. Znaci ostaje ono subjektivno i formalno. Formalno je sta si na papiru tj. po zakonu ko si. A subjektivno kako se sam osjecas. Ostale price su sasvim suvisne!
Ja ako se osjecam kao Indijanac ma nemoze mi niko to oduzeti, jer se ja tako osjecam. Ako mi Kanada garatuje svoje pravo i to mi nemoze niko oduzeti osim Kanade same.
Treba imati cist racun.
Ako je neko rodjen recimo u Sarajevu, a osjeca se mentalno kao Njemac pa jos nato i zivi u Njemackoj, sve mu je tamo normalno pa cak i onaj rucan nedeljom. Onda je on za mene Njemac, jos ako ima i papire njemacke onda je 120% svabo. Gotova prica. Njegova odluka, pa ako hoce i da izmjeni ime sto se mene tice nek radi ima legitimno pravo nato.
Nekontam ljude koji su optereceni tim sto neko tamo ima svoj ukus.
Ova prica je neki virus na tim prostorima - ali sa dubokim korijenima u nacionalizmu.
Ja ako se osjecam kao Indijanac ma nemoze mi niko to oduzeti, jer se ja tako osjecam. Ako mi Kanada garatuje svoje pravo i to mi nemoze niko oduzeti osim Kanade same.
Treba imati cist racun.
Ako je neko rodjen recimo u Sarajevu, a osjeca se mentalno kao Njemac pa jos nato i zivi u Njemackoj, sve mu je tamo normalno pa cak i onaj rucan nedeljom. Onda je on za mene Njemac, jos ako ima i papire njemacke onda je 120% svabo. Gotova prica. Njegova odluka, pa ako hoce i da izmjeni ime sto se mene tice nek radi ima legitimno pravo nato.
Nekontam ljude koji su optereceni tim sto neko tamo ima svoj ukus.
Ova prica je neki virus na tim prostorima - ali sa dubokim korijenima u nacionalizmu.
- Šveđanin
#17 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Ove teme su idealan povod za svađu.
-
registratori
#18 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Pola igrača naše reprezentacije je rođeno ili vuče korijene van naše države BIH;
Hrvatska:Spahić,Mujdža,Pandža,Lulić
Srbija:Misimović,Vranješ,Zukanović,Hajrović,Kolašinac,Medunjanin
Crna Gora:Džeko,Salihović
-
Camil_Prasevic
#19 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Ovo po tebi je pola?registratori wrote:Pola igrača naše reprezentacije je rođeno ili vuče korijene van naše države BIH;
-
Camil_Prasevic
- hopcup
-
kakavdanakneiskustvu
#22 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
So What! wrote:S obzirom da ovakva tema nije za forum Fudbal, ali meni lično zanimljiv fenomen da u svakoj reprezentaciji bivše Jugoslavije igra po jedan Bošnjak. Mada ovo zvuči pomalo nestvarno, ali onako predstavlja jedan fenomen pomješanosti nacija na ovom prostoru.
samo ovi ljudi znaju kako se izjašnjavaju,da li kao bošnjaci,bosanci,muslimani,makedonci,crnogorci,slovenci itd.
-
kakavdanakneiskustvu
#23 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
Arteta wrote:Za njeg znamo da je Hrvat, ali za ove ostale ne znamo sta su jer nisam nigdje vidio neke dokaze kako se izjasnjavaju.
vjerovatno ih nećemo ni vidjeti,nebitna stvar
- bingov buraz
#24 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
a ako se izjasnjava kao Hrvat nije torovacsema911s wrote:to si upravu decko rodjen u hrvatskoj i ponosno kaze da je hrvat,., al to bode ove torovce u oci ,.,po njima samo bosnjak i nista vise,.,Arteta wrote:Ne bih bas rekao da se mali Halilovic izjasnjava kao Bosnjak.
-
kakavdanakneiskustvu
#25 Re: U svakoj fudbalskoj reprezentaciji ex-Yu igraju Bošnjaci
registratori wrote:Pola igrača naše reprezentacije je rođeno ili vuče korijene van naše države BIH;
misimović?,rođen u njemačkoj,roditelji mu iz gradiške,kakve veze on ima sa srbijom?