WORD-POMOĆ!
Moderator: Benq
- sve na kvadrat
#1 WORD-POMOĆ!
Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
- dinooh
#2 Re: WORD-POMOĆ!
ctrl+A i onda klikni to za poravnanje. A ovaj tekst i ne mozes poravnat obostrano, tj., isto ce izgledat obostrano i na lijevu stranu kad poravnavas. Pisi obicni teskt pa vidi hoce li obostrano poravnatsve na kvadrat wrote:Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
-
doff
#3 Re: WORD-POMOĆ!
Ti uopšte nemaš problem osim što u jednom redu nemaš dovoljan broj karaktera da bi ti ispalo ono što želiš. Ti bi npr pitanje broj 2 da ti bude od početka do kraja. Pa na šta bi to ličilo.
- sve na kvadrat
#4 Re: WORD-POMOĆ!
Ma jok,sve sam ja selektiro,ali neće oa neće.dinooh wrote:ctrl+A i onda klikni to za poravnanje. A ovaj tekst i ne mozes poravnat obostrano, tj., isto ce izgledat obostrano i na lijevu stranu kad poravnavas. Pisi obicni teskt pa vidi hoce li obostrano poravnatsve na kvadrat wrote:Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
- sve na kvadrat
#5 Re: WORD-POMOĆ!
Prijatelju,smanjim ja taj red da ima taman broj karaktera ali opet neće da poravna onako kako bi trebalo biti.doff wrote:Ti uopšte nemaš problem osim što u jednom redu nemaš dovoljan broj karaktera da bi ti ispalo ono što želiš. Ti bi npr pitanje broj 2 da ti bude od početka do kraja. Pa na šta bi to ličilo.
- dinooh
#6 Re: WORD-POMOĆ!
Napisi normalan tekst pa da vidimo ( 5-6 redova teksta)
-
doff
#7 Re: WORD-POMOĆ!
Pritišćeš li enter na kraju reda il te sam prebaci u novi red?
- sve na kvadrat
#8 Re: WORD-POMOĆ!
[quote="dinooh"]Napisi normalan tekst pa da vidimo ( 5-6 redova teksta)[/
Tako sve radi ok,probao sam. Ali ovako kako sam stavio na temi neće pa neće nikako.
Tako sve radi ok,probao sam. Ali ovako kako sam stavio na temi neće pa neće nikako.
- sve na kvadrat
#9 Re: WORD-POMOĆ!
Hvala na odgovorimam,ali izgleda da ovako ne ide,kucat ću sve ispočetka i biće ok. Nadam se.
-
mistek
#10 Re: WORD-POMOĆ!
Pa kako da ti ovo obostrano poravna 
- dinooh
#11 Re: WORD-POMOĆ!
jedino da font poveca na 30+ pa ce preko cijele stranice biti 3 rijeci
- Praetorious
#12 Re: WORD-POMOĆ!
Obostrano poravnanje (Justify) u ovom slučlaju ne radi, jer je kucani tekst kraći od punog reda. Ovo može ići sa sva tri ostala poravnanja (lijevo-central-desno), ali obostrano - ne. Čak ni povećanje razmaka među slovima ne bi pomoglo, jer bi izgledalo jaaaako ružno i nemoguće za čitati.
Ostaje ti: ili da ostaviš kako jeste, što je i najnormalniji prikaz, da postaviš poravnanje na sredinu ili da se igraš tabulatorom/korigiraš margine na tom dijelu teksta.
Ostaje ti: ili da ostaviš kako jeste, što je i najnormalniji prikaz, da postaviš poravnanje na sredinu ili da se igraš tabulatorom/korigiraš margine na tom dijelu teksta.