WORD-POMOĆ!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sve na kvadrat

#1 WORD-POMOĆ!

Post by sve na kvadrat »

Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
dinooh

#2 Re: WORD-POMOĆ!

Post by dinooh »

sve na kvadrat wrote:Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
ctrl+A i onda klikni to za poravnanje. A ovaj tekst i ne mozes poravnat obostrano, tj., isto ce izgledat obostrano i na lijevu stranu kad poravnavas. Pisi obicni teskt pa vidi hoce li obostrano poravnat
doff

#3 Re: WORD-POMOĆ!

Post by doff »

Ti uopšte nemaš problem osim što u jednom redu nemaš dovoljan broj karaktera da bi ti ispalo ono što želiš. Ti bi npr pitanje broj 2 da ti bude od početka do kraja. Pa na šta bi to ličilo.
sve na kvadrat

#4 Re: WORD-POMOĆ!

Post by sve na kvadrat »

dinooh wrote:
sve na kvadrat wrote:Problem je što ne mogu text da poravnjam sa obje strane.šta god sam pokušao ne ide. Problem otprilike izlega ovako http://prntscr.com/2s47gc i kliknme na ovo prvo poravnanje i ništa se ne desi,isto pa hajd. Ako neko zna da rijepi ovaj prblem neka mi odgovori na temu. Hvala
ctrl+A i onda klikni to za poravnanje. A ovaj tekst i ne mozes poravnat obostrano, tj., isto ce izgledat obostrano i na lijevu stranu kad poravnavas. Pisi obicni teskt pa vidi hoce li obostrano poravnat
Ma jok,sve sam ja selektiro,ali neće oa neće.
sve na kvadrat

#5 Re: WORD-POMOĆ!

Post by sve na kvadrat »

doff wrote:Ti uopšte nemaš problem osim što u jednom redu nemaš dovoljan broj karaktera da bi ti ispalo ono što želiš. Ti bi npr pitanje broj 2 da ti bude od početka do kraja. Pa na šta bi to ličilo.
Prijatelju,smanjim ja taj red da ima taman broj karaktera ali opet neće da poravna onako kako bi trebalo biti.
dinooh

#6 Re: WORD-POMOĆ!

Post by dinooh »

Napisi normalan tekst pa da vidimo ( 5-6 redova teksta)
doff

#7 Re: WORD-POMOĆ!

Post by doff »

Pritišćeš li enter na kraju reda il te sam prebaci u novi red?
sve na kvadrat

#8 Re: WORD-POMOĆ!

Post by sve na kvadrat »

[quote="dinooh"]Napisi normalan tekst pa da vidimo ( 5-6 redova teksta)[/
Tako sve radi ok,probao sam. Ali ovako kako sam stavio na temi neće pa neće nikako.:)
sve na kvadrat

#9 Re: WORD-POMOĆ!

Post by sve na kvadrat »

Hvala na odgovorimam,ali izgleda da ovako ne ide,kucat ću sve ispočetka i biće ok. Nadam se.
mistek

#10 Re: WORD-POMOĆ!

Post by mistek »

Pa kako da ti ovo obostrano poravna :roll:
dinooh

#11 Re: WORD-POMOĆ!

Post by dinooh »

jedino da font poveca na 30+ pa ce preko cijele stranice biti 3 rijeci
Praetorious

#12 Re: WORD-POMOĆ!

Post by Praetorious »

Obostrano poravnanje (Justify) u ovom slučlaju ne radi, jer je kucani tekst kraći od punog reda. Ovo može ići sa sva tri ostala poravnanja (lijevo-central-desno), ali obostrano - ne. Čak ni povećanje razmaka među slovima ne bi pomoglo, jer bi izgledalo jaaaako ružno i nemoguće za čitati.
Ostaje ti: ili da ostaviš kako jeste, što je i najnormalniji prikaz, da postaviš poravnanje na sredinu ili da se igraš tabulatorom/korigiraš margine na tom dijelu teksta.
Post Reply