Freelancing
-
EvoEvo
#1 Freelancing
Treba mi malo para pored mojih primanja, pa sam malo istrazivao i ovo mi se svidja. Nasao sam na tri sajta koja su, navodno, dobra, pa bih volio da cujem vase misljenje. Zanima me da li ima prevara, kradje PayPal accounta i tako to. Mislim na sajtove oDesk, Elance i Freelancer. Hvala!
-
Android Knego
-
stidljiv
#4 Re: Freelancing
Sve su to provjereni i veliki sajtovi, ne znam kakva ti iskustva trebaju?
-
Android Knego
#5 Re: Freelancing
imao sam negdje nesto linkova na tu temu koje sam vremenom skupio s interneta, pa ako te zanima da potrazim?EvoEvo wrote:A oDesk i Freelancer iskustva?
-
EvoEvo
#6 Re: Freelancing
Kradja accounta na PayPalu, da uradis posao a ne plate ti i takve stvari...stidljiv wrote:Sve su to provjereni i veliki sajtovi, ne znam kakva ti iskustva trebaju?
Moze, ja sam gledao, ali nadjem one linkove sa reklamom koji pisu samo da te navedu da se uclanisAndroid Knego wrote:imao sam negdje nesto linkova na tu temu koje sam vremenom skupio s interneta, pa ako te zanima da potrazim?EvoEvo wrote:A oDesk i Freelancer iskustva?
- fatality
#7 Re: Freelancing
EvoEvo wrote:Kradja accounta na PayPalu, da uradis posao a ne plate ti i takve stvari...stidljiv wrote:Sve su to provjereni i veliki sajtovi, ne znam kakva ti iskustva trebaju?
Moze, ja sam gledao, ali nadjem one linkove sa reklamom koji pisu samo da te navedu da se uclanisAndroid Knego wrote:imao sam negdje nesto linkova na tu temu koje sam vremenom skupio s interneta, pa ako te zanima da potrazim?EvoEvo wrote:A oDesk i Freelancer iskustva?
ocito se ne razumijes bas u sve to u vezi placanja. Kod paypal dajes samo mail adresu i on ti na nju "uplati" (ja nisam nikad cuo za neki drugaciji nacin placanja, ako neko jest nek me ispravi).
Elem ako ti taj sto nece da ti plati moze ukrast account, moze onda svako kome das svoj mail
Nisam cuo da je ikad ikom "ukraden" Paypal account. Naravno ako ti provale sifru onda si donji, ali to ti se moze vazda desit
- damskot
#8 Re: Freelancing
Imam dvije ideje sad ova prva neznam dali vec postoji ako ne treba je pocet . Kancelarije na sat .. Znaci za Freelancing raju koja nema potrebu da placa kiriju mjesecnu . Neko uzme prostoriju na carsiji za 300km mjesecno a izdaje 15km sat pa kad freelancer treba da pise ugovor ili pravi dogovor plati 15km i da klijentu adresu .. Dobro svima ako ne postoji eto bizmiz
Druga ideja za Freelancing je
Pazi sad ovo
Potrckalo sa google glass ! Znaci ja odavde(EU) platim sa CC momak stavi naocale ode u cvjecaru uzme nani cvjece ode kod nje preda cvjece pa je i zagrli a ja sve gledam odavde . Dacu mu 20$ bez problema + cijenu cvjeca . ( budimo realni ista je cijena kao sjesti u auto i ovdje u gradu kupit cvijece za zenu) Moze se to dublje odraditi ( licni avatar u bih) ali da nelupam sad sve mogucnosti . Nekad kad Ljoze igra dao bi i 100e da gledam bar kroz google glass ...
Izvini ako sam ti izasao iz teme bar prvo navedeno ti moze valjat ako postoji ..
Druga ideja za Freelancing je
Potrckalo sa google glass ! Znaci ja odavde(EU) platim sa CC momak stavi naocale ode u cvjecaru uzme nani cvjece ode kod nje preda cvjece pa je i zagrli a ja sve gledam odavde . Dacu mu 20$ bez problema + cijenu cvjeca . ( budimo realni ista je cijena kao sjesti u auto i ovdje u gradu kupit cvijece za zenu) Moze se to dublje odraditi ( licni avatar u bih) ali da nelupam sad sve mogucnosti . Nekad kad Ljoze igra dao bi i 100e da gledam bar kroz google glass ...
Izvini ako sam ti izasao iz teme bar prvo navedeno ti moze valjat ako postoji ..
- muminovic
#9 Re: Freelancing
damskot wrote:Imam dvije ideje sad ova prva neznam dali vec postoji ako ne treba je pocet . Kancelarije na sat .. Znaci za Freelancing raju koja nema potrebu da placa kiriju mjesecnu . Neko uzme prostoriju na carsiji za 300km mjesecno a izdaje 15km sat pa kad freelancer treba da pise ugovor ili pravi dogovor plati 15km i da klijentu adresu .. Dobro svima ako ne postoji eto bizmiz![]()
Druga ideja za Freelancing jePazi sad ovo
![]()
Ovo drugo, hajde i nekako, ali ovo prvo, vecina ih radi od kuce....
-
Android Knego
#10 Re: Freelancing
evo ti nesto linkova na ovu temu:EvoEvo wrote:Moze, ja sam gledao, ali nadjem one linkove sa reklamom koji pisu samo da te navedu da se uclanisAndroid Knego wrote:imao sam negdje nesto linkova na tu temu koje sam vremenom skupio s interneta, pa ako te zanima da potrazim?EvoEvo wrote:A oDesk i Freelancer iskustva?
http://ftw.rs/kako-otpoceti-freelance-karijeru/
http://www.berzica.com/blog/pet-najcesc ... ce-gresaka
http://www.Qajvosa-x.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=1019 (u ovom linku umjesto Q stavi r)
- xamp
#11 Re: Freelancing
Djes prije naplacivao 15KM po satu za kancelarijudamskot wrote:Imam dvije ideje sad ova prva neznam dali vec postoji ako ne treba je pocet . Kancelarije na sat .. Znaci za Freelancing raju koja nema potrebu da placa kiriju mjesecnu . Neko uzme prostoriju na carsiji za 300km mjesecno a izdaje 15km sat pa kad freelancer treba da pise ugovor ili pravi dogovor plati 15km i da klijentu adresu .. Dobro svima ako ne postoji eto bizmiz![]()
...
Sto se tice COWORKING centara, postoje vec minimalno dva... Jedan je SkyOffice a drugi je NEST il ti ga HUB 387.
- damskot
#12 Re: Freelancing
Flexplekken se zove ovdje gdje sam jaxamp wrote:Djes prije naplacivao 15KM po satu za kancelarijudamskot wrote:Imam dvije ideje sad ova prva neznam dali vec postoji ako ne treba je pocet . Kancelarije na sat .. Znaci za Freelancing raju koja nema potrebu da placa kiriju mjesecnu . Neko uzme prostoriju na carsiji za 300km mjesecno a izdaje 15km sat pa kad freelancer treba da pise ugovor ili pravi dogovor plati 15km i da klijentu adresu .. Dobro svima ako ne postoji eto bizmiz![]()
...![]()
Sto se tice COWORKING centara, postoje vec minimalno dva... Jedan je SkyOffice a drugi je NEST il ti ga HUB 387.
Dole sam placao 200km na skenderiji 300 na grbavici i 250 na carsiji nisam znao da postoje "COWORKING centara " hvala trebace mada nebi COWORKING u bukvalnom smislu da mi neko vise pored mene pa mi sutra mazne klijnta privatnost je vazna .
- xamp
#13 Re: Freelancing
Ne znam gdje je tebi to OVDJE, ali tu kod vas su mnogo vece satanice... 
- damskot
#14 Re: Freelancing
Hehe moras preci na lamp ili bar wamp onda i ti mozes OVDJExamp wrote:Ne znam gdje je tebi to OVDJE, ali tu kod vas su mnogo vece satanice...
- xamp
#15 Re: Freelancing
Na MAMP-u sam, ali sa 25 dolara satnicom mi je previse placat 18eura sat za office 
- damskot
#16 Re: Freelancing
hehehe opa ima se moze se ma ja ...xamp wrote:Na MAMP-u sam, ali sa 25 dolara satnicom mi je previse placat 18eura sat za office

Bez personalne uvrede ali mene bi bilo strah boga imat appel proizvode u BiH .. To je losa karma ne moze na dobro .
- xamp
#17 Re: Freelancing
Dodji nam vamo na proteste pa se zali za apple proizvodedamskot wrote:hehehe opa ima se moze se ma ja ...xamp wrote:Na MAMP-u sam, ali sa 25 dolara satnicom mi je previse placat 18eura sat za office![]()
Bez personalne uvrede ali mene bi bilo strah boga imat appel proizvode u BiH .. To je losa karma ne moze na dobro .
- damskot
#18 Re: Freelancing
hehehe zavrsavam Chat na forumuxamp wrote:Dodji nam vamo na proteste pa se zali za apple proizvodedamskot wrote:hehehe opa ima se moze se ma ja ...xamp wrote:Na MAMP-u sam, ali sa 25 dolara satnicom mi je previse placat 18eura sat za office![]()
Bez personalne uvrede ali mene bi bilo strah boga imat appel proizvode u BiH .. To je losa karma ne moze na dobro .Ne znam cemu losa karma.