Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Moderator: anex
-
FemaleMe
#1 Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
- Ridjobrki
#2 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Nađi nekoga da to uradi umjesto tebe, nemoj sama.FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
Ne sumnjajući u tvoje kvalifikacije, dobijanju posla u školi ti neće pomoći ako žalbu sastaviš sama završavajući upitne rečenice tačkama a upitne uskličnicima.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Prvo moraš znati po kom osnovu se žališ, kvalifikacija nije dovoljan razlog jer je vjerovatno bilo i drugih kvalifikovanih....osim ako nisu primili u radni odnos osobu nekvalifikovanu za tu poziciju. Prilikom žalbe moraš znati po kojem se članu žališ, kojeg zakona, te koja to procedura nije ispoštovana. Ukratko nađi pravnika ili advokata koji će ti to sastaviti.FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
-
HM 2011
#4 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Prvo i osnovno što moraš sebi postaviti kao pitanje - prije podnošenja žalbe u tom slučaju je:FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
Što je to on ili ona bolja od mene....
Ako na to pitanje ne možeš naći odgovor - tek onda slijedi žalba.....
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Ma ima sistem bodovanja, fakultet, magistarski, radno iskustvo, dodatna edukacija, šehidske i porodice palih boraca...sve se boduje.HM 2011 wrote:Prvo i osnovno što moraš sebi postaviti kao pitanje - prije podnošenja žalbe u tom slučaju je:FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
Što je to on ili ona bolja od mene....
Ako na to pitanje ne možeš naći odgovor - tek onda slijedi žalba.....
-
HM 2011
#6 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Da sačekamo odgovor od nje - da vidimo ima li osnova za žalbu ?
napisala je da ima kvalifikacije - sad je pitanje ima li primljeni kandidat bolje kvalifikacije ?
napisala je da ima kvalifikacije - sad je pitanje ima li primljeni kandidat bolje kvalifikacije ?
- Big Ang
#7 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Ridjobrki wrote:Nađi nekoga da to uradi umjesto tebe, nemoj sama.FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
Ne sumnjajući u tvoje kvalifikacije, dobijanju posla u školi ti neće pomoći ako žalbu sastaviš sama završavajući upitne rečenice tačkama a upitne uskličnicima.
-
FemaleMe
#8 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Ti sad pametan jel? Mislis meni je bitno kako cu sastaviti tekst na forumu, koji pisem u sekundama.Ridjobrki wrote:Nađi nekoga da to uradi umjesto tebe, nemoj sama.FemaleMe wrote:Da li je iko imao iskustva sa pisanjem zalbe, posebno za poslove u skolama. Htjela bih napisati zalbu ako me ne prime na radno mjesto u skoli, jer imam kvalifikacije. Kako to treba ukratko izgledati!
-
FemaleMe
#9 Re: Pisanje zalbe (nakon sto te ne prime na posao)
Pripremam se za zalbu iz razloga, sto su ostale 3 osobe koje su bile sa mnom na intervjuu manje kvalifikovane od mene. Sad ne znam dal i su neki naknadno bili na intervjuu, a i s obzirom da znam da se bez stele ne odbija posao pogotovo u osnovnim skolama, a nemam stelu, tako da mislim da necu biti primljena.HM 2011 wrote:Da sačekamo odgovor od nje - da vidimo ima li osnova za žalbu ?