tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
goran1122

#1 tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by goran1122 »

poštovani kolege forumaši u pitanju je dilema za jedan tablet tj da li da ga kupim i da li on vrijedi te pare.

naime imam 270 km budžeta koje sam odvoijo za kupovinu tablet računara. te sam malo gledao po netu cijene i specifikacije tabelt računara i zapao mi je za oko cogclever terra 70 e sada ne znam kakav je to tablet sem ovako preko slika i videa. što sam gledo.
pa me zanima da li je iko imao ovaj tab i kako on radi i da li je vrijedan 260 km tj isplati li se dat te pare za njega. napominjem da ova radbnja gdje sam ja gledo daje 2 godine garancije i još tastaturu uz njega kao gratis. ali sve je to naplaćeno.

molim vas pomozite što možete više.
HardCore

#2 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

jarane, ako ti slucajno ispadne mozes ga odmah bacit u smece :)
goran1122

#3 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by goran1122 »

pa nisam planiro da se dobacujem s njim mene zanima kakav je ovajko. brzina i td
HardCore

#4 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

pa nisam ni ja planirao, pa mi je mobitel par puta ispao, al i dalje radi, sreca pa nije kineska kopija davno bi on otisao, a taj tablet slabo ko koristi jer je kopija, jedino iskustva mozes pronaci na netu, ovdje cisto sumnjam :D
Kemura

#5 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Kemura »

HardCore wrote:pa nisam ni ja planirao, pa mi je mobitel par puta ispao, al i dalje radi, sreca pa nije kineska kopija davno bi on otisao, a taj tablet slabo ko koristi jer je kopija, jedino iskustva mozes pronaci na netu, ovdje cisto sumnjam :D
Kopija?
Haj malo pojasni šta si mislio pod ovim pojmom.
Jel zbog toga što ima ekran,procesor, memoriju...itd, isto kao Samsung, Lenovo, Acer, Asus Toshiba...

Baj d vej, za 280KM hladno kupiš nešto ovako

Point of View Tab MOBII 825

EKRAN: 8" / 1024 x 768 / 4:3
PROCESOR: Dual Core Cortex A9 / 1.6 GHz
GRAFICKA: Quad Mali 400
MEMORIJA: 1GB DDR3
HARD DISK: 8 GB
KOMUNIKACIJA: WiFi 802.11 b/g/n, BT 3.0
KONEKCIJE: micro SD, mini HDMI,
3.5 mm audio, micro USB
KAMERA: VGA prednja / 2MPX zadnja
GARANCIJA: 24 mjeseca

033/208-953
HardCore

#6 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

Kemura wrote:
HardCore wrote:pa nisam ni ja planirao, pa mi je mobitel par puta ispao, al i dalje radi, sreca pa nije kineska kopija davno bi on otisao, a taj tablet slabo ko koristi jer je kopija, jedino iskustva mozes pronaci na netu, ovdje cisto sumnjam :D
Kopija?
Haj malo pojasni šta si mislio pod ovim pojmom.
Jel zbog toga što ima ekran,procesor, memoriju...itd, isto kao Samsung, Lenovo, Acer, Asus Toshiba...

Baj d vej, za 280KM hladno kupiš nešto ovako

Point of View Tab MOBII 825

EKRAN: 8" / 1024 x 768 / 4:3
PROCESOR: Dual Core Cortex A9 / 1.6 GHz
GRAFICKA: Quad Mali 400
MEMORIJA: 1GB DDR3
HARD DISK: 8 GB
KOMUNIKACIJA: WiFi 802.11 b/g/n, BT 3.0
KONEKCIJE: micro SD, mini HDMI,
3.5 mm audio, micro USB
KAMERA: VGA prednja / 2MPX zadnja
GARANCIJA: 24 mjeseca

033/208-953

Code: Select all

http://pluscomputers.pik.ba/artikal/10975173/tablet-samsung-galaxy-tab-3-7-t2100-black/
Znaci ima skoro sve slabije od tog navedenog a ovom je cjena 390 KM, a znas li ti uposte sta znaci kopija ? ima li ikakve razlike izmedju kopirane maske za mobitel i originalne ? ako nisi znao tehnologija je napredovala, ne kopiraju se samo maske vec i procesori, memorije i sve ostalo..pa sad ti skontaj jeli mu bas sve isto kao i kod samsunga i ostalih navedenih :) ....za one kopije samsunga po piku da ne govorim, te kopije imaju cak i bolje i jace procesore, ramove itd, a jeftiniji su od originala, sto li??

I kad na to gore sve odgovoris odgovori i na ovo, zasto je kamera od samsunga 8mp bolja od kamere neke kopije koja ima 8mp ili cak vise ?
lajkujMe

#7 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by lajkujMe »

Takodjer sve ove kvazi brandovi uopste nisu brandovi, ukucas goclever na google i izbaciti ti samo rezultate na nasem jeziku ili rumunjskom i slicno.

Svi ti tableti koji nisu od najacih proizvodjaca tipa samsung, apple, lenovo i slicno dolaze iz Kine vecinom iz jedne te iste fabrike, na sajtovima kao sto su Ioffer ili klix imas tkz no name tablete koji kostaju vrlo vrlo malo, e kod nas se osnuju kvazi firme, kupe te jeftine Kineske stave preko njih svoj zig i eto ti goclever :D

I iskreno, pomogao sam jaranu da kupi tablet, po specifikaciji bi covjek rekao waauu ali kasnije kad ga upalis, isprobas skontas da ne vrijedi ni 50 kmova.

Ne znam koji goclever je on tacno uzeo, ali kao prvo ekran je lose izrade pa kao prvo prst ti ne klizi preko njega nego zapinje ne znam kako da ti objasnim, jednostavno nije smooth. Ko fol HD ekran a na kraju kontrast i boje ne valjaju nikako kao na starom televizoru iz 80 tih. Steka, ali bas bas steka, kad ga palis moras pricekati minimalno 5 minuta da se "zagrije" inace ce ti komplet zamrznuti. A vala zamrzava i poslije toga mnogo pa je patnja s istim se igrati.

Ako vec hoces neki tablet, uzmi radije prestigio, imas neke jeftinije a i skuplje modele, ali znam samo da nemaju ove probleme kao sto goclever ima
HardCore

#8 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

lajkujMe wrote:Takodjer sve ove kvazi brandovi uopste nisu brandovi, ukucas goclever na google i izbaciti ti samo rezultate na nasem jeziku ili rumunjskom i slicno.

Svi ti tableti koji nisu od najacih proizvodjaca tipa samsung, apple, lenovo i slicno dolaze iz Kine vecinom iz jedne te iste fabrike, na sajtovima kao sto su Ioffer ili klix imas tkz no name tablete koji kostaju vrlo vrlo malo, e kod nas se osnuju kvazi firme, kupe te jeftine Kineske stave preko njih svoj zig i eto ti goclever :D

I iskreno, pomogao sam jaranu da kupi tablet, po specifikaciji bi covjek rekao waauu ali kasnije kad ga upalis, isprobas skontas da ne vrijedi ni 50 kmova.

Ne znam koji goclever je on tacno uzeo, ali kao prvo ekran je lose izrade pa kao prvo prst ti ne klizi preko njega nego zapinje ne znam kako da ti objasnim, jednostavno nije smooth. Ko fol HD ekran a na kraju kontrast i boje ne valjaju nikako kao na starom televizoru iz 80 tih. Steka, ali bas bas steka, kad ga palis moras pricekati minimalno 5 minuta da se "zagrije" inace ce ti komplet zamrznuti. A vala zamrzava i poslije toga mnogo pa je patnja s istim se igrati.

Ako vec hoces neki tablet, uzmi radije prestigio, imas neke jeftinije a i skuplje modele, ali znam samo da nemaju ove probleme kao sto goclever ima
Svaka cast, drago mi je sto si ovom gore pametnjakovicu dodatno objasnio sta je kopija (i da nismo svi ovce kao oni)...imao sam u planu i ja da kazem za ovu "vlastitu mobilnu liniju" koji prakticno svako moze nabavit iz kine i prodavati po bosni :)
Kemura

#9 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Kemura »

lajkujMe wrote:Svaka cast, drago mi je sto si ovom gore pametnjakovicu dodatno objasnio sta je kopija (i da nismo svi ovce kao oni)...imao sam u planu i ja da kazem za ovu "vlastitu mobilnu liniju" koji prakticno svako moze nabavit iz kine i prodavati po bosni :)
Prvo, ( nečija mama je ovca ), drugo nisam ja napisao da ovi "drugi" brandovi imaju ISTE komponente kao ovi OPASNI svjetski brandovi, već da je glupo za takve reći da su kopija. Nismo pisali o kvalitetu već o tome šta se može kupiti za određeni iznos KM. A ti nemoj biti ovca i kada kupuješ nešto samo čitaj logo i nikako nemoj sumnjati u taj kvalitet, to ti je sigurica kvaliteta....garant, pogotovo na BiH tržištu.
I za kraj, ko je spomenuo GoClever? Ja sam predložio Point of view.
Symantec

#10 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Symantec »

Za 278 KM keša možeš kupiti u Alti u ComTrade-u 10" GoClever Terra A1021. Ja ga imam i za ovoliko novca i ovoliko incha zadovoljan. Naravno da ima boljih ali cijena diktira.

http://www.comtradeshop.ba/goclever-tab ... ra-a1021-0
HardCore

#11 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

Kemura wrote:
lajkujMe wrote:Svaka cast, drago mi je sto si ovom gore pametnjakovicu dodatno objasnio sta je kopija (i da nismo svi ovce kao oni)...imao sam u planu i ja da kazem za ovu "vlastitu mobilnu liniju" koji prakticno svako moze nabavit iz kine i prodavati po bosni :)
Prvo, ( nečija mama je ovca ), drugo nisam ja napisao da ovi "drugi" brandovi imaju ISTE komponente kao ovi OPASNI svjetski brandovi, već da je glupo za takve reći da su kopija. Nismo pisali o kvalitetu već o tome šta se može kupiti za određeni iznos KM. A ti nemoj biti ovca i kada kupuješ nešto samo čitaj logo i nikako nemoj sumnjati u taj kvalitet, to ti je sigurica kvaliteta....garant, pogotovo na BiH tržištu.
I za kraj, ko je spomenuo GoClever? Ja sam predložio Point of view.
Jaro tvoja cjela familija je ovca kad te takvog napravila, ti se tu nesto pravis i govoris meni "Kopija? Haj malo pojasni šta si mislio pod ovim pojmom." Pa kad si tako glup tebi se nema sta objasnjavat. Ovdje govorimo o ovom tabletu terra 70, ja sam rekao da je kopija i da je to bacanje para jer poslje par koristenja svatit ce da je pogrijesio i zalit ce svojih 300 KM sto je tako bacio...Procitaj ime teme pa skontaj jel te neko pitao sta moze kupit za odredjeni novac ili jednostavno trebas iznjeti svoja iskustva s ovim tabletima :)

Al si ti corav, ja uopste nisam spomeno GoClever vec sam dodao ovaj samsungov tablet kao usporedbu na taj tvoj "point of shit", gdje samsung ima losije specifkacije a skuplji u 100 KM...i da point of shit je kvaliteta, samsung sranje :)
Kemura

#12 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Kemura »

HardCore

Ti si klasični degenerik ovog modernog vremena, al fakat...potvrđeno.
I još nešto, ako ćemo da se vrijeđamo, tebe samo majka može voljeti....i to jedino pred gostima.
HardCore

#13 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

Kemura wrote:HardCore

Ti si klasični degenerik ovog modernog vremena, al fakat...potvrđeno.
I još nešto, ako ćemo da se vrijeđamo, tebe samo majka može voljeti....i to jedino pred gostima.
pa tebe papak jedan nema ko
goran1122

#14 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by goran1122 »

ljudi ova tema niej o degenericima i za svadju ako se ogvako ponašanje nastavi zahtjevat ću od administratora da zatvori ovu temu.

tako da pazite šta pišete.
Kemura

#15 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Kemura »

HC

Nije ni tebi lako...izdrži

Da sumiramo, od HC smo naučili nešto što ja samo on do sada znao a to je da sve ima svoju cijenu.
Zato ću da zamolim sve koji u buduće budu tražili mišljenje o nečemo što se ne zove Samsung da dobro razmisle , jer će se HC i njemu slični naći uvrijeđeni. Nemojte ni slučajno pokušavati razmišljati na drugi način i kupiti nešto drugo što nema HC certifikat. Gorane, ako želiš da probaš kako rade "kopije" i da ih uporediš sa "originalima", najbolje ti je da odeš u neku radju koja ih ima pa pogledaj. Naravno, samo pazi da HC ne sazna.
HardCore

#16 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by HardCore »

Kemura wrote:HC

Nije ni tebi lako...izdrži

Da sumiramo, od HC smo naučili nešto što ja samo on do sada znao a to je da sve ima svoju cijenu.
Zato ću da zamolim sve koji u buduće budu tražili mišljenje o nečemo što se ne zove Samsung da dobro razmisle , jer će se HC i njemu slični naći uvrijeđeni. Nemojte ni slučajno pokušavati razmišljati na drugi način i kupiti nešto drugo što nema HC certifikat. Gorane, ako želiš da probaš kako rade "kopije" i da ih uporediš sa "originalima", najbolje ti je da odeš u neku radju koja ih ima pa pogledaj. Naravno, samo pazi da HC ne sazna.

Jaro moj, koliko si glup nisi svjestan, po tvom samo samsung prozivodi kvalitetne tablete a ostale kompanije da ne nabrajam :kiss:

kuci ti sumiraj te svoje ovce, vidi jesul sve na broju :thumbup:

Ja sam zavrsio s ovom temom, uzivajte :)
Kemura

#17 Re: tablet rčunar cogclever terra 70 iskustva

Post by Kemura »

Već mi nedostajete...to i tvoj intelekt.
Javi se ponekad, da promuhabetimo, dobar si ćoek.

PS. Ovih dana kupujem frižider, pa bih te zamolio za mišljenje, šta da kupim?
Indesit, Gorenje, Beko ili SAMSUNG :)
Post Reply