TV kartica problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dustaban

#1 TV kartica problem

Post by dustaban »

Dakle odkad znam za sebe i za windoze imam TV karticu tj. TV na kompu. Sve je radilo fino dok nisam presao na Windows 7! Kartica je ista (LiveView?) a prije sam koristi izvrsni FLYTV 2000. Bio sam ga nekako pokrenuo i na sedmici ali je brzo otkazao.
Danas odlucih da probam Windows Media Centar. Jos gore. Pronasao svega dvadesetak kanala a slika teze njesra.

Da vas cujem strucnjaci!
Praetorious

#2 Re: TV kartica problem

Post by Praetorious »

Sličan problem, stara ali fenomenalna kartica koja pod XP radi ko swiss sat, pod 7-isom se*ucka. Njen player nije radio, WMC je opako loš po tom pitanju. Nabavio novu karticu koja ovoj staroj nije ni do koljena. Elem, kako koristim set oprobanih programa, od kojih dobar dio nije radio pod 7-icom, vratio sam XP. Sve dok mašina radi ono šta i kako ja želim nije me briga koji se OS vrti. Šminkeri će sad skočiti kako treba preći na najnovije, kako je XP prastar i ne valja ... briga me za šuplje priče. Bitno da TV-Tuner (i komp) radi kako treba.
Dakle, moje iskustvo kaže: ili pređi na novi TV-Tuner ili vrati raniji OS. Ako kartica nije oživila odmah ili nakon kraćeg podešavanja, onda ni neće proraditi.
dustaban

#3 Re: TV kartica problem

Post by dustaban »

Nisi me usrecio sa odgovorom.
Pa ja sam upravo zbog ovakvih stvari bio na XP do neki dan. Ali sam morao preci na novi windows jer mi nesta drugonije radilo na xp... i yebiga nikako dva dobra sastavit.
Ovaj Media centar... i ono kanala sto je nasao bolje da nije. Slika je takvo njesra da je to nehumano gledati.
Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju.
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#4 Re: TV kartica problem

Post by davorf »

Ja koristim kombinaciju MediaPortal kao PVR backend, i XBMC kao media centar, odnosno frontend. Instaliras drivere, u MediaPortalu podesis karticu i preskeniras kanale (tu moze biti manjih komplikacija, posto, da bi mi nasao sve kanale, morao sam staviti veliku osjetljivost pretrazivanja, pa poslije bude nekih kanala na kojima su samo smetnje - njih sam obrisao), instaliras XBMC i podesis PVR add-on da koristi MediaPortal kao backend, i dobijes sve kanale u Live TV meniju.
Qurajber

#5 Re: TV kartica problem

Post by Qurajber »

U jednom računaru imam TV Karticu ali ne znam koja je. Znam da sam imao sličan problem i jedino na njoj radi PowerCinema 5 kako treba. Ako ti treba mogu ti dati serial za nju....
dustaban

#6 Re: TV kartica problem

Post by dustaban »

Hvala obojici, cucemo se ako zatreba. Prvo da probam sa ovim sto je @davorf predlozio
:thumbup:
Post Reply