BHCluster wrote:
Code: Select all
Blizu stotinu pripadnika policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), među kojima i pripadnici specijalne jedinice s ''fantomkama'', učestvovalo je u uklanjanju riječi ''genocid'' sa spomenika žrtvama ubijenim tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu na mezarju Stražište u tom gradu.
Pripadnici policije bili su u i oko mezarja Stražište i nikome nisu dozvolili pristup, pa ni novinarskim ekipama koje su namjeravale snimiti navedenu intervenciju. Uklanjanje riječi ''genocid'' izvršili su radnici komunalnog preduzeća iz Višegrada i predstavnici Odjeljenja za inspekcijske poslove Općine Višegrad predvođeni urbanističko-građevinskom inspektoricom Ljiljanom Čiković.
Izgleda da dolazi vrijeme kada ce ko god spomene rijec genocid biti usutkivan ili gore? Jos je ostalo da se vidi imajuli li tzv pro Bosanski delegati u Domu naroda muda da bojkotuju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalistu i boravistu drzavljana Bosne i Hercegovine zakazanog za sutra ili ce sagnuti ramenima i dopustiti zavrseta etnickog ciscenja i pocetak uspostavljanja administrativnog geta za Bosnjake.
Ja ne znam ko moze vise ista ocekivati od "slucajnog prolaznika" ili "Princa" i jos mnogobrojnih jajara koji se predstavljaju zastitnicima Bosne, kao i bosnjackog naroda.
Sve su podredili licnom interesu, a u to ime su spremni prodati i rodjenu majku, a ne zemlju i narod kojim "pripadaju".
Nazalost, cetnici su svjesni svega ovoga pa zato i rade ovo.
Iako ce mnog reci da je ovo vec pocela predizborna kampanja, kao i ona najava gradjenja ksta na Zlatistu, ja mislim da je ustvari jos uvijek u toku zavrsna faza genocida. Naravno, koju cemo mi da prespavamo. Po obicaju.