Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
-
bossnjak
#1 Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Evo imaju podaci ta je naša država najzagađenija minama u Europi. Trebali bi imati više znakova ne nekim prostorima a ne da ih neko koristi u svoje privatne svrhe. Evo mape o minama.

- Hercegoviina
#2 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
i šta sad?bossnjak wrote:Evo imaju podaci ta je naša država najzagađenija minama u Europi. Trebali bi imati više znakova ne nekim prostorima a ne da ih neko koristi u svoje privatne svrhe. Evo mape o minama.
-
Googlerica
#3 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Dobra tema,cesto putam sam se upitala zasto nedostaju upozorenja sirom drzave !
- insomnia78
#4 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Upozorenja postojeGooglerica wrote:Dobra tema,cesto putam sam se upitala zasto nedostaju upozorenja sirom drzave !
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
Googlerica
#5 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
na svim lokacijama !? problem je rastojanje postojecih upozorenja od lokacije !insomnia78 wrote:Upozorenja postojeGooglerica wrote:Dobra tema,cesto putam sam se upitala zasto nedostaju upozorenja sirom drzave !
- insomnia78
#6 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Ja koliko znam na velikoj vecini
Ove nesrece koje su se desile u zadnje vrijeme, desile su se u obiljezenim minskim poljima
Ove nesrece koje su se desile u zadnje vrijeme, desile su se u obiljezenim minskim poljima
-
bossnjak
#7 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
PA skuplja narod željezo i tako te stvari. A hoću da kažem gdje je najviše "rat bio zastupljen i da je fascinantno kako sve idu linjom entiteta mine. Najviše mina ima u Federaciji a najmanje u Rs po ovome. U nas je poprilično išarano. Ovo je i opasnije i od popsia stanovništva koliko ima Bošnjaka Srba i Hrvata ove crvene ne gledaju jesil Hrvat Srbin Bošnjak.
-
sokkia
#8 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
oznake za mine su uglavnom postavljene na svim mjestima za koja se sumnja da su minirana, ali pojedini znaci ne budu ni 7 dana jer ih neko iz objesti skida i uništava.
zbog toga se svaki minski znak sa serijskim brojem fotografiše uzima njegova koordinata i to se pohranjuje u bazu BHMAC-a.
ljudi jednostavno ignorišu te oznake i zato stradaju.
zbog toga se svaki minski znak sa serijskim brojem fotografiše uzima njegova koordinata i to se pohranjuje u bazu BHMAC-a.
- Gojeni H
#9 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Kakav je MAC po pitanju odrzavanja ovih upozorenja, inspekcije potencijalno miniranih podrucja?sokkia wrote:oznake za mine su uglavnom postavljene na svim mjestima za koja se sumnja da su minirana, ali pojedini znaci ne budu ni 7 dana jer ih neko iz objesti skida i uništava.
-
sokkia
-
l33t
#11 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Koliko ima mina na Trebevicu, Bjelasnici normalnim planinarskim putevima ?
-
sokkia
#12 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
izviđacki timovi BHMAC-a po naređenju vrše kontrolu ovih oznaka i evidentiraju otuđene i vrše zamjenu oštecenih ali zbog obimnosti posla ne stignu sve zamjenuti.Gojeni H wrote:Kakav je MAC po pitanju odrzavanja ovih upozorenja, inspekcije potencijalno miniranih podrucja?sokkia wrote:oznake za mine su uglavnom postavljene na svim mjestima za koja se sumnja da su minirana, ali pojedini znaci ne budu ni 7 dana jer ih neko iz objesti skida i uništava.
-
sokkia
#13 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
za Bjelašnicu ne znam, ali koliko znam da je Trebevic velikim djelom ako ne i potpuno deminiran.l33t wrote:Koliko ima mina na Trebevicu, Bjelasnici normalnim planinarskim putevima ?
-
Googlerica
#14 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
opet,mozemo zakljuciti,pozicija i lokacije mina nisu u potpunosti poznate javnosti !
-
sokkia
#15 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
minska polja su oznacena skoro 100% a niko ne može danonocno cuvati stražu pored onog znaka, svijest našeg naroda je na takvom nivou da mu i ona crvena tabla smeta pa je skida i baca, a neki je ignorišu i prolaze pored nje i kad se nesreca desi onda kriv MAC.Googlerica wrote:opet,mozemo zakljuciti,pozicija i lokacije mina nisu u potpunosti poznate javnosti !
- insomnia78
#16 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Ma skoro sva polja su oznacena
Mislim da u skorije vrijeme niko nije poginuo u neoznacenom minskom polju
Al jbt koji mentalni sklop mora biti pa da udjes u minsko polje da bi skupio zeljezo, drva il sta vec
Al jbt koji mentalni sklop mora biti pa da udjes u minsko polje da bi skupio zeljezo, drva il sta vec
-
Googlerica
#17 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
sokkia,eh to,to bacanje tabli sa upozroenjima je uzasno !
insomina78,poslije slucaja sa djecakom i ocem,sakupljacem gvozdja sma se isto upitala,vjerovatno nevolja !
insomina78,poslije slucaja sa djecakom i ocem,sakupljacem gvozdja sma se isto upitala,vjerovatno nevolja !
- insomnia78
#18 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Znam ja da je to nevolja, ali uci svjesno u minsko polje, jos povesti i djete sa sobom...
-
Googlerica
#19 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
pa nismo bili u njegovoj situaciji ! kazu da muka natjera osobu na svasta !insomnia78 wrote:Znam ja da je to nevolja, ali uci svjesno u minsko polje, jos povesti i djete sa sobom...
- insomnia78
#20 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
A jebo ga ti
Koja muka tr moze natjerati da svjesno ides poginuti, ili jos gore ubiti svoje djete?
Koja muka tr moze natjerati da svjesno ides poginuti, ili jos gore ubiti svoje djete?
-
Googlerica
#21 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
pa kako osobe sjednu u auto,uzmu djete i voze ko ludjaci,to je jos teze razumjeti!insomnia78 wrote:A jebo ga ti
- Danguba
#22 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
insomnia78 wrote:Ma skoro sva polja su oznacena
Prosle sedmice u Seljublju dvojica mladica zavrsila u minskom polju a da nisu ni znali. Jedan poginuo drugi tesko povrijedjen.
Koja glupa tema.
- insomnia78
#23 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Haman i njih muka natjerala
- Danguba
#24 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
sjekli drva po ko zna koji put na istom mjestu.insomnia78 wrote:Haman i njih muka natjerala
- OkoMeneBelo
#25 Re: Bosna i Hercegoina najzagađenija minama u Europi
Danguba wrote:sjekli drva po ko zna koji put na istom mjestu.insomnia78 wrote:Haman i njih muka natjerala