Šta sad?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
hajime-akihiro

#1 Šta sad?

Post by hajime-akihiro »

Eh' ovako. Ne znam kako da počnem. Uglavnom, dvopredmetni sam student na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na odsjecima za Engleski jezik i književnost i Francuski jezik i književnost (Engleski jezik kao A1). Uglavnom, želim da zamrznem godinu na Romanistici, ali nisam siguran koliko je to moguče, jer mi je teta na studentskoj rekla da je kasno. :-)

Međutim, češljajući zakon pronašao sam sljedeće:

"Čl. 42.
(1) Na zahtjev studenta njegove obveze miruju za vrijeme služenja vojnog roka, za vrijeme trudnoće studentice i do godine dana starosti djeteta.
(2) U slučaju spriječenosti u ispunjavanju studentskih obveza zbog teže bolesti koja je trajala duže od tri mjeseca, ako je ta bolest takve prirode da je studenta onemogućavala u izvršavanju njegovih studentskih obveza, može mu se odobriti mirovanje studentskih obveza."

S obzirom da želim da zamrznem godinu samo na jednom odsjeku (radi rođenja djeteta), tj. Romanistici, da li netko ima prijedlog što da uradim, i da li netko ima iskustva sa istim ili sličnim.

Hvala :zjev:
Nestea31

#2 Re: Šta sad?

Post by Nestea31 »

Obrati se pismeno upravi fakulteta i pozovi se na ovaj navedeni član, mani se "teta u studentskoj".
Sretno u svakom slučaju.
hajime-akihiro

#3 Re: Šta sad?

Post by hajime-akihiro »

Nadam se da cu moci, ali eto, pokušat' ću.. :cry:
Post Reply