Iphone 4S
Moderator: Benq
-
nemanjacos
#1 Iphone 4S
Zdravo, trebam za koji dan da kupim Iphone 4S pa možete li mi vi reći kakav je i ako neko ima da mi kaže svoje mišljenje o tom telefonu? 
- avaks
#2 Re: Iphone 4S
Ako ćeš ga dobiti za 100-150KM onda kupuj jer toliko realno i vrijedi. Optimizacija je ok ali je to čudo davno pregazilo vrijeme. Ja bih radije kupio neki sa android os jer je po meni dosta bolji za svakodnevnicu!
p0zz
p0zz
-
Vertig0
#3 Re: Iphone 4S
Nidje veze cuj 100-150 KM, pa za to ne mozes ni S2 kupiti, a ip4s je izmislio svijet za s2.
-
Boxon_123
#4 Re: Iphone 4S
Savršen telefon za relativno malo para. Dugo sam ga koristio bez ikakvih problema, savrseno radi i na novom iOS 7.Best buy foun. 
- avaks
#5 Re: Iphone 4S
hahah pa i S2 je bolji ali nećemo sad da se prepiremo. Ja kažem da on ne vrijedi ni blizu tih para za koje se prodaje a ako ćeš realno bolje uzeti s3 onda koji jede za doručak tu jabuku.Vertig0 wrote:Nidje veze cuj 100-150 KM, pa za to ne mozes ni S2 kupiti, a ip4s je izmislio svijet za s2.
Onaj osjećaj kad kupiš taj famozni iphone pa ne možeš nikome poslati sliku preko bluetooth, ne možeš skinuti pjesmu bez itunes, ekran toliko mali da te okice bole nakon 2 minute surfanja ali eto imaš fensi šmenski fontele koji je po specifikacijama iz prošlog stoljeća
p.s. i mojne sad da spamamo temu sa jb i fazonima jer na androidu možeš sve što ios ne može i kažem da je to za svakog normalnog korisnika puno bolje
- Mr.Sojic
#6 Iphone 4S
Hahahaha. Tebe je malo zgazilo vrijeme. E moj kolega. Ljubomora cuda cini. Hahahahaavaks wrote:Ako ćeš ga dobiti za 100-150KM onda kupuj jer toliko realno i vrijedi. Optimizacija je ok ali je to čudo davno pregazilo vrijeme. Ja bih radije kupio neki sa android os jer je po meni dosta bolji za svakodnevnicu!
p0zz
/Sent from my iPhone/
-
Vertig0
#7 Re: Iphone 4S
Ne provaljuj se zivota ti.avaks wrote:hahah pa i S2 je bolji ali nećemo sad da se prepiremo. Ja kažem da on ne vrijedi ni blizu tih para za koje se prodaje a ako ćeš realno bolje uzeti s3 onda koji jede za doručak tu jabuku.Vertig0 wrote:Nidje veze cuj 100-150 KM, pa za to ne mozes ni S2 kupiti, a ip4s je izmislio svijet za s2.
Onaj osjećaj kad kupiš taj famozni iphone pa ne možeš nikome poslati sliku preko bluetooth, ne možeš skinuti pjesmu bez itunes, ekran toliko mali da te okice bole nakon 2 minute surfanja ali eto imaš fensi šmenski fontele koji je po specifikacijama iz prošlog stoljeća
p.s. i mojne sad da spamamo temu sa jb i fazonima jer na androidu možeš sve što ios ne može i kažem da je to za svakog normalnog korisnika puno bolje
- avaks
#8 Re: Iphone 4S
Dok je ovaca, biće i vune 
A pravo sam ljubomoran na dual-core, 3.5 inča, sve zaključano, smartfon hahah
A pravo sam ljubomoran na dual-core, 3.5 inča, sve zaključano, smartfon hahah
-
Vertig0
#9 Re: Iphone 4S
Jebote quad core i gige i gige rama kad je optimizacija softvera kurac.
- avaks
#10 Re: Iphone 4S
Nema razloga da psuješ ako nemaš neke relevantne argumente. Android je bio loš, priznajem, ali to je prošlost. Pored jednog s3 koji može uzeti za skoro iste pare ne mogu da preporučim liku 4s. Rekao si svoje i ja sam, ako ti se ne sviđa samo ignore a mojne da si ljakse.
Imam quad core i gige i gige rama i sve je fluidno i lijepo i biće još par godina tako da je puno pametnije ulaganje za budućnost. Nećemo više u off, rekao sam svoje i stojim iza toga. Pametnom dosta!
Imam quad core i gige i gige rama i sve je fluidno i lijepo i biće još par godina tako da je puno pametnije ulaganje za budućnost. Nećemo više u off, rekao sam svoje i stojim iza toga. Pametnom dosta!
-
Vertig0
#11 Re: Iphone 4S
Samim tim sto si rekao da je s2 bolji od 4s si pokazao koliko znas.
Ne znam ni sto se raspravljam s tobom.
- avaks
#12 Re: Iphone 4S
S2 je i do 200KM jeftiniji i to uzimam u obzir. Možda nije bolji od 4s ali gdje je tu je. Dao sam lično mišljenje i uvijek bih uzeo s2 prije nego iphone s obzirom na uloženo/dobiveno.
S3 košta kao i 4s pa ih upoređuj haha
Nemaš argumente da se raspravljaš sa mnom jer si to psovkama i pokazao.
S3 košta kao i 4s pa ih upoređuj haha
Nemaš argumente da se raspravljaš sa mnom jer si to psovkama i pokazao.
- Mr.Sojic
#13 Re: Iphone 4S
Kolega pusti ga neka zivi u iluzijama i neka laze sam sebe.Vertig0 wrote:Samim tim sto si rekao da je s2 bolji od 4s si pokazao koliko znas.
/Sent from my iPhone/
- newlevel
#14 Re: AW: Iphone 4S
Volim pratit ove duele iphone vs android 
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- Mr.Sojic
#15 Re: Iphone 4S
Kolega duel nije iphon vs android ----iphon je telefon a android os. Duel je iPhon vs plastikaner (steker) hahahanewlevel wrote:Volim pratit ove duele iphone vs android
Sent from my Nokia 3310
/Sent from my iPhone/
-
Vertig0
#16 Re: Iphone 4S
Ne mogu druze da se ne nerviram. Danas svi lete za tim specifikacijama i kao glavni razlog zasto odabrati neki android u odnosu na iphone im je to. Ustvari to je samo na papiru prednost, a u stvarnom koristenju uredaja situacija je drugacija.Mr.Sojic wrote:Kolega pusti ga neka zivi u iluzijama i neka laze sam sebe.Vertig0 wrote:Samim tim sto si rekao da je s2 bolji od 4s si pokazao koliko znas.
/Sent from my iPhone/
Kako to da iphone 5s sa svoje dvije jezgre klokovane na 1.3GHz i 1GB RAM-a na benchmarku uzme i S4 i HTC One (naveo sam ova dva zato sto su vjerovatno najpopularniji android telefoni) koji bi trebali biti duplo brzi kad uporedis specifikacije?
Kako to da svaka zahtjevna igrica radi bolje na ios uredjajima
Znaci uopste ne pokusavam da omalovvazim android i uredjaje koji koriste android i stvarno shvatam da se nekome ne svidja ios kao platforma i da bjeze od nje, isto tako i obrnuto. Mislim da bi to trebao biti glavni razlog za odabir telefona, nikako hardverske specifikacije.
@nemanjacos druze 4s je iako vec star odlican telefon. ios 7 radi odlicno na njemu, skoro kao na ip5. Ako ti ispadne povoljno uzmi ga neces se pokajati, pogotovo ako koristis neki stariji iphone.
-
staradis
#17 Re: Iphone 4S
Razmisli dva puta, ipak je star haman tri godine
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#18 Re: Iphone 4S
Spoj lijepog, korisnog, i naravno pristupačnog...
- avaks
#19 Re: Iphone 4S
@Vertig0 eto vidiš da se i ljudski može a i bez psovki. Specifikacije naravno nisu sve ali porediti 3.5 inča i 4.7 i 5 je nebo i zemlja i veoma teško se na te minijature vratiti kada jednom probaš nešto drugo. Samo surfati je ogromna razlika a da ne pričamo o gledanju klipova i igranju igrica. Za benchmarke me baš briga (neke brojke i čiji je program bolje optimizovan, čitaj ko je više platio i za koju platformu) a i dođe logično da ograničeni ios baca više bodova jer kao prvo ne možeš porediti FHD rezoluciju ili 720p sa 640 x 960.
Meni je puno bitnije ono u praksi a tu će svaki android u cjenovnom rangu iphonea da dominira.
Zašto kupiti 4s pored S3 ili sličnih osim zbog nekog prestiža. Šta to on nudi više u odnosu na konkurenciju da je duplo skuplji?
I naravno ni meni nije cilj da omalovažavam ios jer je to veoma ispeglan i fluidan os, a što se iphonea tiče samo im je izgled dobar a sve ostalo u odnosu na konkurente (još jednom navodim u cjenovnom rangu) je u podređenom položaju.
Ako se nekome isplati davati 400-500KM za 3 godine star uređaj bujrum ali ja ne mogu da preporučim tako nešto.
Meni je puno bitnije ono u praksi a tu će svaki android u cjenovnom rangu iphonea da dominira.
Zašto kupiti 4s pored S3 ili sličnih osim zbog nekog prestiža. Šta to on nudi više u odnosu na konkurenciju da je duplo skuplji?
I naravno ni meni nije cilj da omalovažavam ios jer je to veoma ispeglan i fluidan os, a što se iphonea tiče samo im je izgled dobar a sve ostalo u odnosu na konkurente (još jednom navodim u cjenovnom rangu) je u podređenom položaju.
Ako se nekome isplati davati 400-500KM za 3 godine star uređaj bujrum ali ja ne mogu da preporučim tako nešto.
-
Vertig0
#20 Re: Iphone 4S
Znaci sad ti je bitno ono sto je u praksi, dok si gore u postovima govorio kako je nemoguce porediti dual core i quad core? E pa u praksi taj dual core u vecini slucajeva radi bolje nego quad core.
Tebo 3.5" nije dovoljno ali nekome jeste. A nadji ti meni s3 za 100KM ja cu ga odmah kupiti.
Tebo 3.5" nije dovoljno ali nekome jeste. A nadji ti meni s3 za 100KM ja cu ga odmah kupiti.
-
stidljiv
#21 Re: Iphone 4S
Kinesko smece i jedno i drugo...
-
Vertig0
#22 Re: Iphone 4S
Pa sta onda da kupi, predlozi covjeku?
- avaks
#23 Re: Iphone 4S
E upravo u praksi taj quad i dolazi do izražaja. Upali na svom ajfonu par widgeta, pkreni media player i onda malo surfaj, da vidiš kako leti taj dual a da ne kažem u međuvremenu da te ko zvrcne na viber ili koristiš whatsapp
S3 košta kao i 4s a u praksi je duplo bolji u svemu. Poredimo jabuke i kruške. Nisam neki ljubitelj Samsunga (nikad ga i nisam imao) ali zato imam super iskustva sa Xperiama i HTC dok to ne mogu reći za iphone. Lično iskustvo ali 100 ljudi, 100 ćudi. Kažem da je iphone preskup za to što nudi i ljudi koji kupuju i podržavaju to su u velikoj zabludi. Samo čekam da izbace kakav iphone sa 4.7 ili 5 inča displayom pa da se fanboyevi onda pođu kleti u njega hahah do neku godinu je sve preko 3.5 bilo nezamislivo i nenormalno (pa ljudski palac to ne može) a vidi sad, pa i "plastikanere" počeli da proizvode a još pljuju po njima kao fol. Sve je to marketing a u njemu su jedni od najboljih - po inovacijama i ne baš.
A o kinezima sve najbolje. Imam UMI x2 koji u zadnje vrijeme često koristim, plaćen je 219$ na ebay. Ne bih ga dao ni za jedan s3
Samo da u našim servisima ima kakve podrške za ZTE, Zopo, THL pa niko normalan ne bi davao duplo više novaca ili troduplo za Samsunge i slične!
S3 košta kao i 4s a u praksi je duplo bolji u svemu. Poredimo jabuke i kruške. Nisam neki ljubitelj Samsunga (nikad ga i nisam imao) ali zato imam super iskustva sa Xperiama i HTC dok to ne mogu reći za iphone. Lično iskustvo ali 100 ljudi, 100 ćudi. Kažem da je iphone preskup za to što nudi i ljudi koji kupuju i podržavaju to su u velikoj zabludi. Samo čekam da izbace kakav iphone sa 4.7 ili 5 inča displayom pa da se fanboyevi onda pođu kleti u njega hahah do neku godinu je sve preko 3.5 bilo nezamislivo i nenormalno (pa ljudski palac to ne može) a vidi sad, pa i "plastikanere" počeli da proizvode a još pljuju po njima kao fol. Sve je to marketing a u njemu su jedni od najboljih - po inovacijama i ne baš.
A o kinezima sve najbolje. Imam UMI x2 koji u zadnje vrijeme često koristim, plaćen je 219$ na ebay. Ne bih ga dao ni za jedan s3
Samo da u našim servisima ima kakve podrške za ZTE, Zopo, THL pa niko normalan ne bi davao duplo više novaca ili troduplo za Samsunge i slične!
-
Vertig0
#24 Re: Iphone 4S
Haj dobro, u pravu si. Ne mogu se raspravljati s tobom vise. Ja jedno ti drugo.
- Mendoza
#25 Re: Iphone 4S
Nevjerovatno je koliko "samsungovci" imaju vremena da provode vrijeme na dijelu foruma vezanom za iPhone. To ipak nesto govori. Btw ako kazes da je 4S 100-150, onda bi samsung u granapima trebali dijeliti svima ko napravi veci racun od 20km.avaks wrote:E upravo u praksi taj quad i dolazi do izražaja. Upali na svom ajfonu par widgeta, pkreni media player i onda malo surfaj, da vidiš kako leti taj dual a da ne kažem u međuvremenu da te ko zvrcne na viber ili koristiš whatsapp![]()
Ziv nam bio.