Novi hyundai i30
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zeljko_
#1 Novi hyundai i30
Planiram da kupim novi hyundai i30 1,4 benzin oprema i Star plus, pa me interesuje kvalitet i udobnost auta.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2 Re: Novi hyundai i30
Ako si vec odlucio,ne znam sta bismo to mi morali reci da bi ti odustao od kupovine.
Kvalitet poznat,udobnost ne znam. Mislim da se rijetko koji forumas i provozao u njemu,a kamoli napravio ozbiljne kilometre pa da moze reci par rijeci vise.
Iskreno,meni licno,ljepsi i atraktivniji je KIA Ceed. Potpuno isti auto,samo ne znam koja je cijena isto opremljenog Ceed-a u odnosu na i30.
Kvalitet poznat,udobnost ne znam. Mislim da se rijetko koji forumas i provozao u njemu,a kamoli napravio ozbiljne kilometre pa da moze reci par rijeci vise.
Iskreno,meni licno,ljepsi i atraktivniji je KIA Ceed. Potpuno isti auto,samo ne znam koja je cijena isto opremljenog Ceed-a u odnosu na i30.
-
zeljko_
#3 Novi hyundai i30
Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.
Bara bara su sa opremom, posto su ovi u hyundaiju skontali da su na pocetku stavili smjesne cijene za nivo opreme koje nude, neki dan sam obilazio i kiju i hyundai i uporedjivo cijene i opremu. Hyundai izadje jeftiniji sa iStar plus opremom od osnovnog modela kije ceed za oko 2.000 KM.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bara bara su sa opremom, posto su ovi u hyundaiju skontali da su na pocetku stavili smjesne cijene za nivo opreme koje nude, neki dan sam obilazio i kiju i hyundai i uporedjivo cijene i opremu. Hyundai izadje jeftiniji sa iStar plus opremom od osnovnog modela kije ceed za oko 2.000 KM.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4 Re: Novi hyundai i30
Tacnije,razlika je 500 KM.zeljko_ wrote:Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.
i30 je 26490,a Ceed 26990.
S tim da KIA trenutno ima neke akcije,gdje sa na Ceed-u moze ustediti 2000 KM. Plus sto nekome znaci i 2 god duza garancija na Ceed-u.
Tvoje pare,najbolje da sam odvagas. Papir i olovka u ruke i baci racunicu. Plus i minus za oba auta i znas gdje si.
-
zeljko_
#5 Re: Novi hyundai i30
mali_milojica wrote:Tacnije,razlika je 500 KM.zeljko_ wrote:Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.
i30 je 26490,a Ceed 26990.
S tim da KIA trenutno ima neke akcije,gdje sa na Ceed-u moze ustediti 2000 KM. Plus sto nekome znaci i 2 god duza garancija na Ceed-u.
Tvoje pare,najbolje da sam odvagas. Papir i olovka u ruke i baci racunicu. Plus i minus za oba auta i znas gdje si.
ja sam dobio ponude za kes
hyundai 21.500 KM
kia 23.490 KM
-
hadzidado
#6 Re: Novi hyundai i30
Hyundai i30 sa 3 ili 5 vrata?
Malo mi je jeftino za model sa 5 vrata.
- johntra
#7 Re: Novi hyundai i30
http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html
Imaš ovdje nekih postova korisnih, da se ne pomavljamo...
-
zeljko_
#8 Re: Novi hyundai i30
model sa 5 vrata, tako mi rekose sutra bi trebao dobiti zvanicnu ponuduhadzidado wrote:Hyundai i30 sa 3 ili 5 vrata?
-
zeljko_
#9 Re: Novi hyundai i30
ok hvala, procito sam, kolko se sjecam niko iz prve ruke nije nista rekao, sve nagadjanjajohntra wrote:http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html
- semmy
#10 Re: Novi hyundai i30
evo ti iz prve ruke za hyundai i30...za 6 dana je godina otkako vozim ovaj autic...ja prezadovoljna i presla sam 36 000km, preudoban je za svakog vozaca...odlican na cesti, cak i u krivinama je odlican..sve BiH relacije bez problema niti jednom me ostavio na cjedilu...isproban i na auto putu ( ne u BiH ) nekoliko puta sa brzinom od 190km/h, necujan...prostora ima i previse, mi smo 4-clana porodica i djeca se do sada nisu zalila da im fali prostora ni na daljim relacijama..u gepek mozes natrpati svu opremu za more kad su djeca u pitanju i da ti jos i koferi stanu bez problemazeljko_ wrote:ok hvala, procito sam, kolko se sjecam niko iz prve ruke nije nista rekao, sve nagadjanjajohntra wrote:http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html
Last edited by semmy on 22/12/2013 22:59, edited 1 time in total.
- johntra
#11 Re: Novi hyundai i30
evo, dobio si odgovor već...ali evo, vozio sam ja i dizela i benzinca...pošto vidim da hoćeš ovog benzinca, 1,4 je solidan motor, solidne snage...ima šest brzina, omjeri su nešto kraći, radi smanjenja potrošnje i to mi se svidjelo...nije neki brzac, kad si sam u autu, onda je sve ok, solidno ide i sa upaljenom klimom...više putnika, veći napor, što je i logično...udobnost je odlična, prešao sam sa karavanom puno kilometara u komadu za kratko vrijeme, nisam nešto bio slomljen ili umoran...
- golfiista
#12 Re: Novi hyundai i30
evo ti iz prve ruke za hyundai i30...za 6 dana je godina otkako vozim ovaj autic...ja prezadovoljna i presla sam 36 000km, preudoban je za svakog vozaca...odlican na cesti, cak i u krivinama je odlican..sve BiH relacije bez problema niti jednom me ostavio na cjedilu...isproban i na auto putu ( ne u BiH ) nekoliko puta sa brzinom od 190km/h, necujan...prostora ima i previse, mi smo 4-clana porodica i djeca se do sada nisu zalila da im fali prostora ni na daljim relacijama..u gepek mozes natrpati svu opremu za more kad su djeca u pitanju i da ti jos i koferi stanu bez problemasemmy wrote:zeljko_ wrote:ok hvala, procito sam, kolko se sjecam niko iz prve ruke nije nista rekao, sve nagadjanjajohntra wrote:http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html
To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.
- drndalo
#13 Re: Novi hyundai i30
Kad tebe vidimo ne mozemo ostat ozbiljni... Crkosmo od smijeha...golfiista wrote: To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.
Sta je njen problem s "nosivom" lajsnom naspram tvog s "ukrasnom" turbinom na nepokvarljivom VW-u, na 112.000 km...? Prdimahovina...
drndalo wrote:Koji problem, kad problema nemas...?golfiista wrote:riješio problem, u servisu rekoše da je u granicama normale, ali sam insistirao da je ipak zamijene, tako da će do kraja sedmice leći nova, u svakom slučaju hvala na konstruktivnim odgovorima
golfiista wrote:.
-
romeomoraprezivjeti
#14 Re: Odg: Novi hyundai i30
drndalo wrote:Kad tebe vidimo ne mozemo ostat ozbiljni... Crkosmo od smijeha...golfiista wrote: To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.![]()
Sta je njen problem s "nosivom" lajsnom naspram tvog s "ukrasnom" turbinom na nepokvarljivom VW-u, na 112.000 km...? Prdimahovina...
drndalo wrote:Koji problem, kad problema nemas...?golfiista wrote:riješio problem, u servisu rekoše da je u granicama normale, ali sam insistirao da je ipak zamijene, tako da će do kraja sedmice leći nova, u svakom slučaju hvala na konstruktivnim odgovorima
poslano s moga Sonija Ze:-D
- Zatamnjena stakla
#15 Re: Novi hyundai i30
Kupi golfa šesticu ba pusti ove lafo marke.
- agent_zero
#16 Re: Novi hyundai i30
Ako možeš protegni se kako znaš i umiješ i uzmi 1.6 motor.
Ja sam istestirao to auto i sve je ok, samo bih jači motor.
Ja sam istestirao to auto i sve je ok, samo bih jači motor.
-
ob433
#17 Re: Novi hyundai i30
Kiu zaobiđi , servis u Sa im je za ništa , gomila amatera i hoštaplera ,koji preskupo naplačuju svoje usluge
- golfiista
#18 Re: Novi hyundai i30
drndalo wrote:Kad tebe vidimo ne mozemo ostat ozbiljni... Crkosmo od smijeha...golfiista wrote: To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.![]()
to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno
isto tako, gledao sam test nove oktavije od nekih 40k KM, i hajde sve ok, ali kažu izolacija očajna, dok pojedini dijelovi enterijera ( retrovizor) toliko vibriraju da je bilo pitanje vremena kada će otpasti.
Što reći, poenta je da od ovakvih brendova ne treba i ne možeš očekivati ništa posebno, i glupo mi je pitanje šta mislite, ne mislim ništa, pouzdan auto za vožnju od tačke A i dalje, sve ostalo, posebno ističući automobilske emocije, stanuje negdje drugo.
-
hadzidado
#19 Re: Одг: Novi hyundai i30
Željko,
Otiđi u salon sa 2 prijatelja od po barem 80kg i biće s vama još neko iz salona i probaj 1.4 motor.
Ne znam šta si vozio prije ali ovo je atmosferski benzinac i mora se nagaziti da ide sa 4-icom putnika.
Ja mislim da je ovo dovoljan motor za bilo koju situaciju ali je uvijek najbolje da sam probaš.
Otiđi u salon sa 2 prijatelja od po barem 80kg i biće s vama još neko iz salona i probaj 1.4 motor.
Ne znam šta si vozio prije ali ovo je atmosferski benzinac i mora se nagaziti da ide sa 4-icom putnika.
Ja mislim da je ovo dovoljan motor za bilo koju situaciju ali je uvijek najbolje da sam probaš.
- _mufljuz_
#20 Re: Novi hyundai i30
jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...
sve sami jebaci iz ministrovih muda poispadali a u rolsrojsovima i mercedesima odrasli....
sve sami jebaci iz ministrovih muda poispadali a u rolsrojsovima i mercedesima odrasli....
- Bakir1
#21 Re: Novi hyundai i30
_mufljuz_ wrote:jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...
- golfiista
#22 Re: Novi hyundai i30
_mufljuz_ wrote:jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...
šta treba? za svoj novac zahtjevam najbolje i najviše, i u čemu je problem? treba se zadovoljiti daj šta daš, vrijeme "daj šta daš" je odavno iza nas i ako mogu za 20xxx KM zahtjevati 200KS, zašto da ne? To što je ta stara generacija udarena u glavu mokrom krpom i nas je koštalo mnogo čega i samo ta generacija može žaliti za fićom od 26 KS i farmericama iz Trsta.
-
Sitijevac2011
#23 Re: Novi hyundai i30
Ti gledao, ti citao...vidim sve iz prve rukegolfiista wrote: to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno![]()
isto tako, gledao sam test nove oktavije od nekih 40k KM, i hajde sve ok, ali kažu izolacija očajna, dok pojedini dijelovi enterijera ( retrovizor) toliko vibriraju da je bilo pitanje vremena kada će otpasti.
Što reći, poenta je da od ovakvih brendova ne treba i ne možeš očekivati ništa posebno, i glupo mi je pitanje šta mislite, ne mislim ništa, pouzdan auto za vožnju od tačke A i dalje, sve ostalo, posebno ističući automobilske emocije, stanuje negdje drugo.
Sef VWa u Hyundaiu
Samo furaj po i30 ja cekam da mi krediti izadju, pa da uzmem opet Hynundaia (to ce biti treci u 12 godina) Odlican auto, sa odlicnim servisom, pouzdan...
- golfiista
#24 Re: Novi hyundai i30
ocjenu, u biti, prepuštam ljudima koji su plaćeni za to, dok subjektivni osjećaj zadržim za sebe, jer u pravilu nije mjeriloSitijevac2011 wrote:Ti gledao, ti citao...vidim sve iz prve rukegolfiista wrote: to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno![]()
Sef VWa u Hyundaiu![]()
Samo furaj po i30 ja cekam da mi krediti izadju, pa da uzmem opet Hynundaia (to ce biti treci u 12 godina) Odlican auto, sa odlicnim servisom, pouzdan...
- shibonja