Novi hyundai i30

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

zeljko_

#1 Novi hyundai i30

Post by zeljko_ »

Planiram da kupim novi hyundai i30 1,4 benzin oprema i Star plus, pa me interesuje kvalitet i udobnost auta.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2 Re: Novi hyundai i30

Post by mali_milojica »

Ako si vec odlucio,ne znam sta bismo to mi morali reci da bi ti odustao od kupovine.
Kvalitet poznat,udobnost ne znam. Mislim da se rijetko koji forumas i provozao u njemu,a kamoli napravio ozbiljne kilometre pa da moze reci par rijeci vise.
Iskreno,meni licno,ljepsi i atraktivniji je KIA Ceed. Potpuno isti auto,samo ne znam koja je cijena isto opremljenog Ceed-a u odnosu na i30.
zeljko_

#3 Novi hyundai i30

Post by zeljko_ »

Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.
Bara bara su sa opremom, posto su ovi u hyundaiju skontali da su na pocetku stavili smjesne cijene za nivo opreme koje nude, neki dan sam obilazio i kiju i hyundai i uporedjivo cijene i opremu. Hyundai izadje jeftiniji sa iStar plus opremom od osnovnog modela kije ceed za oko 2.000 KM.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4 Re: Novi hyundai i30

Post by mali_milojica »

zeljko_ wrote:Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.
Bara bara su sa opremom, posto su ovi u hyundaiju skontali da su na pocetku stavili smjesne cijene za nivo opreme koje nude, neki dan sam obilazio i kiju i hyundai i uporedjivo cijene i opremu. Hyundai izadje jeftiniji sa iStar plus opremom od osnovnog modela kije ceed za oko 2.000 KM.

Tacnije,razlika je 500 KM.
i30 je 26490,a Ceed 26990.
S tim da KIA trenutno ima neke akcije,gdje sa na Ceed-u moze ustediti 2000 KM. Plus sto nekome znaci i 2 god duza garancija na Ceed-u.
Tvoje pare,najbolje da sam odvagas. Papir i olovka u ruke i baci racunicu. Plus i minus za oba auta i znas gdje si.
zeljko_

#5 Re: Novi hyundai i30

Post by zeljko_ »

mali_milojica wrote:
zeljko_ wrote:Nisam jos odlucio nego jos uvjek razmisljam pa me je interesovalo necije misljenje ko posjeduje ovo auto.

Tacnije,razlika je 500 KM.
i30 je 26490,a Ceed 26990.
S tim da KIA trenutno ima neke akcije,gdje sa na Ceed-u moze ustediti 2000 KM. Plus sto nekome znaci i 2 god duza garancija na Ceed-u.
Tvoje pare,najbolje da sam odvagas. Papir i olovka u ruke i baci racunicu. Plus i minus za oba auta i znas gdje si.

ja sam dobio ponude za kes

hyundai 21.500 KM
kia 23.490 KM
hadzidado

#6 Re: Novi hyundai i30

Post by hadzidado »

Hyundai i30 sa 3 ili 5 vrata?
Malo mi je jeftino za model sa 5 vrata. :?
johntra

#7 Re: Novi hyundai i30

Post by johntra »

http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html

Imaš ovdje nekih postova korisnih, da se ne pomavljamo... ;-)
zeljko_

#8 Re: Novi hyundai i30

Post by zeljko_ »

hadzidado wrote:Hyundai i30 sa 3 ili 5 vrata?
Malo mi je jeftino za model sa 5 vrata. :?
model sa 5 vrata, tako mi rekose sutra bi trebao dobiti zvanicnu ponudu :izet:
zeljko_

#9 Re: Novi hyundai i30

Post by zeljko_ »

johntra wrote:http://www.klix.ba/forum/opel-astra-j-i ... 18986.html

ok hvala, procito sam, kolko se sjecam niko iz prve ruke nije nista rekao, sve nagadjanja :?
semmy

#10 Re: Novi hyundai i30

Post by semmy »

zeljko_ wrote:

ok hvala, procito sam, kolko se sjecam niko iz prve ruke nije nista rekao, sve nagadjanja :?
evo ti iz prve ruke za hyundai i30...za 6 dana je godina otkako vozim ovaj autic...ja prezadovoljna i presla sam 36 000km, preudoban je za svakog vozaca...odlican na cesti, cak i u krivinama je odlican..sve BiH relacije bez problema niti jednom me ostavio na cjedilu...isproban i na auto putu ( ne u BiH ) nekoliko puta sa brzinom od 190km/h, necujan...prostora ima i previse, mi smo 4-clana porodica i djeca se do sada nisu zalila da im fali prostora ni na daljim relacijama..u gepek mozes natrpati svu opremu za more kad su djeca u pitanju i da ti jos i koferi stanu bez problema :)
Last edited by semmy on 22/12/2013 22:59, edited 1 time in total.
johntra

#11 Re: Novi hyundai i30

Post by johntra »

evo, dobio si odgovor već...ali evo, vozio sam ja i dizela i benzinca...pošto vidim da hoćeš ovog benzinca, 1,4 je solidan motor, solidne snage...ima šest brzina, omjeri su nešto kraći, radi smanjenja potrošnje i to mi se svidjelo...nije neki brzac, kad si sam u autu, onda je sve ok, solidno ide i sa upaljenom klimom...više putnika, veći napor, što je i logično...udobnost je odlična, prešao sam sa karavanom puno kilometara u komadu za kratko vrijeme, nisam nešto bio slomljen ili umoran...
golfiista

#12 Re: Novi hyundai i30

Post by golfiista »

semmy wrote:
zeljko_ wrote:

evo ti iz prve ruke za hyundai i30...za 6 dana je godina otkako vozim ovaj autic...ja prezadovoljna i presla sam 36 000km, preudoban je za svakog vozaca...odlican na cesti, cak i u krivinama je odlican..sve BiH relacije bez problema niti jednom me ostavio na cjedilu...isproban i na auto putu ( ne u BiH ) nekoliko puta sa brzinom od 190km/h, necujan...prostora ima i previse, mi smo 4-clana porodica i djeca se do sada nisu zalila da im fali prostora ni na daljim relacijama..u gepek mozes natrpati svu opremu za more kad su djeca u pitanju i da ti jos i koferi stanu bez problema :)[/quote]

To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.
drndalo

#13 Re: Novi hyundai i30

Post by drndalo »

golfiista wrote: To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.
Kad tebe vidimo ne mozemo ostat ozbiljni... Crkosmo od smijeha... :evil:

Sta je njen problem s "nosivom" lajsnom naspram tvog s "ukrasnom" turbinom na nepokvarljivom VW-u, na 112.000 km...? Prdimahovina...
drndalo wrote:
golfiista wrote:riješio problem, u servisu rekoše da je u granicama normale, ali sam insistirao da je ipak zamijene, tako da će do kraja sedmice leći nova, u svakom slučaju hvala na konstruktivnim odgovorima :thumbup:
Koji problem, kad problema nemas...?
golfiista wrote:.
:?
romeomoraprezivjeti

#14 Re: Odg: Novi hyundai i30

Post by romeomoraprezivjeti »

drndalo wrote:
golfiista wrote: To onaj i30 sto mu prilikom prelaska preko neravnina iskace ukrasna lajsna sa table? Dajte ljudi, uozbiljite se.

Sta je njen problem s "nosivom" lajsnom naspram tvog s "ukrasnom" turbinom na nepokvarljivom VW-u, na 112.000 km...? Prdimahovina...
drndalo wrote:
golfiista wrote:riješio problem, u servisu rekoše da je u granicama normale, ali sam insistirao da je ipak zamijene, tako da će do kraja sedmice leći nova, u svakom slučaju hvala na konstruktivnim odgovorima :thumbup:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

poslano s moga Sonija Ze:-D
Zatamnjena stakla

#15 Re: Novi hyundai i30

Post by Zatamnjena stakla »

Kupi golfa šesticu ba pusti ove lafo marke.
agent_zero

#16 Re: Novi hyundai i30

Post by agent_zero »

Ako možeš protegni se kako znaš i umiješ i uzmi 1.6 motor.

Ja sam istestirao to auto i sve je ok, samo bih jači motor.
ob433

#17 Re: Novi hyundai i30

Post by ob433 »

Kiu zaobiđi , servis u Sa im je za ništa , gomila amatera i hoštaplera ,koji preskupo naplačuju svoje usluge
golfiista

#18 Re: Novi hyundai i30

Post by golfiista »

drndalo wrote:

drndalo wrote:

to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno :koluta:

isto tako, gledao sam test nove oktavije od nekih 40k KM, i hajde sve ok, ali kažu izolacija očajna, dok pojedini dijelovi enterijera ( retrovizor) toliko vibriraju da je bilo pitanje vremena kada će otpasti.

Što reći, poenta je da od ovakvih brendova ne treba i ne možeš očekivati ništa posebno, i glupo mi je pitanje šta mislite, ne mislim ništa, pouzdan auto za vožnju od tačke A i dalje, sve ostalo, posebno ističući automobilske emocije, stanuje negdje drugo.
hadzidado

#19 Re: Одг: Novi hyundai i30

Post by hadzidado »

Željko,
Otiđi u salon sa 2 prijatelja od po barem 80kg i biće s vama još neko iz salona i probaj 1.4 motor.
Ne znam šta si vozio prije ali ovo je atmosferski benzinac i mora se nagaziti da ide sa 4-icom putnika.
Ja mislim da je ovo dovoljan motor za bilo koju situaciju ali je uvijek najbolje da sam probaš.
_mufljuz_

#20 Re: Novi hyundai i30

Post by _mufljuz_ »

jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...

sve sami jebaci iz ministrovih muda poispadali a u rolsrojsovima i mercedesima odrasli....
Bakir1

#21 Re: Novi hyundai i30

Post by Bakir1 »

_mufljuz_ wrote:jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...

sve sami jebaci iz ministrovih muda poispadali a u rolsrojsovima i mercedesima odrasli....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
golfiista

#22 Re: Novi hyundai i30

Post by golfiista »

_mufljuz_ wrote:jebo mater do juce je raja sa ficom komata 4 u autu - da - tada je fico bio i auto - isla na more i u trst i u cesku u spancir soping i sverc - a danas je gospodi malo 110 konjskih snaga jerbo je to raga koja slabo vuce 150-160 na sat...

šta treba? za svoj novac zahtjevam najbolje i najviše, i u čemu je problem? treba se zadovoljiti daj šta daš, vrijeme "daj šta daš" je odavno iza nas i ako mogu za 20xxx KM zahtjevati 200KS, zašto da ne? To što je ta stara generacija udarena u glavu mokrom krpom i nas je koštalo mnogo čega i samo ta generacija može žaliti za fićom od 26 KS i farmericama iz Trsta.
Sitijevac2011

#23 Re: Novi hyundai i30

Post by Sitijevac2011 »

golfiista wrote: to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno :koluta:

isto tako, gledao sam test nove oktavije od nekih 40k KM, i hajde sve ok, ali kažu izolacija očajna, dok pojedini dijelovi enterijera ( retrovizor) toliko vibriraju da je bilo pitanje vremena kada će otpasti.

Što reći, poenta je da od ovakvih brendova ne treba i ne možeš očekivati ništa posebno, i glupo mi je pitanje šta mislite, ne mislim ništa, pouzdan auto za vožnju od tačke A i dalje, sve ostalo, posebno ističući automobilske emocije, stanuje negdje drugo.
Ti gledao, ti citao...vidim sve iz prve ruke

Sef VWa u Hyundaiu :)

Samo furaj po i30 ja cekam da mi krediti izadju, pa da uzmem opet Hynundaia (to ce biti treci u 12 godina) Odlican auto, sa odlicnim servisom, pouzdan...
golfiista

#24 Re: Novi hyundai i30

Post by golfiista »

Sitijevac2011 wrote:
golfiista wrote: to je rezultat testiranja automobila, i ako se možeš pomirit sa tim da ti ispadaju lajsne po automobilu u toku vožnje, onda stvarno :koluta:

Ti gledao, ti citao...vidim sve iz prve ruke

Sef VWa u Hyundaiu :)

Samo furaj po i30 ja cekam da mi krediti izadju, pa da uzmem opet Hynundaia (to ce biti treci u 12 godina) Odlican auto, sa odlicnim servisom, pouzdan...
ocjenu, u biti, prepuštam ljudima koji su plaćeni za to, dok subjektivni osjećaj zadržim za sebe, jer u pravilu nije mjerilo ;)
shibonja

#25 Re: Novi hyundai i30

Post by shibonja »

Post Reply