Kojim stazama trčite? Koju opremu koristite? Idete li na trke?
Ko zna, možda nekad organizujemo i zajedničke treninge...
Moderator: anex
Koliko ja znam ne postoji nešto oficijelno (neka me neko ispravi ako imaBIONA wrote:Pravo da ti kazem, nikad cula, medjutim bas mi se dopada! Da li ima kod nas organizovano recimo u sklopu nekog atletskog klupa?
To mu daje dražSonac wrote:Da se i ja tuspasim iako je jedan od razloga što volim trailrunning taj što nema baš mnogo ljudi
Da budem iskren i ja sam u fazi istraživanja, to je jedan od razloga sto sam otvorio temu... Prošle nedjelje odradio sam turu od centra grada gotovo do samog Skakavca (mada to nije trail u pravom smislu riječi jer je 90% asfalt). Mislim da bi se mogao napraviti dobar krug da se poslije sela Nahorevo skrene desno prema Baricama pa dalje... Malo ću se raspitati pa napraviti jednu finu rutu.chengaba wrote:De mi reci gdje oko Sarajeva ima pametnih staza. Interesantan mi je recimo krug na Trebeviću od Brusa pa do Napretkovog doma ili do Prvog šumara... Imaš li nekih preporuka da se ne mora baš autom ići kao dovde i sl.?
Ma ima raje al većinom su to individualci a i to iz razloga što smo neuvezani vjerovatno, pa onda faktor slobodnog vremena...walter_071 wrote:To mu daje dražSonac wrote:Da se i ja tuspasim iako je jedan od razloga što volim trailrunning taj što nema baš mnogo ljudi![]()
Drago mi je što se pomalo okuplja zajednica, već sam se prepao da sam jedini inficiran
Ma naravno da su individualci, nemam iluziju da će ova tema nagnati hiljade bosančerosa da se odreknu kafe i cigara i stanu trčati šumamaSonac wrote:Ma ima raje al većinom su to individualci a i to iz razloga što smo neuvezani vjerovatno, pa onda faktor slobodnog vremena...walter_071 wrote:To mu daje dražSonac wrote:Da se i ja tuspasim iako je jedan od razloga što volim trailrunning taj što nema baš mnogo ljudi![]()
Drago mi je što se pomalo okuplja zajednica, već sam se prepao da sam jedini inficiran
Što se tiče staza ima ih na sve strane, ja planinarim i vozim bajk pa u biti za trailrunning koristim neku kombinaciju staza, malo makadama malo šumskih puteva.
Najpristupačnije su mi baš te od Barica do Nahoreva a imaš više opcija, najdraža mi je ona klasična preko Čavljaka i Bukovika, sjedneš na bus do Barica i onda za nekih 2-3 sata do Nahoreva s tim što vazda na Bukoviku natovarim kanister vode na leđa prije spusta. Kad je kasno onda otrčim od Barica makadamom prema Hreši i spustim se na Faletiće, to ide još brže. Južna strana Bjelašnice je isto beton, ima više opcija, Igman oko džamije gore pa prema Hrasničkom i okolo...
Da je bogdo ovo često kao što izgleda iz uvoda, niko sretniji od menemožda 10tak puta da sam odradio ove godine, većinom kad izradi ekipa za planinarenje ili bajk
Ipak da pokušaš?walter_071 wrote:Evo da malo osvježim temu... Prošlu subotu sam učestvovao na trci 100 milja istre, na stazi od 65 km.
Bilo je... riječi to zaista ne mogu opisati. Od ovog vikenda opet krećem sa treninzima pa mozemo vidjeti ako je neko raspoložen da zajedno trčimo.
I još jedan info: 21. juna je trka na Velebitu pa možemo organizovano ako neko hoće.
Traka je zakon....cezzar wrote:mislim da kod nas nema uslova za trcanje u prirodi jer bi morao da se autom dovuces na neku lokaciju pa da se onda zadas a za to treba i novca i vremena i celicna volja. plus tu je jos uvijek opasnost od mina, zmija, divljih zvijeri... puno je lakse da se spremis za pet minuta i trcis vilsonovim, na stadionu kosevu, prema darivi, ili na traci u nekom gymu.
sama ideja je odlicna ali je teska za realizaciju.
golman wrote:Traka je zakon....cezzar wrote:mislim da kod nas nema uslova za trcanje u prirodi jer bi morao da se autom dovuces na neku lokaciju pa da se onda zadas a za to treba i novca i vremena i celicna volja. plus tu je jos uvijek opasnost od mina, zmija, divljih zvijeri... puno je lakse da se spremis za pet minuta i trcis vilsonovim, na stadionu kosevu, prema darivi, ili na traci u nekom gymu.
sama ideja je odlicna ali je teska za realizaciju.![]()
Pozdrav i tebi i svima koji prate ovu temu. Drago mi je da se tema rasplamsala i da ima i oprečnih mišljenjapetunija wrote:Ipak da pokušaš?walter_071 wrote:Evo da malo osvježim temu... Prošlu subotu sam učestvovao na trci 100 milja istre, na stazi od 65 km.
Bilo je... riječi to zaista ne mogu opisati. Od ovog vikenda opet krećem sa treninzima pa mozemo vidjeti ako je neko raspoložen da zajedno trčimo.
I još jedan info: 21. juna je trka na Velebitu pa možemo organizovano ako neko hoće.![]()
Zanima me pošto sam zainteresovana, ali bih za sada samostalno "trenirala" dok ne budem u zadovoljavajućoj formi. I prije ove teme, razmišljala sam o nekom vidu trčanja kroz prirodu, ali me sprečava činjenica da ne mogu trčati uzbrdo (ali zato mogu hodati do besvjesti)