Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Moderator: Benq
-
MinothaurSa
#1 Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Doslo je vrijeme da mjenjam mobitel, odnosno sam sebe da pocastim za rodjendan! Trenutno imam Samsung Galaxy Ace, to je onaj prvi dual sim, i jeste da je android, ali stari je android, a i mobitel je prespor, negdje oko 800 mhz!
E sad se dvoumim izmedju 6 mobitela, i svaki ima svojih prednosti, i ne znam za koji da se odlucim, neki je brzi, neki ima vise radne memorije, neki ima vece dimenzije i bolji ekram, pa operativni sistem negdje android, negdje Windows, ne znam sta cu!
Sad cu vam nabrojati tih 6 mobitela koji su usli u moj uzi izbor, pa me posavjetujte! Unaprijed hvala!
Mobiteli su: Lg Optimus7 2, Htc windows phone s8, Alcatel ot 997D, Nokia lumnia 520, Nokia lumnia 620 i Samsung galaxy 7562!
E sad se dvoumim izmedju 6 mobitela, i svaki ima svojih prednosti, i ne znam za koji da se odlucim, neki je brzi, neki ima vise radne memorije, neki ima vece dimenzije i bolji ekram, pa operativni sistem negdje android, negdje Windows, ne znam sta cu!
Sad cu vam nabrojati tih 6 mobitela koji su usli u moj uzi izbor, pa me posavjetujte! Unaprijed hvala!
Mobiteli su: Lg Optimus7 2, Htc windows phone s8, Alcatel ot 997D, Nokia lumnia 520, Nokia lumnia 620 i Samsung galaxy 7562!
- newlevel
#2 Re: AW: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskus
Lg bi ja uzeo, masina je.
Za te lumnie, nikad cuo majke mi, to beki kinezi.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
-
MinothaurSa
#3 Re: AW: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskus
i ja kontam da uzmem LG, prvo sto mu je kamera 8mpx, onda dual core procesor, pa je i najveci od navedenih, osim Alcatela, on je veci! A sto mi se najvise svidja kod Lg-a je to sto svim ovima prije navedenim mobitelima pise da je baterija 1700 "neceg", a kod Lg-a 2400, znaci izdrzljivija, sto je mnogo bitno!newlevel wrote:Lg bi ja uzeo, masina je.
Sent from my Nokia 3310
- hopi
#4 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
ja ti mogu reći za lg l7 II koji odnedavno koristim
plusevi: izgledom mi je dobar, nije prevelik fino u ruci, 4.3 inča ekran meni dovoljna slika dobra, oštra
kroz meni i os se dobro kreće ne laga, ne zapinje mada ga još nisam pretrpao aplikacijama i igrama samo ove osnovne ali za sada ok
baterija nije dobra nego odlična drži mi i 3 dana uz slabije korištenje (poziv, koja poruka, wifi upaljen po danu, nešta bezze čačkati pred spavanje) u tom režimu
intenet je ok, prilično brz, video, serije vrti bez problema
neke zahtjevnije igre nisam probao, plants vz zombies 2 odlično radi
dobra stvar je tipka sa strane koju možeš staviti šta hoćeš da ti bude (camera, muzika itd)
kamera je ok, nije odlična očekivao sam malo bolju, pogotovo u zatvorenim prostorima, za prednju isto važi
mana je što ima "samo" 2 gb interne memorije i samo na nju možeš instalirati aplikacije ne možeš na sd kartu, trenutno mi je oko 800mb-a zauzeto, moram još oko toga vidjeti kako šta, mada je za većinu to dovoljno prostora
plusevi: izgledom mi je dobar, nije prevelik fino u ruci, 4.3 inča ekran meni dovoljna slika dobra, oštra
kroz meni i os se dobro kreće ne laga, ne zapinje mada ga još nisam pretrpao aplikacijama i igrama samo ove osnovne ali za sada ok
baterija nije dobra nego odlična drži mi i 3 dana uz slabije korištenje (poziv, koja poruka, wifi upaljen po danu, nešta bezze čačkati pred spavanje) u tom režimu
dobra stvar je tipka sa strane koju možeš staviti šta hoćeš da ti bude (camera, muzika itd)
kamera je ok, nije odlična očekivao sam malo bolju, pogotovo u zatvorenim prostorima, za prednju isto važi
mana je što ima "samo" 2 gb interne memorije i samo na nju možeš instalirati aplikacije ne možeš na sd kartu, trenutno mi je oko 800mb-a zauzeto, moram još oko toga vidjeti kako šta, mada je za većinu to dovoljno prostora
-
Djubre_
#5 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Samo android biraj.. windows je smece..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- P308
#6 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Alcatel prekrizi odmah, sta ce ti to
-
belami1111
#7 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Tipičan diletantski odgovor čovjeka koji sebi može staviti nick djubre !!!Djubre_ wrote:Samo android biraj.. windows je smece..
Najbolji od nabrojanih je nokia lumia 620 a najisplativiji je nokia lumia 520 imaš ih uzeti nove za 200_tinjak km i dobiješ telefon sa windows 8 nadograđen na amber - perverzno brz bez štekanja , odlična tipkovnica solidna kamera ......
- Qurajber
#8 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Ni manje ni više nego jedan od 6 komada..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
ja sam samo HTC koristio i meni je zakon
desire c
pretpostavljam da su drugi htc-ovi bolji
desire c
pretpostavljam da su drugi htc-ovi bolji
-
febo_acm
#10 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Vala i vi svakakve modele nazivate masinama 
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Burkoff
#11 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Evo ovako da rezimiramo.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5275
LG L7 II je kamera 8 MPX dok je galaxy samo 5 MPX.
LG L7 II je dualcore 1.0 dok je galaxy samo 1.0 jedan procesor.
LG L7 II je 4.3 ekran kao sto je na Galaxy S2 ali ovaj tvoj Galaxy ima samo 4.0.
LG L7 II ima skoro duplo baterije kao Galaxy.
LG L7 II ima LCD ekran cime odmah nije u prednosti iznad LG L7 II.
Fizicko home dugme za paljenje ekrana imaju i L7 II i Galaxy.
Rama imaju isto.
Memorije interne isto.
Ja Imam S2 a prije toga sam imao S1 i kad budem imao para uzeo bi S4 nekad dok jos pojeftini ali u ovom tvom slucaju navijam za LG L7 II.
Sretno
LG L7 II je 4.3 ekran kao sto je na Galaxy S2 ali ovaj tvoj Galaxy ima samo 4.0.
Rama imaju isto.
Memorije interne isto.
Ja Imam S2 a prije toga sam imao S1 i kad budem imao para uzeo bi S4 nekad dok jos pojeftini ali u ovom tvom slucaju navijam za LG L7 II.
Sretno
- Maharadza
-
febo_acm
#13 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Znači LG ima 2 procesora u mobitelu, a Samsung jedan? Ako sam te dobro razumio...Burkoff wrote:Evo ovako da rezimiramo.
Rama imaju isto.
Memorije interne isto.
Sretno
- GreenWay
#14 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Jel se zezas ili ozbilno pitas?Zhìxin wrote:Znači LG ima 2 procesora u mobitelu, a Samsung jedan? Ako sam te dobro razumio...Burkoff wrote:Evo ovako da rezimiramo.
Rama imaju isto.
Memorije interne isto.
Sretno
- Burkoff
#15 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Zhìxin wrote:Znači LG ima 2 procesora u mobitelu, a Samsung jedan? Ako sam te dobro razumio...Burkoff wrote:Evo ovako da rezimiramo.
Rama imaju isto.
Memorije interne isto.
Sretno
Evo sad sam pogledao na jos dva sajta i ovaj 7562 Samsung ima jedno jezgro ali zato dvije sim kartice. Ja danas ne bi nikad uzeo single core android mobitel. Uostalom svi se fale sad s tim Dual Core i Quad core tako da ovaj model izlistan na GSMarena da je imao rado bi napisao da je Dual Core ali nije.
Drug moj ima ovaj Galaxy Duos. Fin je aparat ali LCD ekran. Ja svoj na S2 spustim na 25% cak nekad i na 0% osvjetljena jer amoled sam od sebe svijetli.
- FIDELCA
#16 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
nokia lumnia obicno smece. uzmi lg
- strong69
#17 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Sta je "Lumnia"?
-
SA 071
#18 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Jebo android bez bar 4 jezgra.
Znači Lumia 620 definitivno. Brza, fluidna i bez štekanja, i još najljepše izgleda među njima
Znači Lumia 620 definitivno. Brza, fluidna i bez štekanja, i još najljepše izgleda među njima
-
febo_acm
#19 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Naravno da se zezamGreenWay wrote: Jel se zezas ili ozbilno pitas?Ako se ne zezas, dual core je jedan procesor sa 2 jezgre.
- HardCore
#20 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
ace2 nista ovo ono xD
- kokuz_sa
#21 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
3 dana baterija?hopi wrote:ja ti mogu reći za lg l7 II koji odnedavno koristim
Net upaljen po danu a pred vece serije se vrte?
Smanji malo te dane.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
- Afanasi_94
#22 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Ma HTC je zakon! 
- hopi
#23 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
pa dobro nisam mislio 3 dana aktivnog korištenja
koji poziv ukupno možda pola sata-sat u ta 3 dana, koja poruka i 5-10min po mobitelu dok se ne uspavam i to je to, po danu wi fi da javi fb poruku ili viber šta već, od skroz punog do kada javi nekih 9% baterije
naravno u to ne računam gledanje serija filmova igara itd, ekran 30-40% osvjetljenje
i tako može 3 dana, obično bateriju ispraznim do kraja i napunim do kraja mislim da je tako najbolje
koji poziv ukupno možda pola sata-sat u ta 3 dana, koja poruka i 5-10min po mobitelu dok se ne uspavam i to je to, po danu wi fi da javi fb poruku ili viber šta već, od skroz punog do kada javi nekih 9% baterije
naravno u to ne računam gledanje serija filmova igara itd, ekran 30-40% osvjetljenje
i tako može 3 dana, obično bateriju ispraznim do kraja i napunim do kraja mislim da je tako najbolje
- Maharadza
#24 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Pogrešno misliš za bateriju, to je nekad daaavno važilo, danas je obrnuto, dopunjavaj je kad god stigneš i ne dozvoljavaj da spada ispod 30% jer joj u suprotnome smanjuješ vijek trajanja.hopi wrote:pa dobro nisam mislio 3 dana aktivnog korištenja
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
Nokian808
#25 Re: Dilema izmedju 6 mobitela, koji da kupim? Vasa iskustva!
Best buy na listi je Nokia lumia 520 tj. dobijes najbrzi hardver za najmanje para.
Takodje, Nokia nudi najkompletniji telefon iz kutije (office, offline navigacija itd) pa bi je uvijek preporucio covjeku koji hoce da telefon brzo i jednostavno radi i nikad nece skinuti neku aplikaciju (da ima takvih mnogo vise nego sto mislite).
Ako ti je bitna otvorenost OS i jak ekosistem, odnosno ne zadovoljavas se stanjem iz kutije vec volis sve podesiti i volis izbor onda Android nema alternativu i L7 ll se sa te liste namece kao najbolji izbor.
Takodje, Nokia nudi najkompletniji telefon iz kutije (office, offline navigacija itd) pa bi je uvijek preporucio covjeku koji hoce da telefon brzo i jednostavno radi i nikad nece skinuti neku aplikaciju (da ima takvih mnogo vise nego sto mislite).
Ako ti je bitna otvorenost OS i jak ekosistem, odnosno ne zadovoljavas se stanjem iz kutije vec volis sve podesiti i volis izbor onda Android nema alternativu i L7 ll se sa te liste namece kao najbolji izbor.