Opadanje kose-tanka kosa
Moderator: anex
-
triple mama
#1 Opadanje kose-tanka kosa
Da li neko ima savjet u vezi opadanja kose? Primijetila sam da mi se prorijedila od kako se farbam, pogotovo od kako se farbsm u plavo. Ne znam je li to ima ikakve veze sa tim...ili sto mi je non stop zavezana u rep? Prije BiH uhvatila rep, a šaka puna kose, a sad neki jad:((((
-
Anelicha
#2 Re: Opadanje kose-tanka kosa
triple mama wrote:Da li neko ima savjet u vezi opadanja kose? Primijetila sam da mi se prorijedila od kako se farbam, pogotovo od kako se farbsm u plavo. Ne znam je li to ima ikakve veze sa tim...ili sto mi je non stop zavezana u rep? Prije BiH uhvatila rep, a šaka puna kose, a sad neki jad:((((
Sampon subrina recept s hmeljem i jos necim.. ili fitoval
isti problem
-
HrvatMusliman
#3 Re: Opadanje kose-tanka kosa
Provjeri štitnjaču. Žene imaju često tih problema.
-
Verolino
#4 Re: Opadanje kose-tanka kosa
Uzrok može biti stres, zubi, štitna žljezda, bubrezi
Meni je pomogao šampon koji sam sama smućkala, (na jednom mjestu prava alopecija bila, znači iz iskustva ličnog)
Šampon od žare (običan litarski - ja uzimala afroditin), Pantenol 100 ml, Kapi od žare 30 ml, AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica)
Ricinus ulje 50ml
U 750 ml šampona od žare, usasuti cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu kapi od žare 30ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje (ukoliko je farbana kosa cijela bočica ricinusovog ulja, ukoliko nije farbana može i pola)
To sve pomiješati u staklenu flašu i svaki put prije nego ga nabaciš na kosu promućkati jer se slegne
Eto nekome će možda pomoći meni jeste
Meni je pomogao šampon koji sam sama smućkala, (na jednom mjestu prava alopecija bila, znači iz iskustva ličnog)
Šampon od žare (običan litarski - ja uzimala afroditin), Pantenol 100 ml, Kapi od žare 30 ml, AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica)
Ricinus ulje 50ml
U 750 ml šampona od žare, usasuti cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu kapi od žare 30ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje (ukoliko je farbana kosa cijela bočica ricinusovog ulja, ukoliko nije farbana može i pola)
To sve pomiješati u staklenu flašu i svaki put prije nego ga nabaciš na kosu promućkati jer se slegne
- Ajatolah_
#5 Re: Opadanje kose-tanka kosa
Izvini molim te na upadu, moram se nasmijati na ovaj lapsus.triple mama wrote:ili sto mi je non stop zavezana u rep? Prije BiH uhvatila rep, a šaka puna kose, a sad neki jad:((((
-
Anelicha
#6 Re: Opadanje kose-tanka kosa
Verolino wrote:Uzrok može biti stres, zubi, štitna žljezda, bubrezi
Ricinus ulje 50ml
Cula sam davno nekad za ovo, tj pitala jednu djevojku sta koristi pa joj je kosa... svaki put kao tek od frizera :$ sjajna, doduse uvijek ravna, nigdje ni mrvica ispucala i ona mi je rekla ovo... vrijedilo bi probati... tad sam zab koliko cega ide, al hvala ti sto napisa