Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako uskoro kupujem auto u velikoj sam dilemi. Zivim u padinskom dijelu grada, te voznja mi je vecinom u gradu, ponekada do Zenice i nazad.
Razmisljam o malom autu te za sada imam 3 tipa vozila, ali bih volio cuti vasa misljenja!?
-corsa
-ford fiesta
-smart
Pozeljno je da auto bude starije od 2003-2004 godine.
Jedna stvar koja me bas zanima, kakav je smart za odrzavanje? Ne mogu da vjeurjem da se cijene razlikuju ovoliko kod nas u BIH i recimo u DE po pitanju smarta
Da li bi molim te mogao napisati obrazlozenje ? Uvijek je dobro cuti drugo misljenje, ali nadam se da nije zasnovano na teoriji "vau ve auto je najbolje".
I ja mislim da je za te potrebe smart bezveze, strašno je mali što je super za grada, ali opet ako ideš redovno do zenice u njega ne možeš ništa staviti, i možeš povesti samo jednu osobu.
Mislim da bi bolja opcija bilo nešto u većoj klasi, tipa Clio, Fiesta, Corsa, Polo i sl.
Kada vec razmišljas o smartu uzmi u obzir i Mercedesa A klasu, tu je negdje cijena. Motor po mom mišljenju puno bolji, imaš više prostora, a opet nije preveliko auto niti puno troši. Za dijelove ne znam tačno, ali pošto je Mercedes vjerujem da su malo skuplji nego za Corsu, Fiestu i ta vozila.
un1ted wrote:Kako uskoro kupujem auto u velikoj sam dilemi. Zivim u padinskom dijelu grada, te voznja mi je vecinom u gradu, ponekada do Zenice i nazad.
Razmisljam o malom autu te za sada imam 3 tipa vozila, ali bih volio cuti vasa misljenja!?
-corsa
-ford fiesta
-smart
Pozeljno je da auto bude starije od 2003-2004 godine.
Jedna stvar koja me bas zanima, kakav je smart za odrzavanje? Ne mogu da vjeurjem da se cijene razlikuju ovoliko kod nas u BIH i recimo u DE po pitanju smarta
Smart je jako ekonomičan ali zahtijeva određenu brigu a kada dođe vrijeme za neke dijelove biće pravo žiža ,ako mu se uradi generalka možeš bez brige 20-30 iljada preći bez ikakvih problema....daj da vijim filim
Bakir1 wrote:fiesta dizel majka
muha sta to prodajes
Ovo i bio pik dok SMARTa ne ugleda Meni i ne treba previse prtljaga, jedna putna torba, a ni vise od jedne osobe ne prevozim
Zato i upitah, kakav je Smart za odrzavanje, dijelovi i kvarovi.
To je trenutno kako ideš, ali ako uzmeš smarta nemaš ni druge opcije, thjela ne htjela! Koliko znam, na zapadu je smart malo gdje jedino auto, obično je drugo auto u porodici.
A ako uzmeš nešto veće nećeš puno povećati ni potrošnju, a imaš puno više opcija.
fiesta sa dizel motorom oko 2001 se moze naci oko 4t KM realno sem hrdje i lukas pumpe tu problema nema, ja imam stariju u kuci koja je vidjela zlostavljanja ko malo koja evo 5 godina ima kvarova ali bezveze.
Smart je skupa zajebancija nema zamjenskih dijelova a kvalitet je upitan motori mjenjaci rijetko dozive kilometre em je sepet na otvorenoj cesti samo takav
Da li bi molim te mogao napisati obrazlozenje ? Uvijek je dobro cuti drugo misljenje, ali nadam se da nije zasnovano na teoriji "vau ve auto je najbolje".
racunaj da su svi polovnjaci grobovi u raspadnutom stanju,zato se i prodaju ,dijelovi su zara ,koga god znam da ima taj auto rekao mi je da je kvarljiv...vozio ga jednom i ne bi vise nikad,ne patim od klaustofobije,ali sam jedva cekao da izadjem napolje....
Smart je jako skup kao nov, i ima razlog zasto ga tih godina koje trazis prodaju za pare uporedive sa npr. Corsom, koja je nova kostala 2/3 cijene novog Smarta... A to je da je auto urnisano, i da ga treba uvaliti nekome drugom ko ce zaplakati...