Zapitaj se malo...........

Rasprave o vjerskim temama.
elfa

#1 Zapitaj se malo...........

Post by elfa »

////Procitaj do kraja jer vrijedi...
Ja sam Bog. Nisam biblijsko stvorenje, nisam superman koji će doći kad se pomolite i riješiti sve probleme.
Ja sam sve ono što je i što će ikada postojati, ja sam svaki kamen, svaki čovjek, svaka životinja.
Sve ono šta postoji u prirodi, i u vama samima sam ja. Jako sam ljut, i bijesan na sve vas.
Sramim se što postojim. Kako ne shvaćate da vam je cijeli život izrežiran, namješten i isplaniran.
Zar nemožete progledati i vidjeti što je sve ovo, zašto je sve tako naopako, koliko ratova, boli i tuge u svijetu. Nemate pojma, koliko zapravo ništa ne znate, i šta je najgore od svega, ne želite znati.

Zar sunce postoji da ga se bojite, da bježite od njegovog sjaja, a živite zahvaljujući njemu.
Koliko ste samo naivni. Koliko vas još mora umrijeti od bolesti jer se bojite sunca.
Koliko lijekova i otrova morate uzesti da bi izašli iz depresije, a dovoljno je samo koji put pozdraviti sunce.

Dopuštate da vas gaze vladari koje ste sami izabrali. Zar postojite da vas cijeli život gaze oni koji sebe smatraju uzvišenima, a vi ste im to omogućili. Oko vaših života su sagrađene tribine, na kojima sjede i smiju vam se oni koji vas i kontroliraju. Mislite da je to život… pojma vi nemate

Koliko ste pohlepni za novcem, život vam prođe a nevidite istinsku ljepotu života i svijeta oko sebe.
Opsjednuti ste nasiljem, uživate u tuđoj boli, a plačete i kukate kad vas ista bol zadesi.
Jebeno sam ljut. Mislio sam da ste vi pouzdana bića, da imate svoj um, svoju svijest.
Tako lako vas je prevariti, manipulirati svama, pa kako, zar ste svi ludi?

Vaši čuvari vas mlate i ubijaju, a vi ih zato plaćate. Nisu oni krivi, oni su jednako manipulirani kao vi, samo na drugačiji način. Bacate bombe i granate u ime boga, država i zakona koje su izmislili oni koji vas uništavaju odkada postojite. Zamarate se tako glupim i nevažnim stvarima pa nevidite šta se uistinu događa.

A toliko toga je neotkriveno, priroda nudi toliko toga, u stanju ste stvarati tako divne stvari, a vi stvarate strojeve za ubijanje. Zar toliko nisko možete pasti, od sebe budaletine praviti da bi ste zadivili publiku.
Oni koji nose uniforme, odijela i halje drže vas u šaci. Nisu na sreću ni oni svi zli, samo im je zatrovan um.

Koliko djece mora umrijeti od gladi da biste vi više shvatili da većina hrane koju jedete dolazi iz tih krajeva gdje djeca gladuju. Kolikom broju djece moraju biti slomljena leđa i uništeno djetinsvo, da bi vi imali odijeću koju plaćate skupo. Kako možete svoju djecu pogledati u oči i reći da niste učinili ništa da bi spriječili takav fašizam, i omogućili im bolju budućnost. Zaista, kako možete biti takvi?

Toliko ste jadni i hipnotizirani da vjerujete sve što vam kažu, da od crnog vidite bijelo, iako znate da je crno. Toliko ste ponosni na skupine zamišljenih linija u kojima se nalazite da bi za to i umrli, čak i ubili vlastito dijete. Kad ćete shvatiti da borbom protiv nasilja nasiljem pretvarate se u ono protiv čega se borite? Ubijate se čak oko nogometa, igre koja bi trebala spajati ljude i promicati vrijednosti zdravlja, a ne nasilja i novca.

Kako možete toliko biti glupi i tražiti me u crkvi i sličnim ustanovama, kad se nalazim u vama i u svemu? Imate priliku biti tako sretna bića a niste jer ne želite, zatvarate oči da negledate stvarnost, bježite u svoje lažirane svijetove dok je drugima potrebna vaša pomoć. Jedan od vas je jednom rekao ” rođeni ste kao original, nemojte umrijeti kao kopije”.

izvor teksta,Marko Učić,2012 transformacijasvijesti(tacka)kom
Vipera bosniensis

#2 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Vipera bosniensis »

elfa wrote:////Procitaj do kraja jer vrijedi...
Ja sam Bog. Ja sam ..svaka životinja.
nemogu dalje, dosta je za sad :-)
kingofsnake

#3 Re: Zapitaj se malo...........

Post by kingofsnake »

volim i ja LSD
harač

#4 Re: Zapitaj se malo...........

Post by harač »

simpatični su vjernici kad počnu kritikovati druge. "moje bajke su bolje od tvojih bajki!" :lol: :-)
MyTao

#5 Re: Zapitaj se malo...........

Post by MyTao »

harač wrote:simpatični su vjernici kad počnu kritikovati druge. "moje bajke su bolje od tvojih bajki!" :lol: :-)
A ovih kriscana budala, vjeruju da su rimljani ubili bozijeg sina, koji je ustvari otac sam sebi... rece musliman i odleti na letecem konju :):)
elfa

#6 Re: Zapitaj se malo...........

Post by elfa »

Image
Vipera bosniensis

#7 Re: Zapitaj se malo...........

MyTao wrote:
harač wrote:simpatični su vjernici kad počnu kritikovati druge. "moje bajke su bolje od tvojih bajki!" :lol: :-)
A ovih kriscana budala, vjeruju da su rimljani ubili bozijeg sina, koji je ustvari otac sam sebi... rece musliman i odleti na letecem konju :):)
do sad nisam vidio i jenog muslimana da to tvrdi, niti sam igdje procitao da je Muhammed letio na konju.

ako si tako siguran u to sto tvrdis de nam donesi dokaz da vidimo svi, a ja znam sta ces donijeti a i dobit ces od mene objasnjenje.
statixx

#8 Re: Zapitaj se malo...........

Post by statixx »

MyTao wrote:
Kazu sta ce nam deda mraz kad ga niko nije vido... :D
MyTao

#9 Re: Zapitaj se malo...........

Post by MyTao »

Vipera bosniensis wrote:
MyTao wrote:
do sad nisam vidio i jenog muslimana da to tvrdi, niti sam igdje procitao da je Muhammed letio na konju.

ako si tako siguran u to sto tvrdis de nam donesi dokaz da vidimo svi, a ja znam sta ces donijeti a i dobit ces od mene objasnjenje.
:) Zar Muhamed nije posjetio Dzennet?

Al' hajd, za tebe cu to promjeniti... rece musliman, i onda se predomisli jer u njemu ima dzinn :)
Vipera bosniensis

#10 Re: Zapitaj se malo...........

MyTao wrote: :) Zar Muhamed nije posjetio Dzennet?

Al' hajd, za tebe cu to promjeniti... rece musliman, i onda se predomisli jer u njemu ima dzinn :)
Zar Muhamed nije posjetio Dzennet?
pitam te za leteceg konja a ne za dzennet, donesi dokaz da je letio na konju. a sto se tice Dzenneta, da bio je tamo, tu privilegiju je imao samo on i adem , bog mu je to dao da ga jos vise ojaca u njegovoj misiji na ovom svijetu i da moze narodu opisati to mjesto kako bi se borili da zasluze to poslije smrti.
rece musliman, i onda se predomisli jer u njemu ima dzinn
ti skoci sa leteceg konja na dzinna, pitam te za leteg konja a ne za dzinne.
MyTao

#11 Re: Zapitaj se malo...........

Post by MyTao »

Vipera bosniensis wrote:
MyTao wrote: :) Zar Muhamed nije posjetio Dzennet?

Zar Muhamed nije posjetio Dzennet?
pitam te za leteceg konja a ne za dzennet, donesi dokaz da je letio na konju. a sto se tice Dzenneta, da bio je tamo, tu privilegiju je imao samo on i adem , bog mu je to dao da ga jos vise ojaca u njegovoj misiji na ovom svijetu i da moze narodu opisati to mjesto kako bi se borili da zasluze to poslije smrti.
rece musliman, i onda se predomisli jer u njemu ima dzinn
ti skoci sa leteceg konja na dzinna, pitam te za leteg konja a ne za dzinne.
Otvori srce i samo ce ti se pokazati da je letio na konju u Dzennet. Moras se otvoriti i prihvatiti to prvo, i onda ce ti sve doci... ustvari mozda i nece, jer konj je rekao da se pokazuje samo kome zeli, tako da ti nikada neces znati da on postoji. Al' ono sto treba da uradis je da otvoris svoje srce i prihvatis konja, a dokazi za njega su svuda oko nas... pogledaj samo ptice, one lete... eto to je dokaz za one koji zele da vide.
Vipera bosniensis

#12 Re: Zapitaj se malo...........

MyTao wrote: Otvori srce i samo ce ti se pokazati da je letio na konju u Dzennet. Moras se otvoriti i prihvatiti to prvo, i onda ce ti sve doci... ustvari mozda i nece, jer konj je rekao da se pokazuje samo kome zeli, tako da ti nikada neces znati da on postoji. Al' ono sto treba da uradis je da otvoris svoje srce i prihvatis konja, a dokazi za njega su svuda oko nas... pogledaj samo ptice, one lete... eto to je dokaz za one koji zele da vide.
donesi dokaz za to sto tvrdis.
MyTao

#13 Re: Zapitaj se malo...........

Post by MyTao »

Vipera bosniensis wrote:
MyTao wrote: Otvori srce i samo ce ti se pokazati da je letio na konju u Dzennet. Moras se otvoriti i prihvatiti to prvo, i onda ce ti sve doci... ustvari mozda i nece, jer konj je rekao da se pokazuje samo kome zeli, tako da ti nikada neces znati da on postoji. Al' ono sto treba da uradis je da otvoris svoje srce i prihvatis konja, a dokazi za njega su svuda oko nas... pogledaj samo ptice, one lete... eto to je dokaz za one koji zele da vide.
Pa kazem ti, dokazi su svuda oko nas. Otvori srce pa ces vidjeti. A ako i to nije dovoljno vidi ovo

KONJ ima 4 slova, a KRILA ima 5

4+5=9

broj devet se moze podjeliti sa brojem 3. 9/3=3.

Ako rukom napravis broj 3 tako sto ces palcem i kaziprstom napraviti krug onda ces jasno da vidis kako ostala 3 prsta izgledaju kao krilo.

Eh sad ce nevjernici da me pocnu pitati kako je to povezano sa konjem? Al' za sve postoje odgovori... Odgovor u ovom slucaju se nalazi u tome da ako opet uzmem 4 slova, koja sadrzi rijec KONJ i jedan po jedan udarimo od stol jako brzo, onda ce zvuk koji cujes zvucati kao trk konja.

Hvala.
Mišo_Kovač

#14 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Mišo_Kovač »

Nije leteći konj, već leteći magarac, Buraq... Tako barem kaže Sahih-al-Bukhari, wikipedia i pouzdani izvori sa answers.yahoo.com (http://answers.yahoo.com/question/index ... 925AA7Mkzr) :D
Kroksica

#15 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Kroksica »

MyTao wrote:
Vipera bosniensis wrote:
Pa kazem ti, dokazi su svuda oko nas. Otvori srce pa ces vidjeti. A ako i to nije dovoljno vidi ovo

KONJ ima 4 slova, a KRILA ima 5

4+5=9

broj devet se moze podjeliti sa brojem 3. 9/3=3.

Ako rukom napravis broj 3 tako sto ces palcem i kaziprstom napraviti krug onda ces jasno da vidis kako ostala 3 prsta izgledaju kao krilo.

Eh sad ce nevjernici da me pocnu pitati kako je to povezano sa konjem? Al' za sve postoje odgovori... Odgovor u ovom slucaju se nalazi u tome da ako opet uzmem 4 slova, koja sadrzi rijec KONJ i jedan po jedan udarimo od stol jako brzo, onda ce zvuk koji cujes zvucati kao trk konja.

Hvala.
Image
Vipera bosniensis

#16 Re: Zapitaj se malo...........

Mišo_Kovač wrote:Nije leteći konj, već leteći magarac, Buraq... Tako barem kaže Sahih-al-Bukhari, wikipedia i pouzdani izvori sa answers.yahoo.com (http://answers.yahoo.com/question/index ... 925AA7Mkzr) :D
nije ni leteci magarac, ako i dalje tvrdis donesi dokaz a manje lazi prosipajte na racun islama ;-)
Mišo_Kovač

#17 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Mišo_Kovač »

Vipera bosniensis wrote:
Mišo_Kovač wrote:Nije leteći konj, već leteći magarac, Buraq... Tako barem kaže Sahih-al-Bukhari, wikipedia i pouzdani izvori sa answers.yahoo.com (http://answers.yahoo.com/question/index ... 925AA7Mkzr) :D
nije ni leteci magarac, ako i dalje tvrdis donesi dokaz a manje lazi prosipajte na racun islama ;-)
Uzmeš ćitab, ili website (http://www.searchtruth.com/book_display ... number=422): Sahih Bukhari - 54.Beginning of Creation - skrolaš gdje piše 429. i čitaš, ako umiješ.

Takodjer, wikipedia link: http://en.wikipedia.org/wiki/Buraq

Traziti neoborive dokaze i kur*it se po pitanju nečega što se jeste/nije desilo prije 1500 godina i čemu je lično prisustvovao/nije prisustvovao samo jedan čovjek na čitavoj planeti je u najmanju ruku ludost... :skoljka: Isto tako možeš tražiti i da ti neko nepobitno dokaže boga ili nastanak svemira i onda se nalaziti uvrijeđen kad ljudi nisu u stanju dokazati isto... Naravno, usput, utvrdiš i da je nemogućnost dokazivanja tih stvari udar na islam i laganje o istom (ili bilo kojoj drugoj religiji), čisto zato što je to danas moderno 8)
Vipera bosniensis

#18 Re: Zapitaj se malo...........

Mišo_Kovač wrote:
Vipera bosniensis wrote:
Uzmeš ćitab, ili website (http://www.searchtruth.com/book_display ... number=422): Sahih Bukhari - 54.Beginning of Creation - skrolaš gdje piše 429. i čitaš, ako umiješ.

Takodjer, wikipedia link: http://en.wikipedia.org/wiki/Buraq

Traziti neoborive dokaze i kur*it se po pitanju nečega što se jeste/nije desilo prije 1500 godina i čemu je lično prisustvovao/nije prisustvovao samo jedan čovjek na čitavoj planeti je u najmanju ruku ludost... :skoljka: Isto tako možeš tražiti i da ti neko nepobitno dokaže boga ili nastanak svemira i onda se nalaziti uvrijeđen kad ljudi nisu u stanju dokazati isto... Naravno, usput, utvrdiš i da je nemogućnost dokazivanja tih stvari udar na islam i laganje o istom (ili bilo kojoj drugoj religiji), čisto zato što je to danas moderno 8)

evo da vas postedim muke i trazenja na nasem jeziku

Prenosi Enes, r.a., da je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao: “Kada sam bio na prijelazu između jave i sna, došao mi je onaj koji je došao i rasporio mi grudi, izvadio mi je srce, oprao ga i ponovo vratio, potom je došla jahalica koja je bila manja od mazge(konja) a veća od magarca, koja je bila bijela i koju zovemo Burak, pa sam uzjahao na nju...» (Buharija)

ovdje Poslanik sporedi velicinu zivotinje i kaze manja je od konja a veca od magarca, i onda dodje raja i kaze vidi, Muhammed leti na konju. pa neznam stvarno jeli trebas bas biti slijep pa ovo promasiti????? druga stvar kakva je to zivotinja na kojem je bio Poslanik kao prevoznom sredstvo do jeruzalema??? mi to nemozemo znati, ovo je stvar vjerovanja, vjerujemo poslaniku jer nikad nije lagao, ni prije ni poslije dolaska islama i objave. bio je naiskreniji, i ne samo to nego je Muhammed dobio informacije i pomoc kad su ga nevjernici ismijavali.

pa pogledajmo rijeci samog Muhammeda kad su nevjernici ismijavali to njegovo putovanje i kako im je zacepio usta jer koga Allah pomoze nemoze ga niko pobijediti

Imam Ahmed prenosi od Ibn-Abbasa, r. a., da je rekao: «Rekao je Allahov Poslanik Muhammed, ‘alejhis-selam: 'U noći u kojoj se dogodio Isra, osvanuo sam u Mekki. Uplašio sam se znajući da ću zato biti u laž ugonjen'. Ostao je izoliran, tužan. Pored njega je prošao Allahov neprijatelj Ebu-Džehl, sjeo pokraj njega i, ismijavajućim tonom, zapitao: 'Je li se to šta dogodilo?' Rekao je Poslanik, ‘alejhis-selam: 'Da'. On je zapitao: 'A šta to?' Odgovorio je: 'Sinoć sam bio uzdignut'. Upitao je: 'Gdje?' Odgovorio je: 'U Bejtu-l-Makdis'. Ebu-Džehl reče: 'Zatim si osvanuo među nama?!' Odgovorio je: 'Da'. Ebu- Džehl ga nije pokušavao demantirati, plašeći se da Allahov Poslanik, ‘alejhis-selam, ne zaniječe svoj govor kad mu pozove narod, pa ga je upitao: 'Šta misliš o tome da pozoveš svoj narod, bi li im ispričao ovo što si meni ispričao?' Rekao je Poslanik, ‘alejhis-selam: 'Da'. Ebu-Džehel je pozvao: 'O potomci Ka'ba ibn-Lua'ja!' Došli su mu u skupinama i sjedali pokraj njih dvojice. Ebu-Džehl reče: ‘Ispričaj svome narodu ono što si meni ispričao'. Rekao je Poslanik, ‘alejhis-selam: ‘Doista sam sinoć bio uzdignut'. Upitali su: ‘Gdje?' Odgovorio je: ‘Do Bejtu-l-Makdisa'. Primijetili su: ‘Zatim si osvanuo među nama?!' Odgovorio je: ‘Da'. Tada neki zapljeskaše rukama, a neki staviše ruku na glavu, na taj način izražavajući čuđenje. ‘Možeš li nam opisati Mesdžid?', upitaše. Među njima je bilo onih koji su putovali u to mjesto i vidjeli taj Mesdžid...»

Rekao je Allahov Poslanik, ‘alejhis-selam: «Opisivao sam ga dok mi neki detalj nije postao nejasan, pa mi je donesen Mesdžid blizu i stavljen ispred kuće 'Akila u koji sam gledao i tako ga opisivao». Narod je uzviknuo: «Što se tiče opisa, tako nam Allaha, pogodio je

Muhammed je rekao da je, kada se vraćao, vidio putnike na devama, i da će oni inšaallah stići u srijedu. Karavan je stigao u Mekku, u srijedu, pred sami zalazak sunca. Putnici su rekli da se nešto desilo, kao vjetar, i da je deva pala. Ovo je ojačalo iman vjernicima i povećalo nevjernicko neprijateljstvo.

Jeli to sad neka vrsta dusevnog prebacivanja(astralna projektcija) ili cijelog tijela dalo bi se mozda polemisati ali dogadjaj se desio a to sto mi nemozemo da razumijemo kakva je to jahalica bila to je druga stvar, isto kao sto beduin iz 6 stoljeca nemoze da razumije kako ce ljudi u buducnosti letiti u gvodzu (avion) iznad oblaka, i kako ce moci iz tog gvozdza pricati i vidjeti svoju familiju koja su daleko negdje na zemlji (putem video kamere i mobila) , za beduina kad bi mu govorio o ovim stvarima rekao bi da si ludjak na kvadrat, i treba da te stave u ludnicu i dobro zakljucaju i bace kljuceve na dno okeana :lol:
irac300

#19 Re: Zapitaj se malo...........

Post by irac300 »

Ja mislim da je taj Burak ustvari leteći tanjir, koji je Muhameda odveo u neku drugu dimenziju. Tako sam ja to skont'o, nemoj zamjerit'.
Russki

#20 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Russki »

elfa wrote:Image
:thumbup:
Avetinho

#21 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Avetinho »

Vipera bosniensis wrote:{...}
a sto se tice Dzenneta, da bio je tamo, tu privilegiju je imao samo on i adem , bog mu je to dao da ga jos vise ojaca u njegovoj misiji na ovom svijetu i da moze narodu opisati to mjesto kako bi se borili da zasluze to poslije smrti.
{...}
Za razliku od Muhameda i Adema koji su preko stele isli u Dzenet, pricali s melecima i Alahom licno u cetiri oka, pa ih je Alah tako uvjerio da je stvarno on taj pravi i jedini, mi sitna buranija ne smijemo pitati Alaha za jedno najmanje cudence pa da nas uvjeri, nego MORAMO VJEROVATI ako ne zelimo na rostilj.

To neka teska stela? Pa tako bih i ja mogao postati najveci vjernik. Sta vjernik, vidio svojim ocima. Klanjao bih neprestano 24 sata dnevno, ustvari 25, jer bih ustajao sat ranije koliko bi mi se Dzenet svidio.
Vipera bosniensis

#22 Re: Zapitaj se malo...........

Ja Sam Odavle wrote:
a sto se tice Dzenneta, da bio je tamo, tu privilegiju je imao samo on i adem , bog mu je to dao da ga jos vise ojaca u njegovoj misiji na ovom svijetu i da moze narodu opisati to mjesto kako bi se borili da zasluze to poslije smrti.
{...}
Za razliku od Muhameda i Adema koji su preko stele isli u Dzenet, pricali s melecima i Alahom licno u cetiri oka, pa ih je Alah tako uvjerio da je stvarno on taj pravi i jedini, mi sitna buranija ne smijemo pitati Alaha za jedno najmanje cudence pa da nas uvjeri, nego MORAMO VJEROVATI ako ne zelimo na rostilj.

To neka teska stela? Pa tako bih i ja mogao postati najveci vjernik. Sta vjernik, vidio svojim ocima. Klanjao bih neprestano 24 sata dnevno, ustvari 25, jer bih ustajao sat ranije koliko bi mi se Dzenet svidio.
Muhammed je stavljen na ogromna iskusenja koja ti nebi mogao podnijeti iako je poslanik iako je vidio dzennet tako da nije ni njemu ruze na crvenom tepihu do dzenneta, nego je prosao kroz trnje ovozemaljsko i pokazao svima nama svojim primjerom kako se bori za Dzennet.
Avetinho

#23 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Avetinho »

Vipera bosniensis wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
{...}

Muhammed je stavljen na ogromna iskusenja koja ti nebi mogao podnijeti iako je poslanik iako je vidio dzennet tako da nije ni njemu ruze na crvenom tepihu do dzenneta, nego je prosao kroz trnje ovozemaljsko i pokazao svima nama svojim primjerom kako se bori za Dzennet.
Nisi shvatio poentu. Njemu se Alah pokazao, tako da kod njega nije bilo dileme. Samo ludjak bi ignorisao Alaha da mu se ovaj pokazao. Dakle Muhamed nije bio ni u kakvom iskusenju, on je ZNAO. Tako bih i ja mogao stici u raj, i ako je Alahu stalo do spasa moje duse, treba samo da mi se prikaze i ja cu postati veci vjernik i od Muhameda.

Ipak, za obicnu buraniju Alah je odlucio da se nece pokazati, nego od nas ocekuje da vjerujemo sta nam kaze Muhamed. Zar ne bi i njemu i nama bilo mnogo lakse, i ovaj svijet bio bolje mjesto da nam se Alah prikaze? Tako bi osigurao da cemo svi biti dobri muslimani, klanjat 100 puta dnevno, prat guzu desnom rukom (ili lijevom, zaboravi sam trenutno), necemo jest krmetinu, a i napokon cemo shvatiti da zene vrijede barem jednu trecinu koliko muskarci.
Vipera bosniensis

#24 Re: Zapitaj se malo...........

Ja Sam Odavle wrote: Nisi shvatio poentu. Njemu se Alah pokazao, tako da kod njega nije bilo dileme. Samo ludjak bi ignorisao Alaha da mu se ovaj pokazao. Dakle Muhamed nije bio ni u kakvom iskusenju, on je ZNAO. Tako bih i ja mogao stici u raj, i ako je Alahu stalo do spasa moje duse, treba samo da mi se prikaze i ja cu postati veci vjernik i od Muhameda.

Ipak, za obicnu buraniju Alah je odlucio da se nece pokazati, nego od nas ocekuje da vjerujemo sta nam kaze Muhamed. Zar ne bi i njemu i nama bilo mnogo lakse, i ovaj svijet bio bolje mjesto da nam se Alah prikaze? Tako bi osigurao da cemo svi biti dobri muslimani, klanjat 100 puta dnevno, prat guzu desnom rukom (ili lijevom, zaboravi sam trenutno), necemo jest krmetinu, a i napokon cemo shvatiti da zene vrijede barem jednu trecinu koliko muskarci.

Allah se nije pokazao ni Muhammedu, znaci nije ga vidio, ali nije ti to izgovor, ko eto Muhammed je vidio Allaha zato je njemu lakse vjerovati, a neznas kroz sta je sve Muhammed prosao, sto ti nebi nikad mogao.
Zar ne bi i njemu i nama bilo mnogo lakse, i ovaj svijet bio bolje mjesto da nam se Alah prikaze?
zasto nam se allah nepokazuje da ga vidimo, sta mislis???

zbog 3 stvari a ako neko zna vise nek doda, da se ne ne ukroti slobodna volja, da se ne unisti test i da narod normalno bez straha moze zivjeti i biti testiran u svom pravom stanju a ne prikrivenom.
Avetinho

#25 Re: Zapitaj se malo...........

Post by Avetinho »

Vipera bosniensis wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Nisi shvatio poentu. Njemu se Alah pokazao, tako da kod njega nije bilo dileme. Samo ludjak bi ignorisao Alaha da mu se ovaj pokazao. Dakle Muhamed nije bio ni u kakvom iskusenju, on je ZNAO. Tako bih i ja mogao stici u raj, i ako je Alahu stalo do spasa moje duse, treba samo da mi se prikaze i ja cu postati veci vjernik i od Muhameda.

Allah se nije pokazao ni Muhammedu, znaci nije ga vidio, ali nije ti to izgovor, ko eto Muhammed je vidio Allaha zato je njemu lakse vjerovati, a neznas kroz sta je sve Muhammed prosao, sto ti nebi nikad mogao.
Zar ne bi i njemu i nama bilo mnogo lakse, i ovaj svijet bio bolje mjesto da nam se Alah prikaze?
zasto nam se allah nepokazuje da ga vidimo, sta mislis???

zbog 3 stvari a ako neko zna vise nek doda, da se ne ne ukroti slobodna volja, da se ne unisti test i da narod normalno bez straha moze zivjeti i biti testiran u svom pravom stanju a ne prikrivenom.
Dakle odlucio si ponavljati fraze naukovane (od "nauk") napamet. Ja te pitam da mucnes svojom, a ne hodzinom glavom.

Ako je zaista Alah ovakav kakvim ga ti predstavljas, onda definitivno nije vrijedan nicijeg postovanja, osim nasmrt isprepadanih vjernika, koji sve rituale rade "za svaki slucaj", jer ko zna, mozda je nena ipak bila u pravu.
Post Reply