Streljali dvogodisnje dijete

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dede merdzane

#1 Streljali dvogodisnje dijete

Post by dede merdzane »

Kako neko moze uzeti dijete od dvije godine, tek prohodalo, i streljati ga?

Ili curicu od 6 godina. Nije ni u skolu posla.

A te zivotinje su i dalje medju nama :(

Image
Zokipfc

#2 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Zokipfc »

Bolesnici, monstrumi, psihopate...
Drvosjeca iz Dejcica

#3 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Već viđeno i ništa novo. U zabludi je onaj ko misli da su ovo uradili pojedinci, pogotovo ako se uzme da se na ovom masovnom stratištu nalaze i nekompletna tijela; tj. teška mehanizacija je pokidala tijela prilikom premještanja tijela kako bi se sakrili i umanjili tragovi pokolja. Ovo je uradila dobro osmišljena, planirana i organizovana politika, ovo ne može uraditi 5, 10, 20 ljudi. Na žalost efekte ovakve jedne politike imamo danas na terenu, legalizovanu i legitimiziranu kroz entitete, Ustav ove zemlje, zakone i sve ostalo. Oprostiti da, zaboraviti nikad.
DaffyDuck

#4 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by DaffyDuck »

Da ti srce pukne... Svaka cast tim ljudima na hrabrosti i istrajnosti...
dede merdzane

#5 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by dede merdzane »

Najgore je sto se ove zvijeri kote i iz brloga izlaze nova cudovista koja ce opet raditi ovo isto.
Zokipfc

#6 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Zokipfc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Oprostiti da, zaboraviti nikad.
Ne znam zasto bi covjek oprostio nekome ko je pocinio ovako nesto?
muha_sa

#7 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by muha_sa »

cudo se nije našo neko ko ce napisat - "šta vam je više, vi još o ratu :-) gledajmo naprijed".
crnoplavo

#8 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by crnoplavo »

da li je to put ka pomirenju?
_mufljuz_

#9 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by _mufljuz_ »

chetalji velikoserbi...

dakle srbi.
mzungu

#10 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by mzungu »

Raditi na tome da se fizicki uniste oni koji su ovo uradili, oni koji ovo opravdavaju, i oni koji ovo ne osudjuju!
fantom slobode

#11 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by fantom slobode »

muha_sa wrote:cudo se nije našo neko ko ce napisat - "šta vam je više, vi još o ratu :-) gledajmo naprijed".
Ma da...sad ce pricekaj malo...dok po notesu proberu...drugovi :lol: :lol:
mzungu

#12 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by mzungu »

@dede

Nisi atraktivan druze, tj tema ti...par postova i ode u zaborav. Trebas otvoriti nesto tipa SDA lopovi ovo ovo (usput nabijem ih).
Ili temu tipa Sejdic-Finci, Komsic, Bosnjaci vs Bosanci.
To prolazi, a masovne grobnice odose u zaborav :(
PM72

#13 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by PM72 »

mzungu wrote:Raditi na tome da se fizicki uniste oni koji su ovo uradili, oni koji ovo opravdavaju, i oni koji ovo ne osudjuju!
a kako to uraditi? Šupljom pričom? Po meni,nije problem naći zvijeri koje su u stanju pucati u dvogodošnje dijete.Ima takvih i na ovom sajtu.Meni su gori oni ljudi iz komšiluka koji su šutili kao zaliveni o ovom zločinu.Svi odreda.Znači,zavjera šutnje a pobijeni su im smetali samo radi smrada raspadajućih tijela,ko biva,premjesti ih negdje drugo da se raspadaju i sve je OK.Koji su to umovi i bjednici.A onda se nađu da seru o Gavrilu Principu ili se polomiše pričajući o tri kosti nađene u Buća Potoku za koje se ispostave da su dijelovi tijela ubijenog Bošnjaka na Sokocu.
mzungu

#14 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by mzungu »

PM72 wrote:
mzungu wrote:Raditi na tome da se fizicki uniste oni koji su ovo uradili, oni koji ovo opravdavaju, i oni koji ovo ne osudjuju!
a kako to uraditi? Šupljom pričom? Po meni,nije problem naći zvijeri koje su u stanju pucati u dvogodošnje dijete.Ima takvih i na ovom sajtu.Meni su gori oni ljudi iz komšiluka koji su šutili kao zaliveni o ovom zločinu.Svi odreda.Znači,zavjera šutnje a pobijeni su im smetali samo radi smrada raspadajućih tijela,ko biva,premjesti ih negdje drugo da se raspadaju i sve je OK.Koji su to umovi i bjednici.A onda se nađu da seru o Gavrilu Principu ili se polomiše pričajući o tri kosti nađene u Buća Potoku za koje se ispostave da su dijelovi tijela ubijenog Bošnjaka na Sokocu.
PM72,
Otvarati ovakve teme, traziti od prezivjelih, od svjedoka da ukazuju na zlocince, prijavljivati ih. Prijavljivati one koji opstruiraju istrage, imenom i prezimenom! Prozivati nase politicare koji ne rade na tome da se privedu pravdi odgovorni! "Razvlaciti im pamet" non stop! Proganjati one koji govore da nam je dosta prica o ratu!
Finansirati organizacije koje ce progoniti zlocince i njhove pomagace, jedva cekam dati svoj doprinos. Tj jedva cekam bar na ovaj nacin da doprinesem ovoj borbi. Drukcije ne mogu u vremenu i prostoru.

Hebat ih u bolestan mozak, i to sve kroz demokratska sredstva, dok nam ista ne dozvole njihovo fizicko unistenje.
dječak sa šibicama

#15 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by dječak sa šibicama »

Ja ne znam jel Senad Piskic i dalje medju nama, ali zna se da je snajperom ubio 10-godisnju Milicu Lalovic i 9-godisnju Natasu Ucur na Grbavici, dok su se igrale.

Ne znam ni je li ziv artiljerac koji je ciljao skolu na Alipasinom i pobio gdju. Gunic i 3 djece, djaka, ili artiljerac koji je pobio 8 djece na djecijem igralistu u Vitezu, ali istina je, zvijeri su medju nama.
muniza

#16 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by muniza »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam jel Senad Piskic i dalje medju nama, ali zna se da je snajperom ubio 10-godisnju Milicu Lalovic i 9-godisnju Natasu Ucur na Grbavici, dok su se igrale.

Ne znam ni je li ziv artiljerac koji je ciljao skolu na Alipasinom i pobio gdju. Gunic i 3 djece, djaka, ili artiljerac koji je pobio 8 djece na djecijem igralistu u Vitezu, ali istina je, zvijeri su medju nama.
Mislim da bi bio red da se bar na ovim temama pokuša izjeći priča o odgovornosti i zločina "svih strana", hvala lijepo.
mzungu

#17 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by mzungu »

dječak sa šibicama wrote:Ja ne znam jel Senad Piskic i dalje medju nama, ali zna se da je snajperom ubio 10-godisnju Milicu Lalovic i 9-godisnju Natasu Ucur na Grbavici, dok su se igrale.

Bravo @djecak sa sibicama, bravo! Upravo tako, gdje je taj ubica, gdje zivi, gdje izlazi, gdje radi, postavi sliku!!! Ali sve to uradi na temi o ubijenim djevojcicama ili otvori temu.

Bar iz postovanja prema ovoj temi.

A vjeruj mi ovo govorim s punim postovanjem na ove djevojcice i ostale sto si naveo.
muniza

#18 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by muniza »

mzungu wrote:

Bravo @djecak sa sibicama, bravo! Upravo tako, gdje je taj ubica, gdje zivi, gdje izlazi, gdje radi, postavi sliku!!! Ali sve to uradi na temi o ubijenim djevojcicama ili otvori temu.

Bar iz postovanja prema ovoj temi.

A vjeruj mi ovo govorim s punim postovanjem na ove djevojcice i ostale sto si naveo.
Naravno sa punim poštovanjem prema svakoj nedužnoj žrtvi ali sa velikim prezirom pokušajima izjednačavanja zločina!
mzungu

#19 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by mzungu »

Imam troje, godina: 2, 4, 11

Zamisljam svoju kad citam o ovoj od 2 i 6. Jadna ta djecica u tom trenutku :( :( :( :(
Pa ne mozete vi dragi forumasi zamisliti sta bih ja tim sto su ubili, tim sto im smeta "smrad" u vodi uradio,!!!

Ama i da zamislite u banovicima bi zavrsili!
Norm

#20 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Norm »

Imam i ja troje, tri mala meleka, neduzne male razigrane duse...

Nakon takve tragedije zivot gubi svaki smisao...zasto dalje zivjeti...samo jedan cilj...a ja bih ih nasao, pa da su na kraju svijeta a ne u rs-u ili Srbiji...

Fala Bogu pa nisam u takvom iskusenju...
Micaha

#22 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Micaha »

Norm wrote:Imam i ja troje, tri mala meleka, neduzne male razigrane duse...

Nakon takve tragedije zivot gubi svaki smisao...zasto dalje zivjeti...samo jedan cilj...a ja bih ih nasao, pa da su na kraju svijeta a ne u rs-u ili Srbiji...

Fala Bogu pa nisam u takvom iskusenju...
Polako!
Rjetke su osvete nakon ovog rata. A svakakva zvjerstva su se desavala.
Nadam se da ni ti ni niko drugi nece doci u takvo iskusenje.
Sezam

#23 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by Sezam »

muha_sa wrote:cudo se nije našo neko ko ce napisat - "šta vam je više, vi još o ratu :-) gledajmo naprijed".

...ili ona popularna salonska "nemoj da siris mrznju"...
LBVIEW

#24 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by LBVIEW »

Eej, "ljudi" sasvim normalno,bez ikakve grize savjesti 20-tak godina zive, rade i djecu odgajaju tik uz najvecu masovnu grobnicu u BiH. : :oops: :evil: Da ne spominjem kako niko nije nasao za shodno proslijediti informaciju kome i gdje treba, gotovo sam ubijeden da je i ovaj put ista debelo placena. :oops:
Last edited by LBVIEW on 08/11/2013 15:37, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25 Re: Streljali dvogodisnje dijete

Post by KatarinaKosaca »

Sezam wrote:

...ili ona popularna salonska "nemoj da siris mrznju"...
Najveći apsurd tih i takvih komentatora je da obično vole da govore od 2. svjestkom ratu i borbi protiv fašizma, ali kad je ovaj zadnji rat u pitanju, nešto im se ne sviđa...
Post Reply