Imamo ih raznih.

Na gornjoj slici imamo 7 u jednoj...radi se naravno o tom toplom periodu zivota, punog znojenja, koza atrofira, svrbi i lako se traumatizuje. Poneke vjestice pocinju da lice i na vukodlake, znaci opasnije su tokom noci punog mjeseca ili kada su u onom troslovnom strasnom periodu, kad se isti urijetko javi. Teze zaspu, lakse se bude, budu razdrazljivije, osjecaju umor, bolove u zglobovima i misicima, boli ih i srce, ali ne od silne ljubavi prema sebi, libido opada, seks postaje samo motorika (alarm za mlade muskarce, Madona je Madona, dobra zbog para, ali ...), krene ono gore mi vruce, dole mi hladno...
Ja eto pokusah da na lak nacin docaram jedan period zivota koji je pun promjena u zenskom tijelu. Nadam se da nase drage dame koje se nalaze u tom periodu mogu da nam to bolje opisu, kakva su njihova iskustva i sta sve tu pomaze da njoj samoj, a i partneru i eventualnoj djeci uljepsaju vrijeme tokom tog perioda. Naravno tu su i oni sa druge strane, muskarci, takodje i oni mogu da nam daju informacije kako to inace izgleda sa druge strane iz neposredne blizine.
Za mladje dame nadam se moze biti interesantno, kao i mladice koji dolaze u kontakt sa zenama tog zivotnog doba.
Tu je i jedan grafik, cisto orijentacije radi...

Vrlo sitan, znaci ako vam se vec javila dalekovidnost...zamolite mladje da vam ga pojasne. Kazu da u nasim krajevima se to desava izmedju 48-52 godine zivota, a tu je klimaktericni period koji traje 5-10 godina, a koji kako ne vidite na grafiku obuhvata premenopauzu i postmenopauzu. Prije toga svega imate taj fertilni period, a nakon postajete ozbiljni (lafo) i ulazite u senijum. To su ranija istrazivanja, zasnovana na starijim generacijama, ali posto se pocelo ulaziti ranije u pubertet, mozda je poranio i taj drugi turbulentni period zivota....ocijenite sami ili uz ponoc strucnog lica.
Eto toliko za pocetak, a za kraj komentara nasmijana zena, uvijek lijepa za vidjeti....