Inžinjer logistike

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
nOrMaLaC

#1 Inžinjer logistike

Post by nOrMaLaC »

Krenuo sam na Saobraćajni fakultet i imam namjeru da se školujem za inžinjera logistike.
Nikoga ne znam da je završio i odabrao to usmjerenje, pa me zanima koliko je to kod nas cijenjeno? Mogućnosti zaposlenja?
Da li je to zvanje na glasu? Ima li naših ljudi da su to ovdje završili i pronašli vani?

Svaka informacija bi dobro došla! :-D
dijana_19

#2 Re: Inžinjer logistike

Post by dijana_19 »

nOrMaLaC wrote:Krenuo sam na Saobraćajni fakultet i imam namjeru da se školujem za inžinjera logistike.
Nikoga ne znam da je završio i odabrao to usmjerenje, pa me zanima koliko je to kod nas cijenjeno? Mogućnosti zaposlenja?
Da li je to zvanje na glasu? Ima li naših ljudi da su to ovdje završili i pronašli vani?

Svaka informacija bi dobro došla! :-D
Perspektivno ukoliko se radi o masteru na Saobracajnom fakultetu u Sarajevu. Ukoliko je Travnik u pitanju moze biti i atomska fizika nista ne znaci. :mrgreen:
nOrMaLaC

#3 Re: Inžinjer logistike

Post by nOrMaLaC »

A ako nije niti jedno od navedenih? a? :D
graue_maus

#4 Re: Inžinjer logistike

Post by graue_maus »

zanimanje je u njemackoj jako lose placeno .....lager i logistika poljednja rupa na svirali plus jako puno stresa i pritiska ........
nOrMaLaC

#5 Re: Inžinjer logistike

Post by nOrMaLaC »

Je li to važi za običnog radnika u lageru ili podrazumijeva i inžinjera logistike, odnosno transporta? :)
dijana_19

#6 Re: Inžinjer logistike

Post by dijana_19 »

nOrMaLaC wrote:Je li to važi za običnog radnika u lageru ili podrazumijeva i inžinjera logistike, odnosno transporta? :)

Jesi li pogledao program Proizvodni menadzment na masinstvu? Mislim da ti je to mnogo bolje. S tim mozes raditi bez problema u logistici a i interesantniji si na trzistu rada jer je inzinjer mainstva poznat inzinjer logistike nije
nOrMaLaC

#7 Re: Inžinjer logistike

Post by nOrMaLaC »

dijana_19 wrote:
nOrMaLaC wrote:Je li to važi za običnog radnika u lageru ili podrazumijeva i inžinjera logistike, odnosno transporta? :)

Jesi li pogledao program Proizvodni menadzment na masinstvu? Mislim da ti je to mnogo bolje. S tim mozes raditi bez problema u logistici a i interesantniji si na trzistu rada jer je inzinjer mainstva poznat inzinjer logistike nije
Već sam započeo studij tako da skakanje s jednog na drugi fakultet nije u opciji :wink:
akcid

#8 Re: Inžinjer logistike

Post by akcid »

dijana_19 wrote:
Kakva je razlika u između ova dva predmeta, šta izučava prvi, a šta drugi program?

Koliko je u vezi proizvodni menadžment sa logistikom u saobraćaju?
nOrMaLaC

#9 Re: Inžinjer logistike

Post by nOrMaLaC »

akcid wrote:
dijana_19 wrote:
Kakva je razlika u između ova dva predmeta, šta izučava prvi, a šta drugi program?

Koliko je u vezi proizvodni menadžment sa logistikom u saobraćaju?
Kod nas je jako mali broj osoba koji su završili saobraćajni fakultet bilo u Sarajevu ili u Doboju, jer su jedino ova dva državna, a da su se opredjelili za npr. logistiku. Za mašinstvo iskreno ne znam :)
dijana_19

#10 Re: Inžinjer logistike

Post by dijana_19 »

nOrMaLaC wrote:
Kod nas je jako mali broj osoba koji su završili saobraćajni fakultet bilo u Sarajevu ili u Doboju, jer su jedino ova dva državna, a da su se opredjelili za npr. logistiku. Za mašinstvo iskreno ne znam :)
Drzavni je i u Foci. :thumbup:

Pa raspitaj se. Mislim da bi ti to bila odlicna opcija.U principu je bolje zavrsiti nesto s cim nisi toliko ogranicen. Ti jos ne znas cime zelis da se bavis. Nemoj me pogresno shvatiti, ali nije ni normalno da neko iz gimnazije (ili bilo koje srednje skole) sa 18-19 godina uopce zna definisati pravo, ekonomiju, logistiku. Stoga ti je bolje upisati nesto malo "sire". Good luck!
Mlad i Nevin

#11 Re: Inžinjer logistike

Post by Mlad i Nevin »

I ja studiram logistiku u Doboju, upravo upisana treća godina.
malena_EU

#12 Re: Inžinjer logistike

Post by malena_EU »

...
Post Reply