Problem sa povezivanjem sa routerom!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
almir90

#1 Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by almir90 »

Pozdrav, imam problem na laptopu, ne mogu se povezati sa routerom koji imam kod kuce, kucna konekcija je zakljucana, znam sifru, na laptopu pronadje mrezu, i kada kliknem da se povezem, jednostavno direktno po podje povezivati, i onda mi izbaci da je zakljucana mreza, ali mi ne izbacuje prozor da ukucam sifru, probao sam svasta, i nemam pojma sta vise da radim. Znaci jednostavno me podje direktno povezivati kad kliknem na connect bez da mi izbaci prozor da ukucam sifru, i ne mogu nikako da se povezem..
Qurajber

#2 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by Qurajber »

almir90 wrote:Pozdrav, imam problem na laptopu, ne mogu se povezati sa routerom koji imam kod kuce, kucna konekcija je zakljucana, znam sifru, na laptopu pronadje mrezu, i kada kliknem da se povezem, jednostavno direktno po podje povezivati, i onda mi izbaci da je zakljucana mreza, ali mi ne izbacuje prozor da ukucam sifru, probao sam svasta, i nemam pojma sta vise da radim. Znaci jednostavno me podje direktno povezivati kad kliknem na connect bez da mi izbaci prozor da ukucam sifru, i ne mogu nikako da se povezem..
Obriši na wireless mrežnoj karti historiju, znači, sve memorisane mreže...
BlueBlood

#3 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by BlueBlood »

Pozdrav

Imam wireless router Tenda model W308R
jucer mi je nestajalo struje i sad kad hocu da otvorim neku stranicu samo mi otvara pocetnu stranicu routera 192.168.0.1 vratio sam na fabricke postavke ruter i ponovo ga konfiguriso ali opet se isto desava. Da li neko zna u cemu je kvaka?
almir90

#4 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by almir90 »

Nije bilo pomoci, moram sam ponovo sistem uraditi, i onda sam uspio se povezati bez problema, i sada funkcionise...
Djubre_

#5 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by Djubre_ »

Mogao si to uraditi desnim klikom na connect, properties pa ukucati sifru jednom i to je to..

A ti blue, idi u postavke browsera, privacy, pa izbrisi cookies i cache.. imas tamo da stimas pocetnu stranicu ili stranicu za novi tab..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
and

#6 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by and »

Kako podesiti paradigm 2+2 modem bht adsl da daje internet na 4 lan porta.da li se onda na jedan port moze spojiti linksys ruter sa dd wrt kao wireless ap.
amaretto

#7 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by amaretto »

Uđi u konfiguraciju modema na adresi 192.168.1.1 i pokreni wizard. Ostavi po defaultu BH Telecom (vpi/vci 8/35) , izaberi PPPoE i ukucaj username i password od Adsl konekcije. Nakon što se router konektuje upaliće se zadnja lampica PPP. Na bilo koji port možeš staviti bežični router samo ga konfiguriši Dynamic IP.
and

#8 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by and »

Hvala

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Qurajber

#9 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by Qurajber »

amaretto wrote:Uđi u konfiguraciju modema na adresi 192.168.1.1 i pokreni wizard. Ostavi po defaultu BH Telecom (vpi/vci 8/35) , izaberi PPPoE i ukucaj username i password od Adsl konekcije. Nakon što se router konektuje upaliće se zadnja lampica PPP. Na bilo koji port možeš staviti bežični router samo ga konfiguriši Dynamic IP.
To može uraditi i bez postavljanja modema u ruter mod. Konfiguriše sami ruter i unese username i pasword...
almir90

#10 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by almir90 »

Djubre_ wrote:Mogao si to uraditi desnim klikom na connect, properties pa ukucati sifru jednom i to je to..

A ti blue, idi u postavke browsera, privacy, pa izbrisi cookies i cache.. imas tamo da stimas pocetnu stranicu ili stranicu za novi tab..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Nije htjelo u opste da otvori prozor da ukucam sifru, nego kad odem na connect direktno me povezuje, i onda mi izbaci da je mreza zakljucana (logicno, znam i ja to), ali mi nije htjelo da izbaci prozor da ukucam sifru, i u postavkama sam brisao sve, pa manuelno postavljao mrezu i ukucao sifru, no i dalje nije htjelo, i puk'o mi film, oborim sistem, uradim ponovo i sada radi normala...
and

#11 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by and »

Qurajber wrote:
amaretto wrote:Uđi u konfiguraciju modema na adresi 192.168.1.1 i pokreni wizard. Ostavi po defaultu BH Telecom (vpi/vci 8/35) , izaberi PPPoE i ukucaj username i password od Adsl konekcije. Nakon što se router konektuje upaliće se zadnja lampica PPP. Na bilo koji port možeš staviti bežični router samo ga konfiguriši Dynamic IP.
To može uraditi i bez postavljanja modema u ruter mod. Konfiguriše sami ruter i unese username i pasword...
znači ovom konekcijom PPPoE trebam imati internet na sva 4 izlaza na modemu i radiće mu dhcp?
wirelles ću dobiti ako spojim ruter u jedan od portova na modemu?kako da ga konfigurišem(jel u router modu ili kao ap?koju ip adresu treba imati?jel različitu od modema i da li treba dhcp biti uključen?
amaretto

#12 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by amaretto »

Nemoj ni podešavati wireless router, nepodešen on je već postavljen kao router i Dynamic IP uključen. Samo podesi Wireless mrežu i šifru. Eventualno bude problema ako je router na adresi 192.168.1.1 promjeni na recimo 192.168.2.1 i to je to. Imaćeš internet na svim portovima uključujući i 2+2 modem/router.

Može biti da ti WAN/Internet port na bežičnom ne radi pa ne možeš povezati wireless router sa modemom.
jocker-07

#13 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by jocker-07 »

Treba mi pomoc...Znaci modem i router su skopcani,sve sam uradio kako treba,tj.vratio router na fabricko i podesio sve ponovo,ali sad kada otkopcam kabal iz laptopa sto ide iz routera nece da se konektuje na wi fi koji sam napravio,kada odem da ga konektujem izbaci mi troubleshoot.Na laptopu stoji da vidi mrezu i sve ali nece jednostavno bez kabla da se konektuje.Moze li mi ko objasniti sta ttrebam sad uraditi??Gdje to da namjestim?
Alkos

#14 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by Alkos »

Pozdrav,

Imam mali problemčić pa mi treba pomoć kolega forumaša, onih koji se nalaze u ovoj struci. Da ne otvaram novu temu, nakačio sam se na ovaj topik.

Ovako, u dnevnom boravku imam telemachov Cisco modem/router EPC3928 na koji se povezujem mobitelima, laptopima i sve dobro fercera. Kako bih mogao ležeći surfati i u spavaćoj sobi, ubacio sam TP-Link AP/Client Router TL-WR743ND i povezao se sa glavnim Cisco routerom kao Wireless Client Router. Drugačije nisam znao i kako god drugačije da sam pokušao nije radilo. Imao sam drugu mrežu, isti password i brzinu duplo manju nego na glavnom routeru. Ali bolje bilo kako nego nikako.

Kako su postojali još neki dijelovi stana koji nisu pokriveni wirelessom (malo mačku i teleća glava), odlučih da kupim spravu koja će riješiti taj problem (TP Link AP, TL-WA901ND), ali i problem duplo manje brzine u spavaćoj sobi. Eh, ovo je za mene već komplikovano i ovdje su i počeli moji problemi. Sada pokušavam spojiti ovaj novi TPL na Cisco, jer pretpostavljam da ima jači signal (3 antene x 5dB), a zatim na taj novi povezati stari TPL i prebaciti ga u dječiju sobu. U toj trećoj sobi ne treba wifi (pretpostavljam da će ovaj novi pokrivati dobar dio stana), ali bi mi trebala LAN konekcija za računar.

Jučer sam cijeli dan proveo konektujući TL-WA901ND na Cisco, ali bezuspješno. Jedino gdje sam uspio povezati ovo dvoje jeste Repeater (Range Extender) mode, ali konekcija traje određeno vrijeme (30ak minuta), sve super fercera, ali onda konekcija odjednom nestane, izgubi se i ne vraća se više nikako. Laptop pokazuje limited network i ne mogu ništa otvoriti, androidi u kući konstantno vrte "obtaining IP adress" i "Authenticating". U tom slučaju moram isljučiti ili factory reset TPL (jer od njega više namam fajde) i resetovati Cisco jer drugačije ne mogu imati wirelles. Nema šta nisam pokušavao i stvarno ne mogu dokučiti u čemu je problem i gdje jedan drugom prave smetnje. Ispod se nalaze modovi u kojima mogu raditi TP-L, pa da mi date neki savjet kako ovo sve povezati, postoji li još neki mod umjesto Repeatera koji će možda bolje raditi i imati stabilnu konekciju. Moram napomenuti da je prva varijanta koju sam koristio, iako je brzina bila manja, bila stabilna, konekcija je rijetko pucala, a kada bi nestalo struje (što je često) nisam morao ništa podešavati i spajati ih ponovo, oni to sami naprave... I to mi je jako bitno. :) Hvala dobrim ljudima.

TL-WA901ND
Access Point /Repeater (Range Extender)/ Bridge with AP/ Client/Multi-SSID/

TL-WR743ND
Client Router / Router / Repeater / Bridge with AP / Client
Walther

#15 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by Walther »

Alkos wrote:Pozdrav,

Imam mali problemčić pa mi treba pomoć kolega forumaša, onih koji se nalaze u ovoj struci. Da ne otvaram novu temu, nakačio sam se na ovaj topik.

Ovako, u dnevnom boravku imam telemachov Cisco modem/router EPC3928 na koji se povezujem mobitelima, laptopima i sve dobro fercera. Kako bih mogao ležeći surfati i u spavaćoj sobi, ubacio sam TP-Link AP/Client Router TL-WR743ND i povezao se sa glavnim Cisco routerom kao Wireless Client Router. Drugačije nisam znao i kako god drugačije da sam pokušao nije radilo. Imao sam drugu mrežu, isti password i brzinu duplo manju nego na glavnom routeru. Ali bolje bilo kako nego nikako.

Kako su postojali još neki dijelovi stana koji nisu pokriveni wirelessom (malo mačku i teleća glava), odlučih da kupim spravu koja će riješiti taj problem (TP Link AP, TL-WA901ND), ali i problem duplo manje brzine u spavaćoj sobi. Eh, ovo je za mene već komplikovano i ovdje su i počeli moji problemi. Sada pokušavam spojiti ovaj novi TPL na Cisco, jer pretpostavljam da ima jači signal (3 antene x 5dB), a zatim na taj novi povezati stari TPL i prebaciti ga u dječiju sobu. U toj trećoj sobi ne treba wifi (pretpostavljam da će ovaj novi pokrivati dobar dio stana), ali bi mi trebala LAN konekcija za računar.

Jučer sam cijeli dan proveo konektujući TL-WA901ND na Cisco, ali bezuspješno. Jedino gdje sam uspio povezati ovo dvoje jeste Repeater (Range Extender) mode, ali konekcija traje određeno vrijeme (30ak minuta), sve super fercera, ali onda konekcija odjednom nestane, izgubi se i ne vraća se više nikako. Laptop pokazuje limited network i ne mogu ništa otvoriti, androidi u kući konstantno vrte "obtaining IP adress" i "Authenticating". U tom slučaju moram isljučiti ili factory reset TPL (jer od njega više namam fajde) i resetovati Cisco jer drugačije ne mogu imati wirelles. Nema šta nisam pokušavao i stvarno ne mogu dokučiti u čemu je problem i gdje jedan drugom prave smetnje. Ispod se nalaze modovi u kojima mogu raditi TP-L, pa da mi date neki savjet kako ovo sve povezati, postoji li još neki mod umjesto Repeatera koji će možda bolje raditi i imati stabilnu konekciju. Moram napomenuti da je prva varijanta koju sam koristio, iako je brzina bila manja, bila stabilna, konekcija je rijetko pucala, a kada bi nestalo struje (što je često) nisam morao ništa podešavati i spajati ih ponovo, oni to sami naprave... I to mi je jako bitno. :) Hvala dobrim ljudima.

TL-WA901ND
Access Point /Repeater (Range Extender)/ Bridge with AP/ Client/Multi-SSID/

TL-WR743ND
Client Router / Router / Repeater / Bridge with AP / Client
napravio si znanost zbog lose opreme... kupi ovaj TP-LINK TL-WDR3600 (nesto preko 100KM) ili slican router i postavi u prvoj sobi kao AP...done

svu ostalu opremu sto si nakupio prodaj :)
supercali

#16 Re: Problem sa povezivanjem sa routerom!

Post by supercali »

Ili jednostavno kupis produznu antenu i stavis je gdje zelis
Post Reply