Kozje mlijeko - izvor zdravlja ili obicna zabluda?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
futurista

#1 Kozje mlijeko - izvor zdravlja ili obicna zabluda?

Post by futurista »

Kozje mlijeko je kazu izvor vitamina , minerala, prepuno je enzima sadrzi neke 'pozitivne bakterije' koje povoljno uticu na nasu crijevnu floru.

Ja ga pijem vec nekoliko mjeseci, svaki dan ne kuham ga!

Cuh skoro od prijateljice na fejsu, ( inace novinarke)... jednom prilikom je intervjuisala nekog doktora, koji je izjavio kako kozje mlijeko unistava bijela krvna zrnca!?

Pa, me zanima, vase misljenje o tome , kakva su vasa iskustva, pije li neko od vas kozje mlijeko, i kako se osjeca pijuci ga?

Pozdrav svima
fini dečko

#2 Re: Kozje mlijeko - izvor zdravlja ili obicna zabluda?

Post by fini dečko »

Ma to ti je propaganda farmaceutskih kompanija, po njima ništa prirodno ne valja, sve dok oni to hemijski ne "dotjeraju". Kozije mlijeko je zakon, jest da mu ukus nije po mom ćejfu, ali ako treba začepiti nos i srknuti :), dobro je za kosti, protiv osteoporoze bir i ladž, protiv bronhitisa isto tako. Ne treba sad pretjerivati u korištenju, ali bar čaša dnevno neće škoditi.
udrch

#3 Re: Kozje mlijeko - izvor zdravlja ili obicna zabluda?

Post by udrch »

ja sam u vojsci zaglavio tešku upalu pluća, ležao sam preko mjesec u bolnici..
kozije mlijeko je ono što me stvarno dizalo kad sam ga počeo piti..izašao sam prije vremena..
apsolutno preporučujem svakome, posebno ljudima koji imaju problema sa plućima ili su pušači..
vjerujem da ne treba pretjerivati ni sa njim, jer naši stariji nisu pretjerivali ni sa čim, ali su mnogu prirodnu hranu redovno konzumirali..
kao što kolega iznad reče, farmaceutske kompanije i drugi bjelosvjetski lopovi će naći mahanu svemu što je protivno njihovim interesima..bez ikakvog ustručavnaja će te ubijediti da je zdravije jaje iz farme od koke koja se hrani koncetratom nego domaće jaje..
futurista

#4 Re: Kozje mlijeko - izvor zdravlja ili obicna zabluda?

Post by futurista »

Hvala na odgovorima... nastavljam piti kozje mlijeko i preporucujem ga svima!
Post Reply