Novi parking na AP-u C faza

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mayab

#1 Novi parking na AP-u C faza

Post by mayab »

Image

Evo , ovako oni "pokreću" Novi Grad, malo raskopati livade i asfaltirati, i riješeni - umanjeni problemi sa parkiranjem!
Umjesto da se napravi parking sa barem jos kojim spratom ispod ili iznad nivoa tla, natkriven!
Kazu da će se parking naplacivati, ja licno ne bih bas bio zainteresiran placati parking pod vedrim nebom, neogradjen, sa ko fol čuvarom!
Svaki klosar moze proci izmedju auta i ostetiti ih; da ne spominjem u zimu, snijeg, ćišćenje itd itd., a plaćat će se!

Šta mislite o ovakvom " napretku " i samohvali političara na vlasti!
testni_akaunt

#2 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by testni_akaunt »

Pošto živim tu, imam problema s parkingom i želio sam da neku livadu preurede u parking. Ali plaćanje nije opcija, jedino da je pokriven. Ovako - ne
spacek

#3 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 12:46, edited 1 time in total.
Kosato

#4 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by Kosato »

i meni je taj parking blizu, nemam auta, ali dobra stvar sto su poceli praviti...meni ne smeta, samo se nadam da ce postovati ubuduce one oznake za parkiranje jer nekad ne mogu doci ni do kante...zbog nepropisnog parkiranja...
johntra

#5 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by johntra »

Pa pravljenje više etaža košta, a oni kao nemaju para...zato je i ovako kako jeste...naravno da bi više etaža bilo za sve bolje...mada bi se onda vjerovatno i naplaćivalo, a poznavajući naš mentalitet, rijetko bi to neko i platio...
drndalo

#6 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by drndalo »

Neka nama betona i asfalta, jebo travu i drvece...

Sto se ne bi placalo kada bi imao garazu, a ne parking ? Pa za javne garaze koje postoje ne mozes mjesta naci na donjim spratovima koje garantuju neciscenje snijega zimi... U A fazi AP, u onoj garazi koju vise ne "drzi" Opstina, nego opstinska firma, ne mozes mjesto za lijek naci. Lista cekanja od bar 50 ljudi postoji vec godinama... Naravno, gdje su liste, tu je i moj drug Mito prisutan...
johntra

#7 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by johntra »

pa nije baš svuda tako...recimo, garaža na Koševskom stoji poluprazna, garaže u Hrasnom, koje jesu u sklopu tržnih centara, i dalje stoje poluprazne...vjerovatno jesu skuplje od ovih državnih, ali su i dalje poluprazne...Dobrinja, pa i Ciglane su drugačije, jer u tim dijelovima grada odavno postoji kultura plaćanja garaže, dok ćeš teško bošnju natjerati da sada nešto mora da plaća, pogotovo u AP zbog izmjene profila stanovništva...

p.s. NHF prema građanima ovog dijela grada, naveo sam to kao primjer, jer je ovdje tema AP...mada se dobrano i promijenila struktura stanovništva u drugim dijelovima grada...
staradis

#8 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by staradis »

Umjesto da naprave 2 solidne garaze usrase i ovo malo trave

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
cyprus

#9 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by cyprus »

Nisam vozač i ne vodim se vozačkom logikom, al nekako mi se sa geografskog aspekta budući parking čini prilično neadekvatno pozicioniran, na krajnjoj periferiji Alipašinog Polja:

Image

Evidentno je da tom mjestu gravitira relativno mali broj stanovnika Alipašinog Polja (recimo polovina C faze) i još manji broj stanovnika Švrakina... Ovima ispod iz A faze je to uzbrdo, B faza je daleko, a zaposlenici opštine, RTV-a i GRAS-a imaju svoj parking… Još ako se bude naplaćivalo, bojim se da bi ovaj parking mogo zjapit (polu)prazan… Ali opet kažem, ne poznajem dovoljno vozačku logiku, možda ljudima iz B faze ne bude mrsko parkirat u C fazi i onda laganini pješke do kuće…

A po meni, rješenje saobraćajnog haosa ne treba tražiti u širenju parkinga na štetu livada, nego u sređivanju javnog gradskog prevoza i tendenciji smanjenja broja auta...
sema911s

#10 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by sema911s »

prave parking uz naplatu a parkinzi kod mercatora/dzamije/crkve poprilicno prazni,
al seljak je naviko parkirat se na ulaz pa nesto bi vam bilo, postave vam visoke ivicnjake hajvani ih razvale jbte ko ce hodat do ulaza i hanuma nemoze sa prozora bacit pogled na avto ako je na parkingu, i nemozse rec komsijama ono moja kola,.,

ovaj kipar se zali sto ce stanvnici hodat par metara uzbrdo jadnici valja njima hodat,.

a podzemna garaza zjapi prazna jer mjesecno treba izdvojit 56km a to je puno,., a i njihovi(politicari) su garazu dali u najam raznim firmama, autopraonicama,
cyprus

#11 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by cyprus »

sema911s wrote:ovaj kipar se zali sto ce stanvnici hodat par metara uzbrdo jadnici valja njima hodat,.
Ne žalim se, nego konstatujem :mrgreen: Ja sam sebi zacrtao da ću biti doživotni pješak, a vozače koliko poznajem - njima je mrsko pješke uzbrdo :mrgreen:
ratamahatta

#12 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by ratamahatta »

spacek wrote:Image

jednostavnije, efikasnije, ekonomicnije i ljepse je raskopati 2 nivoa i napraviti garaze i ostaviti iznad zelenu povrsinu!
:thumbup:
Upravo tako, to bi bilo dugotrajnije i kvalitetnije rijesenje, al ovde je izgleda jedini motiv novac, a ne kvalitet zivota gradjana....
Naslovnica

#13 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by Naslovnica »

Pola parkinga zjapi poluprazno jer je papku mrsko pješačiti 50-100m do ulaza.
Koliko pročitah, ovo čudo će koštati 300k KM. Preskupo.
Siguran sam da su se tu ugradili najmanje 50% ljudi koji odlučuju o finansijama.
PAPAK ĆE OPET PARKIRATI TAMO GDJE JE ZABRANA, ovo će slabo šta riješiti.
sema911s

#14 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by sema911s »

cyprus wrote:
sema911s wrote:ovaj kipar se zali sto ce stanvnici hodat par metara uzbrdo jadnici valja njima hodat,.
Ne žalim se, nego konstatujem :mrgreen: Ja sam sebi zacrtao da ću biti doživotni pješak, a vozače koliko poznajem - njima je mrsko pješke uzbrdo :mrgreen:
nemoj mislit da te ja nesto nelivo i to,., i ja hodam svaki dan i uzivam u tome,.al proci kroz alipasino i olimpisko i da te koje avto ne zgazi na trotoaru,,. ima par slika sa olimpiskog i objasnjenje je da se avta kradu sa parkinga iznad zgrade,. ovo po alipasinom je smjesno prvo su utroslili stotine maraka na farbu koja se vec isprala a parking ce radit rodjo od nadnaravnog ehamdulila nacelnika,.,.
prije njega nacelnik(jel se zvao bakir kako vec) parkirao sluzbeno na parking ispod opstine, ehamdulila nadnaravni nacelnik sada ostavlja avto pred ulazom u opstinu toliko o covi
cyprus

#15 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by cyprus »

Stanovnik sam Ališaina, ne moraš mi ništa pričat :mrgreen:

Samo htjedoh dodat još jedan aspekt na činjenicu da je izgradnja ovog parkinga bacanje para...
mayab

#16 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by mayab »

Mjesecni najam parking mjesta je 35 KM + PDV, danas obljepljene obavjesti po AP -u!
Image
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Last edited by mayab on 31/10/2013 19:36, edited 1 time in total.
drndalo

#17 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by drndalo »

sema911s wrote: a podzemna garaza zjapi prazna jer mjesecno treba izdvojit 56km a to je puno,., a i njihovi(politicari) su garazu dali u najam raznim firmama, autopraonicama,
Gdje to ima mjesta u podzemnoj za 56 mjesecno ? Da odmah uzmem jedno da snijeg ne cistim s auta...???
mayab

#18 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by mayab »

Da ažuriram,
juce ih zvao kolega koji je potencijalno zainteresiran za mjesto, uglavnom, nisu sigurni hoce li cistiti snijeg :-) , tako da ako neko ,recimo, poslije snjezne noci krene u 6 sati , neka mu je Bog na pomoci, jos ako je dalje od ulaza na parking, fino moze da ocisti prolaz za ostale :lol: , dalje, ono 24 sata fizicko obezbjedjenje, ali ne odgovaraju za eventualno nanesenu stetu na autu , stvarno ne kontam nista , osim da je ovo investicija snova za njih (kako sam vec napisao, poravnas malo livadu i asfaltiras, i onda dobro naplacujes prakticno ni za sta).
To mi lici na ugovor sto ga hoce toplane nametnuti, kupac je obavezan SVE, a posebno da redovno PLAĆA, a oni nisu obavezni NIŠTA, osim da ti redovno uzimaju pare :izet:
:run:
emirEX

#19 Re: Novi parking na AP-u C faza

Post by emirEX »

mayab wrote:Da ažuriram,
juce ih zvao kolega koji je potencijalno zainteresiran za mjesto, uglavnom, nisu sigurni hoce li cistiti snijeg :-) , tako da ako neko ,recimo, poslije snjezne noci krene u 6 sati , neka mu je Bog na pomoci, jos ako je dalje od ulaza na parking, fino moze da ocisti prolaz za ostale :lol: , dalje, ono 24 sata fizicko obezbjedjenje, ali ne odgovaraju za eventualno nanesenu stetu na autu , stvarno ne kontam nista , osim da je ovo investicija snova za njih (kako sam vec napisao, poravnas malo livadu i asfaltiras, i onda dobro naplacujes prakticno ni za sta).
To mi lici na ugovor sto ga hoce toplane nametnuti, kupac je obavezan SVE, a posebno da redovno PLAĆA, a oni nisu obavezni NIŠTA, osim da ti redovno uzimaju pare :izet:
:run:
i na dobrinji ti je isto tako, ne odgovaraju za nastalu stetu ali odgovaraju za kradju vozila i sl.
Post Reply