Prestigio mobiteli
Moderator: Benq
-
AmirBaa
#1 Prestigio mobiteli
Zanima me ako ima ko iskustva sa ovim mobitelima. Tablet me nije nimalo odusevio, ali ima mu 2-3 godine vec. Vidio sam do 500 km se moze naci fin mobitel.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: Prestigio mobiteli
Zanima i mene. Ima u Comodo shopu(Eš kompani) , i nude mi sve te modele na otplatu. Sa dvije sim kartice, sa ovim i onim....AmirBaa wrote:Zanima me ako ima ko iskustva sa ovim mobitelima. Tablet me nije nimalo odusevio, ali ima mu 2-3 godine vec. Vidio sam do 500 km se moze naci fin mobitel.
Ako neko ima živaca, neka opiše ukratko par najprodavanijih i najkorištenijih modela (svi su smartphone,naravno).
Kanim možda da taj neki kupim djetetu tinejdžeru...
hvala.
-
febo_acm
#3 Re: Prestigio mobiteli
Za 500KM (30-40 KM gore dole) možeš naći 10x bolji mobitel... Ono, 500 KM za Prestigio...AmirBaa wrote:Zanima me ako ima ko iskustva sa ovim mobitelima. Tablet me nije nimalo odusevio, ali ima mu 2-3 godine vec. Vidio sam do 500 km se moze naci fin mobitel.
- AmADin_gospo
#4 Re: Prestigio mobiteli
moja dvojca kolega imaju prestigie, i zadovoljni su. telefon ko telefon.
sad, zadovoljstvo je relativan pojam, a i stvar je u tome, šta ti želiš od telefona i koliko si spreman da platiš tu muziku.
najbolja stranica domača za mobilne uređaje je www.mobilnisvet.com pa tamo potraži tačan odgovor
sad, zadovoljstvo je relativan pojam, a i stvar je u tome, šta ti želiš od telefona i koliko si spreman da platiš tu muziku.
najbolja stranica domača za mobilne uređaje je www.mobilnisvet.com pa tamo potraži tačan odgovor
-
jahh
#5 Re: Prestigio mobiteli
Iz licnog iskustva, ne valja GPS antena. Telefon sam koristio 4-5 minuta ukupno, trebao mi GPS (od kolege je telefon) i nije nikako ufatio signal za tih 5 minuta, moj Nexus 4 ufatio u roku 5-6 sekundi.
-
AmirBaa
#6 Re: Prestigio mobiteli
Vidio sam model MultiPhone PAP4055 dual core, kamera 8 mpx, ima prednju, hd snimanje.. Oko 320 km izadje. Takodjer za oko 470 ima jedan quad core. Trenutnu xperia tipo sam platio 250 km a realno nula je za ove specifikacije.
- newphoenix
#7 Re: Prestigio mobiteli
Za 500KM treba mobitel da bude puno bolji:AmirBaa wrote:Vidio sam model MultiPhone PAP4055 dual core, kamera 8 mpx, ima prednju, hd snimanje.. Oko 320 km izadje. Takodjer za oko 470 ima jedan quad core. Trenutnu xperia tipo sam platio 250 km a realno nula je za ove specifikacije.
1. resolucija ekrana treba da bude FHD(1920X1080) kog prestigio(pres u nastavku) max(1280X720)
2. memorija treba 2GB, kod pres 1GB
3. baterija 2300mAH min kod pres 2100mAH
4. processor MTK 6589T(4-cores @1.5GHZ), kod pres MTK 6589(4-cores @1.2GHZ) razlika je slovo T sto znaci 20% pres.
ima manji skor u antutu benchmark.
itd.
- agent_zero
#8 Re: Prestigio mobiteli
Potpis.Zhìxin wrote:Za 500KM (30-40 KM gore dole) možeš naći 10x bolji mobitel... Ono, 500 KM za Prestigio...AmirBaa wrote:Zanima me ako ima ko iskustva sa ovim mobitelima. Tablet me nije nimalo odusevio, ali ima mu 2-3 godine vec. Vidio sam do 500 km se moze naci fin mobitel.
-
AmirBaa
#9 Re: Prestigio mobiteli
Ali za 360 km tesko da se moze naci bolji telefon. Mislim sta znaci bolji, bar na papiru kako pisu specifikacije
Jos uvijek traje dvojba, uvijek sam volio probavati ove nove marke u vezi tehnologije 
-
EUROBIH
#10 Re: Prestigio mobiteli
..nema rezervnih dijelova,baterija,tpu siliconskih futrola,zaštitnih folija,supporta.......,
kupiš ga danas-sutra nećeš izvući ni polovinu uloženog......
hoćeš još?

hoćeš još?
- BHCluster
#11 Re: Prestigio mobiteli
Imaju problema sa baterijom! To znam iz prve ruke.
- Azamo
#12 Re: Prestigio mobiteli
Što se tiče Prestigia samo serija 5 ovo ispod ništa
- Azamo
#13 Re: Prestigio mobiteli
Kako nema rezervnih dijelova i supporta,kad ima ovlašteni servis?EUROBIH wrote:..nema rezervnih dijelova,baterija,tpu siliconskih futrola,zaštitnih folija,supporta.......,
hoćeš još?
-
EUROBIH
#14 Re: Prestigio mobiteli
ok.....kad baterija dobije "balon" ili rikne touch ili lcd-traži da ti to prizna pod garancijomAzamo wrote:Kako nema rezervnih dijelova i supporta,kad ima ovlašteni servis?EUROBIH wrote:..nema rezervnih dijelova,baterija,tpu siliconskih futrola,zaštitnih folija,supporta.......,
hoćeš još?
usrani silicon ne možeš naći,a kamo li nešto značajnije
ima ona:;kome je suđeno bit jexxx-njemu gaće same spadaju
-
AmirBaa
#15 Re: Prestigio mobiteli
Xperia tipo evo sad ce godina: ne radi ulaz za slusalice, zablokira nekad kad imam poziv, touch screen cesto zablokira, a jutros je alarm telefon prespavao
znam da ako hocu sve da bude super, nista ispod 800 km. Ali realno za ovu cijenu mislim da cu dobiti pristojan telefon, da me ne izbacuje vibera kada pokusam poslati sliku ili nba game time kad hocu video da gledam 
- gnjev
#16 Re: Prestigio mobiteli
Xperia tipo saće više od godine i radi sve. Mozda nije do mobitela možda je do tebeAmirBaa wrote:Xperia tipo evo sad ce godina: ne radi ulaz za slusalice, zablokira nekad kad imam poziv, touch screen cesto zablokira, a jutros je alarm telefon prespavaoznam da ako hocu sve da bude super, nista ispod 800 km. Ali realno za ovu cijenu mislim da cu dobiti pristojan telefon, da me ne izbacuje vibera kada pokusam poslati sliku ili nba game time kad hocu video da gledam
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
AmirBaa
#17 Re: Prestigio mobiteli
Na telefonu imam ukupno 3 aplikacije, 0 videa oko 10 slika. Sve pobrisao sa njega jer sam mislio da je do tog sto sam imao par filmova od po 700 mb. Ista situacija. Trudim se da mi sluzi samo za vibera i youtube-a jer imam 3g uvijekgnjev wrote:Xperia tipo saće više od godine i radi sve. Mozda nije do mobitela možda je do tebeAmirBaa wrote:Xperia tipo evo sad ce godina: ne radi ulaz za slusalice, zablokira nekad kad imam poziv, touch screen cesto zablokira, a jutros je alarm telefon prespavaoznam da ako hocu sve da bude super, nista ispod 800 km. Ali realno za ovu cijenu mislim da cu dobiti pristojan telefon, da me ne izbacuje vibera kada pokusam poslati sliku ili nba game time kad hocu video da gledam
- mirsek
#18 Re: Prestigio mobiteli
Mozes li meni odgovoriti kako ti radi tapatalk sada kada se mora kupiti ?gnjev wrote:Xperia tipo saće više od godine i radi sve. Mozda nije do mobitela možda je do tebeAmirBaa wrote:Xperia tipo evo sad ce godina: ne radi ulaz za slusalice, zablokira nekad kad imam poziv, touch screen cesto zablokira, a jutros je alarm telefon prespavaoznam da ako hocu sve da bude super, nista ispod 800 km. Ali realno za ovu cijenu mislim da cu dobiti pristojan telefon, da me ne izbacuje vibera kada pokusam poslati sliku ili nba game time kad hocu video da gledam
-
MadFrog
#19 Re: Prestigio mobiteli
pitanje drug - koji to mobitel za 500km u sarajevu (a i inace) ima specifikacije koje si naveo?newphoenix wrote:Za 500KM treba mobitel da bude puno bolji:AmirBaa wrote:Vidio sam model MultiPhone PAP4055 dual core, kamera 8 mpx, ima prednju, hd snimanje.. Oko 320 km izadje. Takodjer za oko 470 ima jedan quad core. Trenutnu xperia tipo sam platio 250 km a realno nula je za ove specifikacije.
1. resolucija ekrana treba da bude FHD(1920X1080) kog prestigio(pres u nastavku) max(1280X720)
4. processor MTK 6589T(4-cores @1.5GHZ), kod pres MTK 6589(4-cores @1.2GHZ) razlika je slovo T sto znaci 20% pres.
itd.
- gnjev
#20 Re: Prestigio mobiteli
Krekovan sa tpba skinut. Doduše pomucio sam se od 20 skinutih samo jedan radi kako treba. Ako si za te ilegalne puteve mogu ti send na ppmirsek wrote:Mozes li meni odgovoriti kako ti radi tapatalk sada kada se mora kupiti ?gnjev wrote:Xperia tipo saće više od godine i radi sve. Mozda nije do mobitela možda je do tebeAmirBaa wrote:Xperia tipo evo sad ce godina: ne radi ulaz za slusalice, zablokira nekad kad imam poziv, touch screen cesto zablokira, a jutros je alarm telefon prespavaoznam da ako hocu sve da bude super, nista ispod 800 km. Ali realno za ovu cijenu mislim da cu dobiti pristojan telefon, da me ne izbacuje vibera kada pokusam poslati sliku ili nba game time kad hocu video da gledam
-
lajkujMe
#21 Re: Prestigio mobiteli
Posto imam iskustvo s 3 prestigio mobitela, doduse isti model
prvo da kazem koji model:
PRESTIGIO PAP3540DUO
Cijena za mene 219 km posto su tri narucena inace cijena 249.
Procesor: MediaTek MT6575 1.00 GHz;
Memorija: 4 GB interna ,512 MB RAM;
Ekran: 3.50";
Kamera: 3.2MP,Prednja kamera 0.3MP;
Baterija 2000 mAh;
DualSIM
Micro SD prosirenje do 32 GB
pro vs con
pro:
Lijep izgled mobitel i dobar kvalitet izrade. Dobar ekran i nije mal, bez stekanja pri radu aplikacija, koristenja mobitela za obicne stvari tipa pozivi, poruke, viber i sdrugih aplikacija i igrica. Sve isprobane aplikacije su radile bez problema, Temple Run 2 radi skoro savrseno.
S obzirom na cijenu pristojna kamera.
You tube i druge video reprodukcije radile savrseno u HD formatu, nema stekanja laga i slicno.
Dobar wi-fi signal.
Baterija moze 30-35 sati izgurati uz prosjecno koristenje mobitela.
con:
GPS zaboravite nece da nadje signal, vjerovatno preslaba antena.
Zvucnik je preslab i na losoj poziciji tako da sto se sounda tice razocaran sam mislim da su to mogli bolje uraditi.
Ne postojanje sekundardnog mikrofona za noise kompenzaciju, zbog toga je Skype bukvalno neupotrebljiv (Viber i nekako ali i on vrlo tesko), upotrebljivo jedno ako si bas u tihoj prostoriji a i osoba s kojom pricas da je u tihoj prostoriji ali opet mnogo mnogo los kvalitet zvuka s previse zvonjave.
Prednja Kamera losa sto se tice video prenosa preko Skypa mnogo steka. A blic na primarnoj kameri nije potreban, zato sto postojeci blic slab ko nista i bolje da ga nisu ni stavili.
Moj verdict, za male pare pristojan telefon ali ipak mobiteli za 500 km i vise s razlogom imaju tu cijenu jer su daleko kvalitetniji.
PRESTIGIO PAP3540DUO
Cijena za mene 219 km posto su tri narucena inace cijena 249.
Procesor: MediaTek MT6575 1.00 GHz;
Memorija: 4 GB interna ,512 MB RAM;
Ekran: 3.50";
Kamera: 3.2MP,Prednja kamera 0.3MP;
Baterija 2000 mAh;
DualSIM
Micro SD prosirenje do 32 GB
pro vs con
pro:
Lijep izgled mobitel i dobar kvalitet izrade. Dobar ekran i nije mal, bez stekanja pri radu aplikacija, koristenja mobitela za obicne stvari tipa pozivi, poruke, viber i sdrugih aplikacija i igrica. Sve isprobane aplikacije su radile bez problema, Temple Run 2 radi skoro savrseno.
S obzirom na cijenu pristojna kamera.
You tube i druge video reprodukcije radile savrseno u HD formatu, nema stekanja laga i slicno.
Dobar wi-fi signal.
Baterija moze 30-35 sati izgurati uz prosjecno koristenje mobitela.
con:
GPS zaboravite nece da nadje signal, vjerovatno preslaba antena.
Zvucnik je preslab i na losoj poziciji tako da sto se sounda tice razocaran sam mislim da su to mogli bolje uraditi.
Ne postojanje sekundardnog mikrofona za noise kompenzaciju, zbog toga je Skype bukvalno neupotrebljiv (Viber i nekako ali i on vrlo tesko), upotrebljivo jedno ako si bas u tihoj prostoriji a i osoba s kojom pricas da je u tihoj prostoriji ali opet mnogo mnogo los kvalitet zvuka s previse zvonjave.
Prednja Kamera losa sto se tice video prenosa preko Skypa mnogo steka. A blic na primarnoj kameri nije potreban, zato sto postojeci blic slab ko nista i bolje da ga nisu ni stavili.
Moj verdict, za male pare pristojan telefon ali ipak mobiteli za 500 km i vise s razlogom imaju tu cijenu jer su daleko kvalitetniji.
- newphoenix
#22 Re: Prestigio mobiteli
Ima ihMadFrog wrote:pitanje drug - koji to mobitel za 500km u sarajevu (a i inace) ima specifikacije koje si naveo?newphoenix wrote:Za 500KM treba mobitel da bude puno bolji:AmirBaa wrote:Vidio sam model MultiPhone PAP4055 dual core, kamera 8 mpx, ima prednju, hd snimanje.. Oko 320 km izadje. Takodjer za oko 470 ima jedan quad core. Trenutnu xperia tipo sam platio 250 km a realno nula je za ove specifikacije.
itd.
http://www.antelife.com/neo-n003-mtk658 ... phone.html
sa carinom izade 500KM
-
AmirBaa
#23 Re: Prestigio mobiteli
Uzeo 5430 ovaj, inteloc procesor i 1 gb rama. Zasad odlicno radi, cak i nadmasuje ocekivanja
snimio full hd despicable me, odlicna slika 
-
MadFrog
#24 Re: Prestigio mobiteli
Vidi fakat. Kinez, al opet je prejeftin za specifikacije. Hvala na linkunewphoenix wrote: Ima ih
http://www.antelife.com/neo-n003-mtk658 ... phone.html
sa carinom izade 500KM
-
febo_acm
#25 Re: Prestigio mobiteli
Xperia Ion ispod 500km...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk