Ravnopravnost spolova

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MayaSA

#1 Ravnopravnost spolova

Post by MayaSA »

Vatreni sam borac protiv muškog šovinizma. Zastupnik sam ženskih interesa i pristalica ravnopravnosti polova. Odnos prema ženama pokazujem pre svega u svojoj kuci i prema svojoj ženi. Ne bih želeo da pomislite kako se hvališem, pa cu navesti nekoliko primera iz mog braka. Naravno, ni kod mene nije sve idealno. Kao i u svakom braku izmedu mene i moje žene ima sitnih nesuglasica. Ipak, uspevamo da sve regulišemo sporazumno:

- Ako je bolesna, mogu da se okupam i sam

- Ako završi sve poslove, može da štrika do mile volje

- Ako sam novine procitao, odmah sutradan može da ih cita i ona, pod uslovom da ne komentariše to što procita

- Ako nisam kod kuce može da ukljuci radio ili TV cim pocne jeftina struja

- Ako nocu primetim da sam otkriven, pokrijem se sam, a sa njom o tom propustu razgovaram u pogodno vreme

- Ako na pantalonama naidem na dupli šav, ne prelazim odmah na fizicki obracun vec mirno pokušavam da utvrdim šta je tome razlog. Da li je to znak da nije normalna, a u obzir dolaze i druge olakšavajuce okolnosti. Silu primenjujem samo ako se iznerviram ili se uverim da to radi namerno.

- Ako se dete prehladi, sama bira koga da bijem - nju ili njega

Ako se k'o ljudi dogovorimo, kod mene sve može:

- Može da kupi sve što ja odlucim

- Može da joj slucajno pregori sijalica

- Može da pali ringlu cak i kad kuva kafu

- Može da se kupa i kad sam ja loše raspoložen

- Može da se javlja na telefon ako ja nisam kod kuce

- Može da se šminka, pod uslovom da šminku ne kupuje

- Može da pozove u goste svoje rodake, ali da pricaju tiho i da postoje ozbiljni razlozi za njihov dolazak

- Može da pegla i pere prozore kad ona hoce, pod uslovom da uvek sve bude cisto i ispeglano

Trudim se da na pažnju uzvratim pažnjom. Da je kad zasluži nagradim i istaknem ono što je za isticanje. Nikad ne zaboravljam da je to moja žena i da smo u svemu ravnopravni.

- Našem petom detetu i ona je smela da predloži ime, koje zamalo nije usvojeno

- Za praznik uvek sedi sa nama za stolom

- Svaka tri meseca može da kupi novu metlu

- Ukoliko se pronade usisivac sa prigušivacem, i to cu joj nabaviti. Ovako smo mirniji ako prašinu skuplja rukama.

- Jednom je rekla nešto što mi nije bilo sasvim glupo, što mi se skoro dopalo, cak mi je bilo i simpaticno, što sam joj kasnije na odredeni nacin stavio do znanja

- Da bi imala socijalno, prijavio sam je kao kucnu pomocnicu

- Sredio sam joj da popodne može cuvati i tudu decu

- Cesto se dogada da potegnem do kuhinje samo zato da bih rucao; ne insistiram da mi se rucak uvek servira u postelji

- Dva puta sam joj galantno ustupio okrajak

- Od Nove godine oslobodio sam je obaveze da mi vraca žute metalne pare

- Mnoge obaveze sam preuzeo na svoja pleca: putovanja u inostranstvo, odlazak na godišnji odmor, izlaske u kafane, bioskope i pozorišta...

Brinem o njenom dostojanstvu. Trudim se da nikad ne povredim njenu licnost.

- Samo kad sedim ona stoji; cim legnem, ona može sesti i nastaviti sa radom

- Nikad je ne isterujem na ulicu. Samo na terasu

- Kad je gadam tanjirom i u najvecem besu, vodim racuna da ne okrnjim nov servis; za njeno dobro uveo sam plehane tanjire.

- Da bih sacuvao njen ugled, nikad je ne bijem pred decom i gostima

- Pošto zbilja nema potrebe da noge perem svaki dan, i njene obaveze su smanjene na dva puta nedeljno

Naravno, ovo nije sve. Nikada nisam zadovoljan postignutim. Nikada nece biti dovoljno ravnopravnosti!

[Iz "Zum Reportera", objavljeno osamdesetih godina. Bilo je potpisano pseudonimom, ali autor je Matija Beckovic] > >
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D Jesi li dobro danas ???? :D
MayaSA

Post by MayaSA »

Sad kad tebe vidim - jesam :D
manijak1

Post by manijak1 »

:D
Vatreni sam borac protiv muškog šovinizma.
Jesi li :D :D ?????
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

aj majo neda mi se ovoliko ovog prositati...

hmmm ma da se meni procitati ali mi se neda...razmisljati o ravnopravnbosti spolova...

nekako to je jedna stvar koja me previse uzbudi...onako malo se razbjesnim...ali usla sam ukraj

ubacim alanis morissette onako izdivljam se uz njene stihove i odmah mi je bolje...

muskarcima tuviti kako nas diskriminiraju, ma oni ne slusaju ni sami sebe?

sinoc gledam neku emisiju na BBC PRIME, kaze zena ova sto vodi najslabiju kariku na BBC, kaze muskarci se stvarno prave pametni i previse...recimo ona i njen muz su isli u jedan grad u kojem nikad nisu bili...i zaustavili s prolaznika da pitaju gdje da skrenu i covjek kaze drugo skretanje, a njen muz kaze "ma prvo je" :sad: :lol: i svi su se muskarci u studiju nasmijali jer im je zvucalo poznato

tako da prepametni su muskarci da bi ti njima nesto...:)
MayaSA

Post by MayaSA »

manijak1 wrote::D
Vatreni sam borac protiv muškog šovinizma.
Jesi li :D :D ?????
Vatrena jesam, a i borac sam :D
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

u svemu sto je dobro zene navode jednakopravnost spolova...

samo taj vas zenski pokret je slabo napredovao u podrucju...SUMARSTVA, GRADJEVINE,
VOJSKE,
CISCENJA CESTA,
PSIHOLOGIJE,
PODMICIVANJA,
PLACANJA RACUNA,
UZDRZAVANJA MUZA AKO NEMA POSLA,
POPRAVLJANJA AUTOMOBILA DOK MUZ KUHA RUCAK,
CIJEPANJE DRVA DOK MUZ PERE VES,
NOSENJA 30 KG NAMIRNICA IZ SUPER MARKETA DOK MUZ GURA KOLICA SA DIJETETOM

i jos toga bi se moglo nabrojati, tu vasa emancipacija dostize svoj kraj...tu se zaustavlja...hehe koliko ste prozirne...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ares_Kane wrote:u svemu sto je dobro zene navode jednakopravnost spolova...

samo taj vas zenski pokret je slabo napredovao u podrucju...SUMARSTVA, GRADJEVINE,
VOJSKE,
CISCENJA CESTA,
PSIHOLOGIJE,
PODMICIVANJA,
PLACANJA RACUNA,

i jos toga bi se moglo nabrojati, tu vasa emancipacija dostize svoj kraj...tu se zaustavlja...hehe koliko ste prozirne...
a i vi ste mi nesto...jaki...
Image

Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

hehe, pa kako koji ima i takvih...tj. svugdje ima ekstrema... :P
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Slusam neku noc jednu tetu na nekoj emisiji i rece nesto u stilu da su zene kompetentne raditi sve sto i muskarci plus jos nesto uz to sve, radzati djecu. Tako muski pazite kako postupate sa svojim damama!

MayaSA

Post by MayaSA »

Ares_Kane wrote:samo taj vas zenski pokret je slabo napredovao u podrucju...SUMARSTVA, GRADJEVINE,
VOJSKE,
CISCENJA CESTA,
PSIHOLOGIJE,
PODMICIVANJA,
PLACANJA RACUNA,
Haj' ove neke stvari i nekako, al' evo s cim se sekunde ne slazem:
PSIHOLOGIJA :? - pojasni, molim te
PLACANJE RACUNA? - mnogo zena uredno placaju racune, i svoje i porodcne
UZDRZAVANJE MUZA AKO NEMA POSLA :? - je l' to zato sto kontas da muskarci vise zaradjuju? Ja se s tim uopce ne slazem, i znam kao fakt da je puno zena izdrzavalo/izdrzava muzeve kad su ove nezaposleni.

Ehhh, sad, muskarci su generalno fizicki jaci od zena, pa ove vrece namirnica, cijepanje drva i ostale gluposti - logicno oni obavljaju. To nije stvar ravnopravnosti, nego podjele obaveza i poslova. :D
blue033

Post by blue033 »

Tacno podjela poslova, muz ce cijepati drva jer je jaci, a zajedno ce prati sudje jer je to ravnopravnost polova.
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

hahahaha, odlicno receno Blue

maya...sto se tice PSIHOLOGIJE...je dokazano kako historijom tako i znanoscu, da zene nisu sposobne biti psihijatri, mislioci i znanstvenici...

tko su bili svi ti slavni mislioci i psiholozi MUSKARCI...zasto...zato sto je muski rod sposoban u svojim mislima i razmisljanjima iskljuciti svoj zivot i svoje osjecaje...svoje subjektivno misljenje o stvari...

dok zene to nisu sposobne...djeluju na drugaciji princip...i zato u ovom podrucju nemogu jednakopravno konkuriarti muskarcima...

PROCITAJTE BARTOLA...
hananah

Post by hananah »

Cuj ravnopravnost spolova :x Zeni je mjesto u kuhinji, muskarcu u udobnoj fotelji, s pivom i tanjirom ukusne hrane pred njim. Ako nema na TV kakve utakmice, nase je da je stvorimo, izmislimo, ako treba video kakvog snimka da mu pustimo. U poluvremenu obavezno mu moramo uraditi jedan oralac, inace zasto sluzimo :x
Majo-sa, Majo-sa, sta ti je, jesi li danas ustala na lijevu nogu. A sada umjesto sto forumas idi vidi je li poluvrijeme, bolje ti je :x
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

hmmm, tanjir ukusne hrane pred njim...nego tko vama rece da je ukusna ili da apriori zensko kuha ukusnu hranu...

hehe, moram se malo i pohvaliti...osobno odlicno kuham...sve..i to sa veseljem...pa moram i reci da nijedna prijateljica ili djevojka nezna to tako kao ja...sve kao da imaju dvije ruke...i mame ih izgleda nisu nista naucile jer 80 posto njih nezna ni kafu skuhati

a priprava jaja na oko...hehe...to je vec nuklearna fizika...da neslome noktic...

pozdrav...
hananah

Post by hananah »

Aresu, izazivam te na kuharski dvoboj. Ti paprike, ja padarajiz :D
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

prihvatam izazov hanah...ali dali znas da paprike i padarajiz jesu najslasniji kad su skupa :D
hananah

Post by hananah »

Ma fino je to sto ti prihvatas izazov. Nego ima jedan problem, posto ja bolje kuham ne od tebe nego od bilo koga, bojim se kad jednom probas moju kuhinju da ti nece na pamet pasti da vise sam sta skuhas, pa ces onda sjesti u fotelju itd. kao sto je to opisano u mom prvom postu na ovoj temi, pa sta cu ja onda. Valja nabaljvati i izmisljati te silne utakmice :D
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

jos jedan problem...ne prihvatam poraza...jer sam siguran u sebe i svoje sposobnosti...nego da se ne desi obratno od toga sto si rekla hannah..

ps: ne gledam nikakvih utakmica, osim pokoje trke formule 1. to je sve....hehehe...ne trebas nista izmisljati...
suad/

Post by suad/ »

hana hajde na mess
MayaSA

Post by MayaSA »

Ares_Kane wrote: pa moram i reci da nijedna prijateljica ili djevojka nezna to tako kao ja...sve kao da imaju dvije ruke...
A koliko bi ruku ti zelio da one imaju, ako nije tajna? :lol: :lol:
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

hahahah, e ebiga zaboravio napisati lijeve...ali dobro bi bilo da imaju jos koju pa makar jednu desnu...
MayaSA

Post by MayaSA »

hananah wrote:Cuj ravnopravnost spolova :x Zeni je mjesto u kuhinji, muskarcu u udobnoj fotelji, s pivom i tanjirom ukusne hrane pred njim. Ako nema na TV kakve utakmice, nase je da je stvorimo, izmislimo, ako treba video kakvog snimka da mu pustimo. U poluvremenu obavezno mu moramo uraditi jedan oralac, inace zasto sluzimo :x
Majo-sa, Majo-sa, sta ti je, jesi li danas ustala na lijevu nogu. A sada umjesto sto forumas idi vidi je li poluvrijeme, bolje ti je :x
Jes' vala i to sto kazes :roll: :D

Kako se ovaj Ares nahvali izgleda da bi on to sve mog'o sam sebi - bas SVE :D :lol:
hananah

Post by hananah »

Na messu sam, samo ne trazi u poluvremenu nista, boli me zub :D
Ares_Kane

Post by Ares_Kane »

hmmm, jesam se hvalio kuhinjom...ali sa tom oralom ste vi zapocele...toliko o tome tko ima prljavu mastu...heheh...
Post Reply