gdje izaći na večeru?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
safke

#1 gdje izaći na večeru?

Post by safke »

Izveo bi djevojku na večeru, pa su prijedlozi dobrodošli. Može centar grada a i može malo dalje, neko fino, ugodno mirno mjesto gdje se može štagod pojesti i popiti, ništa posebno fancy. Uglavnom hodao po kafanama pa sa restoranima i sl. nemam baš iskustva. I ne bi bilo loše da napišete konkretno cijene hrane i pića ako može, jer kao što rekoh ne znam kako se cijene kreću a to me zanima ipak se studentski ide. Poz :)
DaffyDuck

#2 Re: gdje izaći na večeru?

Post by DaffyDuck »

ako ces studentski, da nije fancy, idite u Barhanu na lazanje :D
GreenWay

#3 Re: gdje izaći na večeru?

Post by GreenWay »

Prava Prica na ilidzi, mirno ugodna atmosfera, imaju dobar meni sigurno mozes naci nesto sto ce ti odgovarati i cijenom.
Last edited by GreenWay on 09/10/2013 07:35, edited 2 times in total.
safke

#4 Re: gdje izaći na večeru?

Post by safke »

ma dobro ne mora sada biti najjeftinije mjesto, onako neko srednje, nisam baš ni mislio kod trovača na bjelave :-D
JOINT_1921
Vozim: odlično

#5 Re: gdje izaći na večeru?

Post by JOINT_1921 »

Galija na Cobaniji, meni tonbe...
sopran

#6 Re: gdje izaći na večeru?

Post by sopran »

safke wrote:Izveo bi djevojku na večeru, pa su prijedlozi dobrodošli. Može centar grada a i može malo dalje, neko fino, ugodno mirno mjesto gdje se može štagod pojesti i popiti, ništa posebno fancy. Uglavnom hodao po kafanama pa sa restoranima i sl. nemam baš iskustva. I ne bi bilo loše da napišete konkretno cijene hrane i pića ako može, jer kao što rekoh ne znam kako se cijene kreću a to me zanima ipak se studentski ide. Poz :)
Barhana na Bascarsiji: imas supe, hladne plate, salate (kao obrok), odlicne pizze i fine paste, piletinu (najskuplji je biftek- 18 KM, a prosjek 10 KM za hranu; od pica imas svega, ali je najpoznatija po 26 vrsta rakije ipak je to restoran i grapperia (sluze u cokaljcicima- 4 KM)
Za meksicku hranu i ugodjaj- Caballero, Dzidzikovac- odlicna hrana, interesantan ambijent, ljubazno osoblje; cijene jela po osobi u prosjeku 12 KM
Pivnica Sarajevo, Marsala Tita - dobra hrana (potrazi preko google-a stranicu- imas menu i cjenovnik), tematske veceri (tamburasi i sl., sve stoji na stranici)
Galija sa najboljom pizzom u gradu, rimskim korpicama (tijesto za pizzu peceno u kalupu za muffine, sa razlicitim punjenjima: meni najdraze sa kozicama, ali imas i sa piletinom, npr. :)), cijene oko 12 KM
Kineski restoran, Kranjceviceva- jela piletinu sa povrcem i neku, cini mi se pohovanu piletinu u pivi- za prste polizati, te pohovani sladoled; najskuplje jelo je riba- 25 KM, prosjek 14 KM
Avlija, Cekalusa- zbog ambijenta i hrane i solidnih cijena (kao i kod prethodnih).
U tom cjenovnom rangu jos Peppers, Zacin, Pasta Zen.
Jeftiniji je jedino Chipas kod Katedrale, al' sumnjam da je to ono sto trazis- ne uklapa se u pojam romanticne vecere :)
Skupljih ima malo vise: Park princeva, Dom pisaca, Club 31, Plava prizma, Plavi zamak, Vinoteka, Pivnica HS, Hotel Evropa, Bosanska kuca, Magarac, Mala kuhinja...
Uh, sto se raspisah, k'o velika :-)
Salonski Kriticar

#7 Re: gdje izaći na večeru?

Post by Salonski Kriticar »

"Noovi" u Tina Ujevica. Najbolja pica u gradu (10km), savrsena usluga, opusteno mjesto, odlican izbor vina.

"Tavola" na Titovoj. Malo skuplja varijanta, ali vrijedi.
safke

#8 Re: gdje izaći na večeru?

Post by safke »

hvala svima na prijedlozima
pogledao sam na netu šta se moglo naći, slike i tako to, ima finih mjesta, najviše mi se sviđaju galija, noovi i pivnica HS
e kada bi još neko mogao napisati cijene za piv. HS bio bi zahvalan
i da li treba rezervisati?
sopran

#9 Re: gdje izaći na večeru?

Post by sopran »

safke wrote:hvala svima na prijedlozima
pogledao sam na netu šta se moglo naći, slike i tako to, ima finih mjesta, najviše mi se sviđaju galija, noovi i pivnica HS
e kada bi još neko mogao napisati cijene za piv. HS bio bi zahvalan
i da li treba rezervisati?
Ne moras rezervisati, povelik je to objekat. Hrana je dobra, ako ti nije puno za kobasice dati 6 KM, a naravno imaju dosta dobru ponudu- od rostilja, klasicne bosanske kuhinje do jela po narudzbi. Prosjek cijena 15 KM, sto Pivnicu HS svrstava u srednju klasu restorana po cijenama (recimo visu srednju). Ambijent odgovara pivnici, navece cesto imaju nekog ko svira na klaviru (muzika uzivo, ali diskretna).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10 Re: gdje izaći na večeru?

Post by Velkoski »

Park Prinčeva, a poslije toga u Barlotti na party. :)
karanana

#11 Re: gdje izaći na večeru?

Post by karanana »

leet wrote:Park Prinčeva, a poslije toga u Barlotti na party. :)
...a poslije toga......
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12 Re: gdje izaći na večeru?

Post by Velkoski »

karanana wrote:
leet wrote:Park Prinčeva, a poslije toga u Barlotti na party. :)
...a poslije toga......
a onda 9 mjeseci poslije na Jezero...
febo_acm

#13 Re: gdje izaći na večeru?

Post by febo_acm »

GreenWay wrote:Prava Prica na ilidzi, mirno ugodna atmosfera, imaju dobar meni sigurno mozes naci nesto sto ce ti odgovarati i cijenom.
Moje preporuke :) :thumbup:
Post Reply