Marriott hoteli, Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

P308

#1 Marriott hoteli, Sarajevo

Post by P308 »

Po svemu sudeci Sarajevo ce dobiti Marriot hotel:

Pored gore navedenog projekta klix je ranije pisao da ce se graditi i hotel na lokalitetu Cobanija/Drvenija, to je ovaj projekat a investira ga SEIC za 17 miliona KM:

Image

Navodno bi i to trebao biti Marriot hotel. Vec su ranije najavljeni projekti koji su krenuli sa izgradnjom poput Isa-begovog hamama koji ce imati namjenu hotela, te ovaj projekat u blizini Vijecnice za koji se takodjer nagadja da ce biti hotel:

Image

Pored toga u izgradnji je i Sarajevo City Center u okviru kojeg ce takodjer - pogadjate - biti hotel :D A u gore postavljenom videu priloga TV1, govore o jos dva velika projekta, koliko ja shvatih - jos dva hotela koja ce se graditi u skoroj buducnosti. Da li je stvarno potrebno toliko hotela u Sarajevu i da nije ovo malo previse :shock: Sta mislite o svim ovim projektima?
muha_sa

#2 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by muha_sa »

citav život kumili, moljakali i tražili da probijemo jedan mali prozorcic i na kuci i nikad nam dali nisu a žiku sad--nema gdje ne uvaljuju zgradurine. plah vakat došo.
sorcerer

#3 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by sorcerer »

pa navala je turista ,moramo imat hotele :lol: :lol: :lol:

klasicno pranje novca....
plemba

#4 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by plemba »

ja mislim da treba hotel.

prosle sedmice sam pokusavao da rezervisem hotel za 5-6 ljudi u centru grada (hoteli sa 4 i 5 zvjezdica) i ni u jednom hotelu u centru grada nije bilo mjesta, sve je bilo zauzeto.

s druge strane, prije nekih pola godine sam trazio na ilidzi hotel za 2 osobe, i u tom trenutku ni u jednom hotelu nije bilo mjesta. covjek zavrsio u prenocistu na benzinskoj pumpi. tako da je zaista potrebno jos hotela.
muha_sa

#5 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by muha_sa »

plemba wrote:ja mislim da treba hotel.

prosle sedmice sam pokusavao da rezervisem hotel za 5-6 ljudi u centru grada (hoteli sa 4 i 5 zvjezdica) i ni u jednom hotelu u centru grada nije bilo mjesta, sve je bilo zauzeto.

s druge strane, prije nekih pola godine sam trazio na ilidzi hotel za 2 osobe, i u tom trenutku ni u jednom hotelu nije bilo mjesta. covjek zavrsio u prenocistu na benzinskoj pumpi. tako da je zaista potrebno jos hotela.
niko nema ništa protiv hotela, i nek se grade al nek ne uzimaju ama baš svaku zelenu površinu a posebno ne u Starom Gradu jer krnje izgled ionako okrnjene čaršije. jel problem napravit hotele na Ilidži il Blažuju il u Vogošci a ne drito pa u Dobrovoljacku.

al hajd, ko eto ovi što nam vode grad znaju šta je čaršija i staro jezgro :lol: :lol:

nasmijah se, al ne da tužno vec je pretužno.
corvus_edin

#6 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by corvus_edin »

Dobra vijest :thumbup:

sad... da li ide u redu sto ce biti devet nadzemnih etaza (P+8)
to je drugo pitanje
Za moj pojam ide u redu

Image
GaRGa

#7 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by GaRGa »

Najavljivali su i Kempinski u al shidi-u...
corvus_edin

#8 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by corvus_edin »

@ plemba

apsolutno si u pravu

ja sam s ženom "zavrsio" u privatnom smještaju kad sam dolazio u maju (mada je bio sasvim okay)

Pozitivno:
povećanje hotelskog kapaciteta u gradu
brendirani hotelski lanac (dobro što nije neki "Šaban-Motel" ili slično)
prihvatljiv izgled gradnje
negativno:
spratnost veća nego što RP dozvoljava
nism čuo da če imati dovoljno prostora za meetinge ili konferencije
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by Truba »

samo nek se gradi
JThomas

#10 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by JThomas »

otkuhavanje na 90 stepeni :D
uglavnomja

#11 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by uglavnomja »

od ovog na skenderiji do onog na cobaniji nema 5 minuta pjeske laganini :-) , a do onog kod vjecnice jos 10-15 :-)

s obzirom kako izgledaju, da se pretpostaviti kakve ce biti cijene :D

sarajevo je turisticka destinacija za kokuze, u svim prospektima pise: NAJJEFTINIJI glavni grad u kojem se ima nesto vidjeti, od arhitekture do istorijiskih mjesta. hrana vrhunska za sitnu lovu. jeftin smjestaj.
a onda niz luksuznih hotela :izet: , samo sto nisu jedan uz drugi, hebote, kao da je azurna obala (ili makarska rivijera :D ). ko ce to napuniti? mozda za vrijeme sff da bude 10 dana prilicno popunjeno, a ostatak godine radice kafane, barovi, evt. bazen, mozda ce izdavati parking, sale za svadbe i seminare...

koji genijalac je dao dozvolu za izgradnju 2 hotela 5 min jedan od drugog? eno dardanija zatvorena, zatvoren onaj hotelcic pored vodovoda na katedrali, holidej zivotari od izdavanja sala za seminare i stare slave i imena. itd ...
JThomas

#12 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by JThomas »

klijentelu koja dođe u sarajevo a spava u luksuznim hotelima mogu namiriti dva takva hotela, srednje veličine. sve ostalo je faks helizim :izet:
corvus_edin

#13 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by corvus_edin »

E pa...
Hotel nije hotel.
Svaka mušterija ima svoje ukuse kao i potrebe.

Kao što sam gore već napisao: mnogo zavisi od imena (brenda) - posebno za strance.

Dođe stranac, poslovni čovjek i vidi ovo:

Image

hmmmm...
VjecitiStudent

#14 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Bitno je dobiti i zapišati atraktivan plac u centru grada, namjenu je poslije lako promijeniti.
uglavnomja

#15 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by uglavnomja »

hhmmmm

na zapadu je posjedovanje konja znak bogastva, visa klasa, samo bogati sebi mogu to priustiti ...

strancu konj ne znaci ono sto i bosancu.

i to fin konjo, sa sedlom, za jahanje :-D

bas dobra reklama :D
uglavnomja

#16 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:Bitno je dobiti i zapišati atraktivan plac u centru grada, namjenu je poslije lako promijeniti.
:D
corvus_edin

#17 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by corvus_edin »

Manje sam misio na paripa nego vise na ime hotela, izgled i posebno na neuredno stanje ispred hotela :lol:
baxul

#18 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by baxul »

kako se uvijek zuri da se sve popljuje ccccc.
uglavnomja

#19 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by uglavnomja »

corvus_edin wrote:Manje sam misio na paripa nego vise na ime hotela, izgled i posebno na neuredno stanje ispred hotela :lol:

:D

hebat ga, ilidja stajl :D
Cossack

#20 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by Cossack »

baxul wrote:kako se uvijek zuri da se sve popljuje ccccc.
ljubomora i višak slobodnog vremena...
NeenaSa

#21 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by NeenaSa »

P308 wrote:...
Vec su ranije najavljeni projekti koji su krenuli sa izgradnjom poput Isa-begovog hamama koji ce imati namjenu hotela ... a nije ovo malo previse :shock: Sta mislite o svim ovim projektima?
...
Da smo, ... k'o shto nismo, ... mogao se iskoristit' kapacitet u skladu sa starinom, prilagodjen suvremenom.
VjecitiStudent

#22 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

GaRGa wrote:Najavljivali su i Kempinski u al shidi-u...
Kempinski vec imamo u gradu.
ins

#23 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by ins »

uglavnomja wrote: eno dardanija zatvorena, zatvoren onaj hotelcic pored vodovoda na katedrali, holidej zivotari od izdavanja sala za seminare i stare slave i imena. itd ...
Primjeri su ti antologijski! :lol: :lol: :lol:

Ti si jedan od onih koji su najavljivali skoro zatvaranje BBI Centra jer su prije toga propali Villa Park i VF na Korei, jel tako? :lol:

Bitan je primjer "hotelcic pored vodovoda na katedrali", a nije Hotel Europe koji zadnje dvije godine posluje sa cistim profitom vecim od 2.000.000 KM/godisnje?

:run:
uglavnomja

#24 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by uglavnomja »

ins wrote:
uglavnomja wrote: eno dardanija zatvorena, zatvoren onaj hotelcic pored vodovoda na katedrali, holidej zivotari od izdavanja sala za seminare i stare slave i imena. itd ...
Primjeri su ti antologijski! :lol: :lol: :lol:

Ti si jedan od onih koji su najavljivali skoro zatvaranje BBI Centra jer su prije toga propali Villa Park i VF na Korei, jel tako? :lol:

Bitan je primjer "hotelcic pored vodovoda na katedrali", a nije Hotel Europe koji zadnje dvije godine posluje sa cistim profitom vecim od 2.000.000 KM/godisnje?

:run:

ocito si nesto pobrkao :-) kakav bbi, vila park, vf ... nikad u mojim postovima.

i koja ti je to logika, jedan hotel posluje sa profitom, napraviti jos 10 takvih pa ce svi poslovati sa istim profitom :izet: hoce, kad preselimo sarajevo u Nicu ili Monte Carlo ili tako negdje :D .
ponuda i potraznja, osnove ekonomije, ako nema potraznje, dzaba ponuda, cisti gubitak. onaj ko je dozvolio gradnju 3 hotela u 20 minuta pjeske nije dobar nikako, mislim na strucnost, logiku poslovanja ...
nema tih gostiju koji mogu popuniti toliko luksuznih hotela.

a hotelcic pored vodovoda jer tuda prolazim kad placam vodu, pa mi palo u oci, i dardanija istp usput pa se vidi.

inace, taj hotelcic je vazniji prosjecnom gostu sarajeva, koji hoce da prespava za 20-50 km, i ne treba mu apartman all inclusive od 300 km za noc.
johntra

#25 Re: Marriott hoteli, Sarajevo

Post by johntra »

Dardanija je zapečaćena zbog varanja države, nije zatvorena zbog nedostatka posla...
Post Reply