gazprom (ex omv)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

1korisnik

#1 gazprom (ex omv)

Post by 1korisnik »

Ako ko ne zna, ona pumpa preko puta Ine, prije sam sipao tu dok je bio OMV, a sad, ne znam da li je samo meni, auto se nekad trese u leru, doduse ponekad, ali to mi se desava otkad je dosao ovaj Gazprom. Je li iko imao slicna iskustva?
kockica_kockica

#2 Re: gazprom (ex omv)

Post by kockica_kockica »

Meni se to desavala dok je jos OMV bio ... I prestala sam ici na tu benzinsku... Trenutno mi je najbolje gorivo ona EP pumpa na Cengic vili ...
frngla

#3 Re: gazprom (ex omv)

Post by frngla »

OMV je lošije gorivo točio od Gazproma :)
1korisnik

#4 Re: gazprom (ex omv)

Post by 1korisnik »

To mozda ovi nasi...U Sloveniji sam sipao na OMV-u i samo rijeci hvale imam. Puno manje mi je potrosio goriva nazad do Bosne, nego odavde prema gore -iste voznje.
frngla

#5 Re: gazprom (ex omv)

Post by frngla »

Isto je gorivo bilo i u Slo i kod nas :)
edit: slo, hr, bih, srb su imali gorivo iz mađarske ;)
Korisnicko ime

#6 Re: gazprom (ex omv)

Post by Korisnicko ime »

Meni je OMV bila sasvim OK i redovno sam tocio tu. Manja mi je bila potrosnja, definitivno.

Presao sam na Energopetrol i na Gaspromu nisam tocio. Cuo sam od nekih da je gorivo lose i da dolazi iz rafinerije u B. Brodu...zna li neko je li ovo tacno?
preludezalude

#7 Re: gazprom (ex omv)

Post by preludezalude »

to frngla
Da, samo sto se to gorivo vjerovatno prekrsti par puta dok dodje do nas kao krajnjeg potrosaca.
ins

#8 Re: gazprom (ex omv)

Post by ins »

Gazprom je NIS (Naftna industrija Srbije) i prodaju gorivo iz Rafinerije Pancevo, koja je najgora rafinerija u ex-Yu :run:
Altsa

#9 Re: gazprom (ex omv)

Post by Altsa »

ins wrote:Gazprom je NIS (Naftna industrija Srbije) i prodaju gorivo iz Rafinerije Pancevo, koja je najgora rafinerija u ex-Yu :run:
ne moze biti gore od onog iz bosanskog broda...gorivo na bivsim OMV pumpama je dolazilo iz terminala u plocama
frngla

#10 Re: gazprom (ex omv)

Post by frngla »

preludezalude wrote:to frngla
Da, samo sto se to gorivo vjerovatno prekrsti par puta dok dodje do nas kao krajnjeg potrosaca.
jah :zzzz:
Muzikjunki

#11 Re: gazprom (ex omv)

Post by Muzikjunki »

Imam isti problem, odnosno imao sam dok nisam skontao da je do goriva jer sam stalno tocio na OMV-u. Problem je prestao otkako tocim na INI i Energopetrolu, a ponekad El Tariq Oil. Takodjer mi je dosta drugih ljudi reklo da su imali isti problem.
ins

#12 Re: gazprom (ex omv)

Post by ins »

Altsa wrote:
ins wrote:Gazprom je NIS (Naftna industrija Srbije) i prodaju gorivo iz Rafinerije Pancevo, koja je najgora rafinerija u ex-Yu :run:
ne moze biti gore od onog iz bosanskog broda...gorivo na bivsim OMV pumpama je dolazilo iz terminala u plocama
Bosanski brod je najbolja rafinerija ex-SFRJ, jedina izgradjena na zapadnoj tehnologiji, i gorivo je daleko najbolje. Rangiranje rafinerija bi bilo Bosanski brod, Rijeka, Sisak, Pancevo, s tim da su i Sisak i Pancevo katastrofa.
Frutek

#13 Re: gazprom (ex omv)

Post by Frutek »

Mnoge ex OMV pumpe koje znam su bile non-stop pune. Od kad je Gazprom to preuzeo, auta na tim pumpama se mogu prebrojat na prste jedne ruke. Mora biti neki razlog za to. Licno sam prestao ici tamo cim je Gazprom dosao, sad tocim na Petrolu. Nisam ni tu najzadovoljniji, al eto...
klixoris

#14 Re: gazprom (ex omv)

Post by klixoris »

ins wrote:
Altsa wrote:
Bosanski brod je najbolja rafinerija ex-SFRJ, jedina izgradjena na zapadnoj tehnologiji, i gorivo je daleko najbolje. Rangiranje rafinerija bi bilo Bosanski brod, Rijeka, Sisak, Pancevo, s tim da su i Sisak i Pancevo katastrofa.
Upravo tako :thumbup: Mislim da je rafinerija Bosanski Brod prilikom izgradnje radjena sa kapacitetima za 91 oktana benzine. Ove ostale pobrojane su kod gradnje dimenzionirane za manje oktanske vrijednosti, ispod 90 oktana

Proizvodni proces je takav da, ako zelis proizvoditi goriva vecih oktanskih vrijednosti, ne mozes to postici samo remontom i unapredjenjem pojedinih dijelova postrojenja. Kada u rafineriji dizes oktansku vrijednost, moras bukvalno graditi postrojenje iznova.

Inace, uvijek sam sipao na OMV i par puta sam onda nasuo i na Gazprbom, cisto da isprobam valja li ista. Odmah po tocenju na Gazpromu sam imao velikih problema sa losim radom motora. Od tada, sipam iskljucivo na EP ili INA i to ova nova Euroclass goriva sto imaju u ponudi i nisam do sada imao nikakvih problema
1korisnik

#15 Re: gazprom (ex omv)

Post by 1korisnik »

El-Tarik :thumbup:

Danas sam nasuo na Gazpromu, motor je za nijansu bucniji u odnosu na druge. Ne znam, vidjecemo. Inace Petrolov Q-max je pravo dobar.
Država

#16 Re: gazprom (ex omv)

Post by Država »

kockica_kockica wrote:Meni se to desavala dok je jos OMV bio ... I prestala sam ici na tu benzinsku... Trenutno mi je najbolje gorivo ona EP pumpa na Cengic vili ...
:thumbup:
TDK-90

#17 Re: gazprom (ex omv)

Post by TDK-90 »

1korisnik wrote:To mozda ovi nasi...U Sloveniji sam sipao na OMV-u i samo rijeci hvale imam. Puno manje mi je potrosio goriva nazad do Bosne, nego odavde prema gore -iste voznje.
Pa donekle i logično :-? do Slovenije više troši jer je Slovenija uzbrdo , a do Bosne manje jer je Bosna nizbrdo :lol:
akcid

#18 Re: gazprom (ex omv)

Post by akcid »

kockica_kockica wrote:Meni se to desavala dok je jos OMV bio ... I prestala sam ici na tu benzinsku... Trenutno mi je najbolje gorivo ona EP pumpa na Cengic vili ...
EP na Č.V. ima relativno čist podzemni spremnik za gorivo i pumpa ne izbacuje mulj u automobil. Ubijeđen sam još ne dugo, obzirom da cisterne na kamionima niko ne čisti, jer je taj postupak dosta skup. A i vozači potkradaju redovno po 200-300 lit goriva i dopunjuju vodom tu razliku.

Gazprom je sve OMV podzemne spremnike očistio. Kvalitet goriva koji se prodaje u BiH uglavnom je sličnih osobina.
Frutek

#19 Re: gazprom (ex omv)

Post by Frutek »

akcid wrote: Kvalitet goriva koji se prodaje u BiH uglavnom je sličnih osobina.
To je to, sve je to isto sranje, samo se svede koja firma (pumpa) se kome više sviđa. Tek kad dobaciš do Slovenije, malo bolje gorivo točiš, u Austriji je odlično itd. Kod nas je to i dalje tabu tema i najnetransparentniji biznis koji postoji u državi.
respo

#20 Re: gazprom (ex omv)

Post by respo »

ja sipam na selexu hrasno i nisam imao vecih problema sa gorivom osim sto mi je na jednom od pezpa pokazivalo anti pollution fault

to sam rijesavao malim gasanjem na otvorenoj cesti i greska se ponisti ostalo je sve ok
mayab

#21 Re: gazprom (ex omv)

Post by mayab »

Niti sam prije točio na OMV-u (pogotovo nakon testa goriva u HR gdje je ispalo da i OMV ne nudi nista bolje gorivo nego sto propis drzave trazi!), a ne vjerujem niti da cu svratiti precesto na Gazprom!
Na OMV sam najcesce svracao da popijem ili ponesem kafu kad putujem, pa ako je Gazprom zadrzao tu uslugu onda cu je koristiti...
goran16v

#22 Re: gazprom (ex omv)

Post by goran16v »

ins wrote:
Altsa wrote:
Jest al koje godine!
Kakvo je gorivo iz te rafinerije najbolje govori fakt da je Dodig progurao da se ne izglasa novi zakon o kvaliteti goriva kako bi Brod i Modrica i dalje mogli pordavati gorivo u BiH, a sve kao bi ih mogao tusnuti Rusima.
ElRe

#23 Re: gazprom (ex omv)

Post by ElRe »

ins wrote:
Altsa wrote:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=656893

Ovdje pise kako j modernizovana rafinerija u Pancevu
INA je takodje modernizovala svoju rafineriju.

Inace, na prostoru CRO, SRB, MNE najbolje gorivo (dizel) sipaju na pumpama Lukoil. Nadam se da ce u bliskoj buducnosti doci i kod nas.
skuterrr

#24 Re: gazprom (ex omv)

Post by skuterrr »

cinjenica je da na Gazpromima nema ni petina auta sto je bilo na Omv...ocito ljudi naspu jednom i auto pocne zezati....tako da prica sve su te pumpe iste ne pije vode
akcid

#25 Re: gazprom (ex omv)

Post by akcid »

skuterrr wrote:cinjenica je da na Gazpromima nema ni petina auta sto je bilo na Omv...ocito ljudi naspu jednom i auto pocne zezati....tako da prica sve su te pumpe iste ne pije vode

Kako si dobio tu "činjenicu" ?
Post Reply