Život u Sarajevu- Stup

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

tamaratesnjak

#1 Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Pozdrav,
Za koji dan se selim u Sarajevo i planiram živjeti na Stupu. Inače okolicu Sarajeva poznajem vrlo slabo, doslovice mi je poznat samo centar, od Katedrale do Avaza, ovo ostalo ne poznajem. Eh, sad, zanima me iz prve ruke, kako izgleda živjeti u ovom naselju (ja još uvijek ne znam kaže li se ''na Stupu'' ili ''u Stupu''). Preciznije, zgrade novogradnje su u pitanju, mislim taj dio, Tibra i to. Kakve sadržaje posjeduje ovo naselje, ima li mjesto za rekreativno trčanje, koliko tramvajem treba do centra i eto slične neke informacije, sve me zanima. Pa da vidimo da li ostajem tu ili tražim smještaj bliže centru.
Unaprijed hvala svima :)
uglavnomja

#2 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by uglavnomja »

kaže se na stupu :-D
tamaratesnjak

#3 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

uglavnomja wrote:kaže se na stupu :-D
Hvala, pretpostavljala sam :)
piatc

#4 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by piatc »

Iskreno, živim tu već godinu dana i apsolutno ništa interesantno nema, ali kako je najudaljeniji dio Sarajeva na pola sata od Stupa (tramvajem, busom, biciklom), tako mi i ne predstavlja problem otići tamo gdje ima sadržaja.
Kosato

#5 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kosato »

Na Stupu.... nemas nish specijalno par kafica pekarica i 1000 radnika koji prave zgrade do tvoje...imas frizerski a sad trcati mozes gdje god stignes uz niz stepenice ti je najbolje... :P

ah do grada zavisi cime putujes treba ti plaho od 20 min do sahat vremena :D

nije loshe zivljet dole za studenta dole ce za godinu dvije biti studenska mahala sudeci po pricama nije bas za porodicno okruzenje...mozda grijesim...

svako dobro
tamaratesnjak

#6 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Hvala puno :D
StupskaBitanga

#7 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by StupskaBitanga »

Ako si religiozan/na imaš i crkvu i džamiju
Imaš shopping centar Wisa koja baš ne obiluje sadržajima ali eto. Tibra i to ti više dođe kao spavaonica ili tako nešto
anonimnaosoba

#8 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by anonimnaosoba »

Ne zivim na Stupu, ali sam dole cesto, pa ti mogu otprilike reci ono sto vidim :grin:

Jedina dobra strana Stupa je sto mozes kupiti apsolutno sve, a da ne moras dugo putovati, ja drugih prednosti ne vidim (dobro, Terme su blize Stupu nego mom dijelu grada :mrgreen: ), treba ti pola sata do grada i to u smrdljivim i punim tramvajima, nema sadrzaja,... Ali jbg, ne vjerujem da imas drugu soluciju, pa ce ti i to biti dobro :D

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Kama Preksutra

#9 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kama Preksutra »

Na Stupu ima dosta mjesta za miran život, zelenilo, buke nema. Džogiranje, šetanje šta ti srce poželi i svi gledaju svoja posla
Ali ipak bih za takve aktivnosti preporučio Ilidžu :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by mk ultra »

treba ti minimalno 30 minuta tramvajem do skenderije ujutro, to je jedini minus ako nemaš auto...

prodavnice su ti blizu
rekreacija - ilidža(vrelo bosne) ti je jednu tramvajsku stanicu daleko
tamaratesnjak

#11 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Ma pomirila sam se s tim da je sve daleko, za sad drugu opciju nemam, a ako udaljenost bude vremenom velik problem, naci cu nesto drugo. Ipak kako ste mi opisali, zasad mi se svida, mirno fino mjesto. Jedinu komplikaciju bi mogao predstavljati prevoz, jer mi je suveli taj Gras, ja studiram, a ne bih se usudila voziti svoje auto po Sa, ionako nisam neki vozac, ali eto nadat je se da ce biti ok sve. Hvala naravno svima na korisnim informacijama :)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#12 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Matijevic_Vlado »

tamaratesnjak wrote:Ma pomirila sam se s tim da je sve daleko, za sad drugu opciju nemam, a ako udaljenost bude vremenom velik problem, naci cu nesto drugo. Ipak kako ste mi opisali, zasad mi se svida, mirno fino mjesto. Jedinu komplikaciju bi mogao predstavljati prevoz, jer mi je suveli taj Gras, ja studiram, a ne bih se usudila voziti svoje auto po Sa, ionako nisam neki vozac, ali eto nadat je se da ce biti ok sve. Hvala naravno svima na korisnim informacijama :)
ma sa autom bi ti ujutro samo duze trebalo, al eto ne bi ti niko kao u tramvaju puhao za vrat :mrgreen:
Kama Preksutra

#13 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kama Preksutra »

tamaratesnjak wrote:Ma pomirila sam se s tim da je sve daleko, za sad drugu opciju nemam, a ako udaljenost bude vremenom velik problem, naci cu nesto drugo. Ipak kako ste mi opisali, zasad mi se svida, mirno fino mjesto. Jedinu komplikaciju bi mogao predstavljati prevoz, jer mi je suveli taj Gras, ja studiram, a ne bih se usudila voziti svoje auto po Sa, ionako nisam neki vozac, ali eto nadat je se da ce biti ok sve. Hvala naravno svima na korisnim informacijama :)
Znaci cura si, studiraš i imaš auto...

Jesi li i slobodna možda :mrgreen: ?
StupskaBitanga

#14 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by StupskaBitanga »

ima i stan :D
Kama Preksutra

#15 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kama Preksutra »

Hebo stan, možemo i kod mene :lol:
tamaratesnjak

#16 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Da ja prvo fakultet zavrsim :) pa na biro, pa cemo onda vidjeti xd
gidra

#17 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by gidra »

pa ne reče koji fax, nisu svi u centru grada :D . Ako ideš npr. za kampus sa Stupa ti treba 20ak minuta.
gidra

#18 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by gidra »

A ako si upisala pravo ili fpn ne moraš vala nikad ići na predavanja :lol:
tamaratesnjak

#19 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Hahahahaha, ma haman da meni ni ne treba stan onda, kad je tako :) reci cu samo da su mi porucili da ce me prije tramvaj spucat' nego sto necu poloziti :)
tamaratesnjak

#20 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Podaleko mi je
8-)
Last edited by tamaratesnjak on 09/09/2013 01:00, edited 1 time in total.
Neradnik

#21 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Neradnik »

Rekreativno mozes trcat oko zgrada a sto se udaljenosti tice nije sarajevo london da ti treba vjecnost sa kraja na kraj....trajvanom si za pola sata u gradu najdalje..
tamaratesnjak

#22 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Neradnik wrote:Rekreativno mozes trcat oko zgrada a sto se udaljenosti tice nije sarajevo london da ti treba vjecnost sa kraja na kraj....trajvanom si za pola sata u gradu najdalje..
Ok, hvala :)
Kama Preksutra

#23 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kama Preksutra »

tamaratesnjak wrote:Da ja prvo fakultet zavrsim :) pa na biro, pa cemo onda vidjeti xd
Pa pored faxa treba malo i uživati.

Na šta će ti mladost otići? Na učenje?
tamaratesnjak

#24 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by tamaratesnjak »

Naravno, Uzivace se, samo se salim :) balans je najvazniji, tako mi i momak kaze ;)
Kama Preksutra

#25 Re: Život u Sarajevu- Stup

Post by Kama Preksutra »

Meni tvoj momak ne smeta 8-) :lol:
Post Reply