Ako možete i napisati otprilike cijenu i rasu
s' moje kurceto™
Moderator: anex
Hajde ti napisi prvo sta ti je bitno kod psa i koja mu je namjena... 99% rasnih pasa, a i mjesanaca moze u box. Hoces li cuvara, pratioca, igrackuKal El wrote:Danas smo razgovarali (ukućani) da nabavimo (tj. Kupimo) psa,srednje velicine,napravili bi mu box i kucicu, imamo uslove za održavanje,oko kuce sve je sagrađeno, može trčati koliko mu duša poželiNaravno,svaki dan ćemo u šetnju sa njim/njom ^^ Još nešto, volili bi da je rasan!
Ako možete i napisati otprilike cijenu i rasuHvala
s' moje kurceto™
Netacan navodSkyLimit wrote:Samojed,pored svih vrlina koje možeš naći na internetu,važno je naspomenuti da je to pasmina za koju je 100% sigurno da neće napasti čovjeka,može se bezbrižno i dijete ostaviti nasamo sa njim.
A šta ako nije tigrasti?1korisnik wrote:staford terijer, tigrasti. najbolji ker kojeg sam imao u zivotu. pametan, tonu lojalan.
ako je u naseljenom baš mjestu kuca onda mu ga ne bi preporucio jer puno laju na otvorenom, ne mislim sada da se ne gase, al bi komšijama garant nocu smetalo da lane 5 putaKatarinaKosaca wrote:Ako imaš kućicu i prostora za trčanje, nema dvojbe. Tornjak. Vrlo je teritorijalan i poginuće za svoje, voli djecu, ne napada ljude, ali da uljeze na svom, domaća je pasmina tako da mu prija klima, pametan je, lijep.. šta dalje. Pravi Bosanac
bolje da dijete vodas nego jebb dzukelu.Kal El wrote:Danas smo razgovarali (ukućani) da nabavimo (tj. Kupimo) psa,srednje velicine,napravili bi mu box i kucicu, imamo uslove za održavanje,oko kuce sve je sagrađeno, može trčati koliko mu duša poželiNaravno,svaki dan ćemo u šetnju sa njim/njom ^^ Još nešto, volili bi da je rasan!
s' moje kurceto™
Da, oni su jako razigrani i mogu da budu nespretni, i mene je samojed oborio kad sam prišla da ga pomazim.Zhìxin wrote:Netacan navodSkyLimit wrote:Samojed,pored svih vrlina koje možeš naći na internetu,važno je naspomenuti da je to pasmina za koju je 100% sigurno da neće napasti čovjeka,može se bezbrižno i dijete ostaviti nasamo sa njim.Na Malti samojed ugrizao dijete pred mojim ocima prosle godine. Nije bilo strasno, ali ga je oborio na pod(kako je skocio na dijete) i gricnuo ga za ruku. Da stvar bude gora inace se cesto igrao sa tim malim.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 4
nadam se da se ovo salis? ima puno boljih i za psa zdravijih nacina da ih se nagradikocka secera i ides
Nema veze,komsija ima cuku koja nikome nista nece (luta gdje hoce) i stalno laje na nesto,samo na ljude neceAdmir_1984 wrote:ako je u naseljenom baš mjestu kuca onda mu ga ne bi preporucio jer puno laju na otvorenom, ne mislim sada da se ne gase, al bi komšijama garant nocu smetalo da lane 5 putaKatarinaKosaca wrote:Ako imaš kućicu i prostora za trčanje, nema dvojbe. Tornjak. Vrlo je teritorijalan i poginuće za svoje, voli djecu, ne napada ljude, ali da uljeze na svom, domaća je pasmina tako da mu prija klima, pametan je, lijep.. šta dalje. Pravi Bosanac
1korisnik wrote:Mislim da boja nije bitna...sto se tice inteligencije, ja sam svog ucio trikovima, kud ces dalje - kocka secera i ides. Lojalan je jako, dobar cuvar (jbg, k'o pit bull, tesko da ce ko prici kad ga vidi), tih je, ne laje puno. Ima more viska koze na vratu, tako da je poprilicno efikasan protiv lutalica.
Evo ih par na piku:
http://www.pik.ba/artikal/7500100/ameri ... -terrijer/
http://www.pik.ba/artikal/5616230/americki-stafford/
http://www.pik.ba/artikal/5790699/american-stafford/
http://www.pik.ba/artikal/4391974/ameri ... r-amstaff/
Zar ima ljudi u ovoj nasoj lijepoj zemlji koje cuke preko zimi ostave napolju?KatarinaKosaca wrote:Tornjak ne laje zato što je lud nego zato što čuva svoju teritoriju. Za čuvanje, odgovorno tvrdim, nema boljeg psa. Neće on nikada kod komšije napadati, ali svoje će čuvati do smrti... neustrašivo.
Staford jeste lijep pas, ali ne znam kako će onako kratkodlak izdržati bosanske zime i minuse u kućici.. ali, ionako je bezpredmetno, svatko će preporučivati ono što ima.
Da živim u Dalmaciji imala bih, vjerovatno, dalmatinera, pošto živim u BIH imam tornjaka.
Ma dobro, AST nije baš za zime u kućici... Generalno, ima kratku dlaku i sumnjam da bi se dobro snašao. Ova moja već sada ide pod deku tokom noćiKatarinaKosaca wrote:Tornjak ne laje zato što je lud nego zato što čuva svoju teritoriju. Za čuvanje, odgovorno tvrdim, nema boljeg psa. Neće on nikada kod komšije napadati, ali svoje će čuvati do smrti... neustrašivo.
Staford jeste lijep pas, ali ne znam kako će onako kratkodlak izdržati bosanske zime i minuse u kućici.. ali, ionako je bezpredmetno, svatko će preporučivati ono što ima.
Da živim u Dalmaciji imala bih, vjerovatno, dalmatinera, pošto živim u BIH imam tornjaka.
Ima rasa kojima to i odgovara. Ovi dugodlaki ovčari. Moja na -20 zimi sama otvori balkon i legne u sred noći. Mi se probudimo zaleđeniExtornia wrote:Zar ima ljudi u ovoj nasoj lijepoj zemlji koje cuke preko zimi ostave napolju?
Hahaha! Nauci je da otvara i na oberliht za ugodnije proljetne veceriKatarinaKosaca wrote: Moja na -20 zimi sama otvori balkon i legne u sred noći. Mi se probudimo zaleđeni
a evo počeli smo opet u krevet da zavirujemo, šta te briga hoće li neko voditi dijete ili psa? svoj ti poso.casper_ wrote:bolje da dijete vodas nego jebb dzukelu.Kal El wrote:Danas smo razgovarali (ukućani) da nabavimo (tj. Kupimo) psa,srednje velicine,napravili bi mu box i kucicu, imamo uslove za održavanje,oko kuce sve je sagrađeno, može trčati koliko mu duša poželiNaravno,svaki dan ćemo u šetnju sa njim/njom ^^ Još nešto, volili bi da je rasan!
s' moje kurceto™