Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dide wrote:Pozzz
Hocu da uzmem Pola, ima li iko da ga je vozio i da ima iskustva sa njim ?
Dizel, 2008. godiste, 1.4 TDI, oko 60 000 km preso
ja pritisnem gas ono nista - ja opet pritisnem gas ono nista....
ako kupis sjetices me se
maloprije se vozio u jednom. 1.4, doduse polo iz 2001, ali kad stisnes gas on ide, ne znam koliko je ofucan taj motor kojeg si ti vozio, ali ovaj leti.
Dide wrote:Pozzz
Hocu da uzmem Pola, ima li iko da ga je vozio i da ima iskustva sa njim ?
Dizel, 2008. godiste, 1.4 TDI, oko 60 000 km preso
ja pritisnem gas ono nista - ja opet pritisnem gas ono nista....
ako kupis sjetices me se
maloprije se vozio u jednom. 1.4, doduse polo iz 2001, ali kad stisnes gas on ide, ne znam koliko je ofucan taj motor kojeg si ti vozio, ali ovaj leti.
75 konja iz tdi-ja leti? hajde de jebi ga kad ti kazes neka bude tako ja sam vozio passata 2.0 TDI sa 170KS kad je tek izas'o i istu percepciju sam im'o - mozda je tebi letenje kad ga nacepis nekako da ide 150 u 5.oj i na 3-4 milje o/min pa o tom letenju se i moze diskutovat - al za mene je mrtav konj auto kojem dam gas pri 1000-1700 o/min i nista se ne desava uz svo duzno postovanje.... ja sam vozio skodu oktaviju 1999 godiste sa 1.8t i 180 konja (+30 chip) e to je letenje jaruga iz brzine u brzinu a skoda nikakva ofucana izjebana izvozana al ono ide ko zmaj
za mene auto leti kad ubacis u brzinu a on pocupa odmah
Fox 1.4 TDI cca 200.000 sasvim odličan autić za po BiH , dobar odnos mjennjača elastičan nije potrebno često šaltati , potrošnja u prosjeku 5 l , jeftino održavanje , jeftina registracija , buka jeste malo veća
Inače registrovan je za 4 osobe pozadi ima dovoljno mjesta za 2 odrasle osobe gepek ZABORAVI
Prijatelj vozi OMV-ovu škodu fabiju mk1 karavan sa 1.4TDI i također je zadovoljan voznim karakteristikama.
Imao priliku voziti 3 mjeseca Polo 1.4 TDI iz 2000 god.
Iznenadilo me kako malo trosi (najmanje od svih auta koje sam imao priliku voziti),6 lit po gradu,4 na otvorenom. Zvuk,barem meni,u isto vrijeme iritantan i simpatican.
Pristojno i ide. Nije bas sada vau efekat,ali bolje ide od Clio 1.5 dci iz 2003 od 80 KS ili je barem takav osjecaj u njemu.
Veliki servis na njemu 430 KM sa rukama i svim dijelovima. U toj cijeni je uracunata i zamjena remena koji pokrece alternator i ostalo. Sve uradjeno kod Simanica.
Sestra ima Polo 1.4 TDI prešao 190 000 , onaj iz 2003. godine... i vuče odlično. Ubrzanje do 80km/h (više nisam ni vozio po gradu) je više nego dobro. Top speed ti i ne treba, jer to auto za to nije ni namjenjeno.
Ko kaže da ta 3 klipa ne mogu vući, veze nema.
U oca mi je skoda fabia karavan 1.9 SDI i prosjek joj je 5 litara. A ja mislim da bi taj polo sa 1.9 SDI motorom (ako ima) isao isto ko sa 1.4 TDI motorom, a nema turbine i samim tim i manje za popravljat i odrzavat.
Ja bih prije isao na 1.4 TDI. Slađe i ljepse vuce.
Ako ti na 1.9 SDI ode mjenjac (sto je boljka na tim motorima,jer ima x slucajeva da je otisao na svim autima u koje se taj motor ugrađivao) najrealnije je da ces izvrsiti samoubistvo. Nema ih nigdje kupiti,rijetki su i kostaju kao sv Petra kajgana. Sto dovodi pod pitanje tvoju konstataciju da ga je jeftinije odrzavati.
Nisam upoznat sa tim, ali vjerujem ti. Ako 1.4 bolje vuce onda treba taj uzeti.
Doduse nisam nikad vidio da nekome ode mjenjac (na mladjem autu) a pomenuta skoda (2005god) se priblizava brojki od 200.000 i dosad nista nije mjenjano. Samo standardno servisi, ulje, ne znam je li otac kvacilo i lamelu dosad mjenjao (drugi je vlasnik), ali eto sad je doslo na red da se mjenja.
Ali opet, sve to zavisi kako ko odrzava auto, opet mislim da je kvar mjenjaca cudno, jer sam to vidio sam kod starijih auta 20+ godina i kod auta pravljenih za trke.
Skuplji i rjeđi od mjenjaca za TDI. Sam se odgovor namece.
Doduse ima i do toga da su se vise kupovala auta sa TDI motorima nego sa SDI.
Realno,ne bih isao ni na 1.4 TDI ako ima sumnjivu ili veliku kilometrazu. Trazio bih neki koji je presao max do 150 000 istinitih i realnih,sve preko bih izbjegavao. Taman kada nakon 4-5 godina bude presao 250 000 da ga se rijesis.
klaki wrote:Koji je motor bolji ? 1.4 TDI ili 1.9 SDI
U oca mi je skoda fabia karavan 1.9 SDI i prosjek joj je 5 litara. A ja mislim da bi taj polo sa 1.9 SDI motorom (ako ima) isao isto ko sa 1.4 TDI motorom, a nema turbine i samim tim i manje za popravljat i odrzavat.
ja sam dugo tražio pola sdi i nisam uspio naći ništa povoljno, malo ih je na tržištu, i onda i kad ga nađeš lola ga zacijeni i bude skuplji od golfa 5. inače 1.9 sdi je puno bolji izbor od ovog 1.4tdi.
kako nisam našao pola kupio sam fabiu sdi. potrošnja se kreće između 4 i 5 litara.