Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOTO)
- Joe McCarthy
#1 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Sudbina svih izdajica.
-
Hodidid
#2 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Ukratko, volis Iran.
- graue_maus
#3 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
a sto hapse ovoliko zena ,,,,,,,,
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Novinar uglednog američkog magazina Time putem Twittera je pozvao američke vlasti da izvrše atentat na Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa.
iran radi ono što većina u svojim zemljama želi
iran radi ono što većina u svojim zemljama želi
-
Abu Sakkar
#5 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
jel ovo zatvorena tema o Iranu?
helem...
CIA Admits Role In Iran Coup
http://live.huffingtonpost.com/r/archiv ... 63ab000740
nemojte zajebavat'
helem...
nemojte zajebavat'
-
jefferson
#6 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
To mozes naci u svakom udzbeniku politickih nauka na fakultetima u SAD.Abu Sakkar wrote:jel ovo zatvorena tema o Iranu?![]()
helem...
nemojte zajebavat'
ta vijest je z aone koji nikad nisu procitali nista vise od slikovnice
-
Abu Sakkar
#7 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
A znam... baš mi ono bi šega ba.jefferson wrote:To mozes naci u svakom udzbeniku politickih nauka na fakultetima u SAD.Abu Sakkar wrote:jel ovo zatvorena tema o Iranu?![]()
helem...
nemojte zajebavat'
-
jefferson
#8 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Zato sto po zakonu moraju nakon odredjenog vremena da oslobode informacije koje su bile pod znakom: povjerljivo.Abu Sakkar wrote:A znam... baš mi ono bi šega ba.jefferson wrote:To mozes naci u svakom udzbeniku politickih nauka na fakultetima u SAD.Abu Sakkar wrote:jel ovo zatvorena tema o Iranu?![]()
helem...
nemojte zajebavat'
Ljudi samo skidaju oznake i ljudi koji su zaduzeni za to rade svoj posao.
Nama je sega zato sto kod nas i da ima takav zakon ne bi nista saznao jer ljudi koji su zaduzeni za to ili ne reade svoj posao ili nece da takve stvari objave.
-
Abu Sakkar
#9 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Doduše, imaš tu pravo.
-
Abu Sakkar
#10 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Za našeg vijeka, sumnjam.
Zanemarimo malo neokozervativce i uticaj dogme kršanskih evanđelista, AIpAC-a postoji i jedan jak "ovozemaljski" strateški razlog američke podrške Izraelu, a kojeg Alexander Haig lijepo sažeo u jednoj rečenici: Israel is the largest American aircraft carrier in the world that cannot be sunk, does not carry even one American soldier, and is located in a critical region for American national security
Zanemarimo malo neokozervativce i uticaj dogme kršanskih evanđelista, AIpAC-a postoji i jedan jak "ovozemaljski" strateški razlog američke podrške Izraelu, a kojeg Alexander Haig lijepo sažeo u jednoj rečenici: Israel is the largest American aircraft carrier in the world that cannot be sunk, does not carry even one American soldier, and is located in a critical region for American national security
-
jefferson
#11 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Pa sta je cudno u toj izjavi? Sa stajalista nacionalnih interesa, to je logican izbor.Abu Sakkar wrote:Za našeg vijeka, sumnjam.
Problem je sto ljudi mjesaju interes i moral, a to dvoje bas ne ide jedno s drugim!
-
Abu Sakkar
#12 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Ništa.jefferson wrote:Pa sta je cudno u toj izjavi? Sa stajalista nacionalnih interesa, to je logican izbor.Abu Sakkar wrote:Za našeg vijeka, sumnjam.
Problem je sto ljudi mjesaju interes i moral, a to dvoje bas ne ide jedno s drugim!
Upravo tako.
Pročitaj još jednom cjeli post miša mu.
-
jefferson
#13 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Pa to je to, samo sam preveo znacenje te izjave.Abu Sakkar wrote:Ništa.jefferson wrote:Pa sta je cudno u toj izjavi? Sa stajalista nacionalnih interesa, to je logican izbor.Abu Sakkar wrote:Za našeg vijeka, sumnjam.
Upravo tako.
Pročitaj još jednom cjeli post miša mu.
Ljudi ovdje previse mjesaju ideologiju, moral, vjeru, i cisti interes.
Na kraju krajeva, ljudi se u privatnom zivotu tako isto ponasaju, a BiH je pravi primjer toga. Svim puna usta morala, a korupsija i nepotizam na svakom koraku, upravo radi interesa.
-
Abu Sakkar
#14 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Taman, imaju i te struje naravno značajnog uticaja tu i tamo. No onaj "suhi" strateški nacionalni interes ipak je najbitniji u najvećem broju slučajeva. ali eheto..
-
jefferson
#15 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Ma naravno, kada u corbu dodas jos malo zacina, dobijes komplet produkt.Abu Sakkar wrote:Taman, imaju i te struje naravno značajnog uticaja tu i tamo. No onaj "suhi" strateški nacionalni interes ipak je najbitniji u najvećem broju slučajeva. ali eheto..
Medjutim, kada su u pitanju americki jevreji, oni koji su ovdje sada vec 5-6-10 generacija, nesto ih i zabli qrtz. To je odavno politika konzervativaca koji uopste nisu jevreji, a koriste izrael za domaca politicka pitanja.
U sustini to ovako ide:
Obama ce napustiti jedinu "demokratiju" na bliskom istoku, a mi cemo stiti izrael.
To naravno medju ovim budalama u Texasu i slicnim drzavama prolazi, dok americki jevreji vecinom glasaju za demokrate. Brojne ankete koje su radjene medju njima govore da ispred izraela, na listi prioriteta su od penzionog sitema i zdravstva, pa do reforme zakona o slobodnom nosenju oruzja.
Ali, moras nesto prodat ovim budalama na jugu, a izrael je tu uvijek dobar kandidat.
-
Abu Sakkar
#16 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Da, da, posebno oni u New Yorku.jefferson wrote:Ma naravno, kada u corbu dodas jos malo zacina, dobijes komplet produkt.Abu Sakkar wrote:Taman, imaju i te struje naravno značajnog uticaja tu i tamo. No onaj "suhi" strateški nacionalni interes ipak je najbitniji u najvećem broju slučajeva. ali eheto..
Medjutim, kada su u pitanju americki jevreji, oni koji su ovdje sada vec 5-6-10 generacija, nesto ih i zabli qrtz. To je odavno politika konzervativaca koji uopste nisu jevreji, a koriste izrael za domaca politicka pitanja.
U sustini to ovako ide:
Obama ce napustiti jedinu "demokratiju" na bliskom istoku, a mi cemo stiti izrael.
To naravno medju ovim budalama u Texasu i slicnim drzavama prolazi, dok americki jevreji vecinom glasaju za demokrate. Brojne ankete koje su radjene medju njima govore da ispred izraela, na listi prioriteta su od penzionog sitema i zdravstva, pa do reforme zakona o slobodnom nosenju oruzja.
Ali, moras nesto prodat ovim budalama na jugu, a izrael je tu uvijek dobar kandidat.
A, ko je kriv arapima/muslimanima što nemaju jake lobby grupe? Koje su se pare spiskale na gluposti, ko da XY lobby agenciju zanima tvoja vjera? Mogli smo i mi imati svoj "AIPAC" dole da je bilo pameti.
-
jefferson
#17 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
To sam ja uvijek govorio. Arapska populacija u SAD je izuzetno velika, posebno u Dearbornu, Michigen. Ali svi su jedni protiv drugi. Fino osnujes lobisticku firmu, pa sad jos imas super PAC, a para u kataru, Abu Dabiju i sl, na pretek. Ali jok, bolje kupiti zlatnog ferrarija i sl nego gurat interes palestinaca npr.
Tu su kubanci dobri.
Amerika je jedina zemlja koja ima sankcije prema Kubi, kao jer su komunisti. How yes no!
Sto nema sankcija prema vijetnamu, kini?
Medjutim, tu je opet u pitanju domaca politika.
Florida je swing state, znaci uvijek je bara bara izmedju demokrata i republikanaca, a ima oko 2.1 miliona kubanskih glasaca.
To su kubanci koji su vecinom preplivali do floride, i mrze kastra iz dna duse.
Onaj kandidat za predsjednika?senat?predstavnicki dom/guvernera itd, koji je najostriji prema Kubi, taj dobiva glasove.
Jebe su Bushu ili Obami za Kubu i komunizam, ali za glasove, e to je vec druga prica.
Tu su kubanci dobri.
Amerika je jedina zemlja koja ima sankcije prema Kubi, kao jer su komunisti. How yes no!
Sto nema sankcija prema vijetnamu, kini?
Medjutim, tu je opet u pitanju domaca politika.
Florida je swing state, znaci uvijek je bara bara izmedju demokrata i republikanaca, a ima oko 2.1 miliona kubanskih glasaca.
To su kubanci koji su vecinom preplivali do floride, i mrze kastra iz dna duse.
Onaj kandidat za predsjednika?senat?predstavnicki dom/guvernera itd, koji je najostriji prema Kubi, taj dobiva glasove.
Jebe su Bushu ili Obami za Kubu i komunizam, ali za glasove, e to je vec druga prica.
-
Abu Sakkar
#18 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Taman,
Da nije Cruz, republikanac? Ili je on Mexo?
-
jefferson
#19 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Stari mu je Kubanac, isto preplivoAbu Sakkar wrote:Taman,
Mati amerikanka, rodjen u kanadi!
Ja sta, onaj Tea party, kreten zivi. Samo je problem sto ima pravo sa harvarda, pa nije glup ko Sarah palin i slicni. Zna manipulisati i igrat igru, a to je vec problem.
-
Abu Sakkar
#20 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
http://www.colbertnation.com/the-colber ... e-portraitjefferson wrote:Stari mu je Kubanac, isto preplivoAbu Sakkar wrote:Taman,
Da nije Cruz, republikanac? Ili je on Mexo?![]()
Ja sta, onaj Tea party, kreten zivi. Samo je problem sto ima pravo sa harvarda, pa nije glup ko Sarah palin i slicni. Zna manipulisati i igrat igru, a to je vec problem.
oplako sam
-
jefferson
#21 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Louis Black (koji je za mene 10 kopalja iznad Colberta) je rekao: Ted Cruze je zlatni rudnik za nas komedijaseAbu Sakkar wrote:http://www.colbertnation.com/the-colber ... e-portraitjefferson wrote:Stari mu je Kubanac, isto preplivoAbu Sakkar wrote:Taman,
Da nije Cruz, republikanac? Ili je on Mexo?![]()
oplako sam
-
Abu Sakkar
#22 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Dobar je Lui.
Mada ja sam Daily Show hard core fan
-
jefferson
#23 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Abu Sakkar wrote:![]()
Dobar je Lui.
Mada ja sam Daily Show hard core fan
-
Abu Sakkar
-
jefferson
#25 Re: Vlasti u Iranu naredile vješanje izdajnika i špijuna(FOT
Najbolje je Russel Bran objasnio vaznost izmedju mode i ozbiljnih stvari:Abu Sakkar wrote:burned