MODERATORI, ZAHTIJEVAMO PROMJENE!
-
digger
#1 MODERATORI, ZAHTIJEVAMO PROMJENE!
Da bi rijesili masu problema i olaksali rad moderatorima (ovdje malo vazelina), ja sam napravio kategorizaciju forumasa po vrsti aktivnosti koja ce nam pomoci oko daljeg rasta i napretka SJJ-X.
Ova lista je generalno za clanove "Politika" i "Diskusije." Za ostale, napravicu individualnu listu po zahtijevu kada mi uplate 100 KM na racun "forsuckersonly."
Krajnje je vrijeme da se podijelimo u grupe. Kada smo vec tako uspijesni u podjeli po nacionalnostima i vjeroispovjesti, nema razloga da se ne kategorizujemo pa da odmah znamo ko smo i kako treba da reagujemo na postove ili komentare drugih. Jedini problem ja vidim sa "mjesancima," sto ce reci mati jedna nacionalnost a otac druga. Takvi su prilicno opasni jer misle da imaju pravo da sjede na obje strane. Naravno, neki od nas i ovdje imaju svoja prosta (ja podvlacim prosta) rjesenja: posalju takvog siromaha u materinu kao da ta osoba moze da bira ko i sta ce biti kada ponovo izadje odatle! Svasta.
Ja predlazem da podjelimo sve forumase u pet kategorija.
1) OZBILJNI FORUMASI
Ponos i dika moderatora. Vode racuna da ne vrijedaju druge, provjere svoje postove prije nego ih postave, tapkaju oko teme dok nisu sigurni gdje su i ne zamjeraju se bez ozbiljnog razloga. Potencijalno su eruptivni ali suzdrzljivi. Cesto i bez razloga strepe od moderatora i ako nista loseg nisu ni napravili. Oni zele cinjenice, tolerisu druge, i nikada javno ne prijete da ce se zauvijek povuci.
2) POTENCIJALNI POLITICARI
Znaju apsolutno sve: od istorije i bogumila, do poturcavanja, Kneza Milosa, do hrvatskih kraljeva i kraljevni. Imaju ponekada kratku memoriju pa vezu cinjenice sa nekih par vijekova razlike. Pocesto koriste istorijske podatke sumljivog porijekla, ali to ne cine iz zlonamjernosti. Politicki mrze "komunjare," rijec "tito" je anatema, a ne interesira ih ni stara kapitalisticka juga. To sto nece nista novo da nauce nije im ni vazno jer vide da se bez toga moze. Najostriji su protivnici danasnje politike i politicara (koje su ili sami izabrali ili doveli na vlast ne glasajuci), bez obzira na stranacke pripadnosti. Za njih, isti su smece i djubrad pa makar bili nacionalno iste gore list. Jedan se dio ovih tajno trenira na forumu za buducnost u politici.
3) LEVATI
Nemaju veze sta i o cemu se govori. Ulijecu u svaku diskusiju jer im je trenutno dojadilo biti na "ljubav&sex" ili na "bez cenzure." Uglavnom, ne postuju temu gdje samo traze svoje jarane. Nemaju bolji smisao za humor pa umjesto toga postavljaju brdo smjehuljaka--sto vise istih, to bolje--uz "Ej, man" ili "Ola". Kao i potencijalni politicari, uplicu se u polemiku koja im je nejasna, a kada izadju iz teme, nemaju veze gdje su do tada bili. Oni su najnaivniji i lako ih je otjerati samo im treba reci "mrrrsh." Neke pak treba samo podsjetiti da prekinu i pisu zadacu. Treci opet copy-paste cirilicne materijale koje drugi ne mogu citati (????? ! ???!!! ???? itd.), jer po njima, cirilica je ustavno zagarantovana. Obicno imaju svog uzora ili uzore u kategorijama 4. i 5. koje zele da kopiraju i oponasaju. I ako tema moze da bude pozamasna, oni je citiraju u cjelosti uz vlastiti komentar kao "Slazem se." Sto duza tema, to kraci komentar. Levati vole teme pisane od vanzemaljskih bica jer im to pospjesuje mastu i daje sansu da tvrde kako su to oni, eto, odavno znali. Cesto naglas razmisljaju da napustaju forum koji ih kao sputava, a onda uz podstrek drugog levata ili morona (vidi dole), kao popuste.
4) MORONI
Djon obraz: ni sam epitet "moron" ih ne moze uvrijediti. Njihova namjera je da nadju korijen nacionalnog, vjerskog, ili (homo)seksualnog bez obzira o cemu se diskutuje, i da nadju zrtve po globalnom principu: Svi (marsovci) su ...blah, blah. Ako takvog pitas naivno kakvo je vrijeme tamo gdje su, odgovaraju sa pitanjem: Ti bi to (marsovcu) trebao da znas jer ste vi svi takvi. Moronima, i ako otvoreno kazes da je moron to nimalo ne smeta; oni se samo smjeskaju kao: Jah...naravno... Ako s njima udjes u diskusiju, sanse su da ces dobiti odgovor prije nego si isti postavio a odgovor je obicno uvrijedljiv za tebe, tvoju majku, ili tvoju citavu nacionalnost ukljucujuci istorijske pretke. Oni cak ponekada mrze i one iz njihovih kategorija i svrstavaju ih u svoje pod-kategorije: n.pr.: Jeste da si ti (marsovac), ali dzaba ti kada si iz Sarajeva. Ako im moderator skine temu, oni istu ne prenesu na "bez cenzure" da drugi vide o cemu se radi, nego otvore novu i kritikuju nacinjenu nepravdu. Nemoguce ih je otjerati sa bilo koje teme jer se u istoj osjecaju kao kod kuce: sto ih vise tjeras, oni su sve srecniji.
5) IGNORANTI
Operisu vjerski i/ili nacionalisticki, fatmircici po prilazu razumjevanja drugih, negativni za sve sto druge manje-vise spaja. Oni dijele sve ostale na jednu od dvije grupe upotrebljavajuci jedinu klasifikaciju naroda kojoj vjeruju: cetnici, ustase, balije. Vjerski zatucani (a ako nisu, vidi "Moroni"). S njima nema diskusije jer ce za istu izvuci preistorijske "istine" i "dokaze" koje je neki jadnik navodno izjavio dok se danima potucao zedan i gladan po pustinjama Bliskog istoka. Bazirajuci se na ovome, oni imaju pravu i "dokazanu" ideju kako mi svi treba da prilagodimo nase zivote za bolju sutrasnjicu. Za njih bi "Mein Kampf" potpadao pod zabavna literatura. Jedan dio njih prihvata odsjecanje glava kao humanu i bezbolnu akciju.
Toliko od mene. Ako sam nesto propustio dajte da gornje popunimo vasim prilozima i da isto posaljemo moderatorima kao uzor oko kriterija za brisanje postova i zabrane drugih. Mozda nam nesto plate za ulozeni napor.
Vas Digger
Ova lista je generalno za clanove "Politika" i "Diskusije." Za ostale, napravicu individualnu listu po zahtijevu kada mi uplate 100 KM na racun "forsuckersonly."
Krajnje je vrijeme da se podijelimo u grupe. Kada smo vec tako uspijesni u podjeli po nacionalnostima i vjeroispovjesti, nema razloga da se ne kategorizujemo pa da odmah znamo ko smo i kako treba da reagujemo na postove ili komentare drugih. Jedini problem ja vidim sa "mjesancima," sto ce reci mati jedna nacionalnost a otac druga. Takvi su prilicno opasni jer misle da imaju pravo da sjede na obje strane. Naravno, neki od nas i ovdje imaju svoja prosta (ja podvlacim prosta) rjesenja: posalju takvog siromaha u materinu kao da ta osoba moze da bira ko i sta ce biti kada ponovo izadje odatle! Svasta.
1) OZBILJNI FORUMASI
Ponos i dika moderatora. Vode racuna da ne vrijedaju druge, provjere svoje postove prije nego ih postave, tapkaju oko teme dok nisu sigurni gdje su i ne zamjeraju se bez ozbiljnog razloga. Potencijalno su eruptivni ali suzdrzljivi. Cesto i bez razloga strepe od moderatora i ako nista loseg nisu ni napravili. Oni zele cinjenice, tolerisu druge, i nikada javno ne prijete da ce se zauvijek povuci.
Znaju apsolutno sve: od istorije i bogumila, do poturcavanja, Kneza Milosa, do hrvatskih kraljeva i kraljevni. Imaju ponekada kratku memoriju pa vezu cinjenice sa nekih par vijekova razlike. Pocesto koriste istorijske podatke sumljivog porijekla, ali to ne cine iz zlonamjernosti. Politicki mrze "komunjare," rijec "tito" je anatema, a ne interesira ih ni stara kapitalisticka juga. To sto nece nista novo da nauce nije im ni vazno jer vide da se bez toga moze. Najostriji su protivnici danasnje politike i politicara (koje su ili sami izabrali ili doveli na vlast ne glasajuci), bez obzira na stranacke pripadnosti. Za njih, isti su smece i djubrad pa makar bili nacionalno iste gore list. Jedan se dio ovih tajno trenira na forumu za buducnost u politici.
3) LEVATI
Nemaju veze sta i o cemu se govori. Ulijecu u svaku diskusiju jer im je trenutno dojadilo biti na "ljubav&sex" ili na "bez cenzure." Uglavnom, ne postuju temu gdje samo traze svoje jarane. Nemaju bolji smisao za humor pa umjesto toga postavljaju brdo smjehuljaka--sto vise istih, to bolje--uz "Ej, man" ili "Ola". Kao i potencijalni politicari, uplicu se u polemiku koja im je nejasna, a kada izadju iz teme, nemaju veze gdje su do tada bili. Oni su najnaivniji i lako ih je otjerati samo im treba reci "mrrrsh." Neke pak treba samo podsjetiti da prekinu i pisu zadacu. Treci opet copy-paste cirilicne materijale koje drugi ne mogu citati (????? ! ???!!! ???? itd.), jer po njima, cirilica je ustavno zagarantovana. Obicno imaju svog uzora ili uzore u kategorijama 4. i 5. koje zele da kopiraju i oponasaju. I ako tema moze da bude pozamasna, oni je citiraju u cjelosti uz vlastiti komentar kao "Slazem se." Sto duza tema, to kraci komentar. Levati vole teme pisane od vanzemaljskih bica jer im to pospjesuje mastu i daje sansu da tvrde kako su to oni, eto, odavno znali. Cesto naglas razmisljaju da napustaju forum koji ih kao sputava, a onda uz podstrek drugog levata ili morona (vidi dole), kao popuste.
4) MORONI
Djon obraz: ni sam epitet "moron" ih ne moze uvrijediti. Njihova namjera je da nadju korijen nacionalnog, vjerskog, ili (homo)seksualnog bez obzira o cemu se diskutuje, i da nadju zrtve po globalnom principu: Svi (marsovci) su ...blah, blah. Ako takvog pitas naivno kakvo je vrijeme tamo gdje su, odgovaraju sa pitanjem: Ti bi to (marsovcu) trebao da znas jer ste vi svi takvi. Moronima, i ako otvoreno kazes da je moron to nimalo ne smeta; oni se samo smjeskaju kao: Jah...naravno... Ako s njima udjes u diskusiju, sanse su da ces dobiti odgovor prije nego si isti postavio a odgovor je obicno uvrijedljiv za tebe, tvoju majku, ili tvoju citavu nacionalnost ukljucujuci istorijske pretke. Oni cak ponekada mrze i one iz njihovih kategorija i svrstavaju ih u svoje pod-kategorije: n.pr.: Jeste da si ti (marsovac), ali dzaba ti kada si iz Sarajeva. Ako im moderator skine temu, oni istu ne prenesu na "bez cenzure" da drugi vide o cemu se radi, nego otvore novu i kritikuju nacinjenu nepravdu. Nemoguce ih je otjerati sa bilo koje teme jer se u istoj osjecaju kao kod kuce: sto ih vise tjeras, oni su sve srecniji.
5) IGNORANTI
Operisu vjerski i/ili nacionalisticki, fatmircici po prilazu razumjevanja drugih, negativni za sve sto druge manje-vise spaja. Oni dijele sve ostale na jednu od dvije grupe upotrebljavajuci jedinu klasifikaciju naroda kojoj vjeruju: cetnici, ustase, balije. Vjerski zatucani (a ako nisu, vidi "Moroni"). S njima nema diskusije jer ce za istu izvuci preistorijske "istine" i "dokaze" koje je neki jadnik navodno izjavio dok se danima potucao zedan i gladan po pustinjama Bliskog istoka. Bazirajuci se na ovome, oni imaju pravu i "dokazanu" ideju kako mi svi treba da prilagodimo nase zivote za bolju sutrasnjicu. Za njih bi "Mein Kampf" potpadao pod zabavna literatura. Jedan dio njih prihvata odsjecanje glava kao humanu i bezbolnu akciju.
Toliko od mene. Ako sam nesto propustio dajte da gornje popunimo vasim prilozima i da isto posaljemo moderatorima kao uzor oko kriterija za brisanje postova i zabrane drugih. Mozda nam nesto plate za ulozeni napor.
Vas Digger
Last edited by digger on 17/02/2005 03:48, edited 2 times in total.
- stickitout
Tacno tako kako si klasificirao digger, al ipak sve kategorije na neki nacin i cine ovaj forum zanimljivim.
Brzo se skonta ko je ko i na kojem je nivou evolucionog poretka.
Treba samo ignorisati sve osim kategorije No 1 ali isto bih se slozio da treba i zajebanciju podrzavat.
Mislim i na ozbiljnim temama treba doza humora biti ukljucena a u isto vrijeme je super zajebancija kad se nadju levati, moroni, pot-pol i ignoranti u normalnom kruzoku pa se ospe paljba po njima.
Ima tema koje samo citam i ne ukljucujem se jer je tako dobro da bi moji komentari bili potpuno suvisni i vise volim da se valjam od smijeha inteligentnim osobama koje uhvate u pilanu maloumne i bjesne.
Jebi ga i ja se nekad zaletim pa ispadnem i levat i moron......ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter.
Brzo se skonta ko je ko i na kojem je nivou evolucionog poretka.
Treba samo ignorisati sve osim kategorije No 1 ali isto bih se slozio da treba i zajebanciju podrzavat.
Mislim i na ozbiljnim temama treba doza humora biti ukljucena a u isto vrijeme je super zajebancija kad se nadju levati, moroni, pot-pol i ignoranti u normalnom kruzoku pa se ospe paljba po njima.
Ima tema koje samo citam i ne ukljucujem se jer je tako dobro da bi moji komentari bili potpuno suvisni i vise volim da se valjam od smijeha inteligentnim osobama koje uhvate u pilanu maloumne i bjesne.
Jebi ga i ja se nekad zaletim pa ispadnem i levat i moron......ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter.
-
filio dei
Covjek samog sebe nazva moronom i to argumentovano. Jer, kao sto strucnjak sám rece: "ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter"stickitout wrote: Jebi ga i ja se nekad zaletim pa ispadnem i levat i moron......ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter.
Last edited by filio dei on 17/02/2005 01:17, edited 1 time in total.
-
_MaYa_
#9 Re: MODERATORI, ZAHTIJEVAMO PROMJENE!
ti stvarno imas visak slobodnog vremena...ali zavidim ti na mogucnosti da ozbiljno razmisljas o forumu, to znaci damozes da ozbiljno razmisljas o bilo cemu, recimo da ozbiljno razmislis o tome da me pozoves na pice a? pa nije losa ideja znam...nego ja ne gledam stvari tako ozbiljno...ja tu uletim i izletim kad hocu i kad necu i dobro ajde dalje...a RL(a tako na ostalim forumima nazivaju STVARNI ZIVOT) je RL, nemoguce ga je nadomjestiti bilo cim drugimdigger wrote:Da bi rijesili masu problema i olaksali rad moderatorima (ovdje malo vazelina), ja sam napravio kategorizaciju forumasa po vrsti aktivnosti koja ce nam pomoci oko daljeg rasta i napretka SJJ-X.
1) OZBILJNI FORUMASI
Vode racuna da ne vrijedaju druge, provjere svoje postove prije nego ih postave, tapkaju oko teme dok nisu sigurni gdje su i ne zamjeraju se bez ozbiljnog razloga. Potencijalno su eruptivni ali suzdrzljivi. Cesto i bez razloga strepe od admina iako nista loseg nisu ni napravili. Oni zele cinjenice, tolerisu druge, i nikada javno ne prijete da ce se zauvijek povuci.
Znaju apsolutno sve: od istorije i bogumila, do poturcavanja, Kneza Milosa, do hrvatskih kraljeva i kraljevni. Imaju ponekada kratku memoriju pa vezu cinjenice sa nekih par vijekova razlike. Pocesto koriste istorijske podatke sumljivog porijekla, ali to ne cine iz zlonamjernosti. Politicki mrze "komunjare," rijec tito" je anatema, a ne interesira ih ni stara kapitalisticka juga. To sto nece nista novo da nauce nije im ni vazno jer vide da se bez toga moze. Najostriji su protivnici danasnje politike i politicara (koje su ili sami izabrali ili doveli na vlast ne glasajuci), bez obzira na stranacke pripadnosti. Za njih, isti su smece i djubrad pa makar bili nacionalno iste gore list. Jedan se dio ovih tajno trenira na forumu za buducnost u politici.
3) LEVATI
4) MORONI
Djon obraz: ni sam epitet "moron" ih ne moze uvrijediti. Njihova namjera je da nadju korijen nacionalnog, vjerskog, ili (homo)seksualnog bez obzira o cemu se diskutuje, i da nadju zrtve po globalnom principu: Svi (marsovci) su ...balh, blah. Ako takvog pitas naivno kakvo je vrijeme tamo gdje su, odgovaraju sa pitanjem: Ti bi to (marsovcu) trebao da znas jer ste vi svi takvi. Moronima, i ako otvoreno kazes da je moron to nimalo ne smeta; oni se samo smjeskaju kao: Jah...naravno... Ako s njima udjes u diskusiju, sanse su da ces dobiti odgovor prije nego si isti postavio a odgovor je obicno uvrijedljiv za tebe, tvoju majku, ili tvoju citavu nacionalnost ukljucujuci istorijske pretke. Oni cak ponekada mrze i one iz njihovih kategorija i svrstavaju ih u svoje pod-kategorije: n.pr.: Jeste da si ti (marsovac), ali dzaba ti kada si iz Sarajeva. Ako im moderator skine temu, oni istu ne prenesu na "bez cenzure" da drugi vide o cemu se radi, nego otvore novu i kritikuju nacinjenu nepravdu. Nemoguce ih je otjerati sa bilo koje teme jer se u istoj osjecaju kao kod kuce: sto ih vise tjeras, oni su sve srecniji.
5) IGNORANTI
Vas Digger
ovdje mozes da se sluzis raznim trikovima
recimo ja sam od svetice uu RL postala kurva , hehe i ono e zamisli kad moras da se branis...a znas sta si i gdje si ali si brzopleto nesto napisao i jebiga...to te sjebalo
e izvini trenutno ne znam o cemu pricam i ne mogu razmisljati dobila sam nekakvu alergiju...aaaaaa sve me svrbi po nosu ...
kazem ti ne mogu ja ozbiljno pricati o forumu hehehe zamisli ono sjedis i razmisljas sta ces napisati
- stickitout
De jos malo edituj nisam te bas najbolje razumio, pomagaj zivota ti nisam siguran jos jesam li levat ili moron.filio dei wrote:Covjek samog sebe nazva moronom i to argumentovano. Jer, kao sto strucnjak sám rece: "ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter"stickitout wrote: Jebi ga i ja se nekad zaletim pa ispadnem i levat i moron......ljudski je grijesiti ali ponavljati istu gresku je vec karakter.
-
Toozla
_MaYa_ wrote:ti stvarno imas visak slobodnog vremena...ali zavidim ti na mogucnosti da ozbiljno razmisljas o forumu, to znaci damozes da ozbiljno razmisljas o bilo cemu, recimo da ozbiljno razmislis o tome da me pozoves na pice a? pa nije losa ideja znam...nego ja ne gledam stvari tako ozbiljno...ja tu uletim i izletim kad hocu i kad necu i dobro ajde dalje...a RL(a tako na ostalim forumima nazivaju STVARNI ZIVOT) je RL, nemoguce ga je nadomjestiti bilo cim drugim
ovdje mozes da se sluzis raznim trikovima![]()
recimo ja sam od svetice uu RL postala kurva , hehe i ono e zamisli kad moras da se branis...a znas sta si i gdje si ali si brzopleto nesto napisao i jebiga...to te sjebalo
e izvini trenutno ne znam o cemu pricam i ne mogu razmisljati dobila sam nekakvu alergiju...aaaaaa sve me svrbi po nosu ...
kazem ti ne mogu ja ozbiljno pricati o forumu hehehe zamisli ono sjedis i razmisljas sta ces napisatikao
3) LEVATI
Nemaju veze sta i o cemu se govori. Ulijecu u svaku diskusiju jer im je trenutno dojadilo biti na "ljubav&sex" ili na "bez cenzure."
Nemaju bolji smisao za humor pa umjesto toga postavljaju brdo smjehuljaka--sto vise istih, to bolje--uz "Ej, man" ili "Ola".
-
Sarajevska Princeza
Zaboravio si kategoriju "Princeze i Princevi". To je elita a kad bi jos dodao ono SARAJEVSKI kao "preduslov" ja mislim da bi ti recimo odmah ispao iz lige
. Posto ovdje rodjenih Sarajlija i Sarajki da na prste prebrojis, iako je u pitanju sarajevo-x, inisistiram na gore navedenoj kategoriji. 
Ako nisam u pravu i ti si jedan od Princeva, izvinjavam se unaprijed.
Ako nisam u pravu i ti si jedan od Princeva, izvinjavam se unaprijed.
Last edited by Sarajevska Princeza on 17/02/2005 02:22, edited 1 time in total.
-
digger
#13 Re: MODERATORI, ZAHTIJEVAMO PROMJENE!
Joj MaYa, poziv je "tempting" ali sam ja bona daleko, fiz'cki. A i isprepadala si me ono kako si tukla muske...ja sam nesto stariji... pa opsteporoza... a i slabo podnosim alkohol: postanem lako zavodljiv...elem, nabesalo se toga... (a sve se nema). Fala ti; mozda jednog dana..._MaYa_ wrote:...recimo da ozbiljno razmislis o tome da me pozoves na pice a? pa nije losa ideja znam...nego ja ne gledam stvari tako ozbiljno...ja tu uletim i izletim kad hocu i kad necu i dobro ajde dalje...a RL(a tako na ostalim forumima nazivaju STVARNI ZIVOT) je RL, nemoguce ga je nadomjestiti bilo cim drugim... hehehe zamisli ono sjedis i razmisljas sta ces napisati :lol: kao :)
-
digger
Varas se: stari kadar, Skerliceva povise Velikog parka (danas J. Vrancasa), rodjen u kosevskoj bolnici... osnovna skola u Nemanjinoj (ne znam kako se sada zove)...itd.Sarajevska Princeza wrote:Zaboravio si kategoriju "Prinzece i Princevi". To je elita a kad bi jos dodao ono SARAJEVSKI kao "preduslov" ja mislim da bi ti recimo odmah ispao iz lige...
- stickitout
Sad se zove "Cazim Catic" a ja sam isao u Miljenko Cvitkovic, Kobas mi razrednik bio....sad mi je jasno sve digger svaka castdigger wrote:Varas se: stari kadar, Skerliceva povise Velikog parka (danas J. Vrancasa), rodjen u kosevskoj bolnici... osnovna skola u Nemanjinoj (ne znam kako se sada zove)...itd.Sarajevska Princeza wrote:Zaboravio si kategoriju "Prinzece i Princevi". To je elita a kad bi jos dodao ono SARAJEVSKI kao "preduslov" ja mislim da bi ti recimo odmah ispao iz lige...
-
digger
A kako se zvala ona visa gimnazija povise stepenica, nad Markalama? Je li to M.C? Hebes ga, koliko sam ja star, mora da je ta zgrada danas vec pod zastitom drzave.stickitout wrote:Sad se zove "Cazim Catic" a ja sam isao u Miljenko Cvitkovic, Kobas mi razrednik bio....sad mi je jasno sve digger svaka cast