A sto se tice muskaraca: uvijek sam se pitala na kakve komplimente vi padate...sta vi volite da cujete? Nemojte sad samo o velicini alatke nego ozbiljno odgovorite
Komplimenti :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- _Sarajevka_
#1 Komplimenti :)
Za djevojke: kad je rijec o komplimentima, sta najvise volite da cujete od muskaraca? Sta najmanje? Ja licno bas i ne volim da cujem rijec "slatka"...nekako mi je nedefinirana i nejasna... a cini mi se da muskarci cesto to kazu djevojkama koje nisu ni pretjerano ruzne ni pretjerano lijepe...ono "nisi losa kakvih ima"
Ali mozda je samo do mene.
A sto se tice muskaraca: uvijek sam se pitala na kakve komplimente vi padate...sta vi volite da cujete? Nemojte sad samo o velicini alatke nego ozbiljno odgovorite
-
_Sarajka
#2 Re: Komplimenti :)
Pa " validnost " komplimenta ovisi o tome koliko dobro poznajem osobu, koliko mi je stalo do njenog mišljenja i sl.
Najčudniji kompliment koji sam do sad dobila je od jednog tipa koga zene naprosto obozavaju.Mada nikad ništa nije bilo izmedju nas.
Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti ".Ma šta to u prevodu značilo.I da postoje zene s kojim muškarci vode ljubav i zene koje sluze za " seksualnu rekreaciju "
Mislim da me jadnik nije htio povrijediti, ali da je to najvjerovatnije značilo u prevodu " nisi moj tip ni pod razno ":)))
Sujeta mi je bila u potpunom zaledju danima poslije toga !
Najčudniji kompliment koji sam do sad dobila je od jednog tipa koga zene naprosto obozavaju.Mada nikad ništa nije bilo izmedju nas.
Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti ".Ma šta to u prevodu značilo.I da postoje zene s kojim muškarci vode ljubav i zene koje sluze za " seksualnu rekreaciju "
Mislim da me jadnik nije htio povrijediti, ali da je to najvjerovatnije značilo u prevodu " nisi moj tip ni pod razno ":)))
- tendzera
#3 Re: Komplimenti :)
Nece on,ima ko hoce ha ya._Sarajka wrote:Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti "
-
_Sarajka
#4 Re: Komplimenti :)
Ti bi mi znači sve fotke sa FB u kupaćim objavio javno na forumu ??tendzera wrote:Nece on,ima ko hoce ha ya._Sarajka wrote:Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti "
- tendzera
#5 Re: Komplimenti :)
Pa bih,nije to neki pos'o._Sarajka wrote:Ti bi mi znači sve fotke sa FB u kupaćim objavio javno na forumu ??tendzera wrote:Nece on,ima ko hoce ha ya._Sarajka wrote:Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti "
-
_Sarajka
#6 Re: Komplimenti :)
tendzera wrote:Ti bi mi znači sve fotke sa FB u kupaćim objavio javno na forumu ??tendzera wrote:Nece on,ima ko hoce ha ya._Sarajka wrote:Rekao mi je da me nikad ne bi mogao " obeščastiti "
Pa nije, ali nije ni fer !Zamisli komentara ?A još ako sam neka labilnija ličnost, to bi moglo ostaviti i trajne poslijedice po moju malenkostPa bih,nije to neki pos'o.![]()
Last edited by _Sarajka on 02/08/2013 09:14, edited 1 time in total.
- tendzera
#7 Re: Komplimenti :)
Pa nije, ali nije ni fer !Zamisli komentara ?A još ako sam neka labilnija ličnost, to bi moglo ostaviti i trajne poslijedice po moju malenkost_Sarajka wrote:Pa bih,nije to neki pos'o.tendzera wrote:Ti bi mi znači sve fotke sa FB u kupaćim objavio javno na forumu ??tendzera wrote: Nece on,ima ko hoce ha ya.
Pa nista,ondak samo meni posalji,necu ja nikom proslijedjivat',necu dajdzisnje mi.
-
_Sarajka
#8 Re: Komplimenti :)
Neozbiljan si !
Prije zahtjeva za proslijedjivanja fotki ( da ti odrzim kratak kurs za buduće ulete forumašicama ) podijeli neki kompliment, lajkaj tridesetak postova sa podignutim palcem
ovako itd itd
)
Ostale savjete naplaćujem u eurima.
Prije zahtjeva za proslijedjivanja fotki ( da ti odrzim kratak kurs za buduće ulete forumašicama ) podijeli neki kompliment, lajkaj tridesetak postova sa podignutim palcem
- tendzera
#9 Re: Komplimenti :)
Sta mislis da im posaljem i koju ruzu il' pak bombonjeru na kucnu adresu??_Sarajka wrote:Neozbiljan si !
Prije zahtjeva za proslijedjivanja fotki ( da ti odrzim kratak kurs za buduće ulete forumašicama ) podijeli neki kompliment, lajkaj tridesetak postova sa podignutim palcemovako itd itd
)
- Drvosjeca iz Dejcica
#10 Re: Komplimenti :)
_Sarajka wrote:Pa " validnost " komplimenta ovisi o tome koliko dobro poznajem osobu, koliko mi je stalo do njenog mišljenja i sl.
Upravo suprotono, njegov si tip i ne bi ti mogao nauditi na takav način.
-
_Sarajka
#11 Re: Komplimenti :)
Nekada sam u naletima samoljublja uvjeravala sebe upravo u ovo što si ti sad napisaoDrvosjeca iz Dejcica wrote:_Sarajka wrote:Pa " validnost " komplimenta ovisi o tome koliko dobro poznajem osobu, koliko mi je stalo do njenog mišljenja i sl.
Upravo suprotono, njegov si tip i ne bi ti mogao nauditi na takav način.
@Tendzera, ostavljam Tebi na volju dalji razvoj scenarija.
- Kosato
#12 Re: Komplimenti :)
Imam osjecaj da su se komplimenti isfurali da je danasnjoj djevojci ili dami reci nesto sto u tom trenutno osjecaj ili se uopceno sjetis njoj to izgleda smijesno, sta onda na nama ostaje? da izmisljamo neke nove komplimente...ali kao sto inace radim nije slika vec djelo ima hiljadu rijeci
bolje izvesti na veceru ili nesto skuhat ili nesto uraditi iznenaditi je necim sto ni u snu ne bi pomislila da ces to uraditi to vishe cijeni nego kad kazes "slatko moje"
-
_Sarajka
#13 Re: Komplimenti :)
Slatko moje, pile moje, maco, zeko ..meni ti komplimenti izgledaju kao joj se ne mozeš sjetiti imena 
Last edited by _Sarajka on 02/08/2013 09:33, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#14 Re: Komplimenti :)
Jednoj mojoj bivšoj djevojci, sadašnjoj ženiKosato wrote:Imam osjecaj da su se komplimenti isfurali da je danasnjoj djevojci ili dami reci nesto sto u tom trenutno osjecaj ili se uopceno sjetis njoj to izgleda smijesno, sta onda na nama ostaje? da izmisljamo neke nove komplimente...ali kao sto inace radim nije slika vec djelo ima hiljadu rijecibolje izvesti na veceru ili nesto skuhat ili nesto uraditi iznenaditi je necim sto ni u snu ne bi pomislila da ces to uraditi to vishe cijeni nego kad kazes "slatko moje"
- Kosato
#15 Re: Komplimenti :)
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jednoj mojoj bivšoj djevojci, sadašnjoj ženiKosato wrote:Imam osjecaj da su se komplimenti isfurali da je danasnjoj djevojci ili dami reci nesto sto u tom trenutno osjecaj ili se uopceno sjetis njoj to izgleda smijesno, sta onda na nama ostaje? da izmisljamo neke nove komplimente...ali kao sto inace radim nije slika vec djelo ima hiljadu rijecibolje izvesti na veceru ili nesto skuhat ili nesto uraditi iznenaditi je necim sto ni u snu ne bi pomislila da ces to uraditi to vishe cijeni nego kad kazes "slatko moje"
, predložih romantičnu večeru u jednom od restorana a ona mrtva-hladana odgovori: Nisam gladna...
Bilo je to na samom početku veze pa sam joj oprostio.
Pa dobro na pocetku veze svi mi imamo neke simpaticne nadimke za svoje ljepse polovine
- Katcha_Vendy
#16 Re: Komplimenti :)
Svi komplimenti i jesu toliko jadni kad ih svakakvi debili i moroni koriste po facebooku i slicnim mrezama, sve se to nekako izlizalo, nema privatnosti u tim komplimentima, kad ti neko to posalje u poruci ne zvuci iskreno, nego vec procitano negdje...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#17 Re: Komplimenti :)
15 postova a 2,3 nisu o temi.
Ja nemam namjeru brisati, a oni koji vec forumaju sa opomenama bi mogli pripaziti
Ja nemam namjeru brisati, a oni koji vec forumaju sa opomenama bi mogli pripaziti
-
_Sarajka
#18 Re: Komplimenti :)
Mozda je pomislila da nakon romantične večere slijedi nešto na što nije spremna.Uglavnom, mislim da nemaš razloga za ljutnju, ako to bilo na početku veze.Ni ja sama a i većina djevojaka ne volim da tip troši na mene po skupim večerama i sl.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jednoj mojoj bivšoj djevojci, sadašnjoj ženiKosato wrote:Imam osjecaj da su se komplimenti isfurali da je danasnjoj djevojci ili dami reci nesto sto u tom trenutno osjecaj ili se uopceno sjetis njoj to izgleda smijesno, sta onda na nama ostaje? da izmisljamo neke nove komplimente...ali kao sto inace radim nije slika vec djelo ima hiljadu rijecibolje izvesti na veceru ili nesto skuhat ili nesto uraditi iznenaditi je necim sto ni u snu ne bi pomislila da ces to uraditi to vishe cijeni nego kad kazes "slatko moje"
, predložih romantičnu večeru u jednom od restorana a ona mrtva-hladana odgovori: Nisam gladna...
Bilo je to na samom početku veze pa sam joj oprostio.
Nekako je neugodan osjećaj, jer vjerujem da ti ne bi pristao da ona plati svoj dio računa, a opet poznanstvo je bilo friško.
Last edited by _Sarajka on 02/08/2013 09:42, edited 1 time in total.
-
kapučino
#19 Re: Komplimenti :)
_Sarajka wrote:Slatko moje, pile moje, maco, zeko ..meni ti komplimenti izgledaju kao joj se ne mozeš sjetiti imena
- horion_bosona
#20 Re: Komplimenti :)
meni je najdraže bilo kad mi je u žaru borbe rekla "monstrume", pa ne zadugo nakon toga i "manijače", a kad je sve utihnulo "bebo"
od čudnijih se sjećam one kad mi je jedan lik, prijateljev prijatelj, u poodmakloj pijanoj noći rekao da je žensko dao bi mi pičke
od čudnijih se sjećam one kad mi je jedan lik, prijateljev prijatelj, u poodmakloj pijanoj noći rekao da je žensko dao bi mi pičke
-
kapučino
#21 Re: Komplimenti :)
sta li si mi tutno u pice?

- horion_bosona
#22 Re: Komplimenti :)
pa malo je falilo da mu ga tutnem 
-
Lilyen
#23 Re: Komplimenti :)
Uglavnom mi komplimenti ne trebaju, znam koliko vrijedim, ali opet žena je žena pa s vremena na vrijeme nije loše čuti poneki.
Volim ih kad osjetim da su iskreni,a ne volim kad su ulizivački. U očima se sve vidi.
Ali generalno, slab dijapazon komplimenta muškarci imaju. Pa je sve više manje deja vu.

Volim ih kad osjetim da su iskreni,a ne volim kad su ulizivački. U očima se sve vidi.
Ali generalno, slab dijapazon komplimenta muškarci imaju. Pa je sve više manje deja vu.
- sanjam-te
#24 Re: Komplimenti :)
Meni su komplimenti baš lijepa gesta....pohvaliti neki komad odjeće, odjevnu kombinaciju, primjetiti novu frizuru i sve sl. je meni sasvim normalna stvar i često, često dajem komplimente, prijateljicama, kolegicama, mami, a i mužu
Npr. muž obuče neku košulju koju ima već duže vrijeme, ja prokomentarišem "eh ta košulja ti baš fino stoji"...ne znam, meni je to fino. Griješim li??
Eh da, ne volim komentare tipa "jao lijepa ti košulja, gdje si kupila, koliko si platila"
Razna tepanja su mi bljaaaak. Jednom davno neki lik meni "e lutko šta ima kako si",
ja:dobro sam, al de živ bio ne zovi me tako,
on: pa što srce, ne voliš da ti tepaju
ja:ne, ne volim pa bi voljela da prestaneš
on: pa joooj medeno zašto to?
ja:
Npr. muž obuče neku košulju koju ima već duže vrijeme, ja prokomentarišem "eh ta košulja ti baš fino stoji"...ne znam, meni je to fino. Griješim li??
Eh da, ne volim komentare tipa "jao lijepa ti košulja, gdje si kupila, koliko si platila"
Razna tepanja su mi bljaaaak. Jednom davno neki lik meni "e lutko šta ima kako si",
ja:dobro sam, al de živ bio ne zovi me tako,
on: pa što srce, ne voliš da ti tepaju
ja:ne, ne volim pa bi voljela da prestaneš
on: pa joooj medeno zašto to?
ja:
-
Klitemnestraaa
#25 Re: Komplimenti :)
Kosato wrote:Imam osjecaj da su se komplimenti isfurali da je danasnjoj djevojci ili dami reci nesto sto u tom trenutno osjecaj ili se uopceno sjetis njoj to izgleda smijesno, sta onda na nama ostaje? da izmisljamo neke nove komplimente...ali kao sto inace radim nije slika vec djelo ima hiljadu rijecibolje izvesti na veceru ili nesto skuhat ili nesto uraditi iznenaditi je necim sto ni u snu ne bi pomislila da ces to uraditi to vishe cijeni nego kad kazes "slatko moje"