Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

semirizsvemira

#1 Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by semirizsvemira »

Nedavno se navrsilo 4 godine od muckog ubistva Magdija Dizdarevica a ni dan danas nema uopce price o obnavljanju procesa pred Kantonalnim sudom u Mostaru . Taj nazovimo sud je u stilu najvecih jednoumnih ideologija i posasti proslog vijeka odlucio prije cetri godine da niko nije kriv za ubistvo Magdija Dizdarevica , postenog i mirnog Magdija cija je jedina krivica bila sto je musliman . Ne sjecam se da su neke organizacije koje se kao bore za ljudska prava ( a u stvari se bore za svoje nadnice ) osudile ovu skandaloznu odluku Kantonalnog suda u Mostaru ili slucajno da su pozvale na demonstracije protiv vlade i policije kao sto je to bio slucaj sa Denisom Mravcom kada su sve kvazi organizacije za ljudska prava grakcale ko vrane da se smijeni rukovodstvo Kantona Sarajevo koje sa policijom ima veze ko sa lanjskim snijegom . Ali smetale su im bosnjacke stranke na vlasti . Denis Mravac im nije bio vazan . Kao ni rahm Magdi koji je imao nesto negativno u njihovim ocima , naime bio je vjernik musliman pa su vecina tih lezihljebovica koje vecinom placaju Bosnjaci muslimani odahnuli od radosti i pomislili a dobro je , jedan musliman manje.
Ali je cudno da muslimani nisu digli svoj glas , da nisu izasli na ulice i trazili objasnjenje za ovo . Ne mogu razumjeti da vjerújem da musliman koji klanja i posti samo tako suti . Sutra se to moze desiti svakom muslimanu u drzavi u kojoj je biti musliman skoro pa postalo ko biti u ilegali . Moze te ubiti ko hoce nikom nista , mze te uhapsiti ko hoce i nikom nista i mozete ko borca ABiH protjerat ko hoce i nikom nista . Jesu li se za ovo borili Bosnjaci muslimani u ratu? Hoce li pravda ikada pobijeditti u ovom slucaju . U ovakvoj policijskoj drzavi tipa SSSR sigurno nece a da li ce prestati proganjanje , sikaniranje muslimana , e u to prosto sumnjam . Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija i da je Magdi Dizdraevic nekoga ubio ko nije musliman , mogu samo zamisliti . Na forumima bi bilo po hiljadu postova prijetnji i izljeva mrznje prema muslimanima a Zlatko lagumdzija i ostali srpskohrvatski igraci bi se takmicila kako bi na televiziji ocrnili muslimane kao i njihovi poslusni novinari Bakir , Duska , Suzana i ostali "doajeni" objektivnog novinarstva
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by PipiDugaDevetka »

semirizsvemira wrote:Nedavno se navrsilo 4 godine od muckog ubistva Magdija Dizdarevica a ni dan danas nema uopce price o obnavljanju procesa pred Kantonalnim sudom u Mostaru . Taj nazovimo sud je u stilu najvecih jednoumnih ideologija i posasti proslog vijeka odlucio prije cetri godine da niko nije kriv za ubistvo Magdija Dizdarevica , postenog i mirnog Magdija cija je jedina krivica bila sto je musliman . Ne sjecam se da su neke organizacije koje se kao bore za ljudska prava ( a u stvari se bore za svoje nadnice ) osudile ovu skandaloznu odluku Kantonalnog suda u Mostaru ili slucajno da su pozvale na demonstracije protiv vlade i policije kao sto je to bio slucaj sa Denisom Mravcom kada su sve kvazi organizacije za ljudska prava grakcale ko vrane da se smijeni rukovodstvo Kantona Sarajevo koje sa policijom ima veze ko sa lanjskim snijegom . Ali smetale su im bosnjacke stranke na vlasti . Denis Mravac im nije bio vazan . Kao ni rahm Magdi koji je imao nesto negativno u njihovim ocima , naime bio je vjernik musliman pa su vecina tih lezihljebovica koje vecinom placaju Bosnjaci muslimani odahnuli od radosti i pomislili a dobro je , jedan musliman manje.
Ali je cudno da muslimani nisu digli svoj glas , da nisu izasli na ulice i trazili objasnjenje za ovo . Ne mogu razumjeti da vjerújem da musliman koji klanja i posti samo tako suti . Sutra se to moze desiti svakom muslimanu u drzavi u kojoj je biti musliman skoro pa postalo ko biti u ilegali . Moze te ubiti ko hoce nikom nista , mze te uhapsiti ko hoce i nikom nista i mozete ko borca ABiH protjerat ko hoce i nikom nista . Jesu li se za ovo borili Bosnjaci muslimani u ratu? Hoce li pravda ikada pobijeditti u ovom slucaju . U ovakvoj policijskoj drzavi tipa SSSR sigurno nece a da li ce prestati proganjanje , sikaniranje muslimana , e u to prosto sumnjam . Sta bi bilo da je bila obrnuta situacija i da je Magdi Dizdraevic nekoga ubio ko nije musliman , mogu samo zamisliti . Na forumima bi bilo po hiljadu postova prijetnji i izljeva mrznje prema muslimanima a Zlatko lagumdzija i ostali srpskohrvatski igraci bi se takmicila kako bi na televiziji ocrnili muslimane kao i njihovi poslusni novinari Bakir , Duska , Suzana i ostali "doajeni" objektivnog novinarstva
Tako ti je dozvoljeno je ubijati muslimane u Evropi. Počiniš genocid od 100 000 mrtvih - heroj si. Mi Bošnjaci smo dali pravo prve bračne noći ostalim konstitutivnim.
semirizsvemira

#3 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by semirizsvemira »

Kao sto sam i ocekivao tri posta napisana . Da je obratno bilo do sada bi bilo jedno 50 stranica. I onda su nam politicari krivi za sve . Narod je taj koji je bolestan a ne politicari .Nismo mi zasluzili nista bolje . Nek je Magdiju Dizdraevicu rahmet dusi i molim dragog Allaha da ga uvede u Dzennet Firdews bez polaganja racuna . A svi ostali na forumu nek se stide svoje dvolicnosti koji nemaju snage da dignu svoj glas protiv nepravde i kriminalaca kao i policje i sudstva koji ovo hladnokrvno ubistvo zataskase . Dzabe im je , Allah sve vidi i sve zna . Racun ce svak poloziti i ovi sto shute i ovi sto zatshkashe
stokton

#4 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by stokton »

semirizsvemira wrote:Kao sto sam i ocekivao tri posta napisana . Da je obratno bilo do sada bi bilo jedno 50 stranica. I onda su nam politicari krivi za sve . Narod je taj koji je bolestan a ne politicari .Nismo mi zasluzili nista bolje . Nek je Magdiju Dizdraevicu rahmet dusi i molim dragog Allaha da ga uvede u Dzennet Firdews bez polaganja racuna . A svi ostali na forumu nek se stide svoje dvolicnosti koji nemaju snage da dignu svoj glas protiv nepravde i kriminalaca kao i policje i sudstva koji ovo hladnokrvno ubistvo zataskase . Dzabe im je , Allah sve vidi i sve zna . Racun ce svak poloziti i ovi sto shute i ovi sto zatshkashe
:thumbup:
Kad se sjetim koliko se zbog malog Mrnjavca digla prašina, a ovaj identičan slučaj niko ni A.
SmokingMan

#5 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by SmokingMan »

Bilo bi dobro radi pravde da se ovaj slučaj opet otvori,ima tu stvari koje sakrivene iza leđa,momak je ubijen nizašta od sačice bandita,lično bi volio znati imena osoba koje su bile učesnici tog ubistva.A da li će sud pokrenuti taj slučaj iznova,moje mišljenje je da od toga neće ništa biti,usotalom vidjet ćemo...
exliberal-ex

#6 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by exliberal-ex »

PipiDugaDevetka wrote: Tako ti je dozvoljeno je ubijati muslimane u Evropi. Počiniš genocid od 100 000 mrtvih - heroj si. Mi Bošnjaci smo dali pravo prve bračne noći ostalim konstitutivnim.

Sta ste to vidali?...kome ste to dali?...ko je vama dao to pravo?....kakav je ovo sovinizam sjeda glavo?... :evil: :evil: :evil: :evil:
It_is_a_Leclerc

#7 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by It_is_a_Leclerc »

Kao prvo, mi živimo u, koliko-toliko, civilizovanoj državi koja, za razliku od šerijatskih "ad hoc" državica, ima nešto što se zove pravosuđe, i to pravosuđe, kakvo god bilo, ima vlast da suvereno upravlja pravom i pravičnošću na teritoriji zemljice Bosne. Isto to pravosuđe donosi odluke u skladu sa zakonom, na osnovu propisa i regulativa, a ne na osnovu lične impresije klixovih forumaša.

Istovremeno, "obnova procesa" ne postoji, u slučaju pravosnažnosti presude. Sad bi trebalo, kad god nekom crijeov nalijevo ili nekom se ne svidi presuda, da se obnavlja proces i troše državne pare tek tako ?!

Da se razumijemo, osuđujem svako nasilje i žao mi je što predmetna osoba ubijena ili poginula, ali dajte prestanite od čovjeka raditi velikomučenika i pretvarati ga u forumsku monetu za ocjenu pravovjerja. Ovo je ni prvi ni zadnji slučaj ubistva zbog vjerske ili nacionalne mržnje u ovoj zemlji poslije rata - od porodice Anđelić do ubistva povratnika u Vlasenicu i Modriču.
sinuhe

#8 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by sinuhe »

Random vehabija za kojeg se nije imao ko zauzeti pa sud stao u odbranu mostarskog polusvijeta.
Area_51

#9 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by Area_51 »

Svaki izgubljen zivot je enorman i nenadoknadiv gubitak, pa tako i tog mladog covjeka.

Mene je samo strah da ovi sto napdaju cure u sorcevima, iskacu iz auta da objasne svoja vjevoranja i hoce nekom silom promovirati neka ubjedjenja, ne dozive slicnu sudbinu kao i onaj Magdi. Suvise je velika tenzija oko toga. Siledzija ima svugdje.
stokton

#10 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by stokton »

Area_51 wrote:Svaki izgubljen zivot je enorman i nenadoknadiv gubitak, pa tako i tog mladog covjeka.

Mene je samo strah da ovi sto napdaju cure u sorcevima, iskacu iz auta da objasne svoja vjevoranja i hoce nekom silom promovirati neka ubjedjenja, ne dozive slicnu sudbinu kao i onaj Magdi. Suvise je velika tenzija oko toga. Siledzija ima svugdje.
Vjeruj mi taj Magdi nikad nikog nije krivo pogledo, nije ti se on nikom mangupiso, pa čak i u toj situaciji je stajao po strani, dok ga te kabadahije narkomanske nisu iz čista mira počele tuć.

Vidim da je neko pisao o ubistvima povratnika, pa da ga podsjetim da u Mostaru 30 povratnika Bošnjaka je ubijeno, a ni jedano ubistvo nije riješeno.
udrch

#11 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by udrch »

Area_51 wrote:Svaki izgubljen zivot je enorman i nenadoknadiv gubitak, pa tako i tog mladog covjeka.

ako aludiraš na ono što se pisalo neki dan, taj događaj se nije desio, to je sve izmišljeno..pa valjda možete prepoznati izmišljen tekst od stvarnog događaja..

a što se tiče ovog događaja, nevjerovatno je da niko nije osuđen..27 svjedoka je privedeno isti dan..svi koji su ga tukli su morali biti kažnjeni..tako se postupa kad je epilog smrt..
novi.dan.nova.nafaka

#12 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by novi.dan.nova.nafaka »

udrch wrote:a što se tiče ovog događaja, nevjerovatno je da niko nije osuđen..27 svjedoka je privedeno isti dan..svi koji su ga tukli su morali biti kažnjeni..tako se postupa kad je epilog smrt..
NAžalost, ovo je tužna stvarnost.
I onda se mnogi imaju obraza pozivati na nekakvu nacionalnu netoleranciju u Sarajevu...
semirizsvemira

#13 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by semirizsvemira »

It_is_a_Leclerc wrote:Kao prvo, mi živimo u, koliko-toliko, civilizovanoj državi koja, za razliku od šerijatskih "ad hoc" državica, ima nešto što se zove pravosuđe, i to pravosuđe, kakvo god bilo, ima vlast da suvereno upravlja pravom i pravičnošću na teritoriji zemljice Bosne. Isto to pravosuđe donosi odluke u skladu sa zakonom, na osnovu propisa i regulativa, a ne na osnovu lične impresije klixovih forumaša.

Istovremeno, "obnova procesa" ne postoji, u slučaju pravosnažnosti presude. Sad bi trebalo, kad god nekom crijeov nalijevo ili nekom se ne svidi presuda, da se obnavlja proces i troše državne pare tek tako ?!

Da se razumijemo, osuđujem svako nasilje i žao mi je što predmetna osoba ubijena ili poginula, ali dajte prestanite od čovjeka raditi velikomučenika i pretvarati ga u forumsku monetu za ocjenu pravovjerja. Ovo je ni prvi ni zadnji slučaj ubistva zbog vjerske ili nacionalne mržnje u ovoj zemlji poslije rata - od porodice Anđelić do ubistva povratnika u Vlasenicu i Modriču.
Niko ne pravi od njega mucenika vec jednostavno ne smijemo dozvoliti da ovo ubistvo promakne tek tako kao da se nista nije desilo . I budali je jasno da nase pravpsudje ne postoji vec je sve politika . Za ubistvo troje Hrvata je covjek ( koji pomisljenju vecine ljudi nije normalan ) osudjen na 35 godina koliko ja znam . Rahm Magdi nije nikome nikad prijetio , nije bio napadan niti je nekome htio silom nesto nametnuti . Htio sam da naglasim kakvi smo mi to ljudi kad ubistvo jednog Mravca pokrene na hiljade ljudi da ruse vladu Kantona Sarajeva ( koja , kao sto sam prije rekao nema veze sa radom policije i sudstva ) a u slucaju Magdija Dizdarevica se aplaudira na odluku Kantonalnog Suda da je Magdi lichno kriv , to jest da je Magdi pocinio samoubistvo . Gdje su tad bili branioci prava covjeka , demokracije i sta jaznam kojih jos gluposti . Gdje su tad bili ti "normalni" ljudi koji osudjuju nasilje ili je mozda nasilje nad muslimanima vec odavno postala normalna stvar za koju ne treba ni odgovarati . Ali nicija nije do zore pa ce se na odgovornost jednog dana pozvati i Kantonalni Sud i svi ostali koji su zasutjeli na svirepo ubistvo rahm Magdija . Sutra to moze biti neko drugi , neki dedo kao u Britaniji koji izlazi iz dzamije i hop noz u ledja i nikom nista
It_is_a_Leclerc

#14 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Ja se nemam pravo buniti na odluke suda. Te odluke donose stručnjaci iz oblasti prava, na osnovu dokaza i raspoloživih zakona. Ako neko smatra da je tokom procesa došlo do namjerne ili nenamjerne greške, treba da uloži žalbu, ali ne znam kako da mi, svojom ličnom impresijom o nečijoj krivici ili nevinosti, utičemo na sud i njegove odluke.
To, jednostavno, nigdje nema.
novi.dan.nova.nafaka

#15 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by novi.dan.nova.nafaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja se nemam pravo buniti na odluke suda. Te odluke donose stručnjaci iz oblasti prava, na osnovu dokaza i raspoloživih zakona. Ako neko smatra da je tokom procesa došlo do namjerne ili nenamjerne greške, treba da uloži žalbu, ali ne znam kako da mi, svojom ličnom impresijom o nečijoj krivici ili nevinosti, utičemo na sud i njegove odluke.
Čovjek mrtav, pretučen. Niko nije osuđen. Jel to po tebi normalno i OK !?
Tj. ima li to i u jednoj državi !?
HM 2011

#16 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja se nemam pravo buniti na odluke suda. Te odluke donose stručnjaci iz oblasti prava, na osnovu dokaza i raspoloživih zakona. Ako neko smatra da je tokom procesa došlo do namjerne ili nenamjerne greške, treba da uloži žalbu, ali ne znam kako da mi, svojom ličnom impresijom o nečijoj krivici ili nevinosti, utičemo na sud i njegove odluke.
Imas pravo buniti se protiv svega nepravednog....

Dobro je momak rekao - ako je ljudski živo. - Ljudski život - treba ga štititi kao takvog.....

Cigansko ponašanje i onnda još otvorimo temu o odnosima BiH Sa arapskim svijetom.....

Nemamo mi nikakav odnos Sa vlastitim mozgom ...

Mene u svemu tome najviše interesuje šutnja politike - momka nema, momak mrtav -samo se par glasova diglo.....
semirizsvemira

#17 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by semirizsvemira »

Sta bi ti rekao da je onaj iz Konjica oslobodjen jer je covjek , to se barem zna , umno poremecen . Kad su ga uhvatili na granici sa Srbijom rekao je da ide ubiti Milosevica . I tog i takvog covjeka su osudili na 35 godina zatvora . A Breivik ubio 70 omladinaca i dobio 17 godina
sinuhe

#18 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by sinuhe »

Magdy je zapravo lincovan. Nevjerovatno blaga reakcija obzirom da je 21 vijek.
basicm

#19 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by basicm »

Mislim da svi uvidjamo da je musliman nize vrijednosti od ostalih ljudskih bica. Da je kakva druga sorta vidio bi medije i nevladine lesinare sto kukaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
stokton

#20 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by stokton »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Čovjek mrtav, pretučen. Niko nije osuđen. Jel to po tebi normalno i OK !?
Tj. ima li to i u jednoj državi !?
Pusti ga, ta vidiš da je licemjer, sve je u redu kad se udara po muslimanima, samo vidi njegova pisanja po drugim temama, klasični islamofob :zzzz:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#21 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by Chmoljo »

stokton wrote:
Pusti ga, ta vidiš da je licemjer, sve je u redu kad se udara po muslimanima, samo vidi njegova pisanja po drugim temama, klasični islamofob :zzzz:
forum je mjesto gdje se može iznijeti vlastito mišljenje, a ne mjesto gdje dežurni zaštitnici viših interesa etiketiraju svakoga ko im ne ide niz dlaku.

doviđenja.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» stokton
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by Chmoljo »

PipiDugaDevetka wrote: Tako ti je dozvoljeno je ubijati muslimane u Evropi. Počiniš genocid od 100 000 mrtvih - heroj si. Mi Bošnjaci smo dali pravo prve bračne noći ostalim konstitutivnim.
zamoliću te da uzdržiš ovakvih... nebuloza, Pipi :-)

i ohladi sa handžarovcima iz Villefranche.
It_is_a_Leclerc

#23 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Pa vi, drugovi i drugarice, morate shvatiti, a to ću, ne bi mi teško, i ponoviti - da u ovoj državi postoji sud ! I taj sud ima obavezu, zakonsku i svaku drugu, da se bavi pitanjima kršenja zakona i presuđivanjem za isto. Ako je neko oslobođen, a nije trebao, ili je osuđen, a nije trebao, postoji cijeli niz sudskih instanci kojima se opunomoćenik oštećenog može žaliti.

Kako ste vjerovatno dosad shvatili, nijedna od tih instanci nisu forumi, pa je prema tome iluzorno očekivati od bilo koga ovdje da zahtjeva obnovu bilo kakvog procesa, jer to, zaboga, treba da radi sud i država, a ne ja.

P.S. Muamer Topalović nije bio lud, već je bio jedan dobro istreniran, hladnokrvni ubica poslan sa jasnim ciljem, da ni dijete iza njega ne ostane živo. I ne pokušavajte da ga rehabilitujete..
limeni

#24 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by limeni »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa vi, drugovi i drugarice, morate shvatiti, a to ću, ne bi mi teško, i ponoviti - da u ovoj državi postoji sud ! I taj sud ima obavezu, zakonsku i svaku drugu, da se bavi pitanjima kršenja zakona i presuđivanjem za isto. Ako je neko oslobođen, a nije trebao, ili je osuđen, a nije trebao, postoji cijeli niz sudskih instanci kojima se opunomoćenik oštećenog može žaliti.

Kako ste vjerovatno dosad shvatili, nijedna od tih instanci nisu forumi, pa je prema tome iluzorno očekivati od bilo koga ovdje da zahtjeva obnovu bilo kakvog procesa, jer to, zaboga, treba da radi sud i država, a ne ja.

P.S. Muamer Topalović nije bio lud, već je bio jedan dobro istreniran, hladnokrvni ubica poslan sa jasnim ciljem, da ni dijete iza njega ne ostane živo. I ne pokušavajte da ga rehabilitujete..
hoces li ovako braniti sud ako se oslobode kriminalci i ratni zlocinci kao sto su turkovic,dodik, koljaci istocne bosne..nemoj zaboraviti da ubica naseg vedrana puljica i sada hoda slobodno.
udrch

#25 Re: Obnova procesa za ubistvo Magdija Dizdarevica

Post by udrch »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa vi, drugovi i drugarice, morate shvatiti, a to ću, ne bi mi teško, i ponoviti - da u ovoj državi postoji sud ! I taj sud ima obavezu, zakonsku i svaku drugu, da se bavi pitanjima kršenja zakona i presuđivanjem za isto. Ako je neko oslobođen, a nije trebao, ili je osuđen, a nije trebao, postoji cijeli niz sudskih instanci kojima se opunomoćenik oštećenog može žaliti.

ovdje se radi o ubistvu, pa samim tim ne postoji niko izuzev države ko je odgovoran ili u mogućnosti da ovo izvede na čistac..
ako je odluka pravomoćna, onda je sramotna, jer činjenica je da je čovjek pretučen na smrt..
ako je neko pretučen na smrt, onda postoji i ubica..ako se ne može utvrditi ubica, postoje pomagači u ubistvu..
neko je morao biti osuđen bar za pomaganje u ubistvu..
porodica ili neko druga privatna osoba nisu u mogućnosti podnijeti tužbu za ubistvo u ovom slučaju..
proces je bila dužna voditi država preko tužilaštva..
ne radi se o oštećenju imovine ili povrede ličnosti, već ubistvu..
ovo je čisto posjećanje na naš zakon..

epilog: ako tužilaštvo i sud nisu nikoga osudili onda se normalni ljudi ne mogu složiti sa činjenicom da je ovo odluka suda..posebno imajući u vidu da prema našem zakonu nakon pravomoćne presude ne postoji mogućnost obnove procesa po istom djelu..
Post Reply