Komarci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lajk

#1 Komarci

Post by lajk »

Izludise me :fazlija:

Znal neko ucinkovit savjet kako da me izbjegavaju :mrgreen: ,znaci idu samo na mene ,ne mogu spavat :lol:

lampe sa strujom sto ih privlace imam nema efekta,oni signali nema efekta :? pomagajte ljudi :sax:
Sephora

#2 Re: Komarci

Post by Sephora »

Protiv komaraca je idealno staviti na prozore saksije sa kadificama , stabljikama paradajza...a također je efikasno i jabukovo sirce.. Par kapljica na i rahat.. Miris sirceta ih odbija... A da da dodam i Mentha citrata, je super efikasna , kada je riječ o odbijanju istih..

Lično ništa ne koristim od kojekakvih sprey - eva , protiv komaraca , ni one električne utikače..sve mi to fuj..
newklear

#3 Re: Komarci

Post by newklear »

Sephora wrote:Protiv komaraca je idealno staviti na prozore saksije sa kadificama , stabljikama paradajza...a također je efikasno i jabukovo sirce.. Par kapljica na i rahat.. Miris sirceta ih odbija... A da da dodam i Mentha citrata, je super efikasna , kada je riječ o odbijanju istih..

Lično ništa ne koristim od kojekakvih sprey - eva , protiv komaraca , ni one električne utikače..sve mi to fuj..
Par kapljica sirćeta staviti - gdje?

Kad spomenu Mentha citrata - jučer mi je stari donio one spirale što gore od citrata... ugodan je miris pravo a vjerovatno odbija komarce. Može se kupiti u poljoprivrednim aptekama.

Neki dan je na internetu bio nekakav recept sa prepolovljenom bocom u koju se stavi voda, germa i (mislim) brašno... je li to neko probao?
Sephora

#4 Re: Komarci

Post by Sephora »

Da ne rekoh da se stavi nekoliko kapljica na tijelo, izmaze..

A nisam to sa kvascom propala .. Vjerovatno i to je efikasno, jer kiselina kvasca ih može odbiti..ma sve je bolje od hemijskih proizvoda...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Komarci

Post by PipiDugaDevetka »

Trinaest kg Autan maze, spreja, stick-ova,....Ne oblačiti tamnu odjeću, sklanjati se iz sjena, vlažnih prostora,...Po mogućnosti ugraditi na prozore ''anti-moskito net''. Naoružati se znanjem o komarcima. Ženke samo ubadaju i to predveče i u toku noći. Provjeriti svoj klima uređaj da se slučajno ne legu u onoj vodi. (legionarska bolest).
Po mogućnosti nabaviti mrežu za spavanje, pa okačiti iznad kreveta (Bilo za kupiti u Merkatoru). Svako predveče baviti se sportom ''Lov na zalutale mosquitice'' po sobi.

Ja sam privlačan za mosquitice, krv 0, pozitivac. Imam povećan šećer u krvi. Ne kupam se toliko često.

Tri malarije sam ja u početnom stadiju liječio 16 000km daleko od Bosne. Quick test-antibiotici veoma snažni - Izliječen.
Ne znam koliki je utjecaj ovih antibiotika na moje zdravlje. Jetra ih se poprilično ''napapala''.
melb26sa

#6 Re: Komarci

Post by melb26sa »

Sephora wrote:

A nisam to sa kvascom propala .. Vjerovatno i to je efikasno, jer kiselina kvasca ih može odbiti..ma sve je bolje od hemijskih proizvoda...

NIje kiselina kvasca vec produkcija CO2. Sta mislis zbog cega hljeb ima sitne rupice? CO2 privlaci komarce pa ne idu na tebe.
lavorpunvode

#7 Re: Komarci

Post by lavorpunvode »

PipiDugaDevetka wrote:
Ja sam privlačan za mosquitice, krv 0, pozitivac.
moja krvna grupa. ali iz nekog meni nepoznatog razloga, komarci bjeze od mene, tako da ne znam jel ti to mjerilo :lol: vec sam se zabrinula jer godinama, godinama, nijedan me nije ujeo. Po ko zna koliko puta zaspim a oni oko glave zuje, ujutro ustanem, ni pipnuli me nisu :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: Komarci

Post by PipiDugaDevetka »

lavorpunvode wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
moja krvna grupa. ali iz nekog meni nepoznatog razloga, komarci bjeze od mene, tako da ne znam jel ti to mjerilo :lol: vec sam se zabrinula jer godinama, godinama, nijedan me nije ujeo. Po ko zna koliko puta zaspim a oni oko glave zuje, ujutro ustanem, ni pipnuli me nisu :-)
Drago mi je zbog tebe što ti komarci ne predstavljaju problem i to godinama iako imaš moju grupu krvi.
Slažem se sa tobom da tip krvi nema nikakvu ulogu u tome da li ćeš biti napadana ili ne od strane komaraca.
Nadam se da ćete zaobići i ovi tigrasti komarci veliki kao vrapčići.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/maked ... /121002161
lavorpunvode

#9 Re: Komarci

Post by lavorpunvode »

PipiDugaDevetka wrote:
lavorpunvode wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Drago mi je zbog tebe što ti komarci ne predstavljaju problem i to godinama iako imaš moju grupu krvi.
Slažem se sa tobom da tip krvi nema nikakvu ulogu u tome da li ćeš biti napadana ili ne od strane komaraca.
Nadam se da ćete zaobići i ovi tigrasti komarci veliki kao vrapčići.
http://www.klix.ba/vijesti/regija/maked ... /121002161
8-)
Post Reply