Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
-
Svitanje
#1 Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Molim za konstruktivno sudjelovanje u temi.Dakle,čisto pragmatičke i racionalne reakcije bez prevelikog bavljenja prošlošću osim ako je prošlost neki sadašnji politički program.Ko je kome ustvari prijatelj i ko koga voli i zašto? Smiješnan mi je i pojam ljubavi prema nekoj drugoj zemlji,to je ubleha jer ljubav prema Tanzaniji postoji kao i Visočke piramide ali možemo i tu "ljubav" tretirati kao sredstvo političke propagande i o tome progovoriti.Dakle,Lagumdzije,Tihići,Radončići,Bosići,Dodici,Čovići i Raguži a i pokoji Šešelji,Prlići,Mladići iz zatvora,očekujem Vas u temi.................. 
- elma89_
#2 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ne postoji ljubav izmedju drzave Ali postoji izmedju naroda(boosnjacko turskog)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ja, Bošnjak, nešto ne simpatišem Turke otkako su dali i Srbiji, i Crnoj gori autonomiju, a Pokret za autonomiju Bosne ugušili ubistvom Zmaja od Bosne, kapetana Gradaščevića.
Kasnije su KundK monarhiji prodali Bosnu za 25 tisuća dukata.
Ne govorimo isti jezik.
Meni se ne uči baš turski jezik. Ne mrzim Turke, ali neke ljubavi i obažavanja nema u meni prema Turcima.
Kasnije su KundK monarhiji prodali Bosnu za 25 tisuća dukata.
Ne govorimo isti jezik.
Meni se ne uči baš turski jezik. Ne mrzim Turke, ali neke ljubavi i obažavanja nema u meni prema Turcima.
- elma89_
#4 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ja ih simpatisem i ako rusija moze biti prisutna treba i turska.promjetim da vecina bosnjaka tako razmislja.a ti pipi ne Idi u daleku proslost,nije ti ni nana bila ziva tada.srbiji su za genocid vecina bosnjaka oprostili nakon manje od 20 godina a to nije bio ni genocid vec izdaja carstva vjernih bosnjaka
-
Svitanje
#5 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Kao Bošnjak, ne vidim niti sam za cijeli život upoznao nijednu tursku snahu u susjedstvu,čujem samo da se Bošnjakinje masovno zabavljaju/udaju sa Turcima.Dakle,tu nema nikakve ljubavi jer je ljubav dvostrana,nije jednostrana.
Ako misliš na ljubav zbog fakta da su Bošnjaci primili islam dolaskom Turaka,pravi Bošnjaci ne misle da su im Turci donijeli islam već Allah dž.š. i sa toga aspekta "vole" jednako Indonežane,Surinamce i Nigerijce koji su muslimani.
Ako misliš na ljubav zbog fakta da su Bošnjaci primili islam dolaskom Turaka,pravi Bošnjaci ne misle da su im Turci donijeli islam već Allah dž.š. i sa toga aspekta "vole" jednako Indonežane,Surinamce i Nigerijce koji su muslimani.
- elma89_
#6 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
U dijaspora se masovno udaju turkinje za bosnjake,ja licno znam za dva slucaja.arapi su ti koji ne daju svoje a zele nase Zene,Ali srecom nasi se ne mjesaju s arapima
-
Svitanje
#7 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ja ih simpatišem jednako kao Ruse,Nijemce,Malezijce,Amerikance....Ako rade nešto korisno npr. za BiH,simpatični su mi,ako rade nešto štetno,nisu.Raspravljajmo da li to što rade jeste korisno ili štetno za Balkan i BiH.elma89_ wrote:Ja ih simpatisem i ako rusija moze biti prisutna treba i turska.promjetim da vecina bosnjaka tako razmislja.a ti pipi ne Idi u daleku proslost,nije ti ni nana bila ziva tada.srbiji su za genocid vecina bosnjaka oprostili nakon manje od 20 godina a to nije bio ni genocid vec izdaja carstva vjernih bosnjaka
Podržao bih da Republika Turska napravi autocestu Bihać-Višegrad investicijom na poslovnim osnovama,ali ne primjetim takve prijedloge.....
- elma89_
#8 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
To je logicno i treba da bude tako,ja ovdje vise govorim kako obicno gradjani misle
-
sustinca
#9 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ova tema je bila 10 puta
Simpaticni su,slicni smo kao narod,islam praktikujemo na isti nacin.kod njih nema vehabija kao kod nas
Simpaticni su,slicni smo kao narod,islam praktikujemo na isti nacin.kod njih nema vehabija kao kod nas
- elma89_
#10 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Vehabija su arapski brend 
-
Svitanje
#11 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ja sam puno putovao pa mi to ne možeš prodati.Provjeri u ta dva slučaja jesu li te žene porijeklom sa Balkana?elma89_ wrote:U dijaspora se masovno udaju turkinje za bosnjake,ja licno znam za dva slucaja.arapi su ti koji ne daju svoje a zele nase Zene,Ali srecom nasi se ne mjesaju s arapima
- elma89_
#12 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Jedna je iz nekog gradica druga je iz stambola,otac ljekar majka kod kuce,otvoreni ljudi i fini.nista ne prodjem 
-
sustinca
#13 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Cuj arapski brend ,mozda saudijski.tvoja mrznja prema svim arapima te cini slijepom 
-
Svitanje
#14 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ali nikad nije konstruktivno odgovoreno niti su doneseni racionalni zaključci.Njihovi političari često govore "da vole Bosnu",pa ako je vole,nek prave autocestu Bihać-Višegrad.Garantujem da se ni Dodik ni Bosić ni ko već bude u entitetu RS,neće nimalo buniti na takve izraze ljubavi.sustinca wrote:Ova tema je bila 10 puta
Last edited by Svitanje on 23/07/2013 23:22, edited 1 time in total.
-
Svitanje
#15 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
elma89_ wrote:Jedna je iz nekog gradica druga je iz stambola,otac ljekar majka kod kuce,otvoreni ljudi i fini.nista ne prodjem
Puno sreće tim tvojim poznanicima i mi u BiH pozivamo sve takve slučajeve da investiraju u BiH i da dovedu svoju djecu u BiH da bi rasla u svojoj domovini.....
- elma89_
#16 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Hahahaha kako si zakljucila da mrzim arape?sustinca wrote:Cuj arapski brend ,mozda saudijski.tvoja mrznja prema svim arapima te cini slijepom
- moa
#17 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
turci su nas jednom izdali radi svojih interesa mislim da im nece biti problem i drugi put.
- elma89_
#18 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ma naravno brat brata ce izdati radi svog interesa,uzdaj se u se,a prijateljstvo izmedju naroda ne sporimmoa wrote:turci su nas jednom izdali radi svojih interesa mislim da im nece biti problem i drugi put.
- elma89_
#19 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ma nece bosanci koji su 100% bosanci,kako cu ja njima reci da se vrate a ja ne zelim prvaSvitanje wrote:elma89_ wrote:Jedna je iz nekog gradica druga je iz stambola,otac ljekar majka kod kuce,otvoreni ljudi i fini.nista ne prodjem
Puno sreće tim tvojim poznanicima i mi u BiH pozivamo sve takve slučajeve da investiraju u BiH i da dovedu svoju djecu u BiH da bi rasla u svojoj domovini.....
-
Svitanje
#20 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Ja sporim ljubav medju narodima a prijateljstvo je politički termin za države koje su u dobrim odnosima,ne narode.U ovome je i problem,onaj ko kao političar izražava ljubav prema nekom narodu u državi u kojoj ima više naroda,najblaže rečeno ima smutljive namjere.elma89_ wrote: Ma naravno brat brata ce izdati radi svog interesa,uzdaj se u se,a prijateljstvo izmedju naroda ne sporim
Ako neko kao političar mene kao Bošnjaka voli,treba tu ljubav izraziti prema državi BiH jer je ona moj osnovni inters.
Ja volim Kurde na način da izražavam prijateljstvo prema Republici Turskoj sa jednakim pravima za sve gradjane a ako bi volio Kurde bez ovoga,onda bi bio smutljivac.....
- elma89_
#21 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Bosnjaka ima i u sandzaku,cg,turskoj its....nije isto voljeti bosnu i voljeti bosnjaka
- _Sarajevka_
#22 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Koliko na ovom podforumu ima tema u Turskoj? Da li nam zaista treba jos jedna?
-
NAOPAK2323
#23 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Velika Albanija i povaratak Turske na balkan; govori Srbijanski profesor o vansjok politici Turske koju je definisao dovotouglu.
- elma89_
#24 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
Slazem se_Sarajevka_ wrote:Koliko na ovom podforumu ima tema u Turskoj? Da li nam zaista treba jos jedna?
-
Svitanje
#25 Re: Republika Turska,njena politika na Balkanu,osvrt na BiH
elma89_ wrote:Slazem se_Sarajevka_ wrote:Koliko na ovom podforumu ima tema u Turskoj? Da li nam zaista treba jos jedna?ci
Ovo nije tema o Turskoj već o Balkanu i BiH i politici Turske na tom području.Teme o ovom pitanju koje su na ovom forumu su uglavnom iracionalne,ovo je racionalna tema,pragmatična,bavi se sadašnjim vremenom i bliskom budućnošću.Ako se vama ne dopada,bavite se Kraljević Markom,Musom Kesedžijom,Grujicom Novakom,Tale Ličaninom i sl. a ostavite ovu temu na miru.