Nakon što je fifty-fifty dogovorom korupcijskih tirana i beskičmenjaka Bakira Izetbegovića i Sulejmana Tihića eliminisan iz rukovodstva SDA, konačnu političku eliminaciju Šemsudina Mehmedovića sprovodi velikosrpska mreža u tužilaštvu i policiji. Pretpostavljam da je slijedeće hapšenja Emira Suljagića i svakoga ko pokuša poremetiti velikosrpsku dominaciju u BiH.Advokat Senka Nožića potvrdila je za “Dnevni avaz” da je Mehmedović uhapšen.
- Jutros smo se trabali naći ispred Tužilaštva BiH kako bi Mehmedović dao svoj iskaz u Tužilaštvu, ali mi je javio da je uhapšen. Čekamo ispred SIPA-e da nas prime, da vidimo o čemu je tačno riječ. Ni ja nema više infrormacija – rekla je Nožica.
9: 14 U okviru akcije kodnog naziva "Ozren" danas je u Sarajevu uhapšena osoba inicijala Š. M. zbog osnovane sumnje da je učestvovala u ratnim zločinima na podrčuju Općine Tešanj. Ovu informaciju je za "Dnevni avaz" potvrdila Kristina Jozić, portparol SIPA-e.
"Dnevni avaz" saznaje da je riječ o Šemsudinu Mehmedoviću, zastupniku SDA u državnom Parlamentu, a povodom ovog događaja u SIPA-i će u 11 sati biti održana hitna konferencija za novinare na kojoj će biti saopćeno više detalja.
Mehmedović je, inače, i sam potvrdio, da je danas pozvan da da izjavu u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka vezano za ratne zločine.
Uhapšen Šemsudin Mehmedović
- Shahab
#1 Uhapšen Šemsudin Mehmedović
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Još odavno Bošnjaci su predali dvoma ''konstitutivnim'' narodima Pravo na prvu bračnu noć. Valjda će na toj konferenciji za medije objasniti kako su ga hapsili pod imunitetom zastupnika.
- kamen spoticanja
#3 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
suljo tihic zadovoljno trlja ruke
hem se rijesio mehmedovica hem ce na osnovu ovoga moci prodavati predizbornu pricu
ode ovo u mp3
hem se rijesio mehmedovica hem ce na osnovu ovoga moci prodavati predizbornu pricu
ode ovo u mp3
- Shahab
#4 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Od svih ljudi iz vrha SDA samo je Šemsudin Mehmedović imao hrabrosti i snage da stranku vrati na ispravan put. U ovoj spletki duboko je involviran Sulejman Tihić, i po velikosrpskoj liniji, čiji je dokazani agent, i po liniji borbe za kontrolu nad SDA.kamen spoticanja wrote:suljo tihic zadovoljno trlja ruke
ode ovo u mp3
-
eman
#5 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Ma ode ovaj narod u helac nismo ni zasluzili bolje kad dmo dopustili sebi da nas zrtve tretiraju kao zlocince
- karanana
#6 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
svaka cast srbima.
recept je jednostavan. trojanski konj. koristenje drzave i njenih institucija za njeno unistenje.
recept je jednostavan. trojanski konj. koristenje drzave i njenih institucija za njeno unistenje.
- madner
#7 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Nemoj zezat, Sulji odgovara.kamen spoticanja wrote:suljo tihic zadovoljno trlja ruke
ode ovo u mp3
-
crnoplavo
#8 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Semso heroj a ne zlocinac

- Prpa.ba
#9 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Ko se usudi spomenuti reevaluaciju privremenog Dejtonskog mirovnog sporazuma, ekspresno ce ovako zavrsiti, bez obzira na to bio nevin ili ne, i bez obzira bilo to u svrhe dnevne politike ili ne. 
-
mouton noir
#10 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Urota protiv bogomdani bosnjaka
joj, sto nemogu licemjerstva.
joj, sto nemogu licemjerstva.
-
ReXX
#11 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
SDP I SBB u akciji po naređenju Dodika...
-
Salonski Kriticar
#12 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Niko od vas se nije osvrnuo na razloge hapsenja.
Mehmedovic je osumnjicen za ratne zlocine, a ne za prolazak kroz crveno na semaforu u Tesnju.
Mehmedovic je osumnjicen za ratne zlocine, a ne za prolazak kroz crveno na semaforu u Tesnju.
- relativno84
#13 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Dok sam neki dan citao ovaj njegov intervju bas razmisljam kako bi sebi mogao naskoditi tim sto govori i vidi ne prodje ni hefta reakcija dodje.
U SDA ima zaista svega i svacega ali ovaj mi je lik djelovao vise za drzavu manje za sebe valjda takvi nisu podobni nikome.
U SDA ima zaista svega i svacega ali ovaj mi je lik djelovao vise za drzavu manje za sebe valjda takvi nisu podobni nikome.
Šemsudin Mehmedović, ratni načelnik policije u Tešnju, poratni ministar unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koji je političku karijeru nastavio kao zastupnik u federalnom i Parlamentu BiH, u otvorenom razgovoru za „SB“ govori o dugogodišnjem neprijateljstvu sa Sredojem Novićem, sukobu s direktorom SIPA-e Goranom Zupcem, istrazi koja se protiv njega vodi u Tužiteljstvu BiH, unutarstranačkim odnosima u SDA
Kada ste prvi put zatražili provjeru ratne biografije Gorana Zupca?
Kada je Zubac izabran za direktora SIPA-e, zainteresirao sam se ko je taj čovjek, jer o se njemu ništa nije znalo, osim da je bio načelnik CJB Trebinje. A poznato je kakav se sve kriminal veže za taj dio BiH, od ilegalnog prometa narkotika, visokotarifnih roba, do ukradenih automobila. Indikativno je i da su njegova dva sestrića, u vrijeme dok je Zubac bio načelnik policije, naglo ekonomski ojačala, da je on napravio vilu na samoj obali Trebišnjice.
Onima koji se bave borbom protiv kriminala i korupcije predlažem da samo uporede zvanična primanja Gorana Zupca i vrijednost imovine koju je stekao, pa će dobiti sve odgovore. Tim povodom sam i pitao kako je Zubac mogao proći sigurnosnu provjeru, nakon čega sam dobio odgovor da je prošao provjeru za stepen «tajno», što nije dovoljno da bi on mogao svoj posao obavljati kako treba. Naravno, u BiH se sve ispolitizira, i kada bi neko pokrenuo inicijativu za njegovu smjenu, odmah bi iz Republike Srpske stali u zaštitu «nacionalnih interesa».
O Zupčevoj policijskoj profesionalnosti najbolje govore njegovi susreti s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom i vladikom Grigorijem.
Kako ste došli do informacija da je direktor SIPA-e 1992. na Ilidži ubio jednog bošnjačkog civila?
Napisao sam i potpisao prijavu, i stojim iza svakog navoda. Tražim da agencije za provo|enje zakona ispitaju i provjere svaku informaciju, a ja sam tačno naveo imena i prezimena svjedoka. Očekujem da oni kojima je stalo do pomirenja i budućnosti BiH moraju raščistiti stvari do kraja, jer ne može niko obavljati odgovornu dužnost ako nema čistu ratnu prošlost. Ja se prvi stavljam na raspolaganje.
- subasic
#14 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Svasta'
No drzimo se presumpcije nevinosti.
No drzimo se presumpcije nevinosti.
- karanana
#15 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
a zasto nije uhapsen 96, 98, 2003, 2005, 2009....?Salonski Kriticar wrote:Niko od vas se nije osvrnuo na razloge hapsenja.
kako je prosao sigurnosne provjere?
-
ReXX
#16 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Svaki drugi covjek u RS-u je okrvavio ruke... cetnici hodaju Banja Lukom u uniformama i niko ih ne dira...
SDP i SBB... jos 14 mjeseci na vlasti...
SDP i SBB... jos 14 mjeseci na vlasti...
- PerverzMusharaf
#17 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
znači, svaki je bošnjak nevin po definiciji i svaka je kriza srpsko maslo po definiciji.
ovakvo razmišljanje sliči razmišljanju u srbiji negdje 91 samo sto su imali neke druge neprijatelje. ustvari je to obrazac razmišljanja svake šovinističke ideologije još od hitlera naovamo. samo se drugačije pakuje.
ovakvo razmišljanje sliči razmišljanju u srbiji negdje 91 samo sto su imali neke druge neprijatelje. ustvari je to obrazac razmišljanja svake šovinističke ideologije još od hitlera naovamo. samo se drugačije pakuje.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
međustranački obračun preko državnih policijskih struktura. ostalo je sve predizborna.
- madner
#19 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
Unutarstranacki, no dobro.Chmoljo wrote:međustranački obračun preko državnih policijskih struktura. ostalo je sve predizborna.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#20 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
čitaš mi misli
jeste, na to sam mislio
jeste, na to sam mislio
- _mufljuz_
#21 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
na stranu sto je Semso Bonaparta jedan ratni hohstapler u nizu i profiter bez premca ali dok se cetalji setaju Banjalukom a "pravi" cetalji koji su odgovorni za ubistva i egzekucije na slobodi cak i pred zrtvama setaju - ovo nije dobro.... smijat se mozemo do sutra al' ne bih rek'o da je ovo bezazleno...
-
Alfa_Ze
#22 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
otkuda Davidoviceve (PTPC) kamere da ''ovjekovjece'' Mehmedovicevo hapsenje ??? naravno tu su bili i Scepini 'novinari'' !
isti onaj OZREN sa kojeg su dolazile hiljade granata i sijale smrt po Maglaju, Zavidovicima i okolnim mjestima !!"Припадници државе агенције за истрагу и заштиту у оквиру предмета кодног назива "Озрен" данас на подручју Сарајева лишили су слободе лице са иницијалима Ш.М. из Тешња . . . .
- _mufljuz_
#23 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
nema veze bitno je da su pametni bosnjaci shvatili da je to samo partijski obracun a ne marketinsko pakovanje krivice za ratne zlocine....Alfa_Ze wrote:otkuda Davidoviceve (PTPC) kamere da ''ovjekovjece'' Mehmedovicevo hapsenje ??? naravno tu su bili i Scepini 'novinari'' !
isti onaj OZREN sa kojeg su dolazile hiljade granata i sijale smrt po Maglaju, Zavidovicima i okolnim mjestima !!"Припадници државе агенције за истрагу и заштиту у оквиру предмета кодног назива "Озрен" данас на подручју Сарајева лишили су слободе лице са иницијалима Ш.М. из Тешња . . . .
sta ima veze - ha ja.
-
mali_balon
#24 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
sta rec, tuzna sam ode perjanica SDA, sad ce poziv na imunitet pa onda bla bla bla bla, bla bla EU Sedjic-Finci, bla bla, poskupio plin, predizborna suplja blablablabla, uhapsen ovja kriminalac, poskupila struja, blablabla EU, EUROATLANTSKE peripetije, blablabla ode PDV itd itd itd
- didžej
#25 Re: Uhapšen Šemsudin Mehmedović
nista se ne brinite uskoro ce on na slobodu, kao i budimir kao i onaj narko diler iz sipe bojan cvijan kojeg su hapsili vec dva-tri puta.
niko u ovoj drzavi nizasta nije odgovarao bio kriv ili ne, nece ni semso.

niko u ovoj drzavi nizasta nije odgovarao bio kriv ili ne, nece ni semso.