karcinom mokracnog mjehura
Moderator: anex
-
anchhy
#1 karcinom mokracnog mjehura
prije par dana,mama mi je saznala ,da ima na zalost karcinom mokracnog mjehura,dr.je odlucio odstraniti mokracni mjehur......ima li iko ko je imao susreta sa tim,kako i sta dalje .......da li bih mogle pomoci maticne celije...... unaprijed hvala.........
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: karcinom mokracnog mjehura
To je složena operacija kojom se pokušava istovremeno rekonstruisanje tkiva. Pravovremeno izvedenom operacijom i odgovarajućim onkološkim tretmanom nakon nje(ukoliko je onkološka terapija potrebna nakon zahvata), može se značajno pomoći oboljelom. Prognoza oporavka i ishoda je strogo individualna, zahtjeva veliku stručnost i uvid u medicinsku dokumentaciju. Zbog toga je najbolje direktno razgovarati sa liječnicima ili konsultovati stručnu literturu ukoliko se posjeduje određeno predznanje medicine. Forum ti može pružiti samo informacije "neformalne prirode" i ni u kojem slučaju se ne smiješ oslanjati 100% na informacije tipa "iskustava" koja mogu biti slabo ili nestručno opisana.anchhy wrote:prije par dana,mama mi je saznala ,da ima na zalost karcinom mokracnog mjehura,dr.je odlucio odstraniti mokracni mjehur......ima li iko ko je imao susreta sa tim,kako i sta dalje .......da li bih mogle pomoci maticne celije...... unaprijed hvala.........
Preoperativna priprema traje nešto duže i temeljitije nego kod uobičajenih zahvata abd.hirurgije, a skraćuje je pravovremeno "vađenje" nalaza koji su potrebni anesteziologu za odobravanje zahvata.
O tretmanu konkretno navedenog oboljenja sa matičnim ćelijama nemam nikakvih saznanja, ali znam da je operativno rješavanje ovog oboljenja uobičajeni postupak hirurgije/urologije.
Oporavak uključuje određeni period boravka u bolnici nakon operacije, umjerene fizičke aktivnosti, kvalitetnu prehranu i odgovarajuću njegu bolesnika kroz duži period.
-
anchhy
#3 Re: karcinom mokracnog mjehura
hvala vam puno,na informacijama......