nema nam vise pirata
-
felichi
#1 nema nam vise pirata
pijaca ciglane, sirano, cak i aleja cd-ova u rs-u. niko vise ne valja pirate, gotovo je! proradila je pravna drzava
-
Pravda30
#3 Re: nema nam vise pirata
Ovih zadnjih sedmica je oduzeto na destine hiljada Cd-ova i raznog drugog materijala za reprodukciju istih. Bezbrozj lica je uhapseno...felichi wrote:pijaca ciglane, sirano, cak i aleja cd-ova u rs-u. niko vise ne valja pirate, gotovo je! proradila je pravna drzava
NO i logiicno je da s eto nije radilo prije, bilo je precih stvari.
Medutim kao sto i sam kazes , pravna drzava stupa na djelo, mic po mic.
-
kub lajkan
#5 Re: nema nam vise pirata
Sad, srecom, vise nema precih stvari...Pravda30 wrote:Ovih zadnjih sedmica je oduzeto na destine hiljada Cd-ova i raznog drugog materijala za reprodukciju istih. Bezbrozj lica je uhapseno...felichi wrote:pijaca ciglane, sirano, cak i aleja cd-ova u rs-u. niko vise ne valja pirate, gotovo je! proradila je pravna drzava
- Saian
felichi wrote:valjda ce nakon sto nas, jad&bijedu opale po novcaniku, preci na one krupnije ribe
i sta sad... gdje kupiti norton ili office? ili muziku
predash zahtjev uskoro privatiziranoj zlatnoj koki za ADSL, pa kad dodjesh na red za jedno dva mjeseca i ako u tom trenutku kako oni vole reci "budu imali konekcija"
-
Pravda30
#7 Re: nema nam vise pirata
Naravno da ima , no nemozes ocekivati da se neke stvari dopuste "unedogled".kub lajkan wrote:Sad, srecom, vise nema precih stvari...Pravda30 wrote:Ovih zadnjih sedmica je oduzeto na destine hiljada Cd-ova i raznog drugog materijala za reprodukciju istih. Bezbrozj lica je uhapseno...felichi wrote:pijaca ciglane, sirano, cak i aleja cd-ova u rs-u. niko vise ne valja pirate, gotovo je! proradila je pravna drzava
Kao primjer mozes uzeti koriscenje tude imovine. To je odmah nakon rata , hajde recimo bilo "normalno" no to je danas neprihvatljivo. takav je slucaj i sa piraterijom.
-
felichi
zar je fer ukidati takvu vrstu 'povlastica' dok je prosjecna plata 600 km. trebalo je prvo smanjiti abnormalnu nezaposlenost, korupciju i ostala sranja koja haraju po drzavi pa onda merkatoru&co. praviti posao
ko ce normalan dati pola plate na original office ili 25km za muziku.
a to kao adsl, isdn, kablovska -
naivno, navino, navino
ko ce normalan dati pola plate na original office ili 25km za muziku.
a to kao adsl, isdn, kablovska -
-
stidljiv
Nikad niko ne moze iskorijeniti pirateriju...ako kome treba neki CD pm me...
3 km po CDu...moze i DVD po zelji...
Kakva pravna drzava...sto se ne bave drugim vecim problemima negu uzimaju nekim ljudima hljeb iz usta...Ebo ti takvu drzavu...
Kakva pravna drzava...sto se ne bave drugim vecim problemima negu uzimaju nekim ljudima hljeb iz usta...Ebo ti takvu drzavu...
-
Pravda30
Dali je kopiranje i reprodukcija ilegalna? Jeste. Znaci da ovo spada u domen pravne drzave. No takav je nas narod "j... bi se a da mu ne ude"...(stara poslovica)stidljiv wrote:Nikad niko ne moze iskorijeniti pirateriju...ako kome treba neki CD pm me...![]()
![]()
![]()
-
kub lajkan
--- grjeska djeckooooo ---
Last edited by kub lajkan on 13/02/2005 17:21, edited 1 time in total.
-
kub lajkan
Kad Fahro Radoncic klepi neznano-koliko-miliona-maraka drzavi to nije domen pravne drzave,Pravda30 wrote: Znaci da ovo spada u domen pravne drzave. No takav je nas narod "j... bi se a da mu ne ude"...(stara poslovica)
kad Borislav Paravac naruci auta i prikljucnih uredjaja u vrijednosti od neznano-koliko-miliona-maraka na konto gradjana ove drzave, to nije domen pravne drzave,
kad u Predsjednistvu sjedi covjek (zvani Dragan Covic) protiv kojih je podignuto neznano-koliko-optuznica, to nije domen pravne drzave,
kad Suljo iz Predsjednistva na konto gradjana ove drzave ide da posjeti, nenine zaove amidzica (k tome jos u zatvoru), ni to nije domen pravne drzave.
Domen pravne drzave je da ona natjera svoj siromasni narod, da umjesto 3 marke, pola ili cijelu platu izvali iz svojih dzepova drito u ruke Bilu Gejtsu i njemu slicnoj fukari.
Drzava nam je u originalu Superhik - kradi siromasnima i daj bogatima!
Last edited by kub lajkan on 13/02/2005 18:04, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Dssssssssssssllllllll zakon..Saian wrote:felichi wrote:valjda ce nakon sto nas, jad&bijedu opale po novcaniku, preci na one krupnije ribe
predash zahtjev uskoro privatiziranoj zlatnoj koki za ADSL, pa kad dodjesh na red za jedno dva mjeseca i ako u tom trenutku kako oni vole reci "budu imali konekcija"![]()
odesh online i nasaugash sta ti treba
![]()
ko i ovi poduzetnici sto su radili sto su prodavali po pijacama dosad
![]()
-
Kukuruz_Barbe-q
Za mene je sve dobro dok ne pođe velika hajka na pirate igara

-
_BaykoNoor_
#15 Re: nema nam vise pirata
...
Last edited by _BaykoNoor_ on 11/10/2005 01:15, edited 1 time in total.
-
wedo
ljudi ja se slazem da treba da se sve ovo pocne polako provoditi u djelo da nije samo suplja ali jebo te neka stanu malo. prvo PDV, pa sada evo i ovo sranje. ne moze se tako. Od cega narod da kupi. isto sranje je sto kazu da kod nas narod ne cita mnogo. ama ko ce bolan citati kada je knjiga preko 20 marakka. svaka cas danima sto su uveli knjige. ali eto. mislim neka se i oni malo skontaju. oni mogu uvoditi PDV i ukidati piratske CD-ove jer oni imaju love. ama jebes ti njima mater da ja vama iskreno kazem. nego ko sta treba neka nadje dobru konekciju, nakaci se na net i skida sta mu treba jebo ti tu drzavu
Last edited by wedo on 13/02/2005 18:12, edited 1 time in total.
-
stidljiv
Sigurno zivis negdje vani pa ti je lahko dati 350 km za legalni windows jelde???Pa malo ovdje prosipas pamet o autorskim pravim itd...tih...Pravda30 wrote:Dali je kopiranje i reprodukcija ilegalna? Jeste. Znaci da ovo spada u domen pravne drzave. No takav je nas narod "j... bi se a da mu ne ude"...(stara poslovica)stidljiv wrote:Nikad niko ne moze iskorijeniti pirateriju...ako kome treba neki CD pm me...![]()
![]()
![]()
-
wedo
ako je neko bogat ne mora znaciti da zivi vani. znas veoma dobro da kod nas u bosni ima mnogo ratnih profitera. ne kazem da je on jedan od njih da se covjek mozda ne naljuti ali etostidljiv wrote:Sigurno zivis negdje vani pa ti je lahko dati 350 km za legalni windows jelde???Pa malo ovdje prosipas pamet o autorskim pravim itd...tih...Pravda30 wrote:Dali je kopiranje i reprodukcija ilegalna? Jeste. Znaci da ovo spada u domen pravne drzave. No takav je nas narod "j... bi se a da mu ne ude"...(stara poslovica)stidljiv wrote:Nikad niko ne moze iskorijeniti pirateriju...ako kome treba neki CD pm me...![]()
![]()
![]()
-
stidljiv
Znam da ima...ali vjeruj mi da bas takvi prvi trce po pijacama i kupuju CDove...Da mi imamo standard da sebi mozemo priustiti tako nesto onda bi bilo ok...ali ovako....sto ne pofataju mafijase koji se rokaju po gradu skoro stalno...nego ganjaju ove koji prodaju CDove po pijacama...Ebo ti takvu drzavu....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pijaca Grbavica? zar su i tamo pocistili?!?!?!?felichi wrote:valjda ce nakon sto nas, jad&bijedu opale po novcaniku, preci na one krupnije ribe