Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kkić

#1 Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by kkić »

Zanima me koliko je godina za samofinansirajućeg studenta na Kriminalistici, kako to sve ide? :D
aless

#2 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by aless »

Oko 1200KM
kkić

#3 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by kkić »

Hvala :)
Da li neko studira kriminalistiku, ili je studirao, kakav je fakultet, da me malo uputi ? :-D :D
boyche

#4 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by boyche »

Bježi od tog sine ko đavo od križa.
Ruska zima

#5 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by Ruska zima »

Na više mjesta sam naišla na slične komentare, pa me zanima koji su razlozi za takvo mišljenje?!

I kada je uopšte prijemni za ovaj fakultet? Vidjela sam da se dokumenti predaju do 6. jula, a da će prijemni biti završeni do 31. avgusta, pa mi ništa nije jasno, a na njihovom sajtu ne pronađoh ništa konkretno.
:)
shaKal5

#6 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by shaKal5 »

da li neko zna da li ce biti drugi prijemni rok na kriminalistici...
Individualism18

#7 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by Individualism18 »

shaKal5 wrote:da li neko zna da li ce biti drugi prijemni rok na kriminalistici...
Pogledaj koliko upisnih mjesta je predviđeno konkursom i koliko je studenata primljeno, pa ćeš vidjeti da li je ostalo slobodnog mjesta. Ako je ostalo nepopunjenih mjesta, onda će sigurno biti drugi konkursni rok. Ako ništa, uvijek ostane mjesta za vanredne studnete. I nazovi studentsku službu pa se raspitaj.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by bordo gandalf »

Zna li neko da li se skolarina moze platiti na rate (dvije ili vise)?
aless

#9 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by aless »

bordo gandalf wrote:Zna li neko da li se skolarina moze platiti na rate (dvije ili vise)?
Na dvije moze sigurno.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#10 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by Slo Burner »

kkić wrote:Hvala :)
Da li neko studira kriminalistiku, ili je studirao, kakav je fakultet, da me malo uputi ? :-D :D

Studirao, zavrsio prije sedam godina, zaboravi za zaposljavanje u struci, neki dan vidim otovrena kriminalistika i u Vitezu.Ja sam od konkurska odustao prije tri godine, ono kad trudnicana konkursu ima bolji rezultat u sprintu :D
Kriminalistika u Sarajevu postoji samo zbog ljudi koji su na njoj zaposleni, bezobrazno i retardirano stancanje kadrova, za koje po zakonu ne postoji radno mjesto na koje će imati prednost da se zaposle ispred profesora geografije.
!
astala_vistala

#11 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by astala_vistala »

Skolarina je oko 1200 maraka.

Fakultet nije tezak hajmo reci prosjecni po toj nekoj tezini kako ga klasificiramo inace imas par predmeta gdje dobro moras da naucis da bi prosao jer na blef ili srecu ne pokusavaj i to je to,puno srece vidimo se na birou :D
Desnik

#12 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by Desnik »

boyche wrote:Bježi od tog sine ko đavo od križa.
Kolega mi je završio ovaj nazovi fakultet i već tri godine obija pragove tražeći posao.
On kaže da ovaj fakultet nije kvalifikacija ni za što, osim za biro,
maltene ga ismijavaju kada kaže šta je završio.
:roll:
111tayson

#13 Re: Samofinansirajući studenti na Kriminalistici

Post by 111tayson »

Vidim da neki ovaj Fakultet nazivaju "nazovi fakultet" i lagan fakultet, mislim da je to ružna konstatacija, jer je fakultet dobar i znanje koje se stekne je ogromno, ali iz raazloga sadašnje situacije gdje je u policijskim organima zbog uhljebljavanja raznih struka-obezvrijeđen ovaj fakultet,(a i postojanja privatnih fakulteta koji imaju i ovaj smjer-stanje je još teže i pogodite ko završava te privatne), i ogromna većina ih ne može naći posao, pogotovo ovi što studiraju po bolonji, dok po starom NPP, velika večina ih je riješila svoj status i cijenjeniji su. Na kraju neka svako svoju sudbinu kroji, bolje je upisati pravni ili ekonomski fakultet ako neko hoće društvene nauke da studira nego kriminalistiku, jer ćete potrošiti manje živaca i vremena a bolje ćeš proći u životu i prije naći posao.
Post Reply