pokusali mi auto ukrasti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

1korisnik

#1 pokusali mi auto ukrasti

Post by 1korisnik »

Neki degenerik mi je sinoc provalio u auto. Audi a4. Neku rupu je izbusio na vratima i valjda spustio prozor (??), unutra odvalio bravu i izgleda da je odnio sa sobom. Nije mogao jer imam zeder (bez naljepnice). Uglavnom, stup, ko zivi ovdje blizu pripazite auta, i izgleda nekog golfa 4 da su pokusali takodjer, evo gledam sa prozora i njemu prozor spusten.
Qler

#2 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Qler »

Gdje na stupu?
Tech-l4

#3 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Tech-l4 »

Jel mislis na Tibra Pacific Zgrade!?
1korisnik

#4 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by 1korisnik »

Da, tibra, parking
majapjava

#5 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by majapjava »

i subotu na nedjelju su to isto uradili pustena je jedna grupa iz RS iz zatvora pa ljudi izasli da zarade
Tech-l4

#6 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Tech-l4 »

Nisi prvi znam dvoje kome su vec digli tu auta, Oktavia nova i Peugeot 406, nikad niko nije zvao.

Drugo cisto "upozorenje" u krugu komplexa tibra pacific ima jedan kafic,vlasnik tog kafica je upravo osuđeni kradljivac auta,tako da nista nije slucajno.

Ovo niste culi od mene ;)
safke

#7 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by safke »

ma ja fino kafić, lik šmeka auta, ima li šta od zaštite ko ide kad odlazi itd, bira koja mu sviđaju
jest da je fina 406 ali nisam znao da ide i pežo
hoćeli_ko_rasol

#8 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by hoćeli_ko_rasol »

Lijepo uzmete garažu u suterenu SPO i mirni ste po pitanju auta. Garaže su obezbjeđenje alarmnim i video nazorom, nema šanse da iko mazne auto a da se to ne pribilježi. :fazlija: :nindzastajl: ... :sleep:

PS
Čudno mi je da se uopšte kradu auta i ispred SPO - Tibra 2 ~ STUP, jer oko zgrade postoji video nadzor (ulaz u haustore, garažna mjesta, poslovne prostore i sl.), mora da je auto bilo u nekom nepokrivenom uglu/mjestu, za koje znaju pljačkaši/lopovi i vješto koriste isto?! :shock: :? :run:
Nabucco

#9 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Nabucco »

hoćeli_ko_rasol wrote:Lijepo uzmete garažu u suterenu SPO i mirni ste po pitanju auta. Garaže su obezbjeđenje alarmnim i video nazorom, nema šanse da iko mazne auto a da se to ne pribilježi. :fazlija: :nindzastajl: ... :sleep:
Image

Evo tibra zgrada u Buća Potoku, kamere nisu mogle nista :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S Cijena garaže u Tibri je 12 000KM :-x
thEnd

#10 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by thEnd »

Ispred istih zgrada kolegi ukradena sluzbena Octavia prije 20ak dana. Gps trag se ugasio u Bulozima ( prema Palama), od tada ni glasa ni traga. Nije imao nikakvu zastitu, osim kaska.
hoćeli_ko_rasol

#11 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by hoćeli_ko_rasol »

ismir123 wrote:
hoćeli_ko_rasol wrote:Lijepo uzmete garažu u suterenu SPO i mirni ste po pitanju auta. Garaže su obezbjeđenje alarmnim i video nazorom, nema šanse da iko mazne auto a da se to ne pribilježi. :fazlija: :nindzastajl: ... :sleep:
Image

Evo tibra zgrada u Buća Potoku, kamere nisu mogle nista :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S Cijena garaže u Tibri je 12 000KM :-x
Ove garaže koje si naveo u Tibri - Buća Potok kao i one u Tibri 1 - Nedžarići neposjeduju alarmni i video nadzor (za razliku od Tibre 2 - Stup), i nemoj da izmišljaš! :angry:

PS

Bolje dati 12.000 KM za garažu, i biti rahat da ti neće niko ukrasti auto, nego kasnie te iste novce dati za otkup auta lopovima/kriminalcima. A da ne govorimo sad i o drugim prednostima garaža u odnosu na vanjska parking mjesta. :kiss: :run:
maxell_sarajevo

#12 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by maxell_sarajevo »

Nema nikakvog video nadzora i alarma u Tibrinim zgradama na Stupu :wink:
Kad pocnu izvlaciti auta iz garaza komsije ce skontati da trebaju spustati garazna rolo vrata :-x
Qler

#13 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Qler »

Najlakse je reci bolje dati 12000KM nego razmisljati. Mislim da bi ipak bilo najbolje napraviti privatnu kucu sa video i alarmnim nadzorom, jedno 3-4 ljuta dobermana, platiti covjeka da sve nadgleda, i možda vidjeti sa MUP-om kako da obilazi redovno... mislim jednako je realno kao da neko ko se zaduzio na kredit 15 godina, da kupi stan od 40 kvadrata, da jos 12 hiljada za parking mjesto...
iceman ze

#14 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by iceman ze »

Tech-l4 wrote:Nisi prvi znam dvoje kome su vec digli tu auta, Oktavia nova i Peugeot 406, nikad niko nije zvao.

Drugo cisto "upozorenje" u krugu komplexa tibra pacific ima jedan kafic,vlasnik tog kafica je upravo osuđeni kradljivac auta,tako da nista nije slucajno.

Vidjam neki monster pick up, crni liftovan pred kaficem? I ja sam par puta tu sjedio.....
kombajn

#15 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by kombajn »

Tech-l4 wrote:Nisi prvi znam dvoje kome su vec digli tu auta, Oktavia nova i Peugeot 406, nikad niko nije zvao.

Nije valjda "Fluid" u pitanju :?
seoBIH

#16 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by seoBIH »

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
drndalo

#17 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by drndalo »

hoćeli_ko_rasol wrote: Bolje dati 12.000 KM za garažu, i biti rahat da ti neće niko ukrasti auto, nego kasnie te iste novce dati za otkup auta lopovima/kriminalcima. A da ne govorimo sad i o drugim prednostima garaža u odnosu na vanjska parking mjesta. :kiss: :run:
Sta je rec', ne ide prodaja garaza po zamisljenim cjenama dobro, pa je valja pospjesiti...?
majapjava

#18 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by majapjava »

iceman ze wrote:

Vidjam neki monster pick up, crni liftovan pred kaficem? I ja sam par puta tu sjedio.....
crno crveni i bmw X5 crveni istina
i da ispred ulaza imaju kamere postavljene od kablovskog operatera koji pokriva samo ulaz i to je to
Erased

#19 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Erased »

Znaci isplatilo ti se sto si imao ugradjen zeder. Meni je neshvatljivo da neko da 10-15000 ili vise para za auto a da mu je puno dati 350-400 za zaštitu. I onda strahuje, ne spava itd.
swatch

#20 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by swatch »

majapjava wrote:
iceman ze wrote:

crno crveni i bmw X5 crveni istina
i da ispred ulaza imaju kamere postavljene od kablovskog operatera koji pokriva samo ulaz i to je to
Nije samo to, jedan ulaz je vec pokriven pravim nadzorom gdje se sve snima i pohranjuje na diskove. Uskoro ide jos jedan haustor. Cuo sam da ima i par kamera od stanara koje su usmjerene prema njihovim autima. Postoji ideja da se komplet kompleks pokrije kamerama tako da bi se rijesio i taj problem kradja i divljanja prolaznika...
Erased

#21 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by Erased »

Ulozite par stotina u zastitu i mirno spavajte. A te kamere i ostali bakraci, to je sve bezveze kad oni stave carape na glave.
johntra

#22 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by johntra »

Kao da je problem pored kamere ukrasti auto...teško lopovu fantomku na glavu navući...
maxell_sarajevo

#23 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by maxell_sarajevo »

Prije par godina bilo mi je auto na parkingu koji je pod video nadzorom i opet su mi ukrali ratkape.Video nadzor bez fizickog obezbjeđenja je nula.
emko1234

#24 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by emko1234 »

Qler wrote:Najlakse je reci bolje dati 12000KM nego razmisljati. Mislim da bi ipak bilo najbolje napraviti privatnu kucu sa video i alarmnim nadzorom, jedno 3-4 ljuta dobermana, platiti covjeka da sve nadgleda, i možda vidjeti sa MUP-om kako da obilazi redovno... mislim jednako je realno kao da neko ko se zaduzio na kredit 15 godina, da kupi stan od 40 kvadrata, da jos 12 hiljada za parking mjesto...
jesi me nasao hahaha.
salu na stranu, ako se nakace na auto sigurno ce ga ukrat. eto video nadzor je svemocan, ili alarm. sve je to suplja. jedino kombinacija zastita plus kasko. u to samo vjerujem. na kuci imam kamere al ne zbog auta nego zato sto su probali uci kokosari par puta. kamere su spojene s alarmom koji je opet nakacen na nase mobitele i na centralu jedne osiguravateljske kuce.

a sto se tice zedera, ubjedljivo najjaca zastita u kombinaciji s kobrom. za vw program nema bolje zastite, zeder plus kobra i ko moze kasko da stavi i nek ga nose ako mogu.
frenkoza

#25 Re: pokusali mi auto ukrasti

Post by frenkoza »

preksinoc ukraden VW Polo 2004 god SDI.. (onaj sa 4 okrugla fara). plave boje na AP Polju, C Faza.... prekoputa policije ....auto se moze poznati po tome jer nema poklopac koji dodje na gepeku sto prekriva bravu...

ako ko vidi neka javi...
Post Reply