Štrajk Prosvjetara !

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Rafael4

#1 Štrajk Prosvjetara !

Post by Rafael4 »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Truba »

prvi kada treba sniziti platu i ukinuti dobre stvari
zadnji kada se isplaćuju plate i prave povišice
kockica_kockica

#3 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by kockica_kockica »

Pa i trebaju strajkovati...

Plate im kasne... banke im sjede za vratom...
Rade sa djecom koja su glupa, navikla da im roditelji titiraju i rade za njih...
Svaka slabija ocjena se tretira da je nastavnik/profesor/uciteljica kriv/a jer je slabija ocjena...
Od malih nogu ih uce da budu arogantni i bezobrazni prema starijima....
Nije im dopusteno da kaznjavaju djecu na bilo koji nacin...

I sve to i jos mnogo vise... jer moraju trpiti frustracije tinejdzera koji se krevelji u isto vrijeme kada profesor predaje novu lekciju... a ne smije mu nista... kad dobije negativnu ocjenu, obicno prijete lupanjem i bacanjem klupa i stolica, a oni profesori koji imaju auto pocesto ostaju probusenih guma jer su "ljubi ga majka/babo" bili revoltirani slabijom ocjenom...

Prije su roditelji pozivali na red djecu kad urade neko zlo, ili dobiju slabe ocjene.. danas roditelji pozivaju sve na odgovornost samo ne sebe i svoju djecu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Truba »

dobro ih se okupilo svaka im čast
za sada dostojanstveno i kulturno

ali s našim seljačinama u vlasti i oko nje ne pije vode...
duh_sa_sjekirom

#5 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by duh_sa_sjekirom »

et324t6342t wrote:neće pare hoće dostojanstvo pa koji kurac štrajkuju, svima otkaz i s biroa mlade ljude zaposlit :lol: :lol: :lol: :lol:
jah...dubokoumno, nema šta
_Astra_

#6 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by _Astra_ »

Puna podrška prosvjeti....
dzungla

#7 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by dzungla »

skidam kapu prosvjetarima , na dostojanstvenom protestu i pravim pitanjima .drago mi je da je bilo i kolega i grasa da vide kako se to radi .puna podrska :thumbup:
udrch

#8 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by udrch »

štrajk opravdan odavno, postavljeni zahtjevi niđe veze..
imam osjećaj da onaj Sivro pokušava da unovči poziciju..juče spominje da je ova vlada napravila deficit od 120 miliona i da treba za to odgovarati..nadam se da nije politički instruisan..
vaučer

#9 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by vaučer »

et324t6342t wrote:neće pare hoće dostojanstvo pa koji kurac štrajkuju, svima otkaz i s biroa mlade ljude zaposlit :lol: :lol: :lol: :lol:

Očito nemaš dijete ako tako misliš o prosvjetnim radnicima i njihovom stanju u ovoj zemlji.
Jedna od najvažnijih profesija je obezvrijeđena, zgažena, ismijana i to bi kao trebalo biti normalno, oni bi kao trebali trpiti zauvijek i trebalo bi ih kad više ne mogu trpiti zamjeniti novima koji su spremni jesti govna umjesto da se riješi problem u korijenu.
duh_sa_sjekirom

#10 Re: Štrajk Prosvjetara !

udrch wrote:štrajk opravdan odavno, postavljeni zahtjevi niđe veze..
imam osjećaj da onaj Sivro pokušava da unovči poziciju..juče spominje da je ova vlada napravila deficit od 120 miliona i da treba za to odgovarati..nadam se da nije politički instruisan..
Dakle, po tebi, zahtjev za poštivanje kolektivnog ugovora je "niđe veze"? :-)
Mudro zboriš, nema govora...
jazzer

#11 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by jazzer »

Ko god zeli platu u skladu sa kolektivnim ugovorom politicki je instruisan? I predsjednik sindikata policije
koji daju podrsku ovom strajku su politicki instruisani I zele naskoditi ovoj Vladi KS
koja krvari svaki dan kako bi, nama gradjanima kantona, bilo bolje?

Ajde Udrch, mozes ti to bolje.
svjezi_ustipak

#12 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by svjezi_ustipak »

jazzer wrote: koja krvari svaki dan kako bi, nama gradjanima kantona, bilo bolje?
nego sta rade? Oni skupljaju, nakupljaju, donose a svi im samo traze plate i pare. Pa dokle vise ljudi? I jos se Vlada mora gurati u taksiju po troje a prosvjetari imaju svoje tramvaje i trolejbuse...
udrch

#13 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by udrch »

jazzer wrote:
Ko god zeli platu u skladu sa kolektivnim ugovorom politicki je instruisan? I predsjednik sindikata policije
koji daju podrsku ovom strajku su politicki instruisani I zele naskoditi ovoj Vladi KS
koja krvari svaki dan kako bi, nama gradjanima kantona, bilo bolje?

Ajde Udrch, mozes ti to bolje.
ovaj štrajk je pritisak jednih na račun drugih..zahtjevi su beznačajni, jer ako para nema, onda je ovaj štrajk nepotreban..
međutim teško je onima koji platu dobijaju sa budžeta objasniti da para nema..naviklo se..

prosvjeta ima puno večih razloga za štrajk, čak je to i Sivro spominjao, prije svega da se vrati ugled i značaj prosvjeti..međutim ja nisam vidio nijedan zahtjev u tom smjeru..a možda je Sivro nesposoban da to definiše, što se odavno i govori..ja sam čuo da je već i osnovan drugi sindikat zbog nezadovoljstva prema onom koji on vodi..

apsolutno podržavam štrajk, sve one zahtjeve koji nosaju naši učitelji, nastavnici, profesori, ali nisam čuo sinoć Sivru da je to stavio kao zvanične zahtjeve..
jazzer

#14 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by jazzer »

udrch wrote: ovaj štrajk je pritisak jednih na račun drugih..zahtjevi su beznačajni, jer ako para nema, onda je ovaj štrajk nepotreban..
međutim teško je onima koji platu dobijaju sa budžeta objasniti da para nema..naviklo se..

prosvjeta ima puno večih razloga za štrajk, čak je to i Sivro spominjao, prije svega da se vrati ugled i značaj prosvjeti..međutim ja nisam vidio nijedan zahtjev u tom smjeru..a možda je Sivro nesposoban da to definiše, što se odavno i govori..ja sam čuo da je već i osnovan drugi sindikat zbog nezadovoljstva prema onom koji on vodi..

apsolutno podržavam štrajk, sve one zahtjeve koji nosaju naši učitelji, nastavnici, profesori, ali nisam čuo sinoć Sivru da je to stavio kao zvanične zahtjeve..
A zasto nema para? Kako ih je do prije nekoliko mjeseci bilo a sada ih nema? I sta boli prosvjetara, policajca ili
nekog drugog ''budzetliju'' sto nema para? Koji su ku*ac kupovali poslanike da formiraju Vladu kad' nema para?

I ako stavrno nema para sta cemo sad? Hoce li podnijeti ostavku i reci ''nesposobni smo da obezbjedimo
sve ono sto jedna Vlada treba i zato podnosimo ostavku pa ko moze bolje, bujrum?

Naravno da nece dok je junackih javnih preduzeca. I ko god se pobuni protiv takvog stanja je izdajnik
i neciji placenik. Na srecu, sve je manje ljudi koji puse tu pricu a sve vise onih koji konacno pocinju
stvari gledati svojim ocima a ne ocima vlastodrzaca ma koje boje im dresovi bili.
Sikandar

#15 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Sikandar »

PARA IMA, ALI ...

PUNA PODRŠKA PROSVJETARIMA, I MORA SE VRATITI PUNI DIGNITET I AUTORITET SVIM UČITELJIMA, NASTAVNICIMA I PROFESORIMA. OSNOVA SAVKOG DRUŠTVA, PA VALJDA I NAŠEG JE OBRAZOVANJE, A OVDJE SE SVE RADI DA SE TO UNIŠTI, DOVEDE DO APSURDA
Sikandar

#16 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Sikandar »

jazzer wrote:
udrch wrote: ovaj štrajk je pritisak jednih na račun drugih..zahtjevi su beznačajni, jer ako para nema, onda je ovaj štrajk nepotreban..

A zasto nema para? Kako ih je do prije nekoliko mjeseci bilo a sada ih nema? I sta boli prosvjetara, policajca ili
nekog drugog ''budzetliju'' sto nema para? Koji su ku*ac kupovali poslanike da formiraju Vladu kad' nema para?

I ako stavrno nema para sta cemo sad? Hoce li podnijeti ostavku i reci ''nesposobni smo da obezbjedimo

Sve ono sto jedna Vlada treba i zato podnosimo ostavku pa ko moze bolje, bujrum?

Naravno da nece dok je junackih javnih preduzeca. I ko god se pobuni protiv takvog stanja je izdajnik
i neciji placenik. Na srecu, sve je manje ljudi koji puse tu pricu a sve vise onih koji konacno pocinju
stvari gledati svojim ocima a ne ocima vlastodrzaca ma koje boje im dresovi bili.
:thumbup: :thumbup:
uglavnomja

#17 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by uglavnomja »

:roll: :roll:
""Moj odgovor je bio da smo obespravljeni Allahovi robovi i da će Allah kazniti one koji nam ovo rade", rekao je Sivro."

:run:
duh_sa_sjekirom

#18 Re: Štrajk Prosvjetara !

Vraćanje ugleda i dostojanstva prosvjetnom radniku, kao jedan od razloga štrajka, već je naveden, pa ne lupaj, živ bio!
I deder nam ti navedi koji su to "jači" i "veČi" razlozi za štrajk od onih koji su već navedeni? I zar navedeni razlozi nisu dovoljni za štrajk?
duh_sa_sjekirom

#19 Re: Štrajk Prosvjetara !

uglavnomja wrote::roll: :roll:
""Moj odgovor je bio da smo obespravljeni Allahovi robovi i da će Allah kazniti one koji nam ovo rade", rekao je Sivro."

Tako su mu naložili da odgovori ovi iz SDP centrale, za koje, kako neki navode, Sivro i radi... :D
jazzer

#20 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by jazzer »

uglavnomja wrote::roll: :roll:

Sa druge teme, da ne bude zabune.
iPod wrote:13:00 - Predsjednik sindikata srednjeg obrazovanja Faruk Bešlić pozvao je premijera Suada Zeljkovića da izađe iz zgrade i da im se obrati, a potom je Sivro rekao kako je dobio SMS u kojem ga pitaju zašto se svira "Internacionala" i zašto jedni druge zovu drugovima i drugaricama i da li je ovo politički skup.

"Moj odgovor je bio da smo obespravljeni Allahovi robovi i da će Allah kazniti one koji nam ovo rade", rekao je Sivro.

E vala im je dobro i odgovorio.
Neradnik

#21 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Neradnik »

javni lopovluk bi se pod hitno morao pocet sankcionisat.ljudi zaradili pare ovi im ne daju.
bruka...
petunija

#22 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by petunija »

Kako će im dati plate kad su potrošili da povećaju svoje (u vrijeme štrajka GRASovaca)?
Kupio se i neki džip od 150000KM. Valja to sve izdurati :cry:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bevandi- ... /130515091
Neradnik

#23 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by Neradnik »

Da se ovo desilo jednom u godini pa hajde ali ljudima svaki mjesec kasne plate dok drugi dobivaju redovno.Para da nema nebi bili jedini kojima se to desava al da svaki mjesec para nema i samo za prosvjetu e tu vec neko debelo muti!
U hapsanu bagru!!
udrch

#24 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by udrch »

jazzer wrote:

sve ono sto jedna Vlada treba i zato podnosimo ostavku pa ko moze bolje, bujrum?

13:01 - Tačno u 13 sati štrajkački su se počeli mirno razilaziti.
svi zahtjevi ispunjeni..
Ministar Damir Marjanović podnio je neopozivu ostavku na konferenciji za medije koja je održana u 12 sati u zgradi Vlade KS.
pošto ste došli to ste i dobili..

glede ima li para ili nema: vidjećete uskoro..
ova vlada je faktički u tehničkom mandatu od kako je Pećanac i onaj drugi njegov dao ostavku, a sad je vjerovatno i zvanično..u naredno vrijeme ćemo vjerovatno imati tehničku vladu koja neće moći ništa odlučiti, biće tu da prima plate..
osim ako nekim čudom Naša Stranka ne uspije okupiti vladu nacionalnog jedinstva kako najvaljuje Pedja odavno, ne vjerujem da je moguća druga većina u ovom sazivu SKS..

moju granu na kojoj ja sjedim ste posjekli prije skoro godinu kad je pala SDP-SDA vlada koja je imala kapacitet da poduzme radikalne poteze..odtad ja ne gajim nikakvu nadu da će doći do smanjenja opterećenja na privredu od 82% na lični dohodak koji primam, kao i što ne očekujem da će doći do povećanja broja radnika u realnom sektoru..
ali uvijek ima gore od goreg, a uskoro ćete i to da vidite..
I sta boli prosvjetara, policajca ili nekog drugog ''budzetliju'' sto nema para?
vala baš..što vas ima boljeti, vi ste sami sebi dovoljni..zato nam i jeste tako kako jeste..
I ako stavrno nema para sta cemo sad?
ima i tu rješenje..recimo bankrot Kantona, pa hajmo Jovo na novo..ideealna situacija za bilo koju tehničku vladu..
znaš li šta to znači u vašem slučaju?
meni bi to bilo idealno rješenje, jer mi budžet ništa ne duguju, ni meni ni mojoj firmi..
udrch

#25 Re: Štrajk Prosvjetara !

Post by udrch »

petunija wrote:Kako će im dati plate kad su potrošili da povećaju svoje (u vrijeme štrajka GRASovaca)?
Kupio se i neki džip od 150000KM. Valja to sve izdurati :cry:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bevandi- ... /130515091
za očekivati je od prosvjetnih radnika da su intelektualci, da bar znaju razlikovati nivoe vlasti..kakve veze ima budžet države sa budžetom kantona?
Post Reply