Problem sa mobitelom(gasi se)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

devito

#1 Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Imam HTC One S,kupljen je nov i u savrsen je stanju
Koristim ga mozda nekih pola godine,ali do prije mjesec dana sve je bilo ok,a onda se je poceo gasiti iznenada.
Mobitel se gasi veoma cesto.
Isao sam na servis rekli oni su rekli da hardwarski nije problem,ali su mi rekli i da softwarski je sve ok.

Mobitel mi nije ispadao,nema ogrebotine na sebi a kamoli nesto vise.
Googlao sam ali tamo se vecinom spominju softwerski kvarovi,a to ocigledno nije.

pomoc ljudi !

Edit:
Mobitel se na gasi dok se puni i ja mislim da mi se nije ugasio cak i dok sam nesto radio na njemu(slusao muziku,itd.),ali kad ga zakljucam i ostavim na stolu ili stavim u dzep,poslije kada krenem nekog da nazovem bude ugasen :( .

Punjac mi se sastoji od usb kabla(HTC) i adaptera(HTC),posto mi se je usb kablo pokvarilo,koristio sam od Nokie i sada koristim isto,a adapter je isti orginalni(HTC)
Djubre_

#2 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Djubre_ »

Nadji si kakav custom rom i nece.. da ti baterija ne klapce?

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
devito

#3 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

andr0id wrote:Nadji si kakav custom rom i nece.. da ti baterija ne klapce?

Iskreno ne razumijem se najbolje u to,znam sta je sta otprlike,ali ne vidim razlog zasto bih to radio,mad vidjet cu ovih dana,ako ne rjesim problem.
A baterija ne klapce,jer onda bi se gasio I kad nesto radim na njemu.
Hvala na savjetu.
Djubre_

#4 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Djubre_ »

Zasto bi to radio? Pa eto vidjet ces zasto.. jer ces morati.. :wink:

Fauja Singh

#5 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Fauja Singh »

Pusti ovo da ces morati nabacivati custom rom, jedno je to raditi na Samsungu a drugo na HTC-u, a posto vidim da se ne razumijes onda oko toga i ne diraj !
Nego jesi li u zadnje vrijeme radio kakav update software-a? Drug mi ima isti telefon i nakon nadogradnje software-a izgubio je tastaturu, udje u poruke ali tastature ni na mapi... Htio ga nositi na servis, ja mu predlozio da ga vrati na fabricke postavke i sad je sve u redu.
Tako da bih ti ja preporucio da prvo uradis factory reset (osim ako ti to na servisu vec nisu radili) tj. da ga vratis u stanje kakav je bio kad si ga kupio (bar sto se software-a tice) pa ako se i dalje bude gasio, onda je ipak neki hardware-ski problem.
devito

#6 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

stroga normala wrote:Pusti ovo da ces morati nabacivati custom rom, jedno je to raditi na Samsungu a drugo na HTC-u, a posto vidim da se ne razumijes onda oko toga i ne diraj !
Nego jesi li u zadnje vrijeme radio kakav update software-a? Drug mi ima isti telefon i nakon nadogradnje software-a izgubio je tastaturu, udje u poruke ali tastature ni na mapi... Htio ga nositi na servis, ja mu predlozio da ga vrati na fabricke postavke i sad je sve u redu.
Tako da bih ti ja preporucio da prvo uradis factory reset (osim ako ti to na servisu vec nisu radili) tj. da ga vratis u stanje kakav je bio kad si ga kupio (bar sto se software-a tice) pa ako se i dalje bude gasio, onda je ipak neki hardware-ski problem.
Meni je sve bilo ok,nisam nista ni istalirao nikakve softwere i nista drugo osim aplikacija sa Marketa(i to poznatiji).
Uradio sam i factory reset,i na servis sam mobitel slao,oni kazu da su popravili ovo ono i da je kod njih radio 2-3 dana bez gasenja i onda su mi ga vratili,ja dodjem kuci sve fino,ujutru se probudim skinem mobitel sa punjaca,poslije 15 minuta da vidim koliko je sati i mobitel ugasen.

Msl stvarno mi nije jasno do cega je,jer je radio pola godine normalno i sad se gasi(ali ne dok je na punjacu i dok se nesto radi na njemu).
Fauja Singh

#7 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Fauja Singh »

Ne znam jbg sta bi moglo biti, tesko da ce ti sa takvim problemom i neki servis kod nas pomoci, isti sam problem imao na Galaxy S (i9000) i nije mi pomogao ni jedan sluzbeni a ni custom ROM, s tim sto se meni nije uvijek gasio nego bi se nekad "samo" restartovao.
Vidi na Google-u ima li jos korisnika tog telefona sa istim problemom.
Neradnik

#8 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Neradnik »

Ja bi kupio novi punjac i bateriju.
devito

#9 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Gospodin_bez_kravate wrote:Ja bi kupio novi punjac i bateriju.
Tako ce i biti najvjerovatnije,samo mi glupo bacit novac,a na kraju se opet gasi. :D
Neradnik

#11 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Neradnik »

Neces bacit mislim da ces rjesit problem 90%
Ako presudi ono 10% opet ces imat rezervu koja kad tad zatreba.
devito

#12 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Jedino sto mozeda bude je do ovog,ali ja sam samo koristio kablo od Nokije,a adapter je orginalni sa pravim naponom.

Do not use a third-party charger. A low-powered charger can lead to incorrect battery sensor calibration. This voids your warranty.

Pa samo mi nije jasno,ako je do baterije sto se nije gasio cijeli dan kad sam ga tek sa servisa preuzeo,a radio je citav dan.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
Neradnik

#13 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Neradnik »

Pa mozda je do punjaca onda...tvoj ne valja oni ga tamo svojim punili i radilo...probaj... vidi jebiga nista znacajno ne gubis ....
EUROBIH

#14 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by EUROBIH »

devito wrote:Jedino sto mozeda bude je do ovog,ali ja sam samo koristio kablo od Nokije,a adapter je orginalni sa pravim naponom.

Do not use a third-party charger. A low-powered charger can lead to incorrect battery sensor calibration. This voids your warranty.

Pa samo mi nije jasno,ako je do baterije sto se nije gasio cijeli dan kad sam ga tek sa servisa preuzeo,a radio je citav dan.

ovo postaje zanimljivo :lol: :lol:

da ti pomognem:
koristio je tkz štipaljku za punjenje tvoje baterije
devito

#15 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Puno si mi rekao,a jos vise pomogao.
:( tkzvn stipaljku?

seoBIH

#16 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by seoBIH »

:skoljka:
basicm

#17 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by basicm »

E sad moras moliti da bi ti on objasnio :)
seoBIH

#18 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by seoBIH »

basicm wrote:E sad moras moliti da bi ti on objasnio :)
Upravo to :) Zamolio bih EUROBIH da se ne javlja ukoliko ne zeli zaista pomoci :) Par puta se javi, da odgovor i onda nikada od njega odgovora. Znam da imas radnju covjece i da zaradjujes popravljajuci mobitele, ali nekada su i smjernice dobre.
Neradnik

#19 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Neradnik »

EUROBIH

#20 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by EUROBIH »

123456789 wrote:
Upravo to :) Zamolio bih EUROBIH da se ne javlja ukoliko ne zeli zaista pomoci :) Par puta se javi, da odgovor i onda nikada od njega odgovora. Znam da imas radnju covjece i da zaradjujes popravljajuci mobitele, ali nekada su i smjernice dobre.

Pametan je bio drug TITO kada je tokom historijske bitke za ranjenike na Neretvi rekao logističaru Edvardu Kardelju: „Podijeli ranjenicima i tifusarima konzerve, a ja i ti idemo kod Gojka na janjetinu“.

pametnom dosta
devito

#21 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

EUROBIH wrote:
123456789 wrote:

Pametan je bio drug TITO kada je tokom historijske bitke za ranjenike na Neretvi rekao logističaru Edvardu Kardelju: „Podijeli ranjenicima i tifusarima konzerve, a ja i ti idemo kod Gojka na janjetinu“.

pametnom dosta
Nemoj molim te da pises gluposti i nesto sto nema veze sa temom,ako zelis pomoci,pomozi,ako ne,ne pisi nista.
:)
devito

#22 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Evo jucer i danas mi se citav dan nije ugasio mobitel samo zato sto drzim muziku upaljenu na njemu(stisam do kraj),ali cim ugasim muziku to jeste stopiram i zakljucam mobitel on se ugasi. :)
Nermin_BH

#23 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Nermin_BH »

devito wrote:Evo jucer i danas mi se citav dan nije ugasio mobitel samo zato sto drzim muziku upaljenu na njemu(stisam do kraj),ali cim ugasim muziku to jeste stopiram i zakljucam mobitel on se ugasi. :)
To ti je problem do kernel-a najbolje ti je kao što rekoše u predhodnim postovima da instaliraš neki custom rom i custom kernel. Ili probaj uraditi oficijalni update mobitela ako postoji update.
devito

#24 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by devito »

Nermin_BH wrote:
devito wrote:Evo jucer i danas mi se citav dan nije ugasio mobitel samo zato sto drzim muziku upaljenu na njemu(stisam do kraj),ali cim ugasim muziku to jeste stopiram i zakljucam mobitel on se ugasi. :)
To ti je problem do kernel-a najbolje ti je kao što rekoše u predhodnim postovima da instaliraš neki custom rom i custom kernel. Ili probaj uraditi oficijalni update mobitela ako postoji update.
Uradio sam to vec,mislim oficijalni update i to prije 3 dana,ali nista se po pitanju gašenja mobitela nije promjenilo :roll:
To su mi isto i u serviru uradili,pa su vratili na stari softwere i rekli su da kod njih nije bilo problema sa gasenjem ni na customu ni na fabrickom.
Qurajber

#25 Re: Problem sa mobitelom(gasi se)

Post by Qurajber »

NOKIA 3310 zakon među mobitelima :D
Post Reply