Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam kako to nisam zapisao na instrukcijama...uglavnom,svaka lista na internetu je drugacija evo ovo sto ja znam,pa ako netko odgovori veceras,super,ako ne,sretno mi sutra
- prva pomoc
- pp aparat
- reflektirajuci prsluk
- trougao
- zimska oprema
- rezervne sijalice
- uze za vucu
- rezervni tocak
- alat za zamjenu
Moze li mi neko reci zasto su rezervne sijalice obavezne !? Pa na novijm autima nema sanse da mozes prici sijalici a da ne razmontiras bruku dijelova. Nisu svi strucni a posebno neces moci na licu mjesta promjeniti pa ne kontam potrebu da se imaju sijalice ?
Da ih mozes zamijeniti ako ti crkne negdje na putu. To sto na nekih autima treba u servisu 2h da ih zamijene, jer je totalno nepristupacno, nije do njih. Na nekima se moze veoma lagano, kad vec pominjes nove aute - golf 5 kao veoma cesto auto na cestama ( posto sam gledao uporedbu golf 5 vs megane na 5th gear, bas na tu temu)
vnm wrote:zato jer je veliki broj zakona i propisa iz vremena kad si na svakom autu mogao bez problema sam promijeniti sijalicu.
To je to, ne modernizuju se zakoni Na mom focusu meni je trebalo ravno sat vremena da skontam kako da zamjenim sijalice uz upotrebu raznoraznih pomagala
vnm wrote:zato jer je veliki broj zakona i propisa iz vremena kad si na svakom autu mogao bez problema sam promijeniti sijalicu.
To je to, ne modernizuju se zakoni Na mom focusu meni je trebalo ravno sat vremena da skontam kako da zamjenim sijalice uz upotrebu raznoraznih pomagala
jesi li se zapitao je li do forda ili do tebe?
evo da ustanovimo da je do forda
ne voze svi fordove a ne mozes imati zakon za svako auto posebno
Vozio sam i ja novija auta i može se sijalica mijenjati komotno, naravno kod onih kod kojih i postoji ta opcija vlastoručne zamjene...ima par auta na kojima jeste komplikovano, ali ta navodna nemogućnost ili teškoća je ponajviše izvikana...malo ruke isprljati, ogrebati, neće otpasti prst ili šaka...
Mondeo Mk3, bez alata, 3 minute da zamijenis sve sijalice. Skine se maska (dvije plasticne zabice) onda se izvuku dva "klina" koji cuvaju far, skine se far i onda radi sta hoces. I sve se to vrati na mjesto, ulegne perfektno i ne moze drugacije.. To mi je fakat odlicno rjesenje.
123456789 wrote:Nije problem u zamjeni kada si kuci, vec kada te policajac zaustavi pa ti mijenjaj ili ide kazna Tu je sva poenta...
poenta je u tome da mozes vidjeti auto koje vozi sa jednim "okom" danima ne vjerujem da ne ide kuci tih dana al mu mrsko zamjeniti sijalicu pa makar potrosio i pola sata na to
tek se sjeti kad ga zaustavi policija a onda ide kuknjava joj ne moze se zamjeniti ovako onako
a i kao sto insomnia kaze to sijalice crkavaju jednom sedmicno?