2LooK Smartphone 5″ 2FON

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

kokodaa

#1 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by kokodaa »

Dali netko ima ovaj telefon.

U zadnjih par dana vidim da se nesto cesto pojavljuje na FBu, te da cak ima i neki test video online.Kako sam u potrazi za novim telefonom, ovo mi izgleda poprilicno dobro da bi bilo istinito :D
Takodjer, zanimljivo je da ako proguglate "2Look" 99% rezultata je iz BiH, pa ne mogu vjerovati da je ovaj telefon napravila ProMedia (firma koja ga prodaje)...

Izgleda kao dobar budget telefon, ali dali ga netko ima pa da podijeli iskustvo?

Mustang1

#2 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Mustang1 »

Nadji na piku ko je kupio telefon i posaljes poruku i pitas kako su zadovoljni .. Ja sam tako radio za neke proizvode .. I uglavnom su bili nezadovoljni :D :oops:
kokodaa

#3 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by kokodaa »

Bubalo1 wrote:Nadji na piku ko je kupio telefon i posaljes poruku i pitas kako su zadovoljni .. Ja sam tako radio za neke proizvode .. I uglavnom su bili nezadovoljni :D :oops:
Haha, eto vidis, to mi nije palo na pamet :) Hvala :razz:

Update: Od 3 oglasa na PIKu za prodaju, sva 3 je postavila Promedia :D
Last edited by kokodaa on 06/05/2013 23:46, edited 1 time in total.
Mustang1

#4 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Mustang1 »

A imas i na forumu covjeka kupio telefon taj ..
eh narode preuzeo sam 2look.

prvi utisci su ekstra. kvalitetno sklopljen, nista ne skripi.

ekran je vrh, super osjetljiv.

brz ko metak, zasad nema aplikacije koju nije pokrenuo. nista ne stopa.

sve je vrhunsko, kamera mozda nije nije neka pljacka, al nije sad ni toliko losa.

ono sto mi se haj da kazem nije svidjelo, je prateca oprema - punjac I slusalice, vidi se da su kineski. znaci tel ko tel je vrh, ovo ostalo nije bog zna kakav kvalitet, ali nije nesto sto ce odbiti kupca jer obavlja svrhu, a I moze se uvijel zamijeniti kvalitetnijim.

javim se nakon nekog vremena sa info o ponasanjubtelefona, zasad sve ekstra.
Djubre_

#5 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Djubre_ »

Vrijeme mu je da se javi.. nesto se usutio :lol:

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Mustang1

#6 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Mustang1 »

Mozda je otkrio tajne moci telefona :oops:
kokodaa

#7 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by kokodaa »

Evo i ja sam mu jedan PM spucao :)
Ili je telefon toliko dobar da se ne odvaja od njega, ili je otisao traziti ove sto su mu ga prodali :D
NEOPLAN

#8 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by NEOPLAN »

Tu sam narode tu sam :D

Haj da ne odgovaram na pm svakom ponaosob jer ih je doslo dosta, napisacu ovde.

Ovako. Telefon je kod mene vec mjesec dana i radi bez ikakvih smetnji.

Ekran je odlican i sto se tice boja i sto se tice osjetljivosti na dodir. Jedino su mu losiji uglovi vidljivosti al to je isto na svakon tft ekranu.

Sto se kvalitete izrade, jos uvijek je sve kao i prvog dana, iako ga ne nosim u futroli vec po dzepovima i torbici. Zaista solidno napravljen, nije sad na nivou iphonea ali recimo u rangu sa Lg ili SE x10.

Sto se tice performansi, vrti se na Androidu ICS Vanilla i do sada nisam naisao na aplikaciju koja ne radi. Pokrece sve. Uz telefon dodje besplatno Office Pro aplikacija koja se inace placa i pomocu nje mozete otvarati i editovati Word, Excel, PDF itd.
Kazu da je igra Temple Run pravi test za performanse, na ovom telefonu ide bez ikakvih problema.

Skype, Viber, wifi, dual sim, sve funkcionise besprijekorno.

Kamera, video je u HD rezoluciji i kvalitet je ekstra. Slike su odlicne na dobrom osvjetljenju, ako je mracno kvalitet opada. Blic nije nesto.

Memorija, ugradjena je 2GB, uz telefon dolazi i kartica od 8GB.

Smijem se usuditi i reci da je performansama i brzinom na nivou SG3, jedbostavno prebrz telefon, stabilan, bez crashova Androida.

Problema nisam imao, jedina stvar koja mi se desi jeste da ponekad prestane raditi autorotation, tj automatsko okretanje ekrana, ali koliko sam uspio skontati to mi izaziva neka od aplikacija i nije problem do telefona.

Uglavnom, ja prezadovoljan i sve preporuje za kupovinu. Ako jos nesto interesuje pitajte.
Djubre_

#9 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Djubre_ »

Glupo je za mjesec dana govoriti o bilo cemu.. ali dobro.

Godinu dana ako!

1. Ne pocne mu ledit displej na vrucinama
2. Ne pocne mu lediti displej na hladnoci.. zimi je li..
(Ako pises sms naravno. Kad zaledi.. pojeo bih ga ko rum plocicu)
3. Ne uspori nakon 50-100 aplikacija..
4. Ne pocne skripati u ruci..
5. Ne pocne kociti na aplikacijama. Ima 1 gb rama? Ne bi smjeo.

I sta vam ja znam..

Ja sam nekad davno u bht uzeo samsung corby na rate. U tom rangu je i LG cookie. Tacno! Za godinu dana se sjebe! Tj pocne da ledi, da se gasi... bla bla..

A kamo li sad ovi sa aplikacijama, androidom itd..

No, za te pare.. moze proci..

Ja trenutno imam samsung galaxy S plus, malo jaci od S1. Koliko je star, 3 godine.. a covjece radi uvijek ko nov. Tj bas zimus, pisem sms vani.. ne ledi nista.. kao i na vrucinama.. to je odmah olaksanje, kad te ne jebe..

A brzina mu ista..ma da sam brisao software, odrzavao ga.. stavljao custom romove,manje i lakse.. sad cekam S3 da mi dodje.. i neka je dok S4 ne bude 500 KM :wink:

kokodaa

#10 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by kokodaa »

NEOPLAN wrote:Tu sam narode tu sam :D

Ekran je odlican i sto se tice boja i sto se tice osjetljivosti na dodir. Jedino su mu losiji uglovi vidljivosti al to je isto na svakon tft ekranu.

Sto se kvalitete izrade, jos uvijek je sve kao i prvog dana, iako ga ne nosim u futroli vec po dzepovima i torbici. Zaista solidno napravljen, nije sad na nivou iphonea ali recimo u rangu sa Lg ili SE x10.

Sto se tice performansi, vrti se na Androidu ICS Vanilla i do sada nisam naisao na aplikaciju koja ne radi. Pokrece sve. Uz telefon dodje besplatno Office Pro aplikacija koja se inace placa i pomocu nje mozete otvarati i editovati Word, Excel, PDF itd.
Kazu da je igra Temple Run pravi test za performanse, na ovom telefonu ide bez ikakvih problema.

Kamera, video je u HD rezoluciji i kvalitet je ekstra. Slike su odlicne na dobrom osvjetljenju, ako je mracno kvalitet opada. Blic nije nesto.

Smijem se usuditi i reci da je performansama i brzinom na nivou SG3, jedbostavno prebrz telefon, stabilan, bez crashova Androida.

Problema nisam imao, jedina stvar koja mi se desi jeste da ponekad prestane raditi autorotation, tj automatsko okretanje ekrana, ali koliko sam uspio skontati to mi izaziva neka od aplikacija i nije problem do telefona.

Uglavnom, ja prezadovoljan i sve preporuje za kupovinu. Ako jos nesto interesuje pitajte.
Puno ti hvala na odgovoru :)
Najvjerovatnije cu i ja naruciti danas-sutra :)

Ako te ne gnjavim, mozes li postaviti 1-2 slike uredjaja, na internetu ne mogu nista pronaci :)
Konkretno, zanima me koliko je debel.
seoBIH

#11 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by seoBIH »

To je kineski telefon koji je "brendiran" za nase trziste :) Isti taj fon mozes naci brat bratu za 90-100$ po kineskim sajtovima.
Madrid

#12 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Madrid »

Da nemam Xperiu S(preko 100km preplate uzeta), prije bi ovo uzeo , vec bacio na neki mobitel 1000km, dok je ovaca, bit ce i vune :D
Bio sam i ja ovca i uzeo za 950km galaxy S cim je izasao, bez rootanja i ostalih zafrkancija telefon nakon godinu dana se vuce, sto je glupost za tada mrcinu od telefona...
Xperia S nakon skoro godinu dana leti isto, moram rec da sam iznenađen sa time, ocekivao sam pad kao kod samsunga, ali ocigledno sony zna posao...
I ovi no name mobiteli su donekle dokaz kolko se samo ime placa, kolko bi mob sa ovim spec kostao da je jabuka ili kruska(neki od poznatih andro)?
NEOPLAN

#13 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by NEOPLAN »

kokodaa wrote:
NEOPLAN wrote:Tu sam narode tu sam :D

Puno ti hvala na odgovoru :)
Najvjerovatnije cu i ja naruciti danas-sutra :)

Ako te ne gnjavim, mozes li postaviti 1-2 slike uredjaja, na internetu ne mogu nista pronaci :)
Konkretno, zanima me koliko je debel.
Stavio bih al nemam cime slikati :D

Nije uopste debeo, super lezi u ruci. Al imaj na umu ipak da je 5 incha ekran i da je tesko jednom rukom raditi.
Mustang1

#14 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Mustang1 »

Ja planiram uzeti ili ovaj ili kopiju galaxy s3 .. Iste su cijene ..Nedavno sam iphone zamijenio za jedan kineski i svi su mi govorili da sam budala .. Ali telefon je odlican i bolji od iphona (android) ..Nacrtat cu mu ja jabuku i eto :oops:
Djubre_

#15 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Djubre_ »

Madrid wrote:Da nemam Xperiu S(preko 100km preplate uzeta), prije bi ovo uzeo , vec bacio na neki mobitel 1000km, dok je ovaca, bit ce i vune :D
Bio sam i ja ovca i uzeo za 950km galaxy S cim je izasao, bez rootanja i ostalih zafrkancija telefon nakon godinu dana se vuce, sto je glupost za tada mrcinu od telefona...
Xperia S nakon skoro godinu dana leti isto, moram rec da sam iznenađen sa time, ocekivao sam pad kao kod samsunga, ali ocigledno sony zna posao...
I ovi no name mobiteli su donekle dokaz kolko se samo ime placa, kolko bi mob sa ovim spec kostao da je jabuka ili kruska(neki od poznatih andro)?
Samsung je jako dobar i pametan telefon. Neke njegove opcije me iznenadjuju kako su pametno osmisljene i kako rade.. pogledaj s2, s3 pa s4.. telefoni su 100% vrh! Cijena im jeste luxuz. I opada im kao svim drugim. To ti ga je kao nesto tipa volkswagen golf 2,3,4,5.. nisu toliko skupi, a opada im cijena i jako dobri i lijepi, sve u svoje vrijeme naravno..

Puno je dati 800 km za s3 niti bih dao.. mozda da imam platu 2-3 hiljade..

Imam mogucnost da dobijem iphone 4 , s3 i nexus 4. Odlucio sam se da ni uzme s3. Volim samsung i imaju jedne od najboljih telefona. S2 tel godine, s3 tel godine.. pa ne sumnjam ni u s4. Jer je premocan.

Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#16 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Entropio »

.
Zatamnjena stakla

#17 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Zatamnjena stakla »

A šta ćeš sa S2 onda? :lol:
Djubre_

#18 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by Djubre_ »

Kojim s2? Ovo je s plus. Malo jaci procesor od s1. Nista.

A imam i s2 jedan. Da li bi mogao za s2 i s plus dobiti s3?

Mozda te ovaj potpis zbunjuje. Gt-9001 a s2 je 9100 ;)

lelooo

#19 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by lelooo »

Na ovom prvom linku o ovom 2fon, piše da ima 512 rama, ako je tako, bogami je malo..

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
tozla.ba

#20 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by tozla.ba »

e bas me zanima i ja se kanim da ga uzmem, znaci vrijedi dati za ovo pare? :D
O'zone
Globalni moderator

#21 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by O'zone »

Ja se sad nešto zarazio sa ovim http://goclever.com/goclever_fone_450

Isto kinez ali fina specifikacija kod nas ima trenutno verzija 500 sa 5 inchnim displejem i probah je neki dan nije uopšte loša ali mi malo glomazna mislim da je 4,5 incha sasvim ok plus ova serija ima i veću rezoluciju 1280x720 pixela i IPS ekran koji je dosta vidljiviji na suncu.
O'zone
Globalni moderator

#23 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by O'zone »

tozla.ba

#24 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by tozla.ba »

e ne mogu da vjerujem, prejak mobitel!!!!!! sta da ga narucim, da li bi ovdje se mogao servis raditi, ako nedo Bog zatreba? :D
zenny

#25 Re: 2LooK Smartphone 5″ 2FON

Post by zenny »

ma svaka vama cast an hrabrosti.. meni je lakse kad znam da kad mi se pokvari neka glupost na mobitelu (dugme za pojacavanje, tipka za meni, staklo, zadnji oklop.....) mogu otici na ebay i ko covjek to kupiti za 2-3$. sta cete vi sa tim kopijama koje placate po nekoliko stotina maraka? :roll:
Post Reply